Twee beveiligers aangehouden voor overval op geldtransportvoertuig

30
Rovers volgen geldtransport vanaf bank en plegen overval op klaarlichte dag
Archieffoto - waardetransport in Suriname | voorbeeldfoto ter illustratie

De politie heeft zaterdag twee beveiligers aangehouden voor betrokkenheid bij de overval op een geldtransportvoertuig van Sahara Cambio vrijdagmiddag aan de Lalla Rookhweg. Naar de redactie van Waterkant.Net verneemt zat één in het geldtransportvoertuig en de andere in de volgauto ten tijde van de overval. Op basis van feiten en omstandigheden bestaat het vermoeden dat het tweetal meer afweet van de overval.

Het geldtransportvoertuig kwam samen met de volgauto van een bank in de stad en ging richting de cambio aan de Lalla Rookhweg om het geld te leveren. Ter hoogte van de tempel reden vier gemaskerde en gewapende criminelen het voertuig klem. Daarbij werden de inzittenden en ook die van de volgauto onder schot gehouden. Tijdens de roofoverval zijn er ook schoten gelost maar niemand raakte gewond.

Na de beroving vluchtten de verdachten in onbekende richting in een gereedstaand voertuig. Naar Waterkant.Net verneemt hebben de criminelen uit het geldtransportvoertuig USD 11 duizend en SRD 582 duizend buitgemaakt. Uit de volgauto hebben zij een jachtgeweer en een mobieletelefoon meegenomen.

De beveiligers hebben bij verhoor aangegeven dat zij niets afweten van de overval. Na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname zijn beide verdachten hangende het onderzoek in verzekering gesteld. De Surinaamse politie heeft een gespecialiseerd onderzoeksteam gezet op de zaak.


30 REACTIES

 1. Ja, zelfs medewerks kan je niet vertrouwen. Dus wiens den man e wroko toch den wani fufuru. Is nooit genoeg.
  gemodereerd

 2. Maar deze man neemt ook van die achterlijke beveiligers in dienst.
  Ze stasn stoer met wapen maar verder geen moer. Hij was al beroofd tijdje terug. Zijn die bo gasten die hij wapen geeft om te beveiligen. Ook dat moer de politie onderzoeken. Wie krijgt wapen??
  gemodereerd

 3. Het is noodzakelijk dat de KPS direct een vingerafdruksysteem gaat invoeren. Verhoren is oke. Aan sporen heb je een dubbele bevestiging.Vingerafdrukken, DNA materialen verzamelen. Ons land loopt nog heel ver achter. Ze blijven maar stelen en roven en nog heeft ons land geen systeem om op hoogniveau te werken. Wij leven niet meer in de oertijd.
  gemodereerd

 4. Het al me niet verwonderen als uit het onderzoek blijkt dat de cambio houder zelf meer hiervan af weet want nu ik de apjes van de vhp heb gelezen weet ik dat bik met alles rekening moet houden


  Maak melding

 5. Als Bouterse, Abraham en hoefdraad het allemaal kunnen doen , dan waarom zou ik niet kunnen. Als je geen roof talent hebt, kan je die wel kopiëren.


  Maak melding

 6. Wat een breed fantasie vermogen hebben criminelen in Suriname!!
  Een bankrover is minister ,een veroordeelde moordenaar de lijder van Suriname..dus proberen maar criminelen …ze doen hun best om de next lijder te worden.  Maak melding

 7. Het zaakje stinkt. Inside job. Die beveiligers weten meer hiervan.Er zijn schoten gelost maar niemand raakte gewond. Wat een wonder. Alle betrokken medewerkers zijn verdacht. Goed aan de tand voelen.


  Maak melding

 8. Kennen ze in Sur niet over waterboarding. Waarom passen ze deze methode niet toe bij de verhoren. Dan pas hoor je de papegaaien fluiten.
  Pappe en nat houden werkt niet.
  gemodereerd

 9. Wanneer het geldtransport verzekerd was zou ik zeker de Gambio houder ook aan het licht houden. Het mag toch niet zo zijn dat met een dubbele beveiling rovers lukt om het te roven. Waarom heb je dan een beveiliging of überhaupt beveiligers ingehuurd. Hard aanpakken die gasten, moet je dan eens horen.
  gemodereerd

 10. Deze beveiligers hadden zeker nep wapens vandaar dat ze niet hebben kunnen schieten. Het zijn gewoon boevenbendes.
  Waarom treden zijn deze lieden als beveiligers op, wanneer ze niet in staat zijn te schieten. Wat zijn ze dan aan het beveiligen. Zeker om de criminelen van een goede doorgang te voorzien.
  gemodereerd

 11. Hey Politiek neutraal
  Ja de modderrators hier zijn grapjurken. Soms reageer je op iemand, dan wordt zijn stelling “verduistert” en slaat je reactie op niets. Ook mijn reacties moeten soms nog worden beoordeelt. Te weinig scheldwoorden denk ik.

  het Bouterse syndroom
  voor het eerst waargenomen bij een aan grootheidswaanzin lijdend persoon.
  Kenmerken
  een zeer gevaarlijke ziekte die gemakkelijk overgedragen kan worden aan met name zwakzinnigen en potentiële criminelen
  patiënt beseft in eerste niet dat hij besmet is.
  Incubatietijd: deze periode kan uiteenlopen van een aantal dagen tot vele, vele jaren
  In de volksmond ook wel kikkersyndroom genoemd
  Een kikker in een pan met heet water gooien; kikker springt eruit (proeve)
  Een kikker in een pan met lauw water gooien en langzaam de temperatuur opvoeren; kikker merkt er niets van en neemt de gewoontes over (adhin)
  Niet te verwarren met personen die van nature zeer slecht zijn (Abrahamas Hoefdraad).

  Sekteleden volgen de veroorzaker volgzaam. Hun wil is doorbroken door hen wat toe te schuiven


  Maak melding

 12. Ik had al een donker bruin vermoeden dat het zaakje stonk. Alle betrokkenen van het transport moeten goed aan de tand worden gevoeld. Hoe kan het dat er geschoten is en er geen gewonden gevallen zijn.
  Ra Ra..vriendjes onder elkaar die straks de buit gaan verdelen.
  Opsluiten en hen het vuur aan de schenen leggen.


  Maak melding

 13. Er schuilt een ader in t gras serieus ze weten ervan neks mi no wani jere fa no wang sma no kisi mankeri en hun mobiel is meegenomen….neee so bung…pfffffff
  gemodereerd

 14. Ach dit stonk vanaf het begin. Een gepantserde auto houdt je niet tegen met pistolen of geweren. Daar heb je een antitankgeschut (bazooka) voor nodig, In feite hoort deze auto de overvallers probleemloos omver te rijden en ze uit te lachen.


  Maak melding

 15. Surinamers hebben een eigen logica, als je ze iets in bewaring geeft bijvoorbeeld je geld in een bank deponeert, d asn denken de beleidmakers van de bank, dat geld ligt toch daar, het is bedoeld om te gebruiken, dus gaan we het gebruiken en zetten we het weer terug, geen vuiltje aan de lucht. Dit laatste vergeten ze pertinent te doen. Geef je ze geld te transporteren dan zie je ze al watertanden, is van mij, ik ga het pakken. Zien ze een ketting om je hals schitteren idem dito. Heb je een mooie huis en auto met zweet bloed en tranen opgebouwd, denken ze ook eh eh daar moet ik zijn. Ook de vrouw met woe je getrouwd bent en kinderen mee hebt, denken ze te kunnen versieren. Kortom een waardeloze land met waarden- loze mensen. Gewoon een anarchistisch zooi die een sterke en daadkrachtige leiding nodig heeft met schone blazoen.


  Maak melding

 16. CITAAT: USD 11 duizend en SRD 582 duizend
  REACTIE: Ik verbaas mij over de buit. Ze waren opweg naar een Cambio en iedereen weet dat het publiek geen SRD maar USD zoekt bij de cambio’s. Waarom dan die 582.000 SRD ??


  Maak melding

 17. Mooier nog de cambio’s beweren geen dollars te hebben. Maar er wordt verklaard 11 duizend usd buit t hebben gemaaakt????
  gemodereerd

 18. Berovingingen, overvallen, who cares. Op dit moment is Suriname een tralala Land , en een Bananen Republiek, eet die banaan gooi die schil op straat en iedereen glijdt erover uit. Go figure.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.