Nederlander in Suriname verhangt zichzelf een dag voor hij terugvliegt

22

Een 58-jarige Nederlander in Suriname, die afgelopen zaterdag 22 februari terug naar Nederland zou vliegen, heeft zich een dag voor zijn vertrek opgehangen. Dat meldt de Surinaamse krant Dagblad Suriname.

Volgens de krant zou de man zich vrijdag 21 februari met een touw hebben opgehangen in de gang van een woning aan de Baidjoestraat, omgeving Leysweg.

Waarom de man zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt is niet bekend. Van de familie vernam de politie dat het slachtoffer onder behandeling was van een psychiater, aldus de krant.

Denk je aan zelfmoord, wil je praten of zoek je hulp op dit gebied? Neem contact op via www.113.nl.


22 REACTIES

 1. In Suriname heb je in principe geen antidepressiva nodig als je geniet van het prachtige natuur en klimaat. Helaas zag deze man het waarschijnlijk niet meer zitten om terug te keren naar Nederland. Als je , je niet inlaat met politiek, is Suriname heerlijk om tot rust te komen.
  gemodereerd

 2. Jammer : hij kon in NL toch ook voor de trein springen, of aan een boom ophangen ! Sterkte aan de fam: Rip zou ik zeggen !

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 3. Zijn leven, zijn keuze.
  Als hij ernstig last had van depressie of een andere psychische aandoening dan is hij daar nu wel van verlost.
  Sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

 4. In Nederland zelfmoord plegen!!!!
  Die takken van de bomen zijn niet stevig en ding trein neh rij optijd.
  gemodereerd

 5. Opmerkelijk dat deze persoon juist voor zijn vertrek naar het weelde zich gaat verhangen. Wanneer het andersom was geweest van Ned naar Sur dan had ik mij kunnen voorstellen. Aangenomen dat hij echt van de kaart was of is er toch sprake van een vuile spel?
  gemodereerd

 6. Hij wilde daar blijven, of dacht hij aan die stress (,schuldeisers) die hem op wachten hier. Want een heleboel spelen monie mang in su en hier durven ze hun brievenbus niet open te maken.
  Ik zie jullie 1
  gemodereerd

 7. Walgelijk, hoe zo voor een trein springen alsof de treinbestuurder geen trauma aan over houd. Blijft op je netvlies getekend dat laat je nooit meer kwijt. Dit is ook niet leuk voor de familie.


  Maak melding

 8. Walgelijk, hoe zo voor een trein springen alsof de treinbestuurder geen trauma aan over houd. Blijft op je netvlies getekend dat laat je nooit meer kwijt. Dit is ook niet leuk voor de familie.
  R.I.P.


  Maak melding

 9. R.I.P
  De stress, regels en zo opgepakt wonen bij elkaar in Nederland maakt dat er velen aan een psychiatrische stoornis lijden.
  Neen, geen Nederland meer voor mij heb het hier 100% naar mij zin wat men ook vertelt FB.
  Het is niet gelogen voel me prima op mijn plek in Suriname er ontbreekt mij aan niks. De natuur, het weer geen stress maakt al alles goed.
  Nederland is voor mij om te shoppen dat mis ik alleen.


  Maak melding

 10. Degene is nog niet eens begraven en maar oordelen.R.I.P aan de nabestaanden had desnoods een kerk bezocht ,niet iedereen kan tegen de druk hier.Maar enfin mijn blanke buren zeggen Surinamers zijn een warm volk ,laat haar lezen en zeggen snapt u waarom ik niet met ze wil omgaan in het echt( Femke )hier om,schelden doet mij niets ga maar door met oordelen.Mijn moeder zou zeggen jou dag komt nog


  Maak melding

 11. Alleen Jezus had hij kunnen redden niemand anders. Het teld ook voor IEDEREEN. GOD steun de familie in de naam van JEZUS. 🙏
  gemodereerd

 12. Hij ging naar Suriname om te kijken of zijn 120 duizend USD ook onderdeel was van de grootste roof op deze planeet. En ja, het geld van de Surinaamse bank en de Hakrin bank was in rook opgegaan en hij zat met lege handen.


  Maak melding

 13. In tegenstelling tot Nederland, heb je daadwerkelijk niet een brievenbus vol rekeningen waarvan het betalen hiervan je stressvol momenten bezorgd.
  Je kan lekker buitenleven en zijn in SURINAME. De zon schijnt dagelijks, zelfs na regen komt het weer tevoorschijn. Je kan lekker in de tuin werken en wat te planten. Er wordt aangegeven dat als je niet inlaat met de politiek je heerlijk kunt leven. Nou dat klopt niet helemaal want het beetje pensioen dat binnenkomt stelt niks voor nadat je gewisseld hebt en een supermarkt binnenstapt voor de nodige boodschappen. Soms wil je hier en daar mensen een hand toereikend maar door de hoge kosten en het duurder worden van alles kom je zelf tekort. Als mens ga je toch zoeken en kijken wie of wat de veroorzaker van dit alles is dus laat ik van tijd tot tijd wel mijn mening horen. Ik heb en had mij voorgenomen om op een rustig manier mijn oude dag te slijten in Suriname maar ik moet zeggen dat het leven met dat wat er dagelijks gebeurd toch behoorlijk teleurstelt. Je toekomstperspectief krijgt een behoorlijke knal en dreun. Je moet stevig in je schoenen staan om blind door alles heen te kijken en niet zeer egocentrisch te zijn van, alleen ik en de rest mag stikken. Aangezien ik van huis uit geboren en getogen humanist ben, kom ik als mens mezelf behoorlijk tegen met name als ik in de stad loop. Al die zwervers, op de markt en in de winkels de ouderen die voedingsmiddelen nodig hebben en het willen kopen en herhaaldelijk het geld in hun portemonnee tellen, hertellen en starren. Dit laat je als medemens niet los want ook deze mensen hebben het recht om op een rustige en prettig manier oud te worden. Als echter aanhangers van politieke partijen de armoede ontkennen met name door de hoge koers en de politieke leiders aan armoedebestrijding dit ook ontkennen en hun achterband voedsel pakketten verstrekken alsof dit de oplossing is. Als Regeringen hoeft je niet voor je onderdanen, het volk of de massa te bedenken wat ze eten moeten of mogen. Het is jouw taak er zorg voor te dragen dat men over regelmatige geldmiddelen (salarissen, Aov, verhogingen en andere toezegging) beschikt om naar de winkel of markt kan stappen en daar kan kopen dat wat men wenst te eten. Hopelijk wordt het levensstandaard zoals wij dat kennen en hadden in SURINAME wederom genormaliseerd. Dit zodat een ieder een goed leven kan hebben in dit land. Dus niet een groepje alleen maar iedereen. Aan de hoge criminaliteit en de toenamen daarvan kun je merken dat er echt sprake is van armoede dat de rijkdommen van het land niet allen toekomt maar slechts een bepaalde groep. Het land is rijk genoeg, niet alleen aan bodemschatten maar ook stukken land, zon, water, regen en natuur aan ons allen gegeven door de Bron.
  gemodereerd

 14. Wat een harteloze reacties

  Wat is gebeurd met.. gecondoleerd sterkte etc.

  Zijn nabestaanden zitten niet Op jullie lulpraat te wachten damn.
  Suriname is al niet een ster in het buitenland en jullie benadrukken dat alleen maar . Sari hor


  Maak melding

 15. Misschien heeft deze man op het laatste moment toch maar bewust ervoor gekozen om liever zijn zielerust te vinden in zijn thuisland Suriname vol oorspronkelijke natuurlijke schoonheid, dan in het koude, in elkaar gekunstelde, kikkerland, Nederland.
  gemodereerd

 16. Aswin dan is het tijd dat jij je laat spuiten door bosnie aan de wanica straat….kies maar voor de witte kleur dan heb je gern mieite meer met surinamers en surinaams zijn.

  Denk.jij dat.je met 1 van de beste rassen omgaat ??! Dat ze vaak zelfmoord plegen is niks van psychisch maar de vloek van onze voorouders voor wie ze tot heden geen respect hebben.
  Hey 1 minder….
  gemodereerd

 17. Kakalazie
  Gedeeltelijk leef ik met jou mensen mee,maar waarom ik met ze omgaat is dat ze kunnen zeuren dat ik een huis gebouwd hebt.Maar gaan niet naar een Bonumang om mij van het leven te beroven uit jaloezie.


  Maak melding

 18. Kijk hoe ze hun landgenoot bespotten.Pim Fortuin was een varken goed gelezen een varken die met jonge jongens wat deed,toch hebben zijn mensen een Standbeeld voor hem neergezet.Maxi Linder was een hoer heeft veel voor jou landgenoten gedaan studie betaald hebben jullie een standbeeld voor haar neergezet nee,maken jullie haar graf schoon nee,Oma Inge zo zeggen kom laat mij jou Ondrofenie tori leren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.