woensdag, april 24, 2024
HomeNieuws uit NederlandN'ketia Seedo pakt goud tijdens NK Indoor Atletiek en is Nederlands kampioene

N’ketia Seedo pakt goud tijdens NK Indoor Atletiek en is Nederlands kampioene

-

Does Travel - naar Suriname

Het Algemeen Dagblad noemt N’ketia Seedo een wonderkind en een nieuwe sprintsensatie in Nederland. De 16-jarige in Suriname geboren atlete is het op één na snelste meisje van 16 aller tijden. Zaterdagavond pakte ze goud tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Atletiek.

N’ketia Seedo werd geboren in Suriname maar kwam op jonge leeftijd al naar Nederland. Vanaf haar zesde is ze al op de atletiekbaan te vinden. Ze werd op jonge leeftijd ‘ontdekt’ door de vermaarde atletiektrainer van Surinaamse afkomst Juul Acton, die ook trainer was van Dafne Schippers. Op haar elfde liep ze al op kampioenschappen.

Zaterdag heeft ze de snelste tijd neergezet op de 60 meter. Op de wereldranglijst aller tijden van atletes onder 18 jaar is Seedo hierdoor naar de tweede plaats geklommen. Alleen de even oude Amerikaanse Tamari Davis heeft iets sneller gelopen.

https://www.facebook.com/juul.acton/videos/10158132547584400/

Nog een foto van deze topper:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Heel mooi het stemt even goed,ik denk dat dit als troost moet dienen kom nooit terug naar Suriname…


    gemodereerd
  2. Weer het bewijs dat Nederlanders totaal niet racistisch zijn. Er wordt met groot respect over deze atlete geschreven. Ook over de Surinaamse deelnemer aan de Eurovisie Songfestival schrijven de Nederlandse media alleen maar positief in tegenstelling tot Suriname waar hij op vlucht was vanwege de vele discriminatie over zijn homofilie. Top Nederland, land waar iedereen gelijk is en waar racisme en discriminatie keihard aangepakt worden. Is het ook zo hier ???


    gemodereerd
  3. Gefeliciteerd. Waar een wil is, is een weg. Wil haar ouders ook feliciteren met alle steun en aandacht die zij aan hun dochter hebben gegeven.


    Maak melding
  4. Mooie prestatie van deze dame, in Suriname heb je nou eenmaal minder mogelijkheden, dan Europa of Amerika, vooral zoals de situatie nu is in dit land, dan word je niet echt door gemotiveerd, om tot topprestaties te komen, zo ook in bepaalde sectoren als het onderwijs en in de zorg, waarbij personeel het voor gezien houden, en hun toekomst elders zoeken.


    Maak melding
  5. Godzijdank dat de Surinaamse pedofiel Jerry M. niet jouw trainer is anders had je het kunnen schudden.


    gemodereerd
  6. Geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd, waarom lukt het mij niet zo een strakke buik te krijgen.
    Ik doe elke dag buikspier oefeningen maar het lukt niet om die six packs te krijgen !!!!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES