Motoragent Donovan Kartowardi is 9e verkeersdode dit jaar in Suriname

8
Motoragent Donovan Kartowardi is 9e verkeersdode dit jaar in Suriname
Motoragent Donovan Kartowardi.

De man die gisteravond het leven verloor bij een tragisch verkeersongeval te Saramacca is de 28-jarige motoragent Donovan Kartowardi. Familie, vrienden en collega’s hebben vol ongeloof gereageerd op de plotselinge dood van de jonge agent. Kartowardi is de 9e verkeersdode tot nu toe dit jaar in Suriname.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de adspirant agent van politie Kartowardi op een dienst motorfiets reed, komende vanuit de richting van Groningen en gaande in de richting van Calcutta in het district Saramacca. Gekomen ter hoogte van kilometer 54 kwam agent Kartowardi in botsing met een personenauto die bestuurd werd door de 66-jarige B.D.

Volgens verklaring van B.D. stond zijn personenauto op de rechter berm geparkeerd met front in de richting van Calcutta. Voorts dat hij in zijn voertuig stapte en vervolgens een manoeuvre maakte om op de weg te keren. Tijdens deze manoeuvre ontstond er een zware aanrijding tussen de automobilist en de politieman op de motorfiets.

Agent Kartowardi werd zwaar gewond met de ambulance overgebracht naar de polikliniek te Tijgerkreek, alwaar het verpleegkundig personeel constateerde dat hij geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van de politieambtenaar vast.

De adspirant agent van politie Kartowardi was werkzaam op het politiebureau Calcutta te Saramacca.

De autobestuurder B.D. is na verhoor heen gezonden maar zijn rijbewijs is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd. De twee voertuigen zijn ter herkeuring in beslag genomen door de politie.


8 REACTIES

 1. Waar heeft die klojo ( chauffeur ) zijn rijbewijs gehaald dan ? Ik heb vaak geschreven met of zonder rijbewijs, ze kunnen in Su geen auto rijden ! Misschien heeft deze klojo zijn rijbewijs gekregen in ruil voor een paar doksen en 1 liter whiskey, dat was 40 jaar terug al zo geweest. Nu zal dat erger zijn want de meeste examinatoren, zijn makkelijk te paaien met de huidige economische situatie.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Volgens de eerste berichten zou een autobestuurder, die uit een inrit kwam, de weg van de surveillerende motoragent hebben doorkruist.

  Waar heeft deze man zijn rijbewijs behaald of rijles gekregen. Wordt in Suriname niet geleerd dat men niet moet denken dat er geen verkeer komt, maar dat je dit zelf moet vaststellen. Uit een onoverzichtelijke inrit komen moet je met de nodige voorzichtigheid doen. Zo iemand mag nooit meer achter het stuur.

  Rip en sterkte aan de familie, nrienden, kennissen en overigen met dit verlies.
  gemodereerd

 3. Aller eerst de condoleances aan de familie, collega’s en vrienden van motoragent Donovan.
  Een wetsdienaar op de motor die de wet handhaafd en vooral in zijn functie om het verkeer in goeie banen te leiden en zo goed mogelijk.
  Maar dezelfde werkgevers van deze agent, zorgt ervoor dat men in swietie sranang rijdt en doet van ze willen op de openbare weg. Als er strenger zou wordebn opgetreden en betere infrastructuur zouden aanleggen. zouden, behalve deze jonge vader, misschien, echtgenoot en zoon, en ook andere verkeersslachtoffers nog in leven zijn. Maar helaas, door lakse houding en bestuurlijke laksheud van de overheid, vallen er meer slchtoffers in het verkeer. Hopelijk dat ze het nu inzien dat het nu genoeg is.
  gemodereerd

 4. Ik heb zelf 5 jaar geleden een broer moeten verliezen in het verkeer door een ” chauffeur zonder rijbewijs. En de politie doet niks en die meneer rijdt nog steeds rond zonder rijwebijs. Dus……zegt het maar.
  gemodereerd

 5. Mijn condoleance aan de familie van deze jonge wetsdienaar.
  Deze idioot van een chauffeur rijdt gewoon iemand dood.
  Ze leren het maar niet af.
  Stelletje idioten in Su.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.