Minister Elias presenteert Cubaanse artsen aan Pokigron

10

Minister Antoine Elias van Volksgezond heeft de Cubaanse artsen die in de omgeving Pokigron tot JawJaw tewerkgesteld zullen worden, afgelopen donderdag gepresenteerd aan de bewoners van het gebied. De bewindsman zei dat hij zelf met de artsen naar het gebied is gegaan omdat hij dat aan de gemeenschap had beloofd.

Districtscommissaris Humphrey Jeroe toonde zich bijzonder ingenomen met de komst van de arsten. Hij stelt dat dit een belofte is die de minister heeft gedaan aan de gemeenschap. De burgervader doet net als minister een beroep op de mensen om de artsen die daar zijn gestationeerd alle ondersteuning te geven.

De artsen zullen in het dorp Pokigron gestationeerd zijn en op gezette tijden de diverse gebieden doen aandoen, waardoor ook de gemeenschappen in de verschillende dorpen medische dienstverlening zullen genieten. In het Boven-Surname gebied zijn tien van de 50 Cubaanse artsen tewerkgesteld. Zij zijn op strategische plekken geplaatst voor het bieden van goede gezondheidszorg aan de lokale bevolking.

Het bezoek van de minister was tweeledig. De bewindsman heeft namens First lady Ingrid Bouterse-Waldring spullen waaronder naaimachines, schoeisels en speelgoederen voor de kinderen gedoneerd. De naaimachines zijn ter beschikking gesteld aan de vrouwenorganisaties in de dorpen Kajapaati, JawJaw en Abenaston.

Zowel de dorpsbewoners als het lokaal gezag hebben tijdens de krutu’s die zijn belegd hun dank uitgesproken aan het adres van de Surinaamse regering, meldt het ministerie van Volksgezondheid.


10 REACTIES

 1. Verkiezingsstunt.

  Na de verkiezingen zal de regering die cubaanse ‘artsen’ niet meer kunnen uitbetalen vanwege een lege staatskas en dan zullen ze hun biezen pakken en vertrekken net zoals de Fillipijnse verpleegkundigen ook gedaan hadden na 2015.

  De mensen die zo dom en naief waren om op de ndp te stemmen zullen dan weer lelijk op hun neus kijken.


  Maak melding

 2. Hebben de Cubaanse artsen inmiddels ook de Surinaamse nationaliteit ?

  Wat voor invloed heeft dat indien zij mogen stemmen en officieel woonachtig zijn in het binnenland ?


  Maak melding

 3. Wat voor toestand is dit, een minister die namens de vrouw van de president goederen distribueert? Heeft niets met zijn ambt te maken en ook niet met de regering. Om deze reden willen particuliere fondsen geen middelen meer beschikbaar stellen aan Suriname. Er wordt politiek mee bedreven.


  Maak melding

 4. Ja is goed dat die artsen komen maar zijn er geen medicijnen dus waar gaan we naar toe zand in ogen van mensen su is bankroet er is echt geen geld meer sommige mensen maanden geen salaris gekregen alles is duur god sta de su bij zo een mooie land en die duivels


  Maak melding

 5. Iedereen moet kunnen verklaren hoe hij aan zijn rijkdom is gekomen ze hebben gemoord en gestolen allemaal voor de rechter afpakken wat ze hebben terug naar het volk Bouta en zijn handlangers opsluiten na verkiez boeven


  Maak melding

 6. Er wordt nog serieus gewerkt, dan alleen maar ruzie maken over vlaggen. Goed dat de regering aandacht besteed aan het binnenland. De VHP/NPS gaat toch niets voor deze mensen doen!


  Maak melding

 7. Het is verschrikkelijk dat de Cubaanse artsen in ons land als 3e rang burgers worden behandeld terwijl Bouta in Cuba de juiste zorg krijgt. Deze artsen verdienen beter. Het heeft er veel van weg dat er een loopje met de gasten wordt genomen. Dan nog een preek van Elias en de Jeroe met hun vlaggenparade. Deze artsen verdienen Veel meer respect. Zij hebben hun land verlaten om onze gezondheidszorg te ondersteunen.
  Ons land heeft een chronisch gebrek aan medicatie, gebrek aan hoogopgeleiden in elke sector. Ingrid Bouterse blijft maar zieltjes winnen van het volk door onbelangrijke pakketjes te overhandigen. Wat een oerdomme kwast is deze ongeschoolde Ingrid.Men mag nu ophouden om het woord first lady te gebruiken voor de echtgenote van een moordenaar. Is niet passend en een grove belediging voor de echte first lady’s over onze grens. Dit schaamteloos gedrag moet nu voor altijd ophouden.
  Medicijnen die hard nodig zijn ontbreken. Hoe moeten deze artsen werken in de boesboes met kruiden? Ik heb medelijden met deze artsen. Dit is totaal geen werkbare situatie voor hen.

  Sari Torie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.