Mammoet vlaggen gehesen met oog op 25 februari

48
Mammoet vlaggen gehesen met oog op 25 februari

De Wegenautoriteit Suriname heeft op drie plekken in het land de mammoet Surinaamse vlaggen gehesen. Dit in verband met de herdenking van 40 jaar ‘Dag van Bevrijding en Vernieuwing, meer bekend als ‘Dag van de Revolutie’. Op 28 februari zullen de vlaggen weer neergehaald worden.

Het is gebruikelijk dat op hoogtijdagen de grote Surinaamse vlaggen worden gehesen. Het doel van het vlaggenproject is om het nationalistisch gevoel onder het Surinaams volk aan te wakkeren. De vlaggen werden gehesen samen met het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname. Dit ging gepaard met een militaire ceremonie.

De eerste vlag ging de lucht in aan de dokter Sophie Redmondstraat tegenover het Regeringsgebouw. De stoet ging na de eerste mast richting de rotonde van de Wijdenboschbrug. Daar werd de mast nabij de rotonde ook van een mammoetvlag voorzien. De derde vlag prijkt aan de Kennedyweg bij de afslag naar de Johan Adolf Pengel International Airport.

25 februari is door de regering-Bouterse 1 opnieuw verheven tot een nationale vrije dag, nadat de Nieuw Front-regering onder leiding van Ronald Venetiaan deze dag had afgeschaft.


48 REACTIES

 1. Er is geen tijd om te feesten terwijl andere stelen bij de Centrale Bank Van Suriname .

  Laat NDP geld zetten in de Noodfons en Spaarfonds niemand heeft te eten .


  Maak melding

 2. De dag van onderdrukking is door de militairen begonnen met een vakbond voor militairen .

  In 2020 hebben de militairen geen eten nog geen vakbond .

  1980 is de wreedheid onder Surinamers begonnen tot nu in 2020 door NDP Schurken.


  Maak melding

 3. Het is geen tijd nu om feest te vieren in Suriname een failliet land die leeggeroofd is door die machthebber Bouterse.Iedereen huilt dag en nacht waarin het land zich bevindt meneer Bouterse de grootste boef van Suriname.Ik hoop dat je zo snel mogelijk verdwijnt als president van het land en dat ze je oppakken voor die december moorden van 1982 en het leegroven van al die tegoeden van de centrale bank van Suriname.
  gemodereerd

 4. Nu zullen zeker slimme Surinamers zijn die de vraag gaan stellen ‘noem een revolutie zonder geweld”. Nou ik noem er niet in maar TWEE! De Anjerrevolutie in Portugal en in Tsjechoslowakije in 1989 zijn zonder geweld verlopen. Jawel meneertje zo kan het dus ook!
  gemodereerd

 5. Grootste onzin die je kunt bedenken met dit vlagvertoon, het heeft 0,0 waarde, daar het ėėn grote leugen is die door deze moordenaar gepretendeerd word, er heeft hier in dit land Suriname nooit een revolutie plaats gevonden, er is geen volksopstand geweest, alleen een paar padvinders, die zonodig de macht moesten over nemen, na 25 mei met een andere regering deze niets zeggende dag, die alleen maar voor een hoop ellende tot nu toe heeft gezorgd, afschaffen, en tevens dat zogenaamde revoplein wegdozeren, je moet geen slechte herinneringen willen hebben aan deze onnozele padvinders die het land vernietigd hebben voor eigen gewin.


  Maak melding

 6. Het is toch verschrikkelijk dat deze simpele hersenloze ziel D. Bouterse zich achter een stront revolutie scharen. Het volk pinaart, er is geen werk. Gemeenschapsgelden zijn gestolen. Pensioengelden en kinderbijslaggelden, spaargelden van onze gemeenschap zijn gestolen. Er zijn geen medicijnen in ons land en dan denkt deze idioot een feesten. Voor Bouta, Boefdraad en hun paarse sekte is stelen, roven, moorden, het volk belazeren als naar de toilet gaan, hun achterwerk afvegen, doorspoelen en verder gaan. Het volk kan barsten.


  Maak melding

 7. Zodra de nieuwe regering aan de macht is moet alles wat met de revo te maken heeft weggevaagd worden. Om te beginnen kan het revo momument weggedozerd worden.
  Schoolboeken moeten aangepast. Bouterse wordt nu afgeschilderd als een held terwijl de man een landverrader is. Dus aanpassen die hap. Ook het leger kan met 50% verkleind worden. Overtollige militairen moeten omgeschoold worden tot politie agenten. Daar heeft de samenleving meer aan.


  Maak melding

 8. Cornelis 23 februari 2020 at 12:31
  HALF STOK. EEN VLAG OP N MODDERSCHUIT. schaamteloze vertoning. De geschiedenis rekent genadeloos mee af.

  Zo is het maar net! Geen woord te veel gezegd.


  Maak melding

 9. De PAARSE DEVALUATIE-REVOLUTIE !!!

  NO KONG NANGA FRAGA, UN POT A MONNI BAKKA INI CBvS !

  KOERS WORDT 1 op 15 !!!!!
  gemodereerd

 10. Calor school staat er naast deze gebouw

  Dit gebouw heet de Regering gebouw en is niet door deze schurken van NDP Gebouwd .

  Indien ik het goed heb is de Calor school met bakstenen gebouwd .

  Wel staat er een school naast de Regering gebouw ,ik weet niet of het nog een school is het gebouw van de Calor school .


  Maak melding

 11. Omdat ik het niet zo mooi onder woorden kan brengen als Sharda Ganga heb ik een stuk van haar gekopieerd uit de ware tijd, getiteld Follow-up. Mijn probleem? Hoe kan je praten over het aanwakkeren van het nationalistisch gevoel als er twee Surinames zijn. Een voor de eerlijke arme en een voor de rijke oplichters.
  Ja, alle profiteurs van de zgn. revolutie vinden natuurlijk dat de revolutie geslaagd is.

  ik citeer:
  In de categorie ‘fantastische vertellingen’ onderhield Ivan Graanoogst, de man die via een telefoongesprek in december 1990 de democratie weer om zeep hielp, een publiek over de verworvenheden van de militaire machtsovername in 1980. Helemaal lyrisch was hij over zijn baas, en van de ontwikkeling van Suriname – in alle sectoren is er ontwikkeling geweest. Weer eens bekroop mij het gevoel dat regeringsgezinde mensen in een ander land wonen dan ik. Ik wil ook heel graag wonen waar zij wonen.

  Lees meer: COLUMN: Follow-up – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/02/22/column-follow-up/#ixzz6EmFEFFB1
  gemodereerd

 12. Zijn wij ook bevrijd van het stelen? En criminaliteit?
  NDPers , doen je ding maar wat je denk dat goed is voor jullie en neen mij niet in de zeik!
  Wie is Abraham wel wat ie is, hij is een klein zoon van een kolonisator geweest en niet zomaar : afstammeling van een beruchte mester . Laat Bouterse dat ook weten.
  En graanoogst: die is meester in de telefonie . Zo heeft Ram-zwak Shankar en zijn regering op de knieën gelegd in 1989 door middel van een speed call.
  En Bouterse : 31 maart gaat hij dood.
  Wat voor klote revolutie : 100 miljoen keiharde gulden had Bouterse van de CBS gejat en weer vervolgens in 2019 , 200 miljoen $ nogeens een keertje weer te jatten.
  Dat is wat de revolutie ons heeft gebracht ; angst, criminaliteit, jatten en roven.
  Dat is revolutie van Bouterse . Valt toch dood man !


  Maak melding

 13. Alleen domme ziekelingen gaan een dag vieren waarbij er een bloedige coup gepleegd was een paar weken voor de verkiezingen.
  Op 25 februari 1980 werd de democratische rechtstaat verkracht en weggeschoten. Op die dag werd de basis gelegd voor het verval en de verloedering van SU.


  Maak melding

 14. In de bus van nickerie naar paramaribo ontmoet ik hem.. 28 jaar schat ik hem.. Hij heet. . Brayen.. Waar ga je vraag ik Brayen, een hindoestaanse jongen, “medicijnen ga ik in Paramaribo zoeken , voor mijn vader..,,,,,, Ding dresi di mi pa ab fanowdoe no dah nickerie,. We spreken af.. In Paramaribo gaan we enkele dagen later samen naar een apotheek. Kowh goh loekoe, zeg ik.., In nickerie ding mang sin MI djaso.. a apotheek disi., zegt Brayen. ..,Brayen moet eerst betalen, en dan wachten op medicijnen krijgt hij te horen. Veel medicijnen komen uit het buitenland .. Zijn vader is ziekenfonds verzekerd, toch moet hij bijna overal betalen. Soms ook in het ziekenhuis van nieuw nickerie…. Een apotheek medewerker in Paramaribo adviseert hem,, mik wang famiri sin ding dresi gi uit Nederland,,… Brayen sang yeh stem boi… Soth partij..naf Joe,, vraag ik hem. Mi na rotsvast ndper… Sang oh psah vraag ik hem…Mi no sabi, eerlijk. .In Paramaribo ding regering sma foe ndp vergieth oenoe., zegt Brayen. . Ik denk dat er voor Brayen geen reden is om feest te vieren .. Op 25 februari .


  Maak melding

 15. Een teveel aan mensen lijdt aan het syndroom van Bouterse. Jammer hoor. Het veroorzaakt stress en vanuit stress kunnen zich mede andere (chronische) ziektes ontstaan. De drukte en stemmingmakerij is onevenredig groot in verhouding tot de realiteit. De realiteit is dat heden ten dage nog steeds het overgrote deel van de Surinaamse bevolking die stemgerechtigd is, voor de NDP is. Voor Bouterse and comrades en daarmee ook de revolutie. Laat staan het deel dat vanwege leeftijd nog niet stemgerechtigd is. Laat staan de buitenlanders die nog niet over de Surinaamse nationaliteit beschikken.

  De revolutie zat eraan te komen. De regering Arron was uiterst arrogant en naïef. Ze had niet in de gaten dat ze met militairen te maken had. Men had het ook op een overeenkomst kunnen gooien. Niet geschied en aldus de revolutie. Het is wel ongekend voor Surinaamse begrippen ,maar de realiteit is simpelweg de realiteit. Negeer je dat , ben je goed bezig jezelf voor gek te verklaren. Tijdens de bewuste dag zijn er wel slachtoffers gevallen. Dat was niet leuk. Pakiratigri was destijds een jeugdige die op dat moment naar de middelbare school ging . Op school aangekomen bleek dat de school gesloten was. Er waren geen bussen en moest pakiratigri helemaal naar het centrum lopen.

  In de Heilige Weg aangekomen kon je de kanonschoten horen. Er lagen twee lijken daar die afgedekt waren met een deken. Je zag het bloed. Pakiratigri die nog jong en dom was had zoiets van ,als de wiedeweerga naar je ouderlijk huis. Geen bussen en maar wachten en wachten tot er plotseling een bus kwam. Tjokvol ,sprong op de trede en die chauffeur deed moeilijk. Geen boodschap eraan. Bus vertrekt en pakiratigri ziet mensen ruitjes intikken en er met televisietoestellen en andere huishoudelijke apparatuur er vandoor gaan. Dat zijn de rioolratten en niet de NDP!

  Daarna volgde het proces van dekolonisatie. Dat is nog steeds gaande en de vraag is of het gaat lukken vanwege de weerstand van de hielenlikkers. Hielenlikkers zijn mensen die op eigen kracht er niet uitkomen en iedereen gebruiken. Hoeren zijn dat (mannelijk en vrouwelijk bedoeld)! Maar men geeft niet op. De aanhouder wint! Vele fouten zijn er gemaakt. Ongetwijfeld. Doch, de gedachtegang is koosjer. Sorry voor de onschuldige doden. De enorme vlaggen zijn uiterst welkom.


  Maak melding

 16. Van mij paart mag deze vrije dag weer opgeschort worden, want soso achteruitgang en soso verlies geen enkele productie, scholen zijn dicht.
  Na deng Sem mang sang ey bar tak ipv dat mensen op 17 februari gaan protesteren, kunne deze liever gaan produceren, kinderen liever op school moeten blijven ipv op straat te gaan zoals mr Pinas dat zei op het plein.
  Terwijl deze brave mensen die op 17febr daar waren geweest om te vechten voor een beter leven ,voor beter toekomst worden ze juist bagataliseerd.

  Ik zou zeggen PAKITOW GA ZO DOOR NOG VELE NA DEZE!! POWER💪💪💪


  Maak melding

 17. En we gaan deze devaluatie partij ook wijzen en leren dat verandering ook ZONDER GEWELD, ZONDER BEDROG, ZONDER DIEFSTAL, ZONDER INTIMIDATIE, ZONDER BEDREIGING,ZONDER FRAUDE OOK KAN!!!!!


  Maak melding

 18. En weer kwamen alle positieve berichten vam surinamers aan de noordzee ( vooral vanuit zandvoort aan zee)
  gemodereerd

 19. PAKIWTO
  HEEFT LATEN ZIEN HOE EEN ECHTE REVOLUTIE BEGINT
  NIET DE STAATS GREEP V D MASSAMOORDENAAR EN COKE JUNKIE
  DUS DE FEITEN NIET VERDRAAIEN EN PER DIREKT DEZE DAG AFSCHAFFEN REVOPLEIN OM DOPEN TOT PAWKITO PLEIN
  OP 31 MAART BEGINT DE ROUWDIENST VOOR DEZE VERVLOEKTE MASSAMOORDENAAR


  Maak melding

 20. Deze grote vlaggen moeten gewoon na 25 mei verbrand worden.

  De normale standaard verhouding die vlaggen, waaraan men kan zien welk land dat is en internationaal overal in de wereld geldt is meer dan goed.

  Deze vlaggen zijn gewoon, biggie maar don kaw


  Maak melding

 21. De laagopgeleiden en landverraders vinden Bouterse een held. De heldenstatus heeft hij volgens hen verdiend vanwege zijn houding ten opzichte van de kolonisator. Hoe dat dan ? Wat begin jaren 80 in Suriname is gebeurd en vooral de burgeroorlog die aan honderden het leven kostte, zal pas in 2060 bekend worden. Dat heeft Nederland namelijk bepaald en de held is hiermee akkoord gegaan. Ook het Surinaamse volk, dat toch niet tot het slimste volk behoort, liet het hierbij. Als Bouterse inderdaad een held is, dan zou hij op hoge poten geëist hebben dat Nederland inzage in de dossiers gaf. Voor mij is hij zeker geen held maar een landverrader !
  gemodereerd

 22. Kondremangs
  @PKT. …geeft aan dat de dekolonisatie begon op 25 februari 1980. …..nee PKT. ….geen dekolonisatie. .maar een ordinaire staatsgreep van een groep onderofficieren. ..geadviseerd door de Nederlandse militaire attaché kolonel Hans Valk dmv operatie zwarte tulp. …..en als je 40 jaar de revue laat passeren. ..dan kan je alleen maar concluderen dat de zg revolutionaire lijders zichzelf gigantisch verrijkt hebben. ..ons volk geen vooruitgang hebben gebracht. …alleen maar afhankelijk van voedselpakketten en een heleboel gezwets van pseudo nationalisme en verdeeldheid. ….en natuurlijk veel ellende door moord. .doodslag en ook drugshandel. …
  Mijn hart bloedt als ik deze dingen analyseer. ….en zeg. ..ik krijg liever een schop van een buitenlander dan een duw van een eigen landgenoot. ….voor mij wordt het een nationale rouwdag.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 23. ER wordt een super vlag gehesen dit om het domme volk een nationale gevoel te geven, dat zal wel zo zijn. Maar ik denk niet dat vele Sranan man trots zullen zijn, met de huidige politieke en economische situatie in het land. Om maar te zwijgen hoe het land bestiert wordt, door een stelletje bandieten en tevens hersenloze zielen !

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 24. Als je al geen onderscheidt kan maken tussen een ordinaire staatsgreep voor eigen gewin en een revolutie.
  Suriname is een ziek land. Ik wens het volk het allerbeste met deze nationale rouwdag.


  Maak melding

 25. 25 februari is een zwarte dag in Suriname ..

  25 februari herinnert Suriname hoe criminele soldaten de macht overnamen ..
  25 februari herinnert Suriname aan die angstaanjagende dagen en avonden ..
  25 februari herinnert Suriname hoe je doodgeschoten kan worden wanneer je tegen Bouterse of zijn bende bent ..
  25 februari herinnert Suriname aan die dag dat 15 burgers gemarteld en vermoord werden door Bouterse en zijn bende ..
  25 februari herinnert de dag dat criminelen zich hebben geworteld in politiek Suriname ..
  25 februari de dag dat de leugen wordt geeerd ..

  25 februari, een vervloekte dag voor Suriname en voor Surinamers !

  Ik doe daar niet aan mee ! Jij hopelijk ook niet ?!


  Maak melding

 26. Revolutie of niet ..

  De eerste vraag is: wat is een revolutie ?

  De tweede vraag is: welke beeldvorming krijgt men bij een revolutie ?

  En hier zit juist het punt / de verwarring !

  Ik schreef een tijdje terug hoe Bouterse verwarring schept met een sluwe communicatie techniek en ik noemde toen dit voorbeeld “alles wat rolt is rond dus een dobbelsteen is rond” .

  En dat doet Bouterse ook met het begrip “revolutie”.
  Bij een revolutie wordt over het algemeen gedacht aan een heldendaad. Maar dit hoeft per definitie niet zo te zijn.

  De staatsgreep door Bouterse was een criminele daad en tot op heden, en nu al voor een vierde keer, wordt bewezen dat Bouterse een leider is van een criminele organisatie.

  Suriname kent geen positieve verandering terwijl Bouterse al 40 jaar politiek Suriname in een wurggreep houdt. Bouterse en zijn bende hebben meer jaren geregeerd dan welke partij dan ook.

  We leven nu in 2020.
  Hoe ver is Suriname ontwikkelt in de afgelopen 40 jaar ?
  De staatsgreep kan een revolutie genoemd worden.
  Maar is er sprake van een heldendaad ?
  Zijn er positieve ontwikkelingen voor het volk ?


  Maak melding

 27. Ja zo kan jij jezelf ook verkopen. Niet de regering, maar de NDP heeft het gedaan.

  NDP-VOLK ZIET BOUTERSE ALS ROBINHOOD (bron keerpunt)
  February 23, 2020
  Het verhaal van Robinhood kennen we zeker. De man in het sprookje steelt van de rijken en geeft de buit aan de armen. En dit is precies wat de NDP massa gelooft. Zij gelooft er heilig in dat de regering onder leiding van Desiré Bouterse geld “neemt/steelt” (denk dan aan onze kasreserve) om het te geven aan het arme volk in de vorm van pakketten en andere benodigde hulp. Keerpunt raakte aan de praat met burgers die een NDP vlag voor hun huis hadden en wij vroegen ze wat deze partij voor hen betekent. Het gesprek met deze mensen had een rode draad en die is heel simpel voor deze eenvoudige mensen. De uitspraken waren als volgt: “ mijn straat is geasfalteerd door de NDP”, “de NDP heeft mij geholpen om mijn huis te bouwen”, “ Suriname heeft goede en slechte tijden meegemaakt met de NDP, maar ze zorgen er altijd voor, dat we goederen kunnen kopen tegen een redelijke prijs”. Dit waren dan enkele stellingen die wij kregen als reactie; maar Keerpunt was niet helemaal tevreden, dus wij probeerden te ontdekken wat de werkelijke reden was dat ze de NDP trouw blijven en naar voren kwam dat zij naast alle hulp ook steeds een vergoeding krijgen van de partij, indien zij hun dienstbaarheid op verschillende vlakken voortzetten. Voorbeelden hiervan zijn, onder meer mensen te winnen voor de NDP. Ook het plaatsen van vlaggen en verschillende bewoners over te halen tot het aanbrengen van de paarse banier behoren tot de dienstbaarheid binnen de partij. Hoe meer stemmen de sympathisanten kunnen vergaren voor 25 mei, hoe meer je in achting stijgt in de partij en om in aanmerking te komen voor previleges binnen de organisatie. De doorsnee NDP’er is ervan overtuigd, dat het goed komt met Suriname. Volgens hen werkt de regering hard en zijn de mensen die klagen de middenklasse en de eliten, die de prijsstijgingen juist gewoon kunnen betalen. De uitspraak die Keerpunt kreeg was “na deng gudu mang e klage, maar ding kan pai a verschil, unu e pina en Bouta e luku unu”.


  Maak melding

 28. De laatste zin uit het artikel spreekt boekdelen. Immers, de domme massa denkt dat het verschil door de rijken betaalt kan worden, dus wil zeggen dat ze vrijbrief aan de stelende ratten van de nationale daggoe’s partij geven. Ze snappen niet dat de hoogste paarse rat van hen steelt en ze trakteert met hun eigen geld. Hoe dom kan je zijn om niet te eillen snappen dat eem sprookje nooit rijmt met de realiteit.


  Maak melding

 29. Aan iedereen die spijt heeft ooit lid geworden te zijn van de paarse boeven bende de NDP,

  Morgen 25 februari, een mooie dag om spijt te betuigen.
  Verzamel je paarse pet, shirt, plu, vlag, pas, etc. zet alles in een zwarte zak en breng het naar de verbrandingsoven. Of verbrand het zelf desnoods stiekem zodat je geen commentaar krijgt.
  Maar verlos je van de paarse vloek. Wees weer een vrije, opgeluchte en trotse Surinamer.

  Meer dan 80 % is ontevreden met de NDP.

  Samen voor een beter Suriname !

  Wi no sa frede. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.