‘Geen stembussen met reeds ingevulde stembiljetten verstrekt voor binnenland’

10
'Geen stembussen met reeds ingevulde stembiljetten verstrekt voor binnenland'

Een bericht dat via social media circuleert, als zouden er stembussen zijn verstrekt voor het binnenland gevuld met reeds ingevulde stembiljetten, is absoluut niet waar. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken zojuist.

Volgens het ministerie kan dit bericht sowieso niet kloppen omdat er überhaupt nog geen stembiljetten voor de verkiezingen van 25 mei in Suriname zijn. De politieke organisaties moeten zich nog registreren in de periode 16 maart tot en met 21 maart. Daarna vindt de kandidaatstelling plaats.

Er moeten dus nog heel veel voorbereidingen worden getroffen voordat de specimen van het stembiljet voor de verkiezingen worden geproduceerd. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken vraagt de samenleving om extra alert te zijn voor valse berichten. Suriname heeft een bijzonder goede reputatie nationaal en internationaal als het gaat om de organisatie van verkiezingen.

“Wij moeten ervoor waken dat deze reputatie wordt geschonden en absoluut niet te grabbel wordt gegooid door verschillende nepberichten die geen hout snijden” aldus het ministerie.

10 REACTIES

 1. Vooral de opositie goed in de gaten houden met hun nepberichten waar ze reeds mee begonnen zijn. Kijk maar naar de vorige verkiezingen na de enorme overwinning van de NDP toen gingen ze ook fakenews verspreiden dat de NDP gefraudeerd heeft/had. Dat was ook zo’n valse beschuldiging weten jullie het nog beste mensen toen daarna de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) hun op de vingers tikte… die beoordeelde de verkiezingen in Suriname echter als democratisch en eerlijk. Ik verwijs naar de scriptie van Reineke Maschhaupt in de inleiding is dat allemaal terug te lezen. Die gasten zijn gewoon niet te vertrouwen, ma mi de na ai!
  gemodereerd

 2. Ze beginnen nu al met fraudeleuze handelingen, nu deze paarse bende niet meer geloofwaardig zijn, en dreigen de verkiezingen grandioos te gaan verliezen.


  Maak melding

 3. NDP zal alles uit de kast halen om de verkiezingen in het eigen voordeel te beslechten. Neem niets voor granted, alle stembussen publiekelijk controleren en een burgerwacht plaatsen zodat de paarse ratren met hun stinkvingers en handen ervan afblijven. Men weet exact hoe de paarse ratten bij de verkiezingen van 2015 gefraudeerd hadden. Vertrouw nooit een paarse teef of hond.


  Maak melding

 4. DIT BERICHT KLOPT. WANT IN 2015 HEEFT DORA KARTONNEN DOZEN GEBRUIKT IN PLAATS VAN AFGESLOTEN STEMBUSSEN.
  HAAR FRAUDEERSYSTEEM IS DUISTER. ZE KRIJGT ER MILJOENEN VOOR. NIET ZOMAAR IS DIE HELI VAN RUSLAND GEKOCHT. ZE MAAKT NU DUBBELE STEMBUSSEN VOOR HET BINNENLAND. ORIGINELE GAAN IN DE VERBRANDINGSOVENS. NEPPE MET ZELFDE NUMMER KOMEN ZOGENAAMD BINNEN.


  Maak melding

 5. Zie eerder geplaatste posting hierboven, dit bedoel ik nou… mi mofo no kowru of ze zijn alweer begonnen met fakenews verspreiden, hoe dom kan je niet zijn om dit soort nepnieuws te verspreiden terwijl een ieder weet dat het leugens zijn/waren. MI DE NA AI !!!!!!
  gemodereerd

 6. Kondremangs
  Hou de abangies van DiDiBri goed in de gaten. ……want het is schering en inslag om de boel te mislijden. …net als hun veroordeelde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 7. Silos van Dijk maakt duidelijk wat er aan de hand is.
  Het is geen fake nieuws maar een bericht van iemand die niet op de hoogte is van de procedures en gang van zaken en die de regering wantrouwt. zo gaat dat in een land als Suriname.

  Hoe zou het ook kunnen want er zijn nog geen kieslijsten gedrukt beste mensen.,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.