JCCCP plantenkassen project verloopt vlot

6
Echtpaar Tahal - Achaibersing 60 jaar gelukkig getrouwd

Het Japan Caribbean Climate Change Partnership Project (JCCCP) heeft landen uit het Caraibisch gebied in de gelegenheid gesteld om projecten in te dienen, om in aanmerking te komen voor een Grant. Suriname heeft hiervan gebruik gemaakt en heeft een projectvoorstel ingediend welke in aanmerking is gekomen voor een Grant.

Het projectvoorstel van het ministerie van LVV hield in, het opzetten van plantenkassen bij kinderhuizen zodat deze zelfvoorzienend kunnen worden. De kinderhuizen die zijn gekozen zijn Odo Neti, Sukh Dhaam, Maria Hoeve en Stichting Open Poort ‘Olga Clarc’. Bij al deze tehuizen zijn de plantenkassen reeds opgezet en landbouw voorlichters van LVV gaan op regelmatige basis langs voor de nodige begeleiding.

Op woensdag 19 februari is een team van LVV getogen naar het district Saramacca alwaar bij het tehuis Eben Haezer de nodige zaden en messtoffen zijn geleverd. Abdul Kasijo, project coordinator namens het ministerie van LVV, gaf aan dat het planten in kassen als voordeel heeft dat er nauwelijks of geen weersinvloeden zijn. De gewassen zijn beschermd tegen zowel overvloedige regen alsook zon. Dit was ook het idee van Japan, de landbouw weerbaar maken tegen de optredende klimaatsverandering, plantenkassen zijn dan de meest geschikte oplossing.

Er is gekozen voor kindertehuizen daar deze vaak financieel afhankelijk zijn, tevens interesseer je jongeren, waardoor je de toekomst bijbetrekt en interesse opwekt voor de landbouw. Het tehuis kan dan in zijn groente behoefte voorzien en eventueel verkopen om zo de plantenkas draaiende houden. De continuiteit van de Surinaamse landbouw is enigszins gegarandeerd door de interesse van de jongeren.

Binnenkort zal het team van LVV ook het district Nickerie bezoeken om ook de kassen daar te voorzien van mest en zaden, meldt LVV.

6 REACTIES

 1. Mooi en een slim initiatief van het JCCCP en LVV waarbij, er niet klakkeloos met geld wordt gesmeten maar er wordt gedacht aan het ontwikkelen in een zelfvoorzienend leven.

  (Dus niet afhankelijk zijn van voedselpakketten mensen)


  Maak melding

 2. Volgens Graanoogst heeft de regeringen o.l.v. Bouterse geen ontwikkelingshulp gehad.

  Maar wat bewijst de regeringen o.l.v. Bouterse de afgelopen 10 jaar ?
  Profiteren van een volle kasreserve, profiteren van donaties, profiteren van giften, profiteren van leningen op naam van het volk en profiteren van fondsen.

  Laat dit ook voor vooral de jongeren duidelijk zijn.

  De NDP bestaat alleen uit profiteurs ! Dit is zeker in de afgelopen 10 jaar bewezen !


  Maak melding

 3. De NDP heeft nog nooit inkomsten gegenereerd !

  De NDP heeft geen “eigen kunnen” maar alleen pronken met andermans veren !
  Dat is de NDP ! En dat is duidelijk te zien in de afgelopen 10 jaar !


  Maak melding

 4. @Para Express
  Het is de waarheid wat je schrijft. Daarom moet deze regering het veld ruimen, zodat de beste prominenten ons land kunnen besturen. Weg met deze paarse duivels, paria’s. Het komt zo niet goed met ons landje.
  Failed State


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.