zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieFernandes lanceert nieuwe zuurzak en markoesa ijsjes in Suriname

Fernandes lanceert nieuwe zuurzak en markoesa ijsjes in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Fernandes Ice Cream N.V. heeft sinds kort haar smaken ijs uitgebreid. Het bedrijf in Suriname lanceerde nieuwe zuurzak en markoesa ijsjes na onderzoek naar de behoefte en wensen van de Surinaamse consument. Deze ijsjes zijn ontwikkeld op basis van echte vruchten pulp.

De introductie van deze nieuwe smaken komt volgens het bedrijf na een gedegen marktonderzoek. Hieruit bleek dat de consument een enorme interesse heeft voor ice-cream producten op basis van exotische vruchten uit het Amazone gebied. Als populairste smaken kwamen zuurzak en markoesa naar voren.

Na het ontwikkelen en testen van recepten, zijn onlangs twee nieuwe producten op de lokale markt gelanceerd, te weten Passion Fruit & Soursop Fruitpops. Fernandes Ice Cream directeur Elton Woei zegt tegen de redactie van Waterkant.Net dat het uitbrengen van deze producten past in de strategie om de Fernandes Brand te versterken. Het bedrijf heeft volgens hem gekozen voor productinnovatie en marktontwikkeling in de regio, als groeistrategie.

Fernandes Ice Cream N.V. is onderdeel van de Fernandes Group en is actief in de voedingsmiddelenindustrie. Zij houdt zich dagelijks bezig met de productie
van Ice Cream producten. Fernandes Ice Cream is FSSC 22000 (Food Safety System Certification) gecertificeerd.

Het bedrijf produceert sinds 2014 ook Ice Cream producten voor de regionale markt, waaronder Barbados, Jamaica & Guyana. Met de ontwikkeling van de nieuwe producten, zal Fernandes Ice Cream haar vleugels verder uitbreiden in de regio.

opening
Fernandes Express
BODO Party

10 REACTIES
 1. Tuurlijk steun ik Fernandes al ben ik geen snoepert maar heb kinderen die geen nee zeggen.
  Ik houd van mijn land met heel mijn hart en ziel dus ook van de eerlijke bedrijven😘😍🔯


  Maak melding
 2. Volgens de huidige Surinaamse spelling bestaat de (oe) niet meer. De (oe) is vervangen door de (u). Het zou dan markusa moeten worden. De (ie) bestaat ook niet meer. Dat is vervangen door de (i). Je zegt bijvoorbeeld niet meer ‘mie lobie joe’. Het is vervangen door ” mi lobi yu’’ ,wat weer volgt dat de (j) als eerste letter een (Y) wordt. Ook als tweede letter bijvoorbeeld. De (G) als laatste letter bestaat ook niet meer. Als volgt schrijft men niet bijvoorbeeld; “joe dong”. Het wordt “yu don”. Een ander voorbeeld ; “mie e njang”, nee ,het is “mi e nyan “. Pakiratigri heeft afgekeken van google. Daar heb je Surinaamse woordenboeken. Er is gewoon geen eenduidigheid in het Sranantongo. Maar er zijn regels. De huidige versie (wat allang bestaat) , lijkt meer de Spaanse kant op te gaan. In het Nederlands zeg je toch ook niet ;” die meisje” ? Of je moet een rapper zijn. Fijne dag en succes met de sappen. Lekker hoor.


  Maak melding
 3. Er is een Italiaan in Suriname, Padre Nostre restaurant of zoiets, die ambachtelijk ijs (gelato) maakt van allerlei Surinaamse vruchten. Is een leuk initiatief van Fernandes mits de pulp van Suriname afkomstig is. Meestal worden bulk grondstoffen voor massa productie uit Brazilië geïmporteerd.


  Maak melding
 4. Leuk initiatief. Hopelijk heeft Fernandes er ook aangedacht een Farmacie bij al het suiker gebeuren te betrekken.Hoeveel milligram suiker zit er in 1 ijsje etc. Er zijn door de jaren heen heel veel diabetes in ons land bijgekomen zowel jong en oud. Wat doet de Overheid met deze gegevens. Onze medische zorg ligt al jaren op zijn gat. Bewustwordingscampagnes bereiken de meeste mensen niet. De media komt mondjes maat met zulke informatie op de proppen. Scholen laten ook verstek gaan in verband met onwetendheid. Lesstof aanpassen en kinderen bijbrengen dat zoetigheid niet gezond is voor je lichaam. Bewustwording.
  Ouders hebben ook hierin een grote taak hun kinderen te leren dat snoepen of overdadig zoetigheid gebruiken diabetes in de hand werkt.

  Sarie Torie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES