Ministerie: ‘Muntbiljetten in omloop gebracht vanwege tekort aan munten’

41
Ministerie: 'Muntbiljetten in omloop gebracht vanwege tekort aan munten'

De afgelopen tijd verschenen op diverse plaatsen in Suriname muntbiljetten van SRD 1,00 en SRD 2,50. De herkomst was onduidelijk, maar daar heeft het Surinaamse ministerie van Financiën verandering in gebracht:

Het ministerie laat zojuist weten dat zij vanwege een tekort aan pasmunten heeft besloten om de in 2004 uitgegeven muntbiljetten van SRD 1,00 en SRD 2,50 in omloop te brengen.  Deze muntbiljetten zijn nog steeds een wettig betaalmiddel, omdat deze nimmer uit de circulatie zijn gehaald stelt het ministerie. 

Met het in omloop brengen van deze muntbiljetten is de Centrale Bank van Suriname belast en zij beschikt over een navenante voorraad van deze muntbiljetten. Het Ministerie benadrukt dat geen ander doel wordt nagestreefd dan te voorzien in het tekort van pasmunten.

Dat laatste wordt door de overheid benadrukt, omdat er geruchten de ronde deden dat de overheid geld zou hebben bijgedrukt om overheidsuitgaven te betalen.


41 REACTIES

 1. God verdomme , oude bank biljetten in roulatie nemen is toch hetzelfde als geld afdrukken, wat een visie van de ndp en wat een intelligentie.
  Mijn vraag : waar zijn die munten gebleven ? Waren die paarse ratten zo hongerig geweest?? Buiten Suriname zijn dat waardeloos, laat staan in onze zakken die alleen maar zwaarder worden .
  Logica : hoe meer geld in de omloop zijn gebracht hoe minder de dekking graad is. En dan zullen de koeren alleen naar stijgen.
  Zou dit een visie van Bouterse? Of missi-K-aba ? Of bouva ? Of Abraham (klein kind van die kolonisator)
  Wel, la me die ndp lovers wat vertellen: visie van ndp zijn vissen in die vieze sloot ! (Visie = vis op zijn sranan tongo) dief !!!
  Waar is die 200 miljoen $$$???


  Maak melding

 2. Is her waar dat benzine morgen vreselijk omhoog gaat of komt het uit fake kamp??
  Ik ga in geen enkele rij staan.
  gemodereerd

 3. Kondremangs
  Die verdomde saka sakas. ..ja. ..ik ben boos. ….nog meer inflatie en meer prijsstijgingen. ….DiDiBri en zijn boevenbende zijn nog meer een vloek dan een zegen voor ons land. ……ze verwijzen naar de in 2004 uitgebrachte biljetten. ….tijdens Vene. ….maar waar is de dekkingsgraad hiervoor? ????
  En nog zijn er idioten die DiDiBri volgen. …wiens brood hè?
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 4. Wendy

  18 februari 2020 at 15:49

  Is her waar dat benzine morgen vreselijk omhoog gaat of komt het uit fake kamp??
  Ik ga in geen enkele rij staan.

  ================================

  Nou Wendy, ook jij gaat in rij staan om je Jos Steeman Shipping doos in ontvangst te nemen. Blijf vooral NDP stemmen. Have a nice day


  Maak melding

 5. Dus is er toch sprake van geld in omloop brengen.
  RobG
  Dit is dus wat men (een kleine) monetaire financiering noemd.
  Uitgaande dat iedere ingezetene (toeristen ook meegerekend) minstens 6 biljetten van 2,50 SRD en 6 biljetten van 1 SRD in hun zak meetorsen betekend dus niets anders dat er 21 miljoen aan SRD extra in omloop zijn gebracht.
  Ha de RobG
  Straks brei je toch één of ander lulverhaal erachter.

  Hoorde vandaag, weet niet of het inderdaad zo is, dat de euro 17 SRD oplevert. Ik zal dit checken bij de casino’s of dit zo is of niet.
  11 SRD kreeg ik voor 1 US$


  Maak melding

 6. Aangezien gisteren in de krant stond…..dat er maar 1 maand importdekking nu is…..is dit geld in de omloop gebracht omdat de overheid helemaal geen geld meer heeft!!!!


  Maak melding

 7. Sammy, ik zoek dringend naar kwartjes en rijksdaalders (grotere hoeveelheden), neem ze zelf tegen een meerprijs van je af!
  gemodereerd

 8. Waarom al deze moeite de srd afschaffen en voer de EURO als wettig betaalmiddel in.
  Kijk maar naar Frans Gyuana en maak van Suriname een Nederlandse kolonie want surinamers kunnen het land toch niet regeren.


  Maak melding

 9. @Waldo. naief mi boi. Zelfs Roemer gaat mislukken. Zet zijn reputatie alleen maar op t spel. Hij gaat uit de hand van Leendert moeten eten. Anders is t EXIT.


  Maak melding

 10. Hakrinbank heeft een digitale betaaloptie genaamd Mopé. Is volgens mij alleen voor rekeninghouders van de bank. Als alle banken het systeem hanteren dan kan een groot deel van het cash geld overgaan op digitaal. Gewoon betalen met je mobiel. Al die munten en biljetten zijn dan overbodig.


  Maak melding

 11. Op maandbasis is er volgens mededelingen van regeringscommissaris Vijay Kirpalani een tekort van SRD 390 miljoen!!!. Welke governor ook komt, zonder stringente maatregelen te treffen, zal de situatie niet ten goede keren.

  Bron: starnieuws


  Maak melding

 12. HongKongFree

  18 februari 2020 at 18:49

  Hakrinbank heeft een digitale betaaloptie genaamd Mopé. Is volgens mij alleen voor rekeninghouders van de bank. Als alle banken het systeem hanteren dan kan een groot deel van het cash geld overgaan op digitaal. Gewoon betalen met je mobiel. Al die munten en biljetten zijn dan overbodig

  ==================================

  Zolang de Ndp aan de macht is gaat digitaal bankieren niet gebeuren. Betekent einde rooftocht. In die 10 jaar dat zij aan de macht waren konden ze dit allang al invoeren. Is nooit gebeurd. En dit heeft een reden.


  Maak melding

 13. De oplossing voor het tekort aan munten en het geld in omloopprobleem is om nieuwe biljetten te drukken met enkele nullen, zoals de jaren 80, erbij.
  Oplossing van
  Tekort biljetten deze worden toch eens per zoveel jaar vervangen
  Geen munten meer nodig
  Gelijk monetair financieren want de aangang van de NDP wilt meer dus krijgen ze meer
  Zwart geld wordt aangepakt , oei is een probleem voor de vrienden en familie van de coalitieleden
  Meer belastinginkomsten want dan wordt zichtbaar pe a monie dé

  RobG zal zeker instemmen met dit plan hoe meer geld hoe meer rijkdom toch RobG
  🙂


  Maak melding

 14. Dit is de transparantie van de NDP regering wat wij bedoelen.
  Geld in omloop brengen zonder dit vooraf bekend te maken.
  Hoefdraad en Bouta: donderen jullie op en neem die Bouva mee , die de duidelijke boodschap van de protestmars die geen politieke manifestatie was niet heeft begrepen.
  gemodereerd

 15. @Bigi Sma, het in omloop brengen van nieuwe bankbiljetten is geen geldschepping. Er is pas sprake van geldschepping als banken leningen / kredieten vertrekken en als cliënten geld van hun lange termijn spaarrekening overschrijven naar hun eigen betaalrekening. Geldschepping betekent dat de hoeveelheid geld in handen van het publiek – particulieren, ondernemingen en overheid – toeneemt. Hiermee wordt de maatschappelijke geldhoeveelheid vergroot. Geld in de kluis van banken telt niet mee als maatschappelijke hoeveelheid. Het in omloop brengen van de nieuwe bankbiljetten wordt gecompenseerd door de geldvernietiging door consumenten. Consumenten hebben leningen gesloten bij banken en de aflossing van de leningen/hypotheken noemt men geldvernietiging. Er wordt geld uit de maatschappelijke hoeveelheid onttrokken.


  Maak melding

 16. @RobG

  “Geldschepping betekent dat de hoeveelheid geld in handen van het publiek – particulieren, ondernemingen en overheid – toeneemt.”

  Leest u wel wat u schrijft.
  Wat is er gebeurd. Geld dat in 2004 oid niet in circulatie gebracht werd omdat het niet nodig was en dus ergens in een kluis lag bedrukte papiertjes te zijn wordt nu aan de geld voorraad toegevoegd zoals u in uw definitie beschrijft.
  Op dag 0 waren de biljetten stapeltjes papier in de kluis en was er X SRD omloop als munten met 1 en 2,5 SRD als waarde in op dag 1 waren en X SRD aan munten en Y SRD aan biljetten met een waarde van 1 en 2,5 SRD in omloop.
  Er is Y aan geld in omloop bij gekomen er is dus geld geschapen best RobG.

  De regering zit op Zwart zaad best RobG
  Dit is de kwaal van NDP regeringen die structureel te veel geld uitgeven in relatie tot de inkomsten.
  Al in februari 2011 kwam ze er achter dat het geld op was en toen gaven ze de vorige regering de schuld een lege schatkist achter gelaten te hebben. Het was echter anders de vorige regering gaf per maand ongeveer evenveel uit als er inkwam terwijl Bouterse 40% meer uitging geven.
  Je ziet het nu elke maand is er SRD 390.000 meer nodig dan er inkomt. Van dat bedrag van SRD 390.000.000 is er maar liefst SRD 250.000.000 voor de staatsschuld een bedrag dat alleen maar toeneemt en dit jaar door de 2de Oppenheimer lening en haar gevolgen zal gaan exploderen terwijl de inkomsten imploderen.


  Maak melding

 17. @jojo, u hebt een foute benadering van deze materie. Als de overheid geld gaat lenen om haar begrotingstekort op te vangen is er ook sprake van geldschepping en van monetaire financiering. De maatschappelijke geldhoeveelheid neemt inderdaad toe. Laat dit duidelijk zijn. Overheden gaan niet voor de lol lenen. Trouwens het in omloop brengen van de nieuwe muntbiljetten is niet de taak van de regering maar van de centrale bank.


  Maak melding

 18. Rob g alle goud is gejat al jaren geleden, dit waardelooze geld dat nu komt is uit de kluizen gehaaid als de mantel voor nog meer Rob g. Vandaag weer uitgelult door JoJo.


  Maak melding

 19. Redskin, het is allemaal verspilde energie als ik de tijd moet nemen om jou uit te leggen. Je realiseert je niet eens wat voor onzin je aan het uitkramen ben.


  Maak melding

 20. @RobG

  “Overheden gaan niet voor de lol lenen”

  Natuurlijk niet. De regeringen Bouterse lenen omdat ze incompetent zijn en niet instaat zijn zich aan te passen aan de realiteit van de dag. Bouterse is vanaf dag nul gaan graaien en consumeren terwijl de productie capaciteit van het land dat niet toeliet. Zijn eerste begroting was 30-40% hoger dan de laatste van Vene III ofwel er is vanaf dag nul pot verteert in de verwachting dat de Goud en Olie prijzen nooit meer zouden dalen en de productie zou stijgen.
  Ondanks alle zegeningen van het fundament waar men op door kon groeien en de exploderende prijzen heeft Bouterse kans gezien voor consumptie te lenen en heeft hij buitenlandse schulden laten oplopen waardoor deze nu bij elke devaluatie verder exploderen.

  De vraag naar USD en de stijgende koers is het gevolg van gebrek aan vertrouwen. Het probleem is niet alleen de nationale schuld maar ook de schulden van burgers in valuta. Die Burgers moeten opzoek naar Valuta die er niet meer is omdat de overheid ook in doe vijver graait.

  Beste RobG u en de NDP hebben een wij waren het niet syndroom. Nu geeft u de CBvS de schuld terwijl meer dan duidelijk is dat de Governor moest doen wat Boefdraad eist.
  Boefdraad is by tyhe way geheel van de aardbol verdwenen voor zwaarwichtig werk.

  Bouterse is begonnen met een maandelijks te kort van SRD 150.000.000 en staat nu op een te kort van SRD 390.000.000 / maand waarvan SRD 250.000.000 voor de staatsschuld

  We hebben nog niemand gehoord over de manier waarop Oppenheimer haar leningen beschermt heeft.
  By the way de koers van Oppenheimer I is erg volatiel. Het is voor iemand veel waard om de koers hoog te houden.


  Maak melding

 21. RobG, nogmaals neem de taak van Limbo over, dan heb je nog iets aan je domme achterban te vertellen. Hier gaat het je niet lukken om knollen voor citroenen te verkopen. Het is een en al misdadig wat de paarse ratten doen. Ze spelen niet alleen paniek voetbal, maar in hun ijver zichzelf sky high te verrijken zien ze echt niet dat ze met de waardeloze biljetten de economie nog zwaarder schaden. De optelsom is simpel: als je ongedekte geld in omloop brengt, dan brengt je het hele systeem in gevaar en werk je hyperinflatie in de hand.
  gemodereerd

 22. De uitgaven-bende van Desi teistert het Land en
  het Volk al langere tijd !

  Het interesseert Desi niet wat met de koersen,
  met de prijzen, of met het Volk gebeurt, als hij
  maar uit de gevangenis blijft !

  Dat is nog steeds niet doorgedrongen bij enkele PAARSE
  slaven, zoals Rob G !

  Nieuwe governor CBvS benoemen zet geen zoden aan de
  dijk, zolang verkwisters Desi en Gilmore Hoefdraad het voor
  het zeggen hebben !
  Deze twee VERKWISTERS teisteren de Financien en de Welvaart
  van het gehele Volk van Sranan !

  IEDEREEN die iets van financien weet, begrijpt dat de Sranan
  overheid, PER DIRECT, OP ALLE MAANDELIJKSE UITGAVEN,
  DRASTISCH MOET BEZUINIGEN, wil er financiele stabiliteit
  komen !
  Ander blijft Sranan een stuurloos schip met een al maar dalende
  munt. De SRD zal steeds dieper vallen !

  Alle Srananmans en alle bedrijven zullen dit voelen !

  STOP DE PAARSE YO-KOEIEN !

  STOP DE PAARSE BAKBA-WINKRI en
  ONZINNIGE PAARSE STAATSUITGAVEN !
  gemodereerd

 23. RobG
  Quote : “Geldschepping betekent dat de hoeveelheid geld in handen van het publiek – particulieren, ondernemingen en overheid – toeneemt.”

  Neemt dan de maatschappelijke geldhoeveelheid dan niet toe, in handen van het publiek?
  Je hebt 1.000 biljetten en brengt hierna 100 extra in omloop dan denk ik als ik goed kan optellen dat het er 1.100 biljetten zijn

  RobG hou toch op met je stop gezwam om anderen de les voor te lezen. Je hebt het niet tegen een lid van de NDP die je belerend tracht toe te spreken


  Maak melding

 24. Chotelal zegt geen dollars van de Centrale Bank van Suriname meer te krijgen, maar het met eigen middelen door koop en wederverkoop van vreemde valuta te doen. Ook het verkopen tegen de lagere koers en goedkopere basisgoederen zijn geen opdrachten van de regering, maar uit eigen wil, beweert hij.
  SRD 7.85 voor de US-dollar

  Wat een dief van zijn eigen zak want ik ruil mijn US$ in voor 9,80 SRD dus Chotelal zegt lalalala ik lijd een verlies van SRD 1,95 per dollar dus voor iedere transaktie geeft hij de klant dus 300 x 1,95 SRD = 585 SRD mee naar huis. Knap hoor. Tel uit je “winst”


  Maak melding

 25. @Richard: Sorry ik doe geen afstand van mijn munten zelfs niet van de halve en bigi sensi’s ik dank mijn Peet die mij deze rijkdom en inzicht in monetair metaal heeft nagelaten waar ik goed op moest/moet letten. Hij wist dat deze dip zou komen over een paar jaren zal ik ze allemaal op de juiste plek afgeven aan de juiste personen. Mijn mensen hebben niet gewerkt voor een stelletje landrovers.
  Zelfs de meerwaarde of de zilverprijs kunnen mij niet over de streep halen.
  Niet alle Surinamers slapen.


  Maak melding

 26. @ Sammy. Je maakt denk ik een grapje, maar wie weet toch niet
  ik heb ook belangstelling en wil grof betalen voor munten van 1 SFL (ja geen SRD, naar de oud Surinaamse gulden. De munt dus, niet het papieren geld
  Mijn tong hing op mijn tenen toen ik ze zag bij een verre neef tig jaren geleden. Hij wilde ze niet verkopen en is nu dood denk ik.

  Hey Bigi Sma
  Hoe is het? Logeer je in Paramaribo? Of Paranam (Erwin, hij heeft appartementen toch)
  Ken je Peter? Zo ja doe hem de groeten. Zeg aan hem dat hij de groeten krijgt van de man die hem heeft geholpen met partieel differentiëren. Dan weet je gelijk wie ik ben.
  Geniet van je vakantie.

  @ Jojo en Bigi Sma ,Rob, Redskin en alle anderen
  Rob ik ben de beroerdste niet en zal je helpen, ondanks dat Redskin gelijk heeft en je beledigende woorden jegens hem hebt geuit.
  Aangezien ik het met hem eens ben en je het hem niet wilt uitleggen, zou je het mij dan willen uitleggen.
  Maar zoals ik hierboven schreef, ik zal je helpen
  Heren, rob bedoelt dat met de extra muntbiljetten (die in de EU wegens te hoge kosten werden vervangen door muntgeld) in omloop komen en dat er TEGELIJKERTIJD dezelfde waarde aan munten uit de omloop worden gehaald. Bij deze veronderstelling, iets waar rob veelvuldig gebruik van maakt, heeft hij gelijk.
  Dat staat nergens in het artikel en het is ook zeer onwaarschijnlijk, want dan was er geen tekort aan muntgeld. De nood is ongelooflijk groot. Dit probleem is anders te tackelen
  Conclusie, rob ik heb mijn best gedaan, maar ik denk niet dat ze erin zullen trappen

  Markten, rob
  In het artikel over cambio’s heb ik je al gewezen dat je weinig weet over markten wat de micro-economie betreft. Maar ook nu laat je een behoorlijk gat vallen inde macro-economie (onderdeel geld-en bankwezen)
  Je hebt de omschrijving van geldschepping weliswaar overgenomen van oom of tante Google, maar daarmee ben je er niet.
  Je weet niet wie geldscheppende instellingen zijn,
  je weet het verschil in lenen op de geldmarkt en op de kapitaalmarkt niet. Laatstgenoemde, de kapitaalmarkt kan zowel binnenlands als buitenlands zijn en
  ook dat verschil ken je niet. Ik kan dit stellen uit hetgeen je hebt geschreven.
  Voor menigeen is het een pot nat, maar mijn moeder heeft niet voor niets collegegeld en boekengeld betaalt.
  Ik wil je erop wijzen, maar dat heb je vast en zeker niet eens door, dat hetgeen je geschreven hebt volledig tegen de bewering van Hoefdraad ingaat toen hij een jaar of twee geleden beweerde dat hij geld van de banken geleend had en het geen monetaire financiering was.
  (Ramautarsing heeft mij toen teleurgesteld door allen te verwijzen naar Tulder en er nooit meer op terug te komen. Dit had hij beloofd).
  Hiermee maak je je niet geliefd bij de NDP (als ze het begrijpen) en zeker niet bij Hoefdraad.
  Je schreef het volgende;
  “RobG 18 februari 2020 at 23:37
  @jojo, u hebt een foute benadering van deze materie. Als de overheid geld gaat lenen om haar begrotingstekort op te vangen is er ook sprake van geldschepping en van monetaire financiering. De maatschappelijke geldhoeveelheid neemt inderdaad toe. Laat dit duidelijk zijn.
  FOUT!! Hoefdraad zal je in de hoek zetten met je handen op je rug. Of hij geeft je een schop richting Loppersum
  Je snapt er de ballen van man. wat een lulkoek
  Mijn advies, ga een studie economie doen ipv je tijd hier te verdoen.
  Je kan ook besluiten om alleen te reageren op artikelen over aanrijdingen, kinderen die van huis lopen, smerige eettentjes ed.

  Jojo je zin is onduidelijk wat X en Y betreft. Ik moest het twee keer lezen voor ik het begreep. maar ton begreep ik het (kan ook aan mij liggen)
  Rob probeert zich eruit te redden met een lulverhaal dat door consumenten leningen worden afgelost

  Rob,ik heb je vaker erop gewezen dat als je iets roept, je er verstandig aan doet om je eerst “in te lezen”
  Ik heb dat wel gedaan en jij niet getuige je opmerkingen over spaartegoeden
  Suriname hanteert (en dat is hun goed recht) andere maatstaven mbt tot spaartegoeden (zie de site van CBVS)
  Kijk bijvoorbeeld nar het verschil tussen
  M1 en M2

  Rob, je geeft ook nooit antwoord op gestelde vragen
  Nog geen antwoord op mijn vraag over maximaal nut (artikel cambio’s enz)
  maar laat die maar.
  Ik heb de volgende vraag voor je.
  Een ZEER belangrijke vraag, die ik al vele malen heb gesteld en die hiermee nog meer fraude gepleegd door de CBVS aantoont
  Rob waar is het geld gebleven dat de centrale bank heeft betaald voor de waardepapieren die zij in disconto heeft genomen van banken??? Op de balans zijn de waardepapieren verdwenen. Dit houdt in dat er geen vordering van de centrale bank meer is op de banken/overheid die dit geld hebben ontvangen . Waar is dit geld??????
  Je bent zo geweldig op de hoogte toch van het reilen en zeilen in Suriname toch? Je schrijft bijvoorbeeld:
  “Er is voldoende brandstof in Suriname aanwezig. Er is een vaste voorraad van drie maanden aanwezig in het land. Daarnaast wordt komende zaterdag weer een lading benzine en diesel afgeleverd door een buitenlandse tanker”
  Je schreef elders;
  De centrale bank heeft het gestolen, door jullie schurken het woord geleend gebruikt, om de goudvoorraad aan te vullen en valuta-interventies te plegen.
  Rob, dan kan je mij vast en zeker vertellen hoe groot de betreffende voorraden waren en hoe groot deze nu zijn. Gaarne met bewijs. Ik kan dit dan zelf controleren. Overigens zeg je nu dat Adhin een leugenaar is? Hij heeft uien en aardappelen gekocht. Kom niet met de opmerking; hij heeft dit niet gezegd. Mijn broer en zus waren daar aanwezig en ze belden mij op het moment dat hij sprak.

  @ John
  Wederom bedankt voor ie reactie en bijgevoegde link
  Aangezien ik het beleid van de minister van financiën en de governor bekritiseer kan ik niet veel met de opmerkingen. Het is slechts een mening die niet gestaafd wordt met bewijzen van deze heer.
  Dit wil geenszins zeggen dat het onjuist is natuurlijk.

  Tja, sommige mensen kunnen met familie gaan uiteten en dat voor een prikkie Bigi Sma, ik moet gaan koken voor zoon en mij. haha
  Ik hou het maar op Broccoli en vis
  daarna CL


  Maak melding

 27. Pico,
  Ik logeer in Paramaribo.
  Erwin is er niet meer doch zijn appartementen staan er nog maar zijn bewoond.
  Peter zal ik het vragen over partieel differentiëren en dan weten wie jij bent.
  Misschien heeft hij jou mailadres zodat ik je een mail kan sturen.

  Goede epistel aan RobG getuigd van het opleidingsniveau van jou welke in vergelijking met het lagere niveau van RobG, het verschil is toch wel heel heel erg groot.
  Vergeefse moeite om RobG wat bij te brengen dus laat hem maar lekker in zijn water zwemmen.
  Hij zal toch geen antwoord geven op welke niveau vraag dan ook. Zoals jij zegt kan hij wel over aanrijdingen en diefstal een geven.

  Pico be good en volgende keer gewoon naar Tai Whu in Rotterdam om lekker te eten of 777 op de Dam in Amsterdam
  Vis en wat broccoli is ook lekker en gezond.
  gemodereerd

 28. Pico hoe is het leven momenteel?
  Ik logeer in Paramaribo. En ja de appartementen van Erwin zijn er nog maar helaas is Erwin er niet meer.
  Peter zal ik, tenzij ik hem tegenkom, zeker aanspreken.
  Partieel differentiëren, bah voor mij veels te moeilijk hoor ik was nooit een kei in wiskunde (algebra 🙂 ) ik hou me liever met controle en economie bezig.

  Zal vandaag te weten komen wat de koers is want in wissel niet meer dan 50 euro omdat de koers teveel toppen vertoont.
  Tja en eten? Vis is samen met broccoli best lekker en ook gezonder dan het lekkere eten van bijvoorbeeld Garuda en Chi Min

  Tot slot
  Vergeefse moeite om RobG het e.e.a. bij te brengen op een goed niveau v.w.b. micro en macro economie.
  Lezen zal hij wel kunnen maar snappen? Goh dat is teveel gevraagd.
  Zelfs het vergroten van bankbiljetten in omloop is voor hem niet te snappen 🙂

  Pico tot horens en be good


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.