dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVIDEO: Grote opkomst bij protest tegen wanbeleid NDP-regering in Suriname

VIDEO: Grote opkomst bij protest tegen wanbeleid NDP-regering in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het protest tegen het wanbeleid van de NDP-regering, dat momenteel plaats vindt op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname, is een groot succes. Rond 10.00u was er sprake van een grote opkomst zoals op bovenstaande video te zien is.

Inmiddels hebben tal van scholen op alle niveaus hun deuren om 10.00u gesloten zoals gevraagd werd door de BvL en de ALS. Het is druk rondom het plein. Ook in de binnenstad loopt het verkeer vast door de drukte.

Het NDP Fake Nieuws platform Faya Pepre Nieuws van Sharmila Mansaram, verspreidde vanmorgen foto’s waarin de suggestie werd gewekt dat het plein leeg zou zijn. ‘Teleurstellende opkomst’ noemde de pro-Bouterse pagina de demonstratie.

Dat blijkt een leugen, getuige ook de beelden van ABC Online en twee andere bronnen die een enorme mensenmassa liet zien:

https://www.facebook.com/ABCSurinameOnline/videos/639523483545248/
https://www.facebook.com/dagbladdewest/videos/615362619248377/
https://www.facebook.com/hennah.draaibaar/videos/3280981245262605/

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

134 REACTIES
 1. Goed zo Kondremang”s,

  Laat het zien dat we moe zijn van deze regering.
  Ze moeten zo spoedig mogelijk plaats maken voor een nieuw Suriname.

  Krakti Kondremang


  gemodereerd
 2. Ze moeten uitkijken straks worden ze bekogeld met uien en aardappelen.
  Suriname en haar inwoners. Losers


  gemodereerd
 3. Zoveel tv station zijn in bezit van politieke partijen maar geen enkele heeft ht live uitgezonden.
  Bepaalde filmpjes zijn oud.
  Waar is die hele Biervliet??


  gemodereerd
 4. Picolaas. Geloof je eigen eigen maar. Het heeft lang geduurd maar de waarheid komt altijd wat later, maar blijft langer. En zie je hoeveel Paars er is om baas weg te krijgen.


  gemodereerd
 5. Picolaas
  Ik ben in Suriname en heb net het plein verlaten. Je kletst uit je nek want wat je ziet met eigen ogen geeft een beeld weer die geen fatamorgana is. Waar ben jij om dit te kunnen zeggen?
  Geen enkele TV kanaal zendt deze demonstratie uit. Waarom weet in niet. Zelfs Apintie geeft geen beelden door. Waarom is voor mij de vraag.


  gemodereerd
 6. En bouterse kom uit je schuilplaats en spreek deze massa toe.
  Dan bent je een echte man, maar je durft niet!
  Moordenaar, Lafaard, drugsverslaafde, drugsveroordeelde crimineel.
  Je schuilt achter de rok van je vrouw, je beeft!


  gemodereerd
 7. IK ZIT NU LIVE TE LUISTEREN NAAR APINTIE DIE EEN VERSLAG DOET VAN DE MANIFESTATIE OP HET ONAFHANKELIJKHEIDSPLEIN.

  A PLEIN SPANG:

  DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL EN TEVENS DECEMBERMOORDENAAR GAAT 25 MEI WORDEN WEGGESTEMD.


  gemodereerd
 8. Tel de koppen maar. Op 24 februari hoeft de NDP slechts een kop meer te hebben dan heden. Laat het vreedzaam verlopen. Degenen in het onderwijs zijn illegaal bezig. Geen goed voorbeeld voor de leerlingen. Vervolgens gaan we de swing maken naar mei. Een kwalijke zaak dat men zich niet houdt aan wet- en regelgeving. Als jezelf aan de macht komt, heb je een besmeurd verleden. Het betekent dat de tegenpartij precies hetzelfde kan doen. Hoe kom je als land verder? Laat het volk beslissen. De manifestatie van heden vertegenwoordigt niet het totale volk. Dat zie je alleen maar op 25 mei. Laat de media u niet gek maken. Men is erg vals bezig. Niet goed voor je karma.


  gemodereerd
 9. Wat een onzin van deze mensen.Ik kan me niet voorstellen dat deze mensen tegen Dubai 2 zijn.
  Het gaat zo goed met Su en toch gaan deze mensen protesteren tegen deze regering.

  Neks No Fout Nog 5 Jaren…..!!!!!!!!


  gemodereerd
 10. Wie zwijgt stemt toe!

  Goedzo! Vrijwillige deelname, zonder je ziel te verkopen voor een koba rijst met bruine bonen & en een lauwe fles prik.

  Schijnt dat de ‘divide et impera’ tactiek nog gruwelijk actueel is onder de verworpenen der aarde.


  Maak melding
 11. @Wendy:He Alattamotjo zit niet op tv beelden te wachten want je laffe impotente leider houdt ervan om de pers monddood te maken. A NO NOW MORRO Ga je echte kip kopen durf go tap a dang if ju na wang ekte meid ma nee NDP en de sekteleden schuilen. Scorro sroto winkri sroto staatsolie present Luchtvaartsdienst present Suriname present


  Maak melding
 12. Opmerkelijk!

  Mevrouw Sharmila, wij hier in Groningen, kunnen de beelden van Ampie BC, wel life volgen.
  En ik bedoel echt deep down town Gruninge.
  Misschien de smartphone of pc resetten, dus zoiets als; stekker eruit vervolgens erin.
  Suc6


  Maak melding
 13. ,, Het protest heeft de impliciete steun van een groot deel van het Surinaamse volk.,, . Dit is wat ik op radio apintie de happy station hoor… Straatkunstenaar Harry Pinas denkt anders, maar hij staat alleen… Letterlijk alleen,, er ook geen straathonden in zijn buurt… Wat ik op de radio hoor is een verbolgenheid … over de prijsstijgingen.. Vooral van brood en andere basislevensmiddelen… zoals suiker.. De mensen op radio hoor ik dat ze erger vrezen als er niets verandert.. Het presidentieel paleis is op een steenworp afstand van de mensenmassa… Als ik op de radio het woord dief hoor, moet de president dat ook kunnen horen. Denk ik… Ik hoor heel veel meer.. Ook over de president .. Over en weer wordt van spreker gewisseld.. Het onderwijzendpersoneel in Suriname is zeer productief.. Vooral die in het binnenland werken… De srd scoort laag internationaal en de onderwijssalarissen hebben daardoor een beperkte marktwaarde… Kunstenaar Pinas vindt zijn landgenoten onproductief… Hij leeft in de wereld van Pinocchio….


  Maak melding
 14. @pakiratigri.

  “Tel de koppen maar. Op 24 februari hoeft de NDP slechts een kop meer te hebben dan heden. Laat het vreedzaam verlopen.”

  Ja Pakiratigri nu is het hele plein vol en dat zonder georganiseerd vervoer en verplichte sluiting van overheidskantoren en porties eten.

  Ik vind wel perfect en democratisch van u dat u oproept het vreedzaam te houden. Weet u nog hoe bedreigend Laurens Neede was in Ocer en hoe Bouterse met staatsveiligheid schermde.
  Het volk is vreedzaam. De Oppositie is zeker vreedzaam als je het zover laat komen en in de DNA steeds bereid bent de democratie haar werk te laten doen.

  Er wordt niet tegen de NDP geprotesteerd maar tegen de regering en vooral mislukkeling Boefdraad.

  Is Boefdraad al weer terug. De CBvS heeft ondertussen duidelijk gemaakt waar het geld voor gebruikt is.
  1>> Interventies ter ondersteuning Koers. Het geen gezien de koers nu enorme verliezen oplevert.
  2>> AFLOSSEN schulden. Boefdraad vertelde steeds dat de regering aan haar schuld eisers voldeed. Hij heeft dus gelogen.
  3>> Aankoop goud. (is nu waarschijnlijk in de vloer van de Russische helikopter verwerkt.

  verder heb ik gehoord dat er verliezen op Swaps (China) mee verwerkt zijn.

  Pakiratigri bent u nog steeds bereid Boefdraad te geloven.


  Maak melding
 15. Reactie:
  Wat een onzin van deze mensen.Ik kan me niet voorstellen dat deze mensen tegen Dubai 2 zijn.
  Het gaat zo goed met Su en toch gaan deze mensen protesteren tegen deze regering.
  ================================
  Of jij bent echt super dom of jij probeert lollig over te komen, niet wetend dat het een hele domme manier is om zo een grapje te maken. Of wie zijn billen heb jij gelikt mafkees!
  Tuurlijk kan jij je niets voorstellen. Zo achterlijk ben jij wel


  Maak melding
 16. Ik heb gisteren gewisseld tegen 12 SRD voor US$.
  Dus wie zegt dat de koers nog lager is dan 9 kletst uit zijn nek. Kom zelf maar kijken en huiver van de koers.
  Gisteren gaan samen met familie wezen uit eten met z’n achten.Was erg lekker.
  Totaal bedrag van de rekening 1750 SRD inclusief tip is circa 145 US$


  gemodereerd
 17. Zo worden jullie subjectief voorgelicht. Er zijn beelden vanuit een helikopter genomen daaruit blijkt heel duidelijk dat niet eens de helft van het plein gevuld is met mensen. Ga zelf de beelden kijken bij Faya Pepre genomen vanuit een heli en ook andere op grote hoogte. Ook hebben mensen gezien hoe de vhp mensen met bussen heeft meegenomen. Ze zijn te herkennen aan hun oranje paraplu. De organisatoren zijn met open ogen in de val van de ndp getrapt door op het plein te gaan demonstreren open en bloot zodat alles van bovenaf gefilmd kon worden. Ga kijken en trek zelf je conclusies.


  Maak melding
 18. Ondanks deze grote opkomst zal de NDP op 25 mei als grootste partij uit de bus komen. Er zal zwaar worden gefraudeerd. Dit is een scenario waar ernstig rekening mee moet worden gehouden. De kans op een staatsgreep na 25 mei is erg groot, zeker als de burgers de uitslag van de verkiezing niet zullen accepteren. Het is geen geheim dat de onvrede binnen het leger erg groot is. Ik zie de volgende opties:
  – Top van de NDP vlucht naar het buitenland. en er treed een scheuring op in de partij.
  – De huidige oppositiepartijen komen bij elkaar om een soort zakenkabinet te vormen om de puinhoop op te ruimen en drastische maatregelen te nemen. Ze komen tot de ontdekking dat het land leeg is geroofd en dat het in nationaal belang is om dit samen op te ruimen.
  – Er komt een volksopstand gevolgd door een staatsgreep, om orde te scheppen


  Maak melding
 19. @Jojo Nee ze demonstreren niet tegen de NDPers maar tegen de Schurken in de NDP omdat er ook NDPers zijn die lijden onder deze leegroof.
  Pakitow is op alles voorbereidt als hij er morgen niet meer is. Ik begrijp hem wel maar ik hoop dat hij heel oud mag worden. Hopelijk is hij nooit alleen en eet hij niet alles wat hij ziet.


  Maak melding
 20. Goed zo hele lieve mensen en liefste moeders van Suriname allermooiste demonstratie vandaag ! U heeft regenten storm getrotseerd om op te komen voor de rechten van u en kinderen. Trots mag u zijn op deze daad moeders zwart bruin of geel maakt niet uit. Jullie geven een krachtig signaal af aan de huidige slavendrijvers ! Laat je stem stevig horen and to THE hell Mansaram !


  gemodereerd
 21. Ok en wat is er bereikt????? Come on Suriname dit werkt allang niet meer wat bereiken we hiermee we zijn het niet eens met zaken gaan dan massal opstraat staan om terug naar huis te gaan om ons weer rustig verder te onderwerpen aan al hetgeen we waren gaan protesteren pfffffft leg de boel lam, zo maak je een statement dit is echt een ka apenshow… In die hitte de schoolkinderen van hun school afhouden om morgen netjes naar school terug te gaan hadden jullie liever een long weekend gevraagd…
  We zijn lang nog niet ready ik schaam me wat een zwakke natie zijn wij, men kan doen wat ze hebben willen met ons….
  Leg alles letterlijk en figuurlijk lam 1 week zal je merken geen school geen bus geen niets geen benziene bij de pomp geen arts geen brandweer geen niemand, maarja dat zou pas eenheid demonstreren, het meest schaarse in ons land pfffffffft
  Ik zal blijven bidden, ik wist het daarom sloot ik me niet aan hoor, wat bereikt men hiermee, Biervliet als je in de media wilt verschijnen doe iets doe youtube of idk ga een sexfilm maken ofzo, ik begin te balen dat er steeds trekkers zijn maar dat ding niet volbracht wordt, dan liever zijn er trekkers voor de eenheid in dit land, zucht waar zijn er nationalisten???????


  Maak melding
 22. Het was absoluut een geslaagde actie met een grote opkomst van vele duizenden demonstranten.
  En dat ondanks de overheidswerkers geen vrij hadden gekregen om te komen terwijl dat wel het geval was bij de paarse ‘actie’ om hun veroordeelde moordernaar bouta te ondersteunen.

  Mensen zijn met hun eigen vervoer vandaag naar het plein gekomen en niemand is onder druk gezet geworden of betaald geworden om op te komen dagen.
  Op het plein stonden verder allemaal echte Surinamers en geen chotelal-haitianen en andere ingehuurde buitenlanders

  Dat kan de ndp niet nadoen want die sturen ingehuurde hiatianen en andere buitenlanders om hun ‘demonstraties’ wat ‘massa’ te kunnen geven en men moet mensen betalen met een srd 100 en mensen die afhankelijk zijn v.d. overheid onder druk zetten om op te komen dagen in gehuurde bussen omdat de meeste echte Surinamers met gezond verstand allang niet meer achter die paarse boevenbende staan.


  Maak melding
 23. Ik denk dat de media geen live beelden hebben uitgezonden om de mensen te beschermen.
  We weten allemaal hoe agressief en wraakzuchtig de paarse kunnen zijn.
  De beelden zullen wel eerst geedit worden om te voorkomen dat mensen er last mee krijgen.
  Denk alleen al aan alle leraren die bedreigd zijn door Ferrier die snel uit de kast gehaald werd om hen te bedreigen.
  HOE HET ZIJ HET WAS EEN MASSA MANIFESTATIE. GEWELDIG !!


  Maak melding
 24. @pakiratigri, leerlingen en leerkrachten het gelijk en het is een democratische recht om te staken.
  Deze leerlingen demonstreren voor werkgelegenheid, zat afgestudeerden, helaas heeft de regering niets klaar liggen voor deze arme leerlingen. No jobs, goed gestudeerd helaas, ze staan op de markt, wroko no de. Geen land wil in Suriname investeren,
  Suriname is net Titanic door eigenwijsheid en dwazen, zal het net zo ten ondergaan, God bless Suriname


  gemodereerd
 25. @pakiratigri
  Deze mensen zijn niet allemaal opgehaald met een busje, toch. Krijgen ook geen portie en Srd 50,00.
  Onderwijs illegaal bezig, 175 Mln USD wegnemen van spaartegoeden particulieren,zonder afspraak, is dat niet illegaal?.


  Maak melding
 26. Babylovesloly, wat zeg jij nou? De regering heeft er een grote puinhoop van gemaakt. Dieven zijn het! Ze hebben het land failliet gemaakt. Maar waarschijnlijk ben jij er zo eentje die in ruil van een stukje grond of een feestje fan is geworden van de president. En helaas zijn daar heel veel van!


  gemodereerd
 27. @pongsaqoui

  Hoe laat was de Helikopter daar. Beelden zijn niet synchroon en daar om niet relevant, feit is geen dwang, geen betalingf, geen eten en geen georganiseerd vervoer,

  Fayapepre is beroemd om haar fake nieuws


  Maak melding
 28. Fantastische reactie van ‘Recht is recht’.
  Een rasechte sranangmang of vrouw.
  Das nou de mindset van de gemiddelde suri en/of remigrant.

  Een schreeuw om hulp!
  Hoe nu verder?

  Verandering begint bij jezelf.
  You teach people how to treat you, by what you allow!


  Maak melding
 29. Ik was in de stad voor wat zaken. Het was helemaal niet zo massaal als voorgesteld. Verder werden er wel degelijk mensen afgezet met georganiseerd vervoer. Dit was een zielige poging van wat oppositie om eigenlijk wat te doen? Een demonstratie vlak voor de verkiezingen? Onzinnige actie. Als dit het beste is wat de oppositie voor elkaar krijgt dan weet ik wel hoe de verkiezingen gaan verlopen.


  Maak melding
 30. Typisch dat personen zoals Robles voorstander zijn van
  het Onrechtmatig leegroven van de Staatskas en van
  reserves van Banken, toebehorend aan burgers en de
  Sranan bedrijven !

  Dit heeft niets met oppositie te maken, het ROVEN door
  politici moet via alle middelen worden gestopt !!!

  WEG MET DE NDP-FAAL-REGERING en met de FALENDE
  President !

  Het FAILLISSEMENT van Sranan moet door een nieuwe regering
  worden weggewerkt !

  De domme NDP, heeft Sranan voor de VIERDE KEER IN FINANCIELE
  SHIT GELAZERD. UN NO KON BAKKA !!!


  gemodereerd
 31. Esmerald is ook uit haar boom gekomem en vind wat krom is recht. Recht is recht je bent de laf om te vechten voor de mens en vooral de kids. Suriname is zo’n dus hoe kunnen onze stoere kids nou last hebben van de zon.?Daar hebben alleen de rode Boeroe NDP kinderen last van en ze zullen branden in de hel gecreëerd door hun ouders.


  Maak melding
 32. Niet eens de pers in Suriname durft hun grote mond open te maken om aantallen te noemen. Ondanks het mooie weer was de opkomst in vergelijking met de Prodo-waka van de vrouwen van zondag zeer teleurstellend.

  Zag je die mensen met de paraplu’s, dat zijn de rijke lui die niet gewend zijn in de zon te staan of te lopen. Die zijn meer gewend om in hun airco auto rond te rijden. De harde werkers in dat land zijn de zon al gewend, die hebben geen paraplu’s nodig. Die waren daar niet aanwezig. Het plein was niet eens vol en halverwege was het bijna leeg, want de zon was om 12.00 uur te vel. Het was triest om te horen dat een van de sprekers dat beaamde, zogenaamd moesten de mensen terug naar het werk. Wat werk, ze hadden toch toestemming van de vakbeweging!


  Maak melding
 33. Wij hoeven het niet meer te bewijzen genoeg is genoeg Bokasa Bouterse .

  Wij werken niet met Alcoholisten en snuivers .

  Gurtus stond niet alleen wij zijn moe .


  Maak melding
 34. Het feit alleen al dat zo veel belangrijke maatschappelijke organisaties het protest steunden zegt genoeg.
  Paars kreeg op JAP 3000 mensen op de been door ze de bus in te jagen, eten te geven, en hand geld.
  .
  Niet het aantal is alleen belangrijk. Ook de kwaliteit. Dit zijn mensen en organisaties met verstand van zaken die uit eigen vrije wil en namens zeer vele spreken GENOEG IS GENOEG !!!
  .
  WEG MET BOUTA EN HOEFFIE. WEG MET CRIMINELEN EN GATLIKKERS.


  Maak melding
 35. 1 Noodfonds 0 SRD
  2 Stabilisatie fonds 0 SRD
  3 Woningbouw fonds 0 SRD
  4 Garantie fonds 0 SRD
  5 Spaar fonds 0 SRD

  Totaal bedrag dat NDP in 10 jaren heeft bij Centrale Bank Van Suriname is 0 SRD .

  Wij staan klaar om het over te nemen op 25 mei 2020 zonder een vuurwapen .

  Stelletje brandstichters zijn ze in NDP .

  Op donderen .


  Maak melding
 36. VOLK VAN SURINAME: STEM DEZE MOORDENAAR IN EERSTE AANLEG EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA FINAAL WEG.

  DEZE YORKA’S HEBBEN SURINAME NAAR DE AFGROND GELEID.

  WEG WEG WEG WEG WEG MET TRALALA PLEESIDENT, VERNIETIGER VAN DE SURINAAMSE ECONOMIE.


  Maak melding
 37. En, was dit alles? Meer dan honderd organisaties zouden daar zijn, waarschijnlijk alleen de raden van bestuur dan. Daarnaast de massa die het wilde aanschouwen, de landsdienaren die vaak te lui zijn om hun plicht te doen, de besturen van parlementaire en buitenparlementaire partijen, enkele mensen van de SPA, enkelen van DA. En nu, wat is er bereikt, wat was de winst voor Suriname, wat was het doel van de manifestatie anders dan oppositie voeren? Wat een waardeloze bende!


  Maak melding
 38. Rat7…

  gedoog die geindoctrineerde paarse broodschrijver Paki-RAT-igri nog eventjes.

  Hij heeft hier reeds aangegeven, na 25 Mei definitief te verdwijnen.
  We gaan zien hoe geloofwaardig deze opgeblazen paarse kikker is.


  Maak melding
 39. Weet je wat zo frapant is? Kijk wie elke keer achter de microfoon en de camera staan en wie wordt misbruikt om het verhaal te vertellen van de zetbazen in de politiek. Kijk wie het hardst schreeuwt, maar daarnaast het minst perspectief had onder de oude politieke partijen, het zijn niet de traditionele VHPers, eerder ABOPpers en NPSers. Wie is in dit hele ding de stille toeschouwer? Een ding weet ik, de NPS, PL, ABOP en al die andere partijen mogen zich laten spannen voor het politieke karretje van Chan, wanneer het erop aankomt hoeven ze niet te denken dat ze nog de president, nog de vicepresident, nog de ministers van Justitie, OWenV, Financienb en HI zullen leveren in een eventueel monsterverbond!


  Maak melding
 40. @Denise: Laat je opnemen, je waanideeën zijn totaal op hol geslagen! Ik roep jou familie op je desnoods in een dwangbuis te hijsen en je naar LPI te brengen, het is voor je eigen bestwil. Ik heb echt medelijden met je. Als je het niet kan of wil betalen, ga dan toch maar want de NDP heeft ook jou verzekerd tegen schade door geestesziekte!


  Maak melding
 41. Robles 17 februari 2020 at 17:59
  Ik was in de stad voor wat zaken.
  ******************************
  @Robles …. wat voor zaken …. Paars Fraudeur, Paarse Boef.
  Na 25 mei ga jij ook linea recta naar Santo Boma.


  Maak melding
 42. Handsup voor het publiek. Fantastisch, jullie durven en weten jullie rechten. Wat ik superlaag vind, is dat velen klagen en commentaar leveren ten aanzien van dit protest, terwijl zij zelf zitten te klagen dat zij niet uitkomen.


  gemodereerd
 43. -Ik weet niet of het klopt, maar het is mij opgevallen dat die groep die voor Bouterse de straat is opgegaan velen afro Surinamers zijn met een handjevol andere culturen. Dit beeld heb ik mogen zien.

  Misschien hebben zij een basokaart van Misiekaba gekregen om gratis naar de dokter te gaan.


  Maak melding
 44. @BigiSma: Deze protestactie heeft toch de koers doen dalen?????? Suriname is na vandaag toch een beter land vanwege deze actie??? De politieke organisatie Fernandes heeft zijn prijzen direct na deze actie verlaagd toch???? Ga morgen weer op straat en elke dag daarna, totdat de organisatoren de koers hebben teruggebracht naar 1 op 1 !! Bij de door de VHP gecontroleerde Cambio”s hebben de koersen vanaf nu voorgoed verlaagd toch? Ga snel je laatste valuta wisselen!!


  Maak melding
 45. @Ira: Ik weet het wel zeker, het klopt dat de DNAfractie van de VHP geheel uit Hindostanen bestaat en de bestuurslagen en raden van de VHP voor 95% geheel uit Hindostanen bestaat. Je weet zeker nog wel dat zelfs dhr Baitali en vela andere Hindostanen jaren lang ondanks hun welgesteldheid een sociale kaart had. Ik zie Baitali nog zo 3e klasse liggen in s’LANDS hospitaal!


  Maak melding
 46. Het is weer zo, dat de oppositionele media zich niet waagt aan het noemen van aantallen, want de geschiedenis heeft ze elke keer weer ontmaskerd. Zielig gewoon!!


  Maak melding
 47. Een ding weet ik, de NPS, PL, ABOP en al die andere partijen mogen zich laten spannen voor het politieke karretje van Chan, wanneer het erop aankomt hoeven ze niet te denken dat ze nog de president, nog de vicepresident, nog de ministers van Justitie, OWenV, Financienb en HI zullen leveren in een eventueel monsterverbond!
  =================
  Het bovenstaande klopt. De VHP, met name Chan was in eerste instantie helemaal niet van plan om mee te doen met Biervliet. Chan heeft gezegd dat hij zich helemaal niet bezig wil houden met dit soort kleine protesten. De VHP is een grote partij en houd zich het liefst met zijn eigen propaganda en programma. Op aandringen van Cedric van Samson heeft hij uiteindelijk toegeven. Cedric heeft hem onder druk gezet. Toen is Cedric met een groepje VHP aanhangers ernaar toe gegaan. Die Chan is erg geslepen!


  Maak melding
 48. @ Lucien
  Uw zin was niet af.
  “Wat een waardeloze bende!” is de regering die dit veroorzaakt.

  U droomt wat bij elkaar.
  De Winst voor Suriname is dat dit de wereld over gegaan is als een protest tegen FRAUDE en DIEFSTAL door de regering.
  De winst is dat Simons er niet om heen kan Boefdraad streng aan te pakken.
  De winst is dat niemand met meer hersenen dan een garnaal weet dat Bouterse er niet meer toe doet. Hij kan geen Governor vinden die met Boefdraad kan en wil samenwerken. De winst wordt dat Bouterse mensen zal moeten laten vallen die dat nooit verwacht hebben. De Winst wordt dat de NDP implodeert omdat de oude mannen het niet meer weten en de jongeren niet meer kunnen leiden.


  Maak melding
 49. @Waldo, die zekere meneer Chan wordt straks een President van alle Surinamers. Dus ook die van de NDP achterban. Bescheidenheid siert meneer Santhoki.
  Het is niet iets waar je druk over hoeft te maken.


  Maak melding
 50. Luci
  Laat gaan jongen. Je hebt 7 keer gereageerd. Doe niet als domkop robles, die in de stad voor zaken moest zijn. Het veld opruimen is geen zaken doen. Aan je lul gaan krabben op een hoek van de straat ook niet. Laat die beestje met rust.Omdat je zoveel keer reageert geef je ze kracht. ze hebben je precies waar ze je hebben willen.Hoe meer je reageert hoe meer zij reageren en blijft deze dag heel lang in het geheugen van ze.25 mei zullen we ze wederom verslaan. Maak je niet ongerust


  Maak melding
 51. Koos 17 februari 2020 at 19:45
  @Waldo, die zekere meneer Chan wordt straks een President van alle Surinamers. Dus ook die van de NDP achterban. Bescheidenheid siert meneer Santhoki.
  ===========
  Dan ga ik zijn beëdiging in het NIS zeker bijwonen. Wil van het volk moeten we allemaal respecteren. Hij is zeker niet mijn favoriet binnen de VHP. Te dictatoriaal, vraag het aan de heer Gangaram Panday ex VHP minister en nog vele andere prominenten binnen de VHP. Ik ga meer voor mensen als Riad. Die ken ik persoonlijk en is op dit moment voor mij de beste kandidaat binnen de VHP. Jong en zeer intelligent, altijd netjes in zijn taalgebruik.


  Maak melding
 52. Ach JoJo, of moet ik zeggen Cedric van Samson, hoe vaak nog ga je Surinamers hersenloze garnalen noemen zoals je dat stiekem doet op de Nederlandse zender van gajes als Romeo Hoost, Liesbeth en Iwan Bottse. Men zegt niet voor niets dat leri no e puru dom! Met je hele zogenaamde geleerdheid zie ik toch weer een neger, jij bent geen afro surinamer, die zich net als in de slaventijd laat misbruiken, of is het je laatste strohalm omdat je overal al bent uitgekotst? What ever…blijf je maar wentelen in je droomwereld. Zielig gewoon!!


  gemodereerd
 53. Oprechte Sranan man/uma’s goed gedaan en hou vast 25mei a.s. gaan wij deze roverheid met wortel en tak uitroeien.
  En maak je niet druk over wat al deze ndp debielen te zeggen hebben, ze proberen zichzelve gewoonweg te troosten, want ze kunnen/willen de harde realiteit niet accepteren/verwerken dat hun tijd nabij is.


  Maak melding
 54. lucien men is gekomen met een volle buik op het plein lowlife awaries moet je met eten en soft lokken anders zie je ze niet en er is een groot verschil tussen een helikopter en een drone lowlife awarie als jouw ziet het niet eens de beelden zijn genomen voordat de grote menigte ter plaatse was het gebaar was duidelijk dus schijt wanbeleid


  Maak melding
 55. Land is bankroet en
  Hoe moet je verder regeren met zoveel onbetaalbare leneningen
  Welke regering na mei 2020 komt, krijgt het moeilijk.
  Dit hebben we te danken aan de 15 voudige moordenaar.


  Maak melding
 56. De verstandige Surinamers hebben vandaag een duidelijk boodschap afgegeven.
  Zij hebben op een vreedzame wijze hun standpunt duidelijk gemaakt. Niet zoals de NDP met leugens, populistische en agressieve uitspraken.
  Iedereen is op eigen gelegenheid gekomen, niemand heeft 50 SRD gehad om mee te lopen of mee te kraaien, niemand is gekomen voor een pakket of gratis eten.

  Respect voor alle Surinamers die deze protest hebben ondersteund !

  Het heeft goed gedaan om weer de eenheid te zien !
  Het volk wordt weer sterker ! Tja go !

  Krakti !


  Maak melding
 57. Ruim de helft of meer dan de helft van de mensen die op het plein aanwezig waren zijn daar aanwezig geweest in opdracht of onder druk van hun werkgever. Een jongere broer en zus van mij waren ook daar aanwezig. Ze stuurden mij elk afzonderlijk een filmpje. Het volgende gesprek voerde ik met mijn broer via Whatsapp.

  RobG: Hoi, ben je ook daar aanwezig? Ik heb niet geweten dat je ook een anti-Bouta fan ben….!
  Broer: Nou ‘k’ doe mee voor de ontspanning en om eventueel vrienden te ontmoeten die ik niet lang heb gezien. Een andere sfeer dan op het werk. Mijn baas geeft alleen maar stress.Greep deze mogelijkheid aan om vandaag niet in de buurt van hem baas te zijn. We mochten allen van hem gaan protesteren. Je weet toch……! Ik houd van die kleur. Dat kan ik natuurlijk niet openlijk zeggen.
  RobG: Ik begrijp je volkomen. Je moet brood op tafel brengen voor je gezin.
  Broer: ‘k’ ontmoette een leerling van pa bij de demonstratie.Hij is nu 55 jaar.Toen hij hoorde dat ik xxxxxxxx heet begon hij direct te reageren en gaf mij een brassa.Hij begon direct te vertellen over pa, je weet wel goede en slechte dingen als grap. Natuurlijk begon ik te lachen om zijn grapjes. Ook hij was aanwezig omdat het moest van de baas. Hij is paars.

  Mijn zus vond het een waardeloze manifestatie. Ze vertelde dat ruim de helft van de mensen die aanwezig waren zouden helemaal niet op NPS,VHP,Abop, of PL gaat stemmen. Velen waren aanwezig als toeschouwer. Mijn zus heeft het goed verwoord. ” Deze klootzakken hebben nog nooit iets goed gedaan “.


  Maak melding
 58. Aan de opmerkingen en reacties op dit forum trek ik de conclusie dat enkele Boutisten, net als hun baas, onverwacht paniekerig zijn geworden. De ene groep, waaronder Bouterse, houdt zich muisstil omdat ze huiswerk hebben gekregen. ik heb het over het Surinaams woord “huiswerk” wat betekent iemand opzadelen met een onoplosbaar probleem. Het probleem van Bouterse is dat hij deze niet in 3 maanden tijd kan oplossen. Dit probleem van Bouterse, wat eigenlijk voortvloeit uit wanbeleid, is gaan cumuleren in meerdere problemen. Hij zit met een Govenor probleem; Hoefdraad is intussen een probleem gebleken en de betogers en anderen zoals ik willen zijn kop zien rollen. Anderen zoals ik willen de hele regering inclusief de 40 rovers niet alleen naar huis, maar ook in de gevangenis wegens corruptie. En het belangrijkste probleem is dat het zeker rommelt binnen de NDP en dat je niet met het A no mi syndroom moet komen om dit gerommel te stoppen.Als mijn voorspelling uitkomt gaat deze partij bossen. Zeker is dat op korte termijn enkele koppen zullen rollen om nog enkele van de 26 zetels nog te redden. Ook weet Bouterse dat na de verkiezingen van 25 mei niemand met hem zal willen samenwerken met uitzondering van PALU, HVB en BEP. Doe heeft zijn les intussen geleerd. Hij wordt met dezelfde munt betaald als in 2015, toen hij bepaalde partijen aan de kant heeft gezet.Als Bouterse een echte leider is trekt hij zijn conclusie en treed om zijn eer te redden vrijwillig af

  De andere partij, die ook flink geschrokken is, probeert de zenuwen te kalmeren door veelvuldige reacties op dit net te plaatsen en allerlei onzin te verkondigen.Zij dachten kennelijk dat de 26 zetels van Bouterse eeuwig zouden duren, niet wetende dat de kiezer beslist en dat de kiezer in de loop van de tijd van mening kan veranderen. Van de 118.000 stemmen van 2015 zijn er nu weinig overgebleven en de kiezers zijn niet bang meer. Ze worden beschermd door Social Media.

  Laten we eerlijk zijn: Termijn van Bouterse is door toedoen van Bouterse zelf verstreken.Zijn genadeklap vond plaats tijdes de beroemde en onvergetelijke tralala persconferentie. Hij is niet meer favoriet. Zoek dus een ander politiek idool en svp eentje die geen puinzooi van Suriname gaat maken en zijn beloftes in ieder geval nakomt. Het is dus tijd geworden om afscheid te nemen van iemand. die volgens onze grondwet artikel 92, nooit president mocht worden. En de DNA leden van de NDP die hem ten onrechte tot president hebben gekozen. Ik hoop dat ze hun straf in de toekomst krijgen, want het kan bij mij niet in dat ze niet zijn omgekocht..


  Maak melding
 59. PARAMARIBO – Duizenden mensen zijn maandag in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo de straat opgegaan uit onvrede over de slechte financiële situatie in het land. De betogers willen dat president Desi Bouterse en minister van Financiën Gillmore Hoefdraad opstappen.

  De deelnemers aan de protestactie waren zeer divers. Het ging onder meer om werknemers van bedrijven, vakbondsleden, medici, onderwijzers, studenten, zelfstandigen en gepensioneerden.

  Kijk wat ik vond op de meest betrouwbare krant. De dagen van de dictator Bouterse zijn geteld. Hij zal heel snel gewipt worden!


  gemodereerd
 60. Kondremangs
  Gisteren hadden ze todo waka van 40 jaar rotzooi olv DiDiBri. ….ingrid was de oppertodo. …3000 man/vrouw. …
  Ik denk dat DiDiBri en zijn boevenbende vandaag likkebaardend keken naar de doorsnee van het Surinaams volk, die zijn wanbelijd zat is. …..10 jaren niks gedaan. ..tijd om nu naar huis te gaan. …en DiDiBri. .begin een ka watra luier aan te trekken. …en ferrier. ..spring van de bosje brug met je bedreigingen. ……vandaag hebben we opnieuw getoond dat we niet laf en bang zijn. …..
  24 februari mag DiDiBri zijn sterke tonen. …zo sportief zijn we zonder provocaties. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 61. @redskin, waarschijnlijk heb je alleen het woord ‘fantastisch’ gelezen en als de bekende haan pijlsnel gereageerd. Tsja…

  Het heeft mij altijd heel erg verbaast dat jij er zo prat ben, dat je een afstamt van de Surinen. Zogenaamd oorspronkelijke bewoners. Maar, ook voor jou geldt dat je vandaag met je blote billen in een lendendoek zou rondlopen als die Spanjaard niet daar was aangemeerd.

  Wat hebben de Surinen voor su gedaan of achtergelaten. Die Inca’s en Maya’s hebben prachtige spirituele bouwwerken achtergelaten. Wel eens naar Machu Picchu of Chichen Itza geweest? Ik vermoed dat die Surinen verstoten zijn door de Inca’s of Maya’s, iets met een stammen fetie.

  Dus..als ik jou was zou ik die misplaatste trots aan een beukenboom hangen en normaal doen.
  National Geografic en History chanel zijn een aanbeveling.


  Maak melding
 62. Rob het gaat zo geweldig in Suriname. Toch moet je broer als een slaaf werken bij de vijand.
  Je zus heeft dus met ruim de helft van de mensen lopen kneuvelen, Ze vond de manifestatie niets. Wat had ze verwacht? Een bord eten? een Fernandes? We weten allemaal dat sommige Surinamers pas tevreden zijn als er vreten is nietwaar?
  Vriend en vijand weten wat de doelstelling was van de demonstratie.
  Je onvrede laten merken over het gevoerde beleid. Is dit te moeilijk voor je zus om te begrijpen?

  Mocht je reageren op mijn posting. Reageer dan ook op de volgende posting van mij.
  1.CBVS/discontopolitiek/ontoegankelijke weekstaten/ vernietigde waardepapieren = verdwenen geld
  2. Monetaire financiering of diefstal


  Maak melding
 63. Er waren velen op de been,maar ik had meer verwacht, zoals ik gisteren zei ,vjp,pl, abop ondersteunen de actie, maar waar waren ze fysiek aanwezig. Olifant claimen ze altijd dat
  er vaak 10 000 led3n aanwezig zijn, met deze erbij dan was het 20000 geweest waar waren die van pl en abop, waren deze erbij dan was de opkomst een 40 tot 50 duizend geweest. Ach dat zullen ze niet doen,want straks zal er samen gewerkt worden met de ndp. Stelletje verraders zijn het ook.
  Onder deze partinen heb je ook vele rovers zitten. En zij maar gillen dat ze de roVers zullen opsluiten,dan moeten hun eigen rovers ook worden opgesloten. Daarom hebben ze het voor 2010 ook niet gedaan,samen met de nps want daar zaten ook een stelletje slappelingen en bangerikken bij.
  Welke partijen nu de verkiezingen winnen zal niet beter gaan.


  Maak melding
 64. Drie punten
  1 .Importdekking in gevaar
  2. Discontopolitiek en verdwenen schatkistpapier/ontoegankelijke weekstaten
  3. Monetaire financiering

  1 @ JK en John
  Jullie hebben elders geschreven dat de importdekking in gevaar komt.
  Ik weet niet mer welk artikel en reageer daarom maar bij dit artikel

  Op basis waarvan hebben zij deze conclusie getrokken? Hebben zij inzicht in de balans van de centrale bank.
  Voor het grote publiek zijn er weekstaten meer beschikbaar sinds 27 december 2019.
  Jaarverslagen al vele jaren niet meer.

  Wat de importdekking betreft, is dit geen nieuws.
  Kijk eens naar de financiële positie van de overheid op 1 maart.
  Toen had de overheid een schuld!! Bij de centrale bank . Dit kon alleen goed worden gemaakt door geld te lenen (rood staan is al geld lenen.) De overheid heeft toen SRD 670144700 geleend, waardoor de schuld van SRD 252360400 omsloeg in een overschot van SRD 417784300. Bovendien kwam er
  (belasting?) geld binnen en was de kas weer gevuld tot rond de SRD 492305000.

  2. Discontopolitiek en verdwenen schatkistpapier/ontoegankelijke weekstaten
  Wat zeer merkwaardig is,
  drie weekstaten over 2019 zijn ineens niet meer beschikbaar zijn voor het publiek.
  Te weten 15 en 22 februari en 1 maart.
  Merkwaardig.

  Bovendien staat mij hier ergens iets van bij namelijk dat het saldo op post nummer 5 verdwenen is.
  De centrale bank heeft toen discontopolitiek toegepast.
  Dit houdt in dat de centrale bank van banken waardepapieren tijdelijk “opkoopt “ = in disconto neemt (meestal met de bedoeling de geldmarkt te verkrappen, zodat er minder kan worden uitgeleend en de inflatie in de hand kan worden gehouden) en de banken geld geeft voor deze waardepapieren waarbij de rente voor deze lening van te voren in rekening wordt gebracht.
  Een voorbeeld
  De centrale bank neemt het schatkistpapier in disconto tegen en rente van 5%. Het schatkistpapier is bijvoorbeeld SRD 1000 waard.
  De bank (bijv DSB) krijgt dan geen SRD 1000, maar SRD 1000 – 5% rente.
  De bank ontvangt dan SRD 950
  Waar is het bedrag dat op deze post staat gebleven?
  Papier liegt niet.
  In de periode rond de rechtszaak over de inbeslagname van €19,5 miljoen door Nederland heb ik op deze post gewezen. Dus ergens staat dit vermeld.

  Misschien vergis ik mij in deze, maar voor de onderzoekers in Suriname de moeite waard om hier even naar te kijken (als de 3 ontbrekende weekstaten ineens niet meer ontbreken)
  Als de waardepapieren ineens verdwenen zijn betekent dit ook dat het geld dat voor deze papieren is betaald verdwenen is

  3. Monetaire financiering
  cbvs.sr/images/content/statistieken/Weekbalans/2019/verkorte-balans-cbvs08mrt2019.pdf
  Welke posten?
  Debet post nummer 6 . De centrale bank leent de Staat geld
  Credit post nummer 2. De overheid staat rood op 1 maart (nog nooit eerder zoiets gezien)
  Op 8 maart heeft de overheid geen schuld meer maar een tegoed dat zo groot is dat de schuld is weggewerkt en er een batig saldo is
  Monetaire financiering of diefstal kies maar


  Maak melding
 65. @Pico,
  Jij dacht dat de politieke partijen die jouw voorkeur genieten de buit reeds binnen hadden. Vergeet het maar. Loop niet naast je toffels. De mensen die vandaag gestaakt hebben zullen uiteraard door de baas doorbetaald worden. Dat hoop ik althans voor hen. Ha,ha,ha,ha, er is geen geld. Er is genoeg geld in het land maar niet bij de overheid. De overheid heeft een mega huishoudboekje en komt niet toe aan sparen. Als gespaard moet worden door de overheid zullen de allerzwaksten in de samenleving bloeden. Zo werkt het in de realiteit.


  Maak melding
 66. Kondremangs
  Maar jouw lijder DiDiBri. ..de veroordeelde moordenaar en drugsdealer heeft zich verrijkt ten koste van de allerarmsten. …jo bongrobita. ..hoe verklaar je dat? ? ?
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 67. @RobG, allerzwaksten in de samenleving bloeden al met een koers van 1 op 10. Jouw president heeft van Suriname een pakketten economie gemaakt. Nee kerel velen smachten weer naar de tijd van Venetiaan. Was ook niet volmaakt maar veel beter dan het nu is. Surinaamse economie is vergelijkbaar met Angola en Congo. Walgelijk.


  Maak melding
 68. Wat mij in het hele verhaal opvalt, is dat de paarse ratten hier op het forum erg zenuwachtig beginnen te worden. Niets wat deze mensen massa doet is goed in de ogen van deze ratten. Het afzetten van enkele mensen met bussen, McDonalds bv. had aangekondigd haar personeel van de Hermitage Maal naar de stad te brengen, is in hun ogen niet goed. Maar als de paarse partij met 70 bussen mensen uit de binnenlanden haalt, een portie eten geeft en ze SRD50 betaalt is het wel goed.
  Een goed advies aan de NDP en hun aanhang: Het is afgelopen. Jullie hebben elke keer weer dat jullie de macht in handen hadden, het land naar de verdoemenis gebracht. En het arme volk moet het steeds weer met een aalmoes doen, terwijl jullie lekker zitten te graaien in de staatskas. Het volk heeft jullie door, yepi no de moro. Dat zogenaamde nationalisme werkt niet meer. Er zijn voldoende Surinamers die in jullie ogen verraders zijn, maar die land en volk naar grotere hoogtes kunnen brengen, de NDP kan dat helaas niet. Track record van de NDP is corruptie, diefstal en ondergang.
  Er is helaas een hele belangrijke trend te zien. Elke keer als de NDP het voor het zeggen heeft, is de staatskas leeg en partijloyalisten worden overnight schrikbarend rijk. Terwijl a volk e pina.
  Ik zou het volk aanraden in de kluizen van de CBvS te gaan kijken hoeveel goudstaven er nog liggen.
  De boodschap van het volk vandaag zou duidelijk moeten zijn!


  Maak melding
 69. Elke regering kan met een volk doen wat ze willen. Maar zodra ze direct aan je geld komen is leiden in last. En precies dat is hier gebeurt. Dit is wat mensen op de been heeft gebracht. Do what you want, but keep your hands of my money.


  gemodereerd
 70. “RobG 17 februari 2020 at 22:04
  Ruim de helft of meer dan de helft van de mensen die op het plein aanwezig waren zijn daar aanwezig geweest in opdracht of onder druk van hun werkgever. Een jongere broer en zus van mij waren ook daar aanwezig. Ze stuurden mij elk afzonderlijk een filmpje. Het volgende gesprek voerde ik met mijn broer via Whatsapp.
  RobG: Hoi, ben je ook daar aanwezig? Ik heb niet geweten dat je ook een anti-Bouta fan ben….!
  Broer: Nou ‘k’ doe mee voor de ontspanning en om eventueel vrienden te ontmoeten die ik niet lang heb gezien. Een andere sfeer dan op het werk. Mijn baas geeft alleen maar stress.Greep deze mogelijkheid aan om vandaag niet in de buurt van hem baas te zijn. We mochten allen van hem gaan protesteren. Je weet toch……! Ik houd van die kleur. Dat kan ik natuurlijk niet openlijk zeggen.
  RobG: Ik begrijp je volkomen. Je moet brood op tafel brengen voor je gezin.
  Broer: ‘k’ ontmoette een leerling van pa bij de demonstratie.Hij is nu 55 jaar.Toen hij hoorde dat ik xxxxxxxx heet begon hij direct te reageren en gaf mij een brassa.Hij begon direct te vertellen over pa, je weet wel goede en slechte dingen als grap. Natuurlijk begon ik te lachen om zijn grapjes. Ook hij was aanwezig omdat het moest van de baas. Hij is paars.
  Mijn zus vond het een waardeloze manifestatie. Ze vertelde dat ruim de helft van de mensen die aanwezig waren zouden helemaal niet op NPS,VHP,Abop, of PL gaat stemmen. Velen waren aanwezig als toeschouwer. Mijn zus heeft het goed verwoord. ” Deze klootzakken hebben nog nooit iets goed gedaan.”

  Whahahaha de persoonlijke hofnar van de NDP…mo dede in a film disi…


  Maak melding
 71. Weg met de NDP:

  – Dichtbij usd4 miljard aan leningen, waar is ’t geld gegaan! Welke investering, interventie en stabilisatie van wisselkoersen is uw taak!
  – ’t monddood maken van de media, geen of slechte communicatie met ’t volk , intimidatie en bedreigingen is totnutoe een van uw taken.
  – ’t zijn zij, die voordelen aan deze NDP regering hebben en nog achter jullie aanlopen; uw mati’s, vrienden en familie, niet ’t volk.
  – Geen vaderlandsliefde want de bossen en andere natuurlijke hulpbronnen worden gratis weggeven aan derden of investeerders van buiten.
  – de koers stijgt, zo ook de prijzen op alle artikelen, geen medicijnen in de ziekenhuizen, achterstallige schulden worden niet betaald, want er is geen geld.
  – wetten worden niet nageleefd of worden aangepast of gewijzigd in voordeel van deze NDP regering.

  Is erg wat er met geliefd Suriname gebeurd.

  Strei deh foe strei, wi na fosi, Gado na oe fisie mang.
  One love, one heart, let’s get together and feel allright.

  Oplossing: wij hebben niet een politieke partij nodig om regeermacht over te nemen. Wij hebben een nationaal kabinet nodig met integere mensen, geen mensen die veroordeeld zijn of een gevangenisstraf moeten uitzitten, geen mensen die niet internationaal welcome zijn, the right person on the right place makes everybody’s job easy.

  God zij met ons Suriname!


  Maak melding
 72. Pico mijn broeder
  Je maakt je toch niet druk om RobG maar waarom?
  RobG weet echt niet waar het over heeft. Pico jij hebt evenals Jojo RobG vele malen met een mond vol tanden achtergelaten vragende om een goed commentaar op jou vele uitleg van uitleg van de betalingsbalans tot de verkrapte valuta markt en nergens geeft of heeft hij een zinnig antwoord.

  inderdaad zoals Jojo aangeeft “Havo niveau doch geen examen jaargang”
  Ik was er vanmiddag op het plein en ja sommigen zeiden iets om het zeggen anderen zeiden iets met common sence. Maar RobG zijn zus niet waargenomen

  Zoals eén der sprekers zei “ga naar Kirpalani en neem iets mee uit de rek. En als ze je aanhouden en zeggen dat het diefstal is dan zeg je : neen het is geen diefstal want ik breng het terug”
  Het was een zonnnige en gezellige middag met enkele schoolvrienden die nog in leven zijn want enkelen zijn al vertrokken.


  Maak melding
 73. @ Koos,

  Besteed niet te veel aandacht aan die paarse criminele ratten, want dat is zinloos en kost te veel energie, deze leeghoofden zijn toch niet te overtuigen


  Maak melding
 74. Ik denk dat deze acties wat goed bedoeld is juist de ndp scherper zal zetten en de president is slim genoeg om toe te geven wat fout is zodat hij toch de verkiezing wint zo dat de ndp in de regering kom ik zie ndp en vhp een monster verbod slaan ondanks alles zie ik ndp op 22 zetel uitkomen tot nu toe


  Maak melding
 75. Jullie zijn nr het plein gegaan en wat nu??
  Niets. Bepaalden waren blij met het vrij uurtje.
  Dit was aanhang van een groep politieke partijen, bonden en bedrijven.
  25 mei is de dag en we kijken wie gaat bedelen om met NDP te werken.
  Somo is bij niemand welkom.. Hij is uitgespeeld.
  Alle huizen achter cola kreek is hij ook kwijt.


  gemodereerd
 76. .firstlady shame as first lady never seen such behaviour at prodowaka

  Directieleden CbvS.moeten eerst verklaren hoe zij vrij v blame zijn in malversaties Trikt

  “Ingrid FL” zegt geen protestmars…wacht tot 25 mei..vraagt zij and DDB waarom hij coup pleegde terwijl kort daarna verkiezing was…zijn ze dat vergeten????

  “Op de vlucht geschoten” hiermee is bewezen dat ndp cs.de laatsten moeten zijn om over fake nieuws te praten….shame

  NDP wil verkiezing winnen terwijl SU bankroet is..koers huizenhoog welke snode
  Plannen nog ?

  Hoefdraad meer in vliegtuig/hotel/buitenland…wat kost dat allemaal
  Als Su’s v dit regime opnieuw kiest geldt dikke built eigen should.

  Elke nieuwe regering wees gewaarschuwd
  voor aspirant assemblee leden met dubbele agenda..SU pikt geen slecht bestuur meer


  Maak melding
 77. Als Bouterse echt van Suriname houdt dan stopt hij onmiddellijk want hij kan het land niet goed besturen.
  Als leider moet je verstand van zaken hebben en niet alleen maar de Staatskas plunderen zodat het volk in armoede moet leven.Tegen het volk wil ik zeggen dat deze rover en zijn bende nooit meer moeten komen want als jullie weer deze idioot kiezen als president dan zijn jullie helemaal gek.Deze man heeft het land vernietigd leeggeroofd en het ergste hij heeft moorden op zijn geweten dat is nog erger.Ik hoop dat Amerika Suriname helpt om van deze Satan af te komen in Jezus naam.


  gemodereerd
 78. Pico de ware tijd 16/02/2020.

  PARAMARIBO – De Centrale Bank van Suriname (CBvS) zit wat betreft zijn internationale reserves momenteel in een penibele situatie. De deviezenreserve is tot een zodanig laag niveau gedaald dat deze nog niet eens één maand aan importen dekt. Dat kwam zondagmiddag naar voren tijdens het actualiteitenprogramma ‘Welingelichte kringen’ op Radio ABC.

  “De situatie is kritiek”, zeiden Rafiek Sheoradjpanday en Eblein Frangie van de Surinaamse Bankiersvereniging. Een importdekking van drie maanden wordt internationaal als het absoluut minimum beschouwd. Veel landen hanteren evenwel een hogere standaard van minimaal zes tot acht maanden.

  Onder toenmalig CBvS-governor Gillmore Hoefdraad overschreed de monetaire reserve van de centrale bank de magische grens van één miljard US dollar en bedroeg per eind december dat jaar 1,6 miljard. Dat is nu gereduceerd tot bijna nul. Frangie en Sheoradjpanday gaven aan dat er dringend maatregelen getroffen moeten worden op het stuk van de staatshuishouding.

  Het structurele begrotingstekort bij de overheid heeft voor een zeer onevenwichtige financieel-economische situatie in het land gezorgd. Indien er sprake was van een prudent uitgavenbeleid zou het nooit zo ver zijn gekomen dat de kasreservemiddelen van de handelsbanken onrechtmatig zijn besteed door de CBvS.

  Tijdens een persconferentie onlangs zei regeringscommissaris bij de CBvS, Vijay Kirpalani, dat de overheid een maandelijks begrotingstekort van SRD 390 miljoen dollar heeft. Dit zorgt voor scheve toestanden in de financiële huishouding. Er zullen in de nabije toekomst “pijnlijke maatregelen” getroffen moeten worden om orde op zaken te stellen, zegt Sheoradjpanday.

  Frangie voegt eraan toe dat de problemen niet door één persoon of partij opgelost zullen kunnen worden. Een gemeenschappelijke aanpak is vereist. Hij pleit er daarom voor dat zo snel mogelijk een integere en kundige persoon wordt aangesteld als governpr van de centrale bank. De schade die voormalig governor Robert van Trikt met zijn beleid van manipulatie heeft aangericht is onbeschrijfelijk.

  Lees meer: Internationale reserves CBvS bijna op – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/02/16/internationale-reserves-cbvs-bijna-op/#ixzz6EI29CxKK


  gemodereerd
 79. EEN OVERZICHT VAN DE HUIDIGE ECONOMISCH-FINANCIELE SITUATIE
  Terwijl #LUMMEL zich in alle bochten wringt om een rekensom van 100 miljoen USD op te lossen, draait de realiteit gewoon door. Wat zijn de feiten?

  Op dit moment is er nog maar 40 miljoen USD over bij de Centrale Bank. Dat is genoeg voor een halve maand importdekking.
  Wat wil dat zeggen? Dat importeurs binnenkort geen deviezen meer zullen kunnen wisselen. En dus alle importen zullen stoppen.

  Zijn de dollars dan op? JA de dollars zijn op. Alle inkomsten die de staat heeft zijn al verpand om leningen te betalen.
  ALLES IS OPGEVRETEN.

  Was dat de bedoeling? Nee, de bedoeling van de NDP was dat dit pas na 25 mei zou gebeuren. Maar ze hadden geen rekening gehouden met een paar zaken:
  1. Dat men er achter zou komen dat het leenplafond was overschreden
  2. Dat ze Afobaka zouden moeten betalen voor 120 miljoen
  3. Dat Oppenheimer ze niet 500 miljoen maar “slechts” 150 miljoen wilde geven in december
  4. Dat de rating zou kelderen naar CCC en dus geen enkele buitenlandse bank de NDP regering nog geld wil lenen
  5. Dat Van Trikt alleen dacht om njang te maken
  6. Dat men niet zou uitvinden dat de kasreserve was gebost
  7. Dat Adhin als een idioot een Uien en Aardappelen verhaal zou verkondigen.
  8. Dat #LUMMEL als nog een grotere idioot zijn TRALALA verhaal zou verkondigen.

  EN BELANGRIJKSTE: DAT DE BURGERS NIET DOM ZIJN!

  ALLE GELOOFWAARDIGHEID VAN DE NDP IS NU WEG. MAAR WAT GAAT ER NU GEBEUREN?
  Alle geld is dus op. En on top of that: In maart moet de NDP regering twee grote betalingen doen: Terugbetaling van de IMF lening, en betalen van de rente van de eerste Oppenheimer. In totaal 50 miljoen USD.
  Dit is dus 50 miljoen EXTRA in maart. Dat geld is er niet!

  De lokale kosten zoals salarissen zal men kunnen betalen alleen door monetaire financiering. Dat wil zeggen: DE GELDPERS GAAN DRUKKEN!
  Weest u dus voorbereid op gloednieuwe biljetten uit de automaat. Het gevolg is dat de koers nog meer gaat stijgen.

  MAAR DE BUITENLANDSE LENINGEN KAN JE NIET BETALEN MET MONETAIRE FINANCIERING!
  Dus: Hoe gaan ze dat oplossen? Op dezelfde manier als in 1998: VERKOPEN VAN STAATSOLIE.
  Maar nu is aan de beurt: NEARSHORE OLIE BLOKKEN.
  Wij hebben al gewaarschuwd dat er gesprekken gaande zijn met CHINA. Men gaat onze olie voor een appel en een ei willen verkopen als junkies.
  De nearshore blokken hebben een waarde van 100 miljard USD. Men praat nu over een prijs van 3 miljard. Dus 3% van de echte waarde. JUNKIE GEDRAG TEN TOP.

  WEES U DUS ALERT!
  Het volk gaat nu op straat en dat is goed. Maar de echte reden om op straat te gaat komt dus nog.
  DAT IS HET MOMENT DAT MEN DE NEARSHORE BLOKKEN AAN CHINA WIL GAAN VERKOPEN!

  Standby dus.


  Maak melding
 80. @Manu, terwijl Suriname terminaal ziek is blijft de paarse kliek achter Bouterse en de NDP staan. In ieder ander land hadden ze deze regering verjaagd. Haast lachwekkend. Lijkt wel of deze mensen genieten van zelf kastijding. Het begrip redimusu heeft een nieuwe lading gekregen.


  Maak melding
 81. De Redi Musus, ook bekend als de Paarse maffia-clan,
  hebben ons Land en het Volk bestolen !

  Ontkennen van het FAILLISSEMENT van Sranan helpt de Paarse
  slaven, zoals Rob G en Lucien niet !

  DIEFSTAL en ROOF van kasreserve is een zware MISDAAD,
  gepleegd door de Paarse maffia-clan !

  WEGWEZEN deze NEP-regering. sluit hen op !

  BOUVA (van de Naschoolse Opvang KUKRU’S) schijnt niet
  begrepen te hebben dat het VOLK de Paarse dictatuur zat is !

  LEVE SRANAN, JAAG DE PAARSE ROOFBENDE WEG !!!


  gemodereerd
 82. Deze “kleine demonstratie”op het plein is de opmaat naar het “grote feest”op 25 mei 2020.
  Het Surinaamse volk ontwaakt uit een diepe slaap en beseft dat door gezamenlijke inspanning de weg naar herstel ingeslagen kan worden.
  De BIGI-BOI-KLAP, uitgedeeld door de Rechterlijke macht tijdens de Chinese trip op 29 november werkt nog steeds door en elke week weer blijkt hoe vernietigend en desastreus het effect is. Naaste medewerkers van de president gooien de handdoek in de ring en het ene na het andere schandaal komt in de openbaarheid.
  De harde kern NDP-ers verliest zijn houvast omdat ze in de veronderstelling verkeerden dat hun leider nooit veroordeeld kon worden en samen met heel veel volgers van andere politieke partijen angstig waren voor de eventuele gevolgen van een veroordeling. Er was immers altijd al gewaarschuwd voor de gevolgen van een veroordeling want die zouden niet te overzien zijn.
  De oppositie in de DNA zag het ook niet meer zitten want de coalitie torpedeerde al hun pogingen en de president vond het niet nodig in de DNA verantwoording af te leggen
  Nu staat er eenling op en roept op tot een protestactie, krijgt toestemming het plein te gebruiken en het loopt vol!
  De fungerende voorzitter van de DNA staat smachtend te wachten op het aanbieden van een petitie die niet komt en de teleurstelling druipt van hem af.
  Op naar 25 mei 2020.


  Maak melding
 83. De angst regeerde gisteren op het Onafhankelijkheidsplein.Heel veel mensen waren gedwongen aanwezig om aan de buitenwereld te laten zien dat er een grote groep mensen bijeen was tegen de regering. Ruim de helft van de 7500 personen stond daar met tegenzin. Veel mensen moesten daar gedwongen aanwezig zijn anders volgde ontslag op het werk. De dictatuur van de oppositie. Velen voelden zich gegijzeld en stonden machteloos tegenover de dwang die hen werd opgelegd.Als mensen geen zin hebben om te prorotesteren moet men ze niet dwingen. Foei toch.


  Maak melding
 84. Tot slot:
  Sprookje wordt werkelijkheid!
  De nieuwe kleren van de keizer.
  Alle profiteurs komen er nu bekaaid vanaf. Afgelopen met het geslijm want DE KEIZER staat gewoon in zijn hemd!
  Een onschuldige eerlijke jongen riep : de keizer heeft geen kleren aan.
  Pas toen vielen de schellen van de ogen van het volk af. Het aftellen naar 25 mei 2020 is begonnen.
  Proficiat Surinaamse volk.


  Maak melding
 85. Ik had met heel veel belangstelling uitgekeken naar deze protestactie van de oppositie, vakbeweging, media, bedrijven etc. Ik had ook gehoopt dat er een balans kon worden opgemaakt van de politieke verhoudingen in Suriname. Maar helaas was de opkomst heel erg teleurstellend. Alle media roepen van duizenden (kan dus niet meer zijn dan tussen de 2000 en 10.000 zijn). Wil je met zo’n kleine groep mensen een regeringscoalitie gekozen door 118.000 duizend mensen naar huis sturen. En dan nog met een protestdemonstratie van 2 uren! Dan kunnen de mensen in Hong Kong en elders in de wereld nog veel
  “leren” van Suriname. Waarom zouden zij zoveel moeite moeten doen om maandenlang met honderdduizenden dag en nacht te protesteren als het ook in 2 uren kan!

  Laten we hopen dat de oppositie een betere boodschap heeft voor het volk. De VHP moet beter zijn best doen dan zich alleen bezig houden met negatieve propaganda en steeds de media opzoeken. En vooral niet komen met zielige verhalen over intimidatie en schermutselingen bij het plaatsen van vlaggen.

  O ja de NPS heeft ook meer vlaggen kunnen plaatsen in pontbuiten, wat een vooruitgang (;-)


  Maak melding
 86. Kondremangs
  Lawpi en wirdo. …..jullie kunnen beide van de bosje brug springen en neem jullie goebbels limbo gelijk mee. …jullie lijder DiDiBri Is een veroordeelde moordenaar en drugsdealer. ……en we zijn hem en zijn boevenbende meer dan zat! !! Te angri sji skapoe na tigri njang. ……
  Viswijf ingrid had met haar todo waka maar 3000 mensen. ….gisteren werden ze ruim overtroffen ….10.000.
  En we zijn niet gedwongen om te gaan demonstreren zoals Lawpi beweert. …..die methoden zijn vanaf de zg revo tijd schering en inslag. …het Surinaams volk is de corrupte bende zat. ….en 25 mei. ..te wojo jagi da wo sji. ….jo bongrobita
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 87. Annabella heeft de feiten keurig op een rijtje gezet en de situatie in Suriname veel ernstiger dan wij tot nu toe denken. Ik vrees voor een volksopstand.


  Maak melding
 88. @waldo
  Volgens Starnieuws van 18 februari 2020 moeten er 25000 mensen op het plein om het vol te krijgen. Op luchtbeelden van o.a. Suriname Herald is duidelijk te zien dat maximaal een kwart van het plein goed gevuld was met mensen gisteren. Een kwart van 25000 is maximaal 6300 mensen op het plein gisteren. Een deel daarvan is door hun werkgevers verplicht naar daar gestuurd en soms gebracht met bussen. De VHP is ook met bussen gekomen. Rond 12 uur gingen deze werknemers weg en was het plein bijna leeg. Dat zijn de keiharde cijfermatige feiten. Het viel dus enorm tegen geven ook sommige media schoorvoetend toe. Daarom zeggen ze nu dat het om een signaal ging en niet om het plat leggen van het land.


  Maak melding
 89. @waldo
  Er deden 180 bedrijven en organisaties mee. En maar 6300 mensen. En dat tegen 1 organisatie die in haar eentje op 27 januari 2020 meer mensen op de been heeft gebracht volgens vriend (15000) en vijand (10000). Stof tot nadenken dus.


  Maak melding
 90. Kondremangs
  DiDiBri blerrende viswijf ingrid had maar 3000 eergisteren voor haar todo waka en riep op om niet naar de volksdemonstratie te gaan. ……dit is maar het begin van het einde van DiDiBri en zijn boevenbende. ….dus bouta lovers. ..go dong ini wang tingi gotro. …in Ontspanningsentrum voor Criminelen En Recidivisten. …. daar horen jullie …..bij jullie veroordeelde moordenaar en drugsdealer en dat is een feit. …wat jullie ook beweren.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 91. Ik vrees voor een volksopstand
  ==================
  Volksopstand in Suriname??? Is een spookjesverhaal? Gisteren hadden zij de mogelijkheid om echt te protesteren, maar de zon was te vel om 11.00 uur! Dus zijn ze heel snel teruggegaan naar huis/kantoor voor de lunch!
  Wat wel waar is dat Paramaribo de hele dag tot laat in de avond vol is met rijdende auto’s en de eettentjes de hele dag overvol zijn! Als iemand in Suriname 20 meter verderop naar de chinees moet, dan pakt hij nog steeds de auto! Waarmee betalen zij dat allemaal! En heb je gisteren op de beelden magere en bedroefde mensen! Ze hadden allemaal heel veel plezier!


  Maak melding
 92. En de paarse garnalen slaan weer wild om zich heen, de ene na de andere overtreffende trap, nog even en dan is er niemand meer op het plein geweest, en ademt Paramaribo luxe, elan, comfort en weet ik wat nog meer uit! Kwik Kwek en Kwak praten elkaar goede moed in, we zullen ze maar laten doen, na 25 mei zien en horen we deze figuren niet meer!


  Maak melding
 93. De boro van de onderwijzers blijft kwalijk. De rest van de werkgevers die hun werknemers vrijaf gaf niet. Het verschil in niveau tussen een leerling van pakweg 7- 16 in Suriname vergeleken met dat van een Nederlandse student, valt op. Ga nu eens het niveau opkrikken als je zo graag les wilt geven. Houd je niet bezig met politieke toestanden. Voor de rest hebben we een demonstratie gehad. I bere kon furu? Kun je nu wel stellen dat je een dya dya man of uma bent? A marathon e volg ete. Spaar je krachten. Zelfs een bejaarde vrouw van in de tachtig zegt: meki den frek (verrek) . Meki den kba nanga den nonsenserij.


  Maak melding
 94. Sommige mensen denken nog steeds dat Columbus “Amerika” heeft ontdekt en dat de aarde plat is ondanks dat het tegendeel al lang is bewezen. Advies, niet mee in discussie gaan.


  Maak melding
 95. RobG/Pongosaqoui/Waldo

  Laat ik eerlijk zijn de opkomst viel mij ook wat tegen. mijn verwachtingen waren hoger. Echter men moet rekening houden met het gegeven dat:
  >> er geen vervoer is geregeld. men moet zelf betalen.
  >> er niet betaald wordt.
  >> Lanti werkers op moeten passen voor hun loopbaan.
  >> er geen eten uitgedeeld werd.

  Zoals de waard is vertrouwd deze zijn/haar gasten. het valt op dat jullie argumenten overnemen die op de krijgsraad sessie van toepassing waren. Toen werden er overheidskantoren gesloten en vervoer geregeld. Toen werden boothouders in staat gesteld voor SRD 250 een halve dag te varen als ze een NDP vlag voeren.
  Toen was er sprake van dwang.

  Luistert u naar de reacties en spreek dan over dwang en angst.

  U bagatelliseert de opkomst door niet onderbouwde rekenmethoden. Het plein is gemiddeld 150 meter lang en 52 meter breed. ofwel ongeveer 8.000 m2. in een massa kunnen 3 tot 4 mensen op een vierkante meter staan ofwel de 25.000 mensen die u aanhaalt uit een bron kloppen aardig. Wat echter niet klopt is dat het plein maar voor 1/4 gevuld zou zijn. Het plein was gevuld tot aan de congreshal en dat is ongeveer 60% beste heren.

  Dan spreken we over aanzienlijk meer dan 10.000 dan gaan we richting 15.000. Best knap voor een gelegenheid initiatief van iemand zonder organisatie. Hoor wie er allemaal gesproken hebben. Niemand heeft gedreigd of heeft vijandige taal gebezigd.

  De reacties van u negeren wat er werkelijk gebeurd u roept wel over 180 organisaties maar vergeet dat dat landelijke organisaties zijn en dat hun achterban divers is en dat er van een achterban van 100 met de zelfde mening er maar 5 -10 gekomen zijn zodat het ziekenhuis of het bedrijf blijft draaien.
  Hoeveel onderwijzers zijn er gezwicht voor de bedreiging van Ferier.

  Kort gezegd voor een ad hoc organisatie zonder achter ban is dit heel wat beter dan wat Afonsoewa en Abrahams met de meest gedisciplineerde partij organisatie en met het sluiten van overheidskantoren op potten gezet hebben voor de President. Juist toen was er een enorm aandeel ambts/positie halve bewakers/ partij kaders/ militairen en politie/ staf en nog een paar meelopers die hun eten en betaling kwamen scoren en er al van door gingen toen de president het woord nog voerde,

  Deze aanwezigen hebben een achterban die vele malen groter is. De afkloven reactie van Bouva sprak boekdelen. Hij stelde er zijn geen plannen ingediend wij gaan door met … het verstoppen van Boefdraad.


  gemodereerd
 96. Dan spreken we over aanzienlijk meer dan 10.000 dan gaan we richting 15.000. Best knap voor een gelegenheid initiatief van iemand zonder organisatie. Hoor wie er allemaal gesproken hebben. Niemand heeft gedreigd of heeft vijandige taal gebezigd.
  ===============================
  Laten we echt eerlijk zijn JoJo, de media in Suriname zou dan de term “duizenden” niet gebruikt hebben, maar twintigduizend van gemaakt hebben. Maar ja ik ben vandaag behoorlijk in stemming met de nieuwe Governor Maurice Roemer, dus laat ik deze gezellige bijeenkomst van de oppositie achter mijn rug. Hij is een heel goeie!


  Maak melding
 97. Bouta-lovers zijn achteraf duidelijk ergens opgelucht.
  Een ding is ook heel duidelijk vooraf waren ze zodanig onder spanning dat zelfs Witboi of “Vanish” (de vlekkenverwijderaar) niet helpt hun onderbroeken schoon te krijgen.

  Enfin.
  De boodschap is duidelijk. Dit was de eerste ronde !

  Aan alle Surinamers die een beter Suriname willen,
  60 % had niet gestemd en kijk wat er nu gebeurt !
  Laat je stem horen ! Laat je stem gelden !
  Wie niet stemt , stemt voor corruptie.
  Wie niet stemt, stemt voor criminaliteit.
  Wie niet stemt, stemt voor de Nationale Dronken President.

  Suriname is van het volk !
  Volk bescherm je land! Laat het lot van Suriname niet over aan de Bouta-lovers !

  Krakti !


  Maak melding
 98. Waldo

  Limbo was een keer eerlijk het waren er minder dan nodig om absolute indruk te maken maar meer dan voldoende om je als NDP grote zorgen te maken.

  In ken Roemer niet maar hij heeft de steun van de banken, de economen en het bedrijfsleven ofwel hij komt niet uit de koker van Bouterse of Boefdraad. Hij zal moeten doen wat de banken absoluut noodzakelijk vinden voor de economie en zal daardoor Boefdraad niet meer kunnen servicen. Boefdraad is nu vleugellam gemaakt en daarmee de regering.

  @ Krobia
  Deze helikopter is intrigerend omdat niemand het ding boven het bos zal kunnen volgen. Het is een werkpaard dat in moeilijke omstandigheden goed functioneert. NV troepen in Afrika vliegen er standaard mee. Het zal deel uit kunnen maken van de grote verdwijntruc die bij verloren verkiezingen gaat horen.


  Maak melding
 99. 10.000 mensen, deel dat onder de opositiepartijen dan haalt geen van ze een zetel, hoogstens 1 zetel voor de VHP en misschien ook net niet en zet dat tegenover alleen de NDP aanhang van 20-01-2020. En vergeet bovendien ook niet dat een groot deel van de aanhang die op hun posten stonden op die dag om het land in goede banen te leiden en verdedigen moet je ook niet onderschatten want je kan niet iedereen de straat opsturen…. het land moet in alle uithoeken ook beveiligd en verdedigd worden en ook niet te verwaarlozen die mensen die doorwerken om niet het gehele produktie proces plat te leggen en dat heb ik het nog niet eens over die mensen die bij het protest aanwezig waren waarvan een groot deel daarvan als ze éénmaal in het stemhokje staan ook het verschil gaan maken etc. dus als je dat bij elkaar samen voegt….’het OPS had het over 20 zetels het meest haalbaare voor de NDP nou ik kan je zeggen dat de NDP alleen al kan gaan regeren en als ze de HVB en BEP erbij halen dan heb je weer een heel sterke coalitie. En moet je nagaan dat ik nog niet alles haarfijn hebt neergezet hier. Het grof geschut is nog niet ingezet, als Bouterse het heeft over 24-02-2020 en 25-05-2020 als zij dan weer aan de beurt zijn om op straat te komen doet men lachertjes over dan zie je dat ze Bouterse niet begrijpen.


  Maak melding
 100. @jojo. We hebben de beelden heel goed bekeken. Als je die van Suriname Herald en Faya Pepre niet geloofd. Ga van apintie bekijken. Er waren verspreid op het grasveld inderdaad groepjes van 2, 4 mensen waardoor je indruk kreeg dat de helft van het plein was bezet. De beelden (00:33) van apintie speelduur 15:39 laten nog duidelijker de grote gaten zien. Hopelijk wordt het niet weggehaald. Ik ben waarschijnlijk nog te hoog met mijn berekening. Zet deze mensen bij elkaar dan is niet eens een kwart van het plein bezet. Voor de duidelijkheid. 180 bedrijven, oppositionele politieke partijen, vakbeweging enz beweerden allemaal de massa te vertegenwoordigen. Weg met de ndp. Een duidelijke politieke boodschap. Dan moet je het plein en de straten om heen vullen met het volk en niet minder dan een kwart opvullen en daarna komen verklaren dat je een signaal wilde afgeven. Maar we zullen het niet eens worden. De tijd zal het leren.


  Maak melding
 101. Wie kent het nummer van Happy Boys. “Kronto” ?

  Je hoeft alleen maar Paramang te vervangen in Boutamang. Als ik kon zingen had ik het opnieuw uitgebracht. Wan Boutamang kring in wang bong………… vul zelf maar in.


  gemodereerd
 102. @Pongosaqui
  Heel duidelijk het was niet super maar deze mensen waren er zonder gratis vervoer, zonder beloning, zonder gratis eten en er waren geen Haitianen geregeld en massa’s ambtenaren al dan niet in functie.

  we gaan 24/25 februari zien wat de NDP kan mobiliseren met haar partij organisatie als ruggen graat.

  Laat duidelijk zijn dat de krabben mentaliteit lang niet alle organisaties er toe verleid heeft in volle getallen te komen maar een tactische aanwezigheid te bewerkstelligen. De topjes van de politieke partijen waren en slechts want. Veel aanwezigheid zou uitgelegd kunnen worden als steun aan PRO want Biervliet en Hofwijks werken gestaag aan een achterban en aan profilering.

  De tijd zal het leren.
  Ik hoop sowieso dat gematigde en echt nationale democraten binnen de NDP zich meer gaan profileren want aan schreeuwers als Misiekaba, Abdoel, Bouva, Afonsoewa en Hooghart heb je niets maar Akieboto en Simons kunnen wel eens een redelijk alternatief voor de Zwetsers gaan worden.


  Maak melding
 103. Het hele protestactie werkte op m’n lachspieren, men had het over éénheid, wat voor éénheid alle partijen waren daar om eigen belang de versplintering werkt alleen maar in het voordeel van de NDP. Daarom juich ik dit soort demonstraties toe. De éénheid waar ze het over hadden is ver te zoeken. Alleen bij de NDP kan men spreken van een éénheid. Waarom sprak Santokhi de menigte niet toe en waar was Rusland, Belfort en zo kan ik maar door gaan ze moesten eieren voor hun geld kiezen wilden zij zich niet belachelijk maken.


  Maak melding
 104. @jojo laatste opmerking. Het plein is groot. Ik betwijfel of de zelf de ndp het zou kunne vullen. Mijn punt is dat media niet moeten denken dat we zaagsel in ons hoofd hebben. De demonstranten hebben tenminste ook 1 drone de lucht ingestuurd waarom zenden ze die beelden niet. Waarom publiceren ze alleen beelden vanaf de soundtruck? Apintie heeft beelden van iets grotere hoogte maar ze laten heel calculerend de kant van financien gebouw niet zien. Voor mij het bewijs dat zij weten dat de opkomst teleurstellend is. Dat is het probleem dat de media ons wilt manipuleren en dat irriteert mij.


  Maak melding
 105. Melvin Bouva wat ben jij een ordinaire domme dwaas. Hoe vaak moet het volk ver zoeken indienen waar er geen gehoor aan wordt gegeven door deze zogenaamde criminelen regering. Doel van dit protest is dat deze regering moet oprotten. Go home and never come back.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES