zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTent van illegale goudzoekers aangetroffen en ontmanteld, 1 goudzoeker aangehouden

Tent van illegale goudzoekers aangetroffen en ontmanteld, 1 goudzoeker aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

Hedenochtend is de Mobiele Eenheid (ME) in Suriname tijdens surveillance gestuit op een tent van illegale goudzoekers nabij de zogeheten Mayo mijn in het district Brokopondo. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de aangetroffen tent is ontmanteld en dat er een 25-jarige illegale goudzoeker is aangehouden (foto).

De ME kwam de tent op het spoor nadat zij omstreeks 09.30u een tiental porknokkers aantrof in de Mayo mijn. Er werden enkele traangas granaten afgevuurd waarna de mannen via een paadje vluchtten. De ME volgde het paadje en trof de tent van de porknokkers aan.

Bij een onderzoek zijn daar twee portofoons, een aantal mobiele telefoons, een kookplaat, hamers, koplampen en andere voor goudwining bestemde voorwerpen aangetroffen. De spullen zijn in beslag genomen genomen. De aangehouden porknokker Romario J. werd afgevoerd naar station Bronsweg voor verdere afhandeling.

Eerder in de ochtend stuitte dezelfde surveillance eenheid op meer dan 50 porknokkers bij de waistedump van de Royal Hill mijn. De groep die verspreid was, werd verjaagd door het afvuren van in totaal 11 traangas granaten. Nadat de mannen op de vlucht sloegen was ook de Royal Hill waistedump vrij van porknokkers.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Is dit de oplossing? Ze slaan op de vlucht naar Brazilië en niet vergeten: de grenzen van Suriname zijn zo lek als een mandje. Deze figuren zijn net als die Roemeense vriend van Bouterse binnen de kortste tijden terug.Ik ga u geen advies geven want ik wil de taak van de groep “ordening goudsector” niet onbezoldigd overnemen.


  gemodereerd
 2. Deze porknokkers durven niet op de concessies van Brusnwijk illegaal goud te zoeken. Brunswijk laat hen direct oppakken om hen vervolgens te laten martelen.


  Maak melding
 3. Een 15 voudige moordenaar die al veroordeeld is loopt vrij rond en zijn vrienden roven gewoon wat niet mag volgens de wet en wat over de corruptie.
  Ik geef die illegale goudzoekers groot gelijk.


  Maak melding
 4. Wat een lul verhaal : in de begin jaren 90 toen het Front aan de macht was, had Bouterse de porknokkers opgehitst om tegen de regering Venetiaan te demonstreren en zo De wegen te brokopondo gebarricadeerd, vanwege de activiteiten van golden star (I am gold) .
  En nu laat Bouterse hun afmaken .
  Wat is dat voor een flauwekul 🤬.
  Is duidelijk dat Bouterse discrimineert.


  Maak melding
 5. Deze goudzoekers gaan niet op een consessie van Brunsie omdat hij geld (lees goud) eist van de goudzoekers, een soort belasting. Wie niet op tijd betaald en exacte vondst vermeld krijgt ook nog boete.


  Maak melding
 6. wat een makkie zo.
  er word niet gedacht aan leger en politie kampen in die gebueden daar op te zetten.bij de grenzen een aantal.posten en de gebueden waar het goud gestolen word


  gemodereerd
 7. john 17 februari 2020 at 22:15

  U gaat er dus van uit dat de overtreder van Braziliaanse kom af is ? Of is het toch een Surinamer die de grens overstak om aan arrestatie te ontkomen. In dat geval is niet alleen de Surinaamse maar ook de Braziliaanse grens zo lek als een mandje.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES