Eerste actievoerder: ‘Niet protesteren maar produceren’

51
Eerste actievoerder: 'Niet protesteren maar produceren'

Deze man stond vanmorgen als een van de eerste actievoerders op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname. Hij kwam er echter niet om te protesteren, maar had een andere boodschap namelijk: ‘Stop protesteren, denk productief’.

De man is een kunstenaar en was op 07.30u al op het plein met een zelf vervaardigd kunstwerk. Zijn boodschap en oplossing voor de ontwikkeling van Suriname is produceren; ‘Made in Suriname’.

- Advertentie -

51 REACTIES

 1. Goed zo. Want zitten en wachten op regeringen brengt je nergens.
  Ga in USA wonen dan merk je het. Werk je niet dan eet je niet. In nl geven ze steun en rotzooi. In USA betaal je voor alles, armen kunnen in aanmerking komen voor voedselbon.
  De rest moet he zelf doen. Of je nu 1/2 of 3 baantjes hebt. Nothing is free

 2. Pinas kletst uit zijn nek. Welke productie heeft de NDP gestimuleerd? Van gebakken lucht zeker.
  Telkens weer komen NDPérs met dooddoeners zoals meer produceren terwijl juist door het desastreus beleid van de NDP de productie in Su achteruit is gehold, talloze bedrijven failliet zijn gegaan en de koopkracht van de burgers sterk achteruit is gegaan.
  Pinas ga zelf is nuttigs doen dan zogenaamd kunstenaartje spelen


  Reactie rapporteren

 3. Bouta-lovers als Pinas denken alleen aan het belang van Bouta en niet in het belang van Suriname.

  De actievoerders komen op voor het belang van Suriname en niet voor individueel belang !

  Krakti !


  Reactie rapporteren

 4. Dan moet er ook beleid zijn om te kunnen produceren. Sinds de onafhankelijkheid is er geen beleid om op industrieel schaal te produceren. Met familie-landbouw en volks-tuintjes ga je het niet redden. Ze moeten alvast beginnen met het afschaffen van export-belasting.


  Reactie rapporteren

 5. 👍👍👍👍🔝🔝🔝
  Gelijk heeft u hoor.
  Overal op de wereld is er wat maar door hard te werken bereik je je doel.
  Vhp nps willen een smerig spel spelen maar tis ze al 10 jaar niet gelukt gaat naar de 15 toe.
  Mensen houden niet van praatjes die geen gaten vullen en vooral geen rancune.


  Reactie rapporteren

 6. Made in Suriname en dan zie je zijn kop. 😁😁😁😁😁

  Ik schat een man of 6 misschien 7
  Het is te warm, het regent, stoor me niet ik moet slapen mang.🦥🦥🦥🦥🦥🦥🦥


  Reactie rapporteren

 7. een kunstwerk maar waar moet men aan denken.
  en kunnen/moeten wij hiervoor een bedrijf oprichten

  redactie graag meer info: wat is dit ding.

 8. Power vor deze pinas.ipv dt men gat werke,gat men wandelen n de stad.fu du sang.alof r iets uit d bus gat kome.morge gat alles verder.25 Mei mute z bewyze,en toch gan deze domies stemmen vor NDP.en die boelvliet s e neefje vn William waido,dus Hy zukt die ranger ook.


  Reactie rapporteren

 9. Maar wie is deze halfnaakte, ‘maid’ in Suriname, specie? Hoogstwaarschijnlijk voor dag en dauw opgestaan, om zijn ‘hardwerkende’ bijdrage te leveren.
  What a pity!

  LMAO


  Reactie rapporteren

 10. De heer Pinas heeft gelijk. Opvallend hoeveel mensen minachting tonen. Ga nu eens op straat en noem eens een NDPér een paarse rioolrat ,dom ,ongeschoold enz. De eerste zal je raar aankijken en weglopen. De tweede slaat je geheid het ziekenhuis in. Een paar tanden kwijt en maar hopen dat je extra verzekerd bent. Maar achter de anonimiteit van internet durf je wel een grote mond te geven.
  Wat zegt dat over jezelf? Laf ,gemeen en een valserik. Zelfs racistisch aangelegd. Ga nu eens op straat met je grote mond.


  Reactie rapporteren

 11. wat klets jij met niet protesteren maar produceren???? Je moet ook op de 24ste van de maand met dezelfde leuze staan als de paarse ordinaire partij op straat zal gaan. Zij sluiten alle overheidskantoren , iedereen is verplcht te gaan anders zullen er maatregelen volgen. Hypocriete paarse rat.

 12. PINAS moet bij de NDP-bende zijn, ZIJ hebben geen
  productie geleverd, integendeel is de Sranan-productie
  drastisch gedaald !

  NU KUN JE ZIEN WIE ECHT VOOR HET VOLK EN HET LAND
  OPKOMEN EN WIE DE BOEL VERZIEKEN !

  OPO KONDRE MAN, UN OPO !

  A KONDRE NA WI KONDRE !

  STOP A PAARSE DICTATURA !!!!!

 13. @pakiratigri
  Natuurlijk ga je deze eenmans leger gelijk geven.Hij is een voorbeeld van hoe de ndp de surinamers graag wil hebben…namenlijk horen, zien en vooral Zwijgen en je als ndp slaaf laten misbruiken.


  Reactie rapporteren

 14. Het enigste wat deze boutist kan ‘produceren’ is een hoop paarse bullshit.
  Veel succes daarmee toegewenst want na de verkiezingen zal er afgerekend worden met de paarse bandieten en zal men zeven kleuren poep gaan schijten.


  Reactie rapporteren

 15. Ai boi deze man heeft gewoon niets te doen pot a soort san dat ien Joe osso waneer je bouwta poep rookt Na ding soort vertang dja jo abie omin a euro dé now nanga a dalla fa??? Fa money é las lasie so. Meneer daarom heer day wé bel soekoe monie Na Nederland nanga Frans mang donder op met je NDP

 16. Pinas met zijn ” stop protesteren,denk productief ” …. hoopt dat de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse zijn zelf vervaardigd ” kunstwerk ” zal kopen. Arme Sloeber !!!!!!!!!!!!

  Is dat iets voor ” kunstverzamelaar “…. @ Pakiratigri !!!!!


  Reactie rapporteren

 17. Wie trekt deze rare eenzame vogel kleren aan? Hij heeft ook nog een verkeerd bordje mee. Hij is toch op de hoogte dat onze woningbouw naar de Turken gaan? Hiermee heeft de regering aangegeven dat ons volk niet capabel is om huizen te bouwen. Mang slaap lekker verder.


  Reactie rapporteren

 18. Papa, hebben ze je al betaald?
  Je had beloofd om mij en mijn broer Iwan naar Mac Donald te brengen als ze je hadden betaald. Of hebben ze je ook belazerd net als alle anderen.

 19. Een boodschap aan Harry Pinas…,, Ik heb altijd veel respect voor deze familie Pinas.. Vroeger een zeer kerkelijke familie geweest.. Harry je bent wat paspoort betreft geen Surinamer… A heer famiri ab PSA… en Frankrijk papira. .Ze praten goed Nederlands.. Wel een aucaner… uit de provincie Utrecht..De familie is goed bekend met de moiwana kultuur.. .,, Jeh goh stoor ding mang.. Na wang tori foe sranang sma…Mati Pinas..,, Hun salaris heeft door devaluatie weinig marktwaarde… ..,, Denk aan hun huishoudboekje…Denk aan God ook..


  Reactie rapporteren

 20. Af en toe vind ik een boro om te reageren. Deze eenling gaat de mensenmassa niet kunnen veranderen, al bouwt hij een raket om naar de maan te gaan.

 21. BOUTA o pai a band gimie jere na mie baas .Devil nanga Waldo sap a boeke boeke jeren mie matie ai njang telo nanga trie mie na kwaliteit kip, nanga Devil moes kong uit de kast a lob money toe. Oe naf Bouta mennnnnnnnnn.Gay Rob sap a S.M wroko toe jelle


  Reactie rapporteren

 22. Deze man snapt totaal niets van. En zo is het hele Kabinet en regering van Suruname.
  Gewoon een boeven bende.

  Om te produceren heb je tevens een goed functionerende regering nodig.

 23. Antwoord een dwaas naar zijn dwaasheid, anders denkt hij dat hij wijs is!

  Jammer, dat velen de motivatie en of achterliggende gedachte van deze boodschap niet ziet/wilt zien/begrijpt. Daar staan dwazen vaak om bekend om altijd het negatieve te zien in het positieve. Gefixeerd op wraak, verblind door haat, misleid door eigen dwaasheid. Bezie dingen niet altijd in een politiek licht. Bekijk dingen eerst objectief, analyseer, controleer en interpreteer.

  “De kunst is niet om te zien wat niemand ooit gezien heeft, maar om te denken wat niemand ooit gedacht heeft over datgene wat iedereen ziet”

  @Wendy,
  Goed zo. Want zitten en wachten op regeringen brengt je nergens.
  Ga in USA wonen dan merk je het. Werk je niet dan eet je niet. In nl geven ze steun en rotzooi. In USA betaal je voor alles, armen kunnen in aanmerking komen voor voedselbon.
  De rest moet he zelf doen. Of je nu 1/2 of 3 baantjes hebt. Nothing is free

  ☝️ZO IS DAT!


  Reactie rapporteren

 24. meneer pinas heeft gelijk die man is niet komen demonstreren hij staat neutraal . spring niet over die man heen want wat hij zegt is de waarheid bliijven werken om te eten (ik begrijp ook de mensen waarvan t salaris is gedevalueerd)jullie surinamers houden ervan om rotzooi te schreeuwen op intetnet . Terwijl je op school of op t werk had moeten zijn als ik naar die schreewers hun reactie tijd kijk.
  je kan schreewen wat je wil maar al die partijen samen bij mekaar die protesteren hebben voorheen geregeerd
  en nooit kunnen doen wat de huidige partij in 1 jaar doet.
  wat ik me kan herrinneren ben 50 jaar nu is dat altijd HECTARES aan grond eigen gemaakt werd . en het nu aan het volk dat klaagt loopt te verkopen . kijk hoeveel grond hun familie heeft . hoe kan iemand 10 000 hectare goudrike , houtrike grond hebben . laat de VHP jullie een stuk grond (perceeltje) geven blijft toch sranang dotie . ze gaan npch liever dood dan t terug te geven.

 25. Lieve Mensen
  Met zulke reacties kun je geen stap verder
  Maak niet uit welke partij gaat regeren
  Bid voor het land
  Bid dat de allemachtig de juiste persoon
  aan wijst
  Exodus 3:8
  Daarom ben Ik neergekomen om het volk te redden uit de hand van de Egyptenaren, en het te leiden uit dit land naar een goed en ruim land, naar een land dat overvloeit van melk en honing.
  Exodus 3:8

 26. deze man is duidelijk een Boutist. Hij weet net als zijn baas niet wat het woord produceren betekent.
  Hieronder 13 betekenissen va dit woord.

  Betekenis Produceren
  Wat betekent Produceren? Hieronder vind je 13 betekenissen van het woord Produceren. Je kunt ook zelf een definitie van Produceren toevoegen. bij punt 6 wordt verteld wat productiefactoren zijn.
  Les 1 van het vak Economie.

  1 76 47 Produceren
  maken van goederen en diensten mbv productiefactoren
  Bron: scholieren.com

  2 53 39 Produceren
  Het maken van goederen en diensten met behulp van productiefactoren.
  Bron: finler.nl

  3 47 49 Produceren
  gewoon maken.
  Bron: scholieren.com

  4 33 40 Produceren
  Produceren is het voortbrengen, maken of vervaardigen van goederen.
  Bron: ondernemersunited.nl

  5 15 32 Produceren
  het voortbrengen van goederen en diensten m.b.v. productiefactoren. Zie ook productiefactoren.
  Bron: home.wanadoo.nl

  6 29 46 Produceren
  1. Het creëren van goederen of het verhogen van de waarde en/of de bruikbaarheid van goederen met behulp van productiefactoren zoals arbeid, grond, kapitaal en onderneming. 2. Het leveren van dienste [..]
  Bron: kennisconsult.nl

  7 18 36 Produceren
  Voortbrengen
  Bron: dfbonline.nl

  8 20 38 Produceren
  Fourneren, Laten zien, Openbaren, Overleggen, Tonen, Voorleggen; Bouwen, Componeren, Construeren, Creeren, Fabriceren, Leveren, Maken, Ontwikkelen, Opleveren, Samenstellen, Tot stand brengen, Vervaard [..]
  Bron: complete-encyclopedie.nl

  9 18 37 Produceren
  voorzien in de bevrediging van behoeften
  Bron: blaucapel.nl

  10 12 32 Produceren
  Het combineren van productiefactoren, waarbij goederen en diensten voor consumptie geschikt gemaakt worden.
  Bron: kerneconomie.nl

  11 17 37 Produceren
  voor den dag komen met stukken in een proces; degene die de stukken inbrengt, wordt ‘producent’ genoemd.
  Bron: loegiesen.nl

  12 21 42 Produceren
  toevoegen van waarde
  Bron: scholieren.com

  13 14 37 Produceren
  Het toevoegen van waarde aan de waarde van ingekochte grondstoffen en diensten door middel van het combineren van de productiefactoren: arbeid, kapitaal, natuur en ondernemerschap.
  Bron: scholieren.com

  Met andere woorden: als je fabrieken of bedrijven kapot laat gan is dat negatief produceren.
  voorbeelden:
  sucadefabriek, bananencultuur (FAI) cassavefabriek, kokosteelt Coronie, Para industries en zo kunnen we doorgaan


  Reactie rapporteren

 27. tav de eerste demonstrant :
  U moet bij uw slavendrijver Bouta zijn,

  die moet produceren ipv op waardeloze wijze
  teveel geld uitgeven aan On-productieve zaken
  en aan nutteloze ambtenaren !

  Desi moet ook de massa-corruptie van paarse politici
  stopzetten !

  Op dit moment is het een dringende eis, dat deze leningen-
  regering, drastisch gaat bezuinigen op alle staatsuitgaven !

  Monnie, valuta, fu pai IMPORTEN NO DE MORO !!

 28. De ambtenaren hebben niet meegedaan aan deze protestactie. Worden zij zo boeg betaald of mocht dit niet van hooghart. Volgens mij zijn ze verplicht te verschijnen op 24 februari. Anders ontslag. Ja op die manier chantage krijg je veel mensen op de been. Gelukkig dat het stemmen geheim is. daar komen zij niet achter op wie de ambtenaren hebben gestemd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.