Ziekenhuis spreekt dood patiënt tegen: ‘is fake bericht over dronken man’

20
Ziekenhuis spreekt dood patiënt tegen: 'is fake bericht over dronken man'
Foto ter illustratie: patiënten in wachtkamer.

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is niet te spreken over onderstaand via Facebook verspreidt bericht, waarin melding wordt gemaakt van de dood van een man vrijdag in de wachtkamer van de poli neurologie door nalatigheid van het AZP.

Volgens de verspreider van het bericht zou de man zich bij de balie hebben gemeld omdat hij zich niet lekker voelde. Hij schreef daarover: “De dame zei doodleuk, gaat u buiten zitten en maak de deur dicht. Hij stierf buiten op de bank”. Het bericht ging snel rond en zorgde voor veel ophef.

Het ziekenhuis in Suriname heeft bekend gemaakt dat dit bericht helemaal niet op waarheid berust. “De patiënt is niet overleden en is een oudbekende van de Poli Neurologie die vaker voor verwarring heeft gezorgd, door zich in beschonken toestand naar het ziekenhuis te begeven” aldus een verklaring van de directie van het AZP.

De man werd voor ontnuchtering naar de SEH gebracht. Het ziekenhuis zegt aangifte te hebben gedaan bij de politie tegen de eerste berichtgever (hieronder) die niet bereid was het bericht te verwijderen, nadat de directie van het Surinaamse ziekenhuis contact met hem had gemaakt.

Niet veel later plaatste ook een andere Facebook gebruiker het bericht met daarin ook weer een eigen verhaal:

De directie van het AZP benadrukt dat het verspreiden van valse berichten strafbaar is en dat zij hiertegen aangifte zal doen.

20 REACTIES

 1. Een man in beschonken toestand! Ik dacht dat het onze president was. Nee dus het kan niet waar zijn. Wel had het gekund of misschien maandag . Zien het wel . Tik tok tik tok .
  gemodereerd

 2. ze moeten opgesloten worden.Alleen maar voor sensatie en likes stellen ze de mensen daar in een kwaad daglicht.Nog erbij 2 mannen.Daarom reageer ik noooit op zulke berichten.VOORAL ALS IK NIET NIET DAAR WAS EN ZELF NIET DAAR WERK.


  Maak melding

 3. Hoe lang laat het AZ mensen wachten in de wachtkamer voor zijn gezien en geholpen worden door een arts. De realiteit is dat mensen zich om 7:00uur in de ochtend melden op de poli en om 15:00uur dezelfde mensen nog wachten om gezien en geholpen te worden door de arts.
  of lezen dat hun eigen kooi stinkt. Een patiënt hoort 10 minuten te wachten en niet langer op de arts. Het Staatsziekenfonds hoort ook beeldopnames te gaan maken van dit soort taferelen. Niet met z’n de kop in het zand steken. Waar er rook, is er vuur. Trouwens het is bekend dat onze Gezondheidszorg hier niet door een ringetje te halen is. Verdient geen schoonheidsprijs.
  Er zal veel verbeterd moeten worden. In het AZ hangen tegen de muren van de poli’s flyers dat er niet gefilmd mag worden. Gelukkig bestaan er verborgen camera’s.
  En op zo’n manier brengen mensen ook informatie naar buiten. Vastgelegde beelden spreken boekdelen. Kun je niet ontkennen.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 4. Dat er niet gefilmd mag worden is prima. Ik zat op een afdeling met een doodziek persoon. Komt een jongeman in rolstoel door zuster geduwd. Hij moest ook een foto maken. Komen moeder en vriendin. Stapt men uit rolstoel maken ze filmpjes, foto en hoop waar men vrolijk loopt. Ik heb er wat van gezegd.
  De zuster baalde van hem mr hij leek wat centjes te hebben. Nadien hft hij terug gelopen.
  Mensen gaan niet nr ziekenhuis omdat ze ziek zijn maar om naar anderen hun leed te kijken.
  gemodereerd

 5. MENSEN ALS JE US DOLLARS EN EURO S BETAALT WORDT JE GELIJK GEHOLPEN. PROBEER HET EENS. U ZULT ER VERSTELD VAN STAAN. ZO EEN SNELLE EN VAKKUNDIGE BEHANDELING KRIJG JE DIRECT.
  MEN WIL NIET WERKEN. DE ROEPING IS ZOEK. ZWAAR ONBESCHOFTE ZUSTERS EN BROEDERS OOK IN ANDERE ZIEKENHUIZEN. LUIHEID TEN TOP. LIJKT ALSOF HUN BIL 100 KILO WEEGT. WAAR ZE ZITTEN IS URENLANG.
  SOSO KA. ZE KUNNEN BETER GEEN WITTE KLEREN DRAGEN MAAR ZWART READY TO KILL.


  Maak melding

 6. Naar mijn weten kennen velen niet uniek verantwoordelijkheid voor hun gezondheid en worden ze ziek dan zijn ze ontrouw aan her innemen van hun medicijnen.
  Voor zoeen klein land zijn er zoveel dialysecentra, omdat ze als suikerpatient of hogebloeddrukpatient als eten wat ze niet mogen.
  Als zuiplap krijg je geen voorrang op de mensen die nooit gevraagd hebben om ziek te worden.


  Maak melding

 7. Ach kom AZP. Mensen het een herseninfarcy=t worden niet direct geholpen maar moeten op hun beurt wachten.
  mensen met hartinfarcten (pijn op de borst ) ondergaan hetzelfde lot.
  mijn neefje met kanker is eenzaam en alleen in het AZP ingeslapen en achteraf nadat allerlei slangetjes aan hem waren verbonden. beweren dat ze alles in het werk hebben gesteld om hem te redden, maar dat het te laat was. dit heeft mij enorm veel pijn gedaan omdat ik niet alleen en vergeten in een hoek wil overlijden. en zo kan ik doorgaan. Mijn slogan is nog steeds: Verticaal en via de voordeur het AZP in en horizontaal via de achterdeur het ziekenhuis uit richting mortuarium.
  Dus toeristen, mij advies is: ga mijn mooie land Suriname bezoeken, maar zorg ervoor dat je niet in het ziekenhuis wordt opgenomen.
  gemodereerd

 8. Zo’n wachtkamer met zoveel wachtende patiënten. Ik hoorde laatst dat de dokter om 10 uur komt kijkt de wachtkamer in en zegt ik ga vandaag maar 10 mensen helpen en gaat hierna weg want hij moet gaan vissen.
  En dit soort artsen hebben een eed afgelegd om mensen te helpen. Nou dan ben je totaal niet geschikt voor dit beroep. Ook de verpleegkundigen hebben een asociale houding. Zeer onbeschoft en totaal niet behulpzaam. Ga toch een andere baan zoeken. Op de markt een kraampje huren en groenten verkopen. Sommigen hebben de verbeelding dat hun beroepskleding hun tot Jezus Christus maakt. Wat een achterlijk domme,stomme gedachten. Nengre ai baja.
  Wanneer niets iets geworden is dan kent niets zichzelf niet meer.😱😱😱😱👺👺👺👺
  gemodereerd

 9. De waarheid zal ergens in het midden liggen. Laat de man in de media verschijnen en zijn verhaa doen, anders is hij idd aan zijn lot overgelaten en overleden.


  Maak melding

 10. @ Mokro
  Ergens in mijn achterhoofd heb ik het idee dat jij een hoge opleiding hebt genoten op taalkundig gebied. Daarom denk ik dat jij hiermee aan de slag kunt en niet gelijk gaat schelden
  Ik heb problemen met dit soort spreekwoorden, zoals de waarheid zal enz
  Net als
  waar rook is, is vuur.
  Het doet onrecht als een partij de waarheid spreekt en de ander liegt
  Aanhangers van de leugenaar zullen zeggen dat de waarheid in het midden ligt en de eerlijke voelt zich onrecht aangedaan
  Als je de volledige waarheid spreekt en een ander beschuldigt je, dan krijg je toch een vorm van smaad over je heen, want waar rook is…..
  Dit is toepasbaar op discussies van politici

  Wie spreekt in deze situatie de waarheid.
  Wat is de waarheid
  Sinds stelen lenen geworden is in Suriname is het lastiger geworden.
  Ook als je er voor het gestolen geld uien koopt of belooft ik zal het je teruggeven (ooit, als ik veel geld heb verdient, ooit)

  Het artikel
  Misschien is deze man niet (daar) overleden, maar is hij nu desalniettemin dood
  Misschien ligt hij in coma
  dan heb je nog klinisch dood, biologisch dood, hersendood
  (en levend dood, zelf verzonnen)


  Maak melding

 11. Jullie gaan maar schaamteloos door met al die valse berichten. Jullie verschuilen je als laffe honden achter fake-namen maar weet dat ook dan te achterhalen is wie wie is. Ik wens jullie succes morgen met hetexposen van jullie ware aard op het onafhankelijkheidsplein. Het volk zal dan zie wie wie is!


  Maak melding

 12. @ Lucien
  “Jullie verschuilen je als laffe honden achter fake-namen”
  Jij niet dan?
  Nou laat ons dan precies weten wie jij bent. Indien je dit niet doet zeg je in principe dat je ook een laffe hond bent


  Maak melding

 13. @Pico, in dit geval is er sprake van twee personen die onafhankelijk van elkaar een melding van het voorval op social media maken. De ene nog gedetailleerder dan de andere. Van de andere kant wordt er door het personeel van het ziekenhuis ontkent dat betrokkene aan zijn lot overgelaten is en dat deze persoon bekend staat als een dronkaard en men hem naar het SEH heeft gebracht om zijn roes uit te slapen. Uit deze handeling kun je opmaken dat het personeel van AZ coulant en welwillend is geweest om deze man ondanks een contraindicatie toch hulp te bieden althans ter ontnuchtering op SEH geplaatst. Twee verhalen die rechtlijn tegenover elkaar staan. Zo heb je van niet zo lang terug het verhaal van een mevrouw die naar de spoedeisende hulp gebracht, waar de dienstdoende arts geweigerd zou hebben om haar als patient te ontvangen. Over dit voorval werd ook gezegd dat het fake news was. Om nu nog geen standpunt inzake in te nemen heb ik geponeerd dat de waarheid ergens in het midden zal liggen. Ik snap je punt, maar zeg hiermee nog geen mening te hebben gevormd, omdat ik met een gezonde wantrouwen naar berichten op so social media bekijk. Als blijkt dat de melders van dit voorval gelijk hebben, dan zal de balans overslaan naar de schuldvraag. Kortom: door te zeggen dat de waarheid ergens in het midden ligt, is gezegd dat er nog geen inname van standpunt is. Hopelijk volstaat deze uitleg. Een goede dag gewenst.


  Maak melding

 14. Mijn buurvrouw 68 jaar voelde zich niet lekker vanwege suikerziekte en bracht haar met
  mijn eigen auto rond 07.00 uur smorgens naar AZ.
  Wij werden pas om 15.00 uur in de middag geroepen.
  Mensen wees blij dat je niet ziek wordt en daar naartoe moet.
  De verpleegsters die ik heb meegemaakt moeten een andere baan kiezen.
  Nou, als je dat liefde voor de medemens noemt is dat verschrikkelijk.

  De directie meldt dat het fakenieuws is, maar de situatie daar is zo slecht
  dat je zou willen dat mensen er niet mee te maken krijgen.

  We weten dat niemand zijn vuile was buiten hangt.


  Maak melding

 15. Maar het zijn die medici die klagen. ze willen niet werken maar nemen garatiebrief vr 2 consulten mr ze behandelen je 1 keer.
  Wat moet az doen als de artsen hoop patienten nemen en een deel wordt doir de zuster behandeld.
  Waar gaat dat geld naartoe dat dokter neemt??
  Hoeveel huur betalen ze voor hun ruimte
  gemodereerd

 16. De waarheid moet wel gesproken worden. Wat de fake nieuws betreft VERSCHRIKKELIJK dat doe je als normaal mens niet. Wel lag mijn moeder daar en ik moet wel zeggen dat ze de witte uniform niet waardig zijn met witte sokken. Ik heb telefonisch gesprekken gevoerd met de zusters en ik zal geen namen noemen maar ik moest wel eerst parfum en andere dingen voor ze sturen om wat pijnstillers. Ik heb het niet gestuurd want ik weiger om zo´n gedrag te stimuleren van mensen die gekozen hebben om de mens te helpen met heel veel liefde. Binnen een week was ze overleden. Ik sta niet stil bij de beschuldigingen van anderen maar men moet wel kijken wie zich misdraagt ten koste van de zieken. Ze zitten alleen maar te roddelen en hard lachen terwijl ze genoeg te doen hebben. De serieuze na gelaten. En waarom moet een patient zolang wachten om geholpen te worden????? Dit moet echt veranderen dat doe je een patient niet aan, nergens mag dit voorkomen.
  DE VRAAG IS WAT DOET DE DIRECTIE MET DEZE BEWERINGEN EN ZIET ZIJ/HIJ DAT. Zijn er uberhaut wel vergaderingen hoe dit te ver komen en hun houding ten opzichte van de patienten te veranderen.


  Maak melding

 17. Laten we een ieder, die negatieve ervaringen heeft opgedaan met de AZP uitnodigen om op deze plek zijn of haar verhaal weg te schrijven. Op deze manier kunnen we een oordeel vormen over dit ziekenhuis.


  Maak melding

 18. Sinds stelen lenen geworden is in Suriname is het lastiger geworden.

  Pico het is erger dan je denkt. Vandaag nog hoorde op radio Apintie de politieke partij Doe zeggen dat je het gestolen geld niet kan terughalen omdat je niet aan andermans bezit mag komen.

  Met alle respect voor de heer Breeveld, maar deze uitspraak maakt dat ik en anderen nooit op Doe zal stemmen. Meneer Breeveld: u bent intussen politiek te zwaar beschadigd. Zoek aansluiting bij een andere politieke partij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.