Misiekaba: ‘Protest 17 februari vorig jaar door oppositionele krachten voorbereid’

124
Misiekaba: 'Protest 17 februari vorig jaar door oppositionele krachten voorbereid'

“Het protestmoment van 17 februari is sedert vorig jaar door de oppositionele krachten voorbereid. Het krijgt een politiek antwoord!” Dat zegt NDP-minister André Misiekaba op zijn Facebook-pagina. Volgens Misiekaba proberen de oppositie (binnen als buitenparlementair), oppositionele delen van het bedrijfsleven en vakbeweging en anderen voor de zoveelste keer het land te ontregelen en chaos te creëren.

“Nu, drie maanden voor de verkiezingen. Wat voor signaal wilt men geven? Het signaal wordt op 25 mei gegeven. Het is duidelijk dat de oppositie geen verkiezingen wilt, omdat men weet dat de NDP weer wint” aldus de minister.

“In elk geval moet men veel mensen op de been brengen, want op 24 februari houden wij onze manifestatie en gaan we het heel land letterlijk en figuurlijk PAARS maken. Maakt u uw borst maar nat” zei hij op z’n pagina.

Ook NDP-fractielid tevens ondervoorzitter van het parlement Melvin Bouva spreekt zich uit tegen de manifestatie. Volgens hem is het geen spontane volksdemonstratie maar een puur ‘politieke manifestatie’ van tegenstanders van de regering.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd is Bouva boos dat leerkrachten worden opgeroepen voor deelname aan een ‘politieke’ protestdemonstratie tegen de regering.


124 REACTIES

 1. Ai ,meki den kon ,we wakti den. Haha ,men probeert van alles te doen om chaos te creëren.
  Yere noh ,efu yu e waka wan marathon, I mus’ sabi fa yu e verdeel yu krakti. Eliud Kipchoge nanga Kenenisa Bekele kan taigi yu dati. 26 april i kan de na Engeland. Wan bigi marathon de drape. 25 mei ,wan moro bigi marathon de na mama Sranan. Drape i mus’ sori suma na yu.
  gemodereerd

 2. Misiekaba weet waarover hij praat. De NDP zal de komende 15 jaar de Surinaamse politiek blijven domineren met of zonder Bouterse. Wat deze partij in die 10 jaren heeft neergezet in het land is ongelooflijk. In heel Suriname. Als je dat niet wilt zien hou je je zelf voor de gek. Zo hebben, bijvoorbeeld, 60.000 mensen een stuk grond gekregen. Dat is 6000 per jaar. Geen enkele regering heeft dat gepresteerd. Dat wil zeggen dat 300.000 mensen direct of indirect geprofiteerd hebben van deze verworvenheid van de regering. Die gaan niet op partijen of hun vrienden stemmen die bekend staan als grondrovers. De oppositie kent de sterkte van de NDP daarom houdt Brunsi zijn lijnen met Bouta warm. Chan heeft ook zijn twijfels over de kracht van zijn oude vrienden. Op een vraag aan Chan, tijdens een huis aan huis bezoek of hij met de NPS gaat samenwerken zei hij heel eerlijk, want hij wist niet dat het gesprek werd opgenomen, “dan moeten ze zetels halen”.
  gemodereerd

 3. De twee{2} ” Naschoolse ” Bandieten @ Misji-kba en @ Bouva voelen nu al nattigheid.
  Na 25 mei gaan deze paarse misdadige Rovers … zonder Pardon … van Trikt gezelschap houden ….
  voor wat mij betreft … LIFETIME !!!!!!

  Dit is het POLITIEK ANTWOORD !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. De DNA (in zijn totaliteit) is door het ijs gezakt! Om in Surinaamse termen te spreken : in het moeras gezonken! Het volk kiest de leden en verwacht response maar helaas…..
  De coalitie verzaakt zijn controlerende taak en de oppositie wast telkens zijn handen in onschuld.
  Op 17 februari 2020 wordt er met toestemming van de autoriteiten een protestdemonstratie georganiseerd door een EENLING en volgens de verwachtingen zal het stormlopen.
  De oppositie haast zich om solidariteit te betuigen en de coalitie is met stomheid geslagen door de enorme bijval.
  Je wordt er soms moedeloos van.


  Maak melding

 5. Wat ik weet is dat de NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ met aan het hoofd een veroordeelde MOORDENAAR in eerste aanleg de koers naar 1op 9 voor de USD heeft gebracht.

  Dat is een van de grootste verworvenheden van deze Cosa Nostra Organisatie.

  De economie is naar zijn Malemiezen geholpen door deze incompetente KLOOTZAKKEN.

  DE TOPPERS VAN DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ ZIJN DE NIEUWE RIJKEN GEWORDEN.

  OOK DAT IS ZO EEN VERWORVENHEID.

  Op 25 mei 2020 wordt er finaal afgerekend met deze Cosa Nostra Orga.

  SURINAME ZAL DEZE YORKA’S VERDRIJVEN IN HET STEMHOKJE.


  Maak melding

 6. Deze bosparasiet van Misiekeba met zijn grote muil, waar blijft onze Dubai? De treinen, 18:000 volkswoningen? Er is in deze 10 jaar flink gestolen en nog steeds grepen uit de financiële pot gedaan. Onze gemeenschapgelden zijn gestolen. Dat sommige mensen een stukje grond hebben gekregen prima, geef ze dan ook geld om erop te bouwen dan pas doet de ndp iets goeds. Geef ze scholing en een nette baan. Geef ze geen voedselpakketten met aardappelen en uien is een vernedering naar het volk toe. Dit hele honden geblaf van Misiekeba en consorten is om letterlijk van over je nek te gaan. Misiekeba is predikant die leugens verspreid en het volk misleid. Schaamteloos. Zieltjes winnen voor eigen gewin. Nergens komt Gods woord uit zijn muil. Hij en de duivel lopen hand en hand.
  Misiekeba neem je soortgenoten en kruip weer voor goed het bos in. Vuile profiteur.


  Maak melding

 7. Trots op Suriname! 17 feb allemaal de straat op! Genoeg is genoeg!!!! Weg met Bouta en zijn boevennest!!!!
  gemodereerd

 8. Nu komen die paarse huilebalken plots uit hun rattenhol.

  Heb deze paapse dorpspastoor niet gehoord over de criminele handelingen van v. Trikt en de grote bankroet van Hoefdraad.

  Nu eenmaal duidelijk is dat het volk deze criminele organisatie massaal uitkomst, beginnen ze wild om zich heen te slaan met de gebruikelijke dreigementen.


  Maak melding

 9. De paarse vloek gaat over het ons land.

  God red ons Suriname voordat de meesten van het oprechte volk de oceaan oversteken voor een beter en veilig leven. De slavernij zet zich voort in ons land. Volksonderdrukking.


  Maak melding

 10. In 2010 toen bekend werd dat de NDP de regering zou vormen zei de toenmalige voorzitter van de VHP Sardjoe dat de koersen gaan stijgen. De koersen zijn daarna al 10 jaar onstabiel desondanks heeft de NDP grandioos gewonnen. De mensen weten wie de manipulators zijn van de koersen. Grond is heel heel belangrijk in het land. Het heeft meer waarde dan goud. Dat heeft de NDP heel goed gezien en op geanticipeerd. Als mensen struikvogel willen spelen des te beter. Na 25 mei moeten ze dan niet komen schreeuwen fraude omdat ze hun eigen propaganda hebben geloofd i.p.v. te dealen met de realiteit. Grond is 1 van de verworvenheden van de regering. Er zijn honderden verworvenheden zoals de tientallen dorpen en andere gebieden die aangesloten zijn op het waternet en/of electra. Teveel om op te noemen. Zelf een dja dja NPS-er heeft kleur bekend op starnieuws over de verworvenheden. Nog iets om mensen loesbere te bezorgen. In een geheime ontmoeting begin dit jaar tussen vhp, abop en nps heeft de vhp gezegd dat ze 17 zetels zullen krijgen in commewijne, paramaribo, wanica, saramacca en nickerie. In 5 van de 10 districten dus. Dat is heel wat anders dan ze in het openbaar propageren. Die 17 is trouwens te hoog gegrepen. 11 is het maximum voor de vhp. Mijn voorspellingen komen altijd uit kijk maar naar het archief van waterkant forum van 5 jaar geleden. Het is toch een teken aan de wand dat 100 dagen voor de verkiezingen de oppositie dit proces wil saboteren? Ze willen aan de macht komen zonder verkiezingen. Zo democratisch zijn ze. Ze doen het in hun broek voor de uitspraak van het volk. Soso loesbere, daarom willen ze djugu djugu om het water troebel te maken. Met name vhp en nps zijn vreselijk bang voor een zeer teleurstellende uitslag bij de komende verkiezingen. Abop niet. Die zien zichzelf al in de regering, ja mensen, met de ndp. Niets blijft lang geheim in het land. 25 mei 2020 moet de oppositie groepen laten zien hoeveel aanhang ze hebben. Punt.
  gemodereerd

 11. Ik lees in een eerdere post van iemand dat 60.000 mensen een stuk grond hebben gekregen. Beste meneer/mevrouw van de post: Hoeveel dollars brengt dit in het laatje van de staat. Nul, nada, nakkes. Ik heb liever dat de afgelopen 10 jaar heel veel in onderwijs, gezondheidszorg, bedrijven enz. was geïnvesteerd. Dat is vooruitgang. Dat gelul over grondbeschikkingen en het verstrekken van woningen moet nou eens ophouden. Zo hou je mensen dom. Zo maak je mensen afhankelijk. Dus meneer/mevrouw GET LOST


  Maak melding

 12. De totale oppositie, media en vakbond komen heel paniekerig over op dit moment. Ze hebben op dit moment geen enkele onderwerp behalve de kasreserve om over te praten. Denk je dat het grootste deel van het volk zich de hele dag daarmee bezig houd. De mensen in het binnenland krijgen nu beter gezondheidszorg, onderwijs, elektriciteit en water. Deze leden van de oppositie hebben geen boodschap voor het grootste deel van de bevolking.
  – de kleinere oppositie partijen zitten tegenwoordig de hele dag op de stoep bij de PG. Ze hebben geen andere boodschap voor het volk.
  – de VHP heeft in hun verkiezingsprogramma gratis basis onderwijs en voor elke jongere een gratis stuk perceel opgenomen. Gratis onderwijs gaan ze betalen met de olieopbrengsten welke pas over 7 jaar beschikbaar is (regeerperiode is 5 jaar), dus kiezersbedrog. En de regering heeft de afgelopen periode reeds duizenden percelen gratis aan de jongeren gegeven. Dus heeft de VHP ook geen boodschap meer.
  – tja, de NPS heeft het alleen over de kasreserve. Zielig om te kijken naar die aardige heer Rusland. Bij de onafhankelijkheid, nog de grootste partij van Suriname. Nu geen boodschap meer.
  – Somo wil ook brug over de Suriname rivier bouwen met de olieopbrengsten. Ook zielig gedoe en kiezersbedrog.
  – Brunswijk zit diep in het binnenland valse video’s te maken! Ook geen boodschap dan met goudstaven rond te zwaaien.
  – Foei, de media. De meeste berichten komen van de oppositie. Eenzelfde bericht zie je tientallen
  keren met een andere koptekst teruggekomen.
  – triest met de vakbond in Suriname. De meeste komen op de kiezerslijsten van de oppositie. Dus zij behartigen niet de belangen van de werknemers, maar hun eigen belang. Maakt misbruik van hun positie.
  En zo kan ik eindeloos doorgaan,


  Maak melding

 13. Pongosaqoui. Zeer waarschijnlijk profiteren jij en je paarse ratten familie van de corruptie en rovers partij. Het is het volk dat op straat gaat voor hun rechten. Jij bent met een blik bruine bonen omgekocht want je hersens zijn paars geworden. Eet meer aardappelen en uien beter voor je hersens. Noem nog één ding op wat niet gratis is weg gegeven dan indianen grond. Tram,Dubai,cassave fabriek,40.000 woningen van lego,halve ziekenhuizen,goud en bos plundering en nog meer ellende met je ndp.


  Maak melding

 14. @Adam ik ga niet met jou in discussie omdat je niet op de hoogte bent omtrent de ontwikkelingen in Su als je niet eens weet hoeveel scholen ziekenhuizen medische posten enz. gebouwd en gerenoveerd zijn. Onlangs Wanica ziekenhuis opgeleverd en binnenkort ook die van Atjoni. Atjoni ligt diep in het binneland want waarschijnlijk heb je nog nooit van gehoord laatstaan wat die naam betekend. Prettige jaren verder.


  Maak melding

 15. @ pongosaqui

  Er is geen grond gegeven beste Pongosaqui er zijn papiertjes uitgedeeld die bereids verklaringen zijn voor grondbeschikkingen.
  De grond wordt in zogenaamde grondhuur uitgegeven. De mensen die zo’n papiertje feestelijk met veel propaganda ontvangen zullen binnen een bepaalde tijd moeten handelen om daadwerkelijk over de grond te kunnen beschikken. Een voorwaarde is dat er binnen termijn beheers daden verricht worden. U mag zich afvragen of de mensen die gejubeld hebben aan de voorwaarden kunnen voldoen en kunnen gaan bouwen of planten.

  Er zou geen woning nood zijn als ee maar op een kwart van de uitgegeven grondjes gebouwd zou zijn al waren het maar hutjes.


  Maak melding

 16. @ Adam
  Zeer terechte opmerkingen.

  Ik betwijfel of de 60.000 mensen die een stuk grond hebben gekregen nog kunnen rondkomen van hun salaris of pensioen , laat staan een huis bouwen.


  Maak melding

 17. Wat voor stronterij is dat om scholen te sluiten voor politieke doeleinden. Je moet dan wel erg wanhopig zijn. In Nederland zou dit onmogelijk zijn. Stelletje randdebielen.
  gemodereerd

 18. @WaldoD: Brunsie mag showen met zijn goud hij zweet tenminste zijn ballen om de kas te spekken. Hij zal nimmer stelen van de arme man. Hij bezit meer Goud dan de CBvS en dat doet sommigen pijn.
  kijk op Starnieuws naar de lijst van bonden partijen etc die de actie ondersteunen.
  Alleen BIDCOIN jagers en bezitters proberen nog indruk te maken
  De hoofdmacht van deze NDP roversbende moet nog voor 25 mei vastgezet worden met een kogel aan een ketting om hun samengebonden benen
  En deze dorpsgek die zich voor Pastor uitgeeft is gewoon een charlatan en dat is hij altijd geweest.


  Maak melding

 19. Pongosaqoui 16 februari 2020 at 09:14
  @Adam ik ga niet met jou in discussie omdat je niet op de hoogte bent omtrent de ontwikkelingen in Su als je niet eens weet hoeveel scholen ziekenhuizen medische posten enz. gebouwd en gerenoveerd zijn. Onlangs Wanica ziekenhuis opgeleverd en binnenkort ook die van Atjoni. Atjoni ligt diep in het binneland want waarschijnlijk heb je nog nooit van gehoord laatstaan wat die naam betekend. Prettige jaren verder.
  =====================
  Ik neem deze geachte leden ook niet kwalijk dat ze andere info over Suriname missen in de media. Als je tegenwoordig de berichten leest, dan verzuip je van alleen de negatieve berichten van de oppositie en af en toe wat sportuitslagen en foto’s van aanrijdingen. Maar gelukkig kan je dat allemaal zelf meemaken en je eigen oordeel geven!


  Maak melding

 20. Misikaba jij moet tonen dat mensen uit eigen wil op 24 febr naar coup plein gaan komen. Mensen worden opgedragen om naar coup plein te komen anders kunnen ze hun baan verliezen. Maar maandag 17 febr komen de mensen uit eigen wil op het plein. Op 24 februari worden de mensen betaald om naar coup plein te komen en wordt er eten en drinken verdeeld. Op 17 februari wordt dat niet gedaan. Men komt uit vrije wil. Dus denk goed na wat je zegt.


  Maak melding

 21. Noodfonds
  Stabilisatie Fonds
  Spaar Fonds
  Woningbouw Fonds
  Misikaka en andere van NDP kunnen jullie aangeven hoeveel geld er is om dit uit te voeren .

  Misikaka hoe ga je de huizen bouwen met welke Grondstoffen worden de stenen gemaakt .

  Misikaka hoe ga je een huizen bouwen voor iemand met een inkomen van 500 SRD

  Misikaka weet je nog dat Pramessar je bijna klap had gegeven in 2016 tijdens de begroting behandeling .


  Maak melding

 22. Na 40 jaren onderdrukking komt Bokasa Bouterse dronken op een persconferentie uit leggen over 190 miljoen USD .

  Limbo en Van Der San hebben jullie niet gezien dat Bouterse dronken was om 1 uur op de middag .

  Hoe kan je een land besturen en op een Persconferentie dronken zijn Bouterse en limbo SRS Radio .

  Henk Aaron en Pa Lachmon heb ik nooit dronken gezien tijdens werk uren .


  Maak melding

 23. Ongewichtige lul verhalen van een rotte gans .
  Ik had zoveel djoeka vrienden gekend op de voetbal velden en op het internaat . Ja zeker we speelden voor de Lions’71 en wel tot in de 1ste klas (toen) en ik was de enige licht getinte in de verdediging .
  Ik Schelde ze uit en maak ze ook uit : Joe ka djoeka plei moro betre No .
  Maar we blijven altijd de beste vrienden/eenheid EN in denk vermogen waren ze BETER dan deze ingi go likker “André” .
  André misiklari ga voor de spiegel staan met of zonder bril en vraag eens af. : wat voor K Joe K je bent.
  Morgen de heetste adem in zijn strot . Dief André .


  Maak melding

 24. Een kommetje tomaten 25 SRD NDP Prijs
  Een Puntje brood 1 SRD
  Een Sigaret 2 SRD
  Een Potje pinda kaas 35 SRD
  Een liter melk 12 SRD
  Toilet papier 20 SRD
  Dit zijn de sociale prijzen van Misikaka en Adin

  De bom moet nog binnen NDP tot ontploffing stelletje schurken .


  Maak melding

 25. Deze regering heeft heel veel werkzaamheden verzet. Al deze activiteiten kosten heel veel geld.Niets is gratis. Dat weet de bevolking ook. Met een gerust hart kunnen wij zeggen dat er ondanks de tegenslagen de balans in het voordeel van de regering is. De hardnekkige tegenstanders waren vanaf dag 1 bezig alles wat de regering deed af te kraken. Ze noemden het show projecten. Er is een grote woningnood. De regering bouwde huizen om mensen te helpen. De tegenstanders willen dat de mensen zelf voor eigen huisvesting zorgen.Alles keurden zij af. De tegenstanders wat hebben zij concreet aan de mensen te bieden?


  Maak melding

 26. De rovende NDP-leiding babbelt rustig verder en tracht
  het volk DOM te houden !
  ROOF van tegoeden van Staatsburgers en Bedrijven door
  de zittende Paarse machthebbers, is doodgewoon CRIMINEEL !

  Ook internationaal zitten de Paarse rovers helemaal klem,
  omdat niemand hen meer financieel serieus neemt !

  Surinaamse machthebbers moeten al meerdere jaren
  effectieve Bezuinigingen hebben ingezet en de staatsuitgaven
  drastisch hebben verminderd. Echter alleen het overleven van
  leider Bouta geldt voot de Paarse beleidsmakers !
  De belangen van het Land Suriname noch van haar Bevolking,
  tellen mee bij de Paarse beleidsbepaling !

  Daarom wordt het Volk door de Paarse geldrovers, wederom
  opgezadeld met FORSE waardedalingen van de SRD, ten
  opzichte van Euro en US-dollar !

  A PINA FU A VOLK E GWE NANGA LANGA !

  Paarse Bouta zegt : NEKS NO FOUT, MONNI DE !!!
  gemodereerd

 27. Oud op Nieuw jaar ging men dansen en feesten in NDP terwijl men al lang wist dat het geld was gestolen bij SBVS.

  Waarom had NDP de stuwdam niet met het gestolen geld betaald .

  Hoefdraad gaat geld lenen om de Stuwdam te betalen terwijl hij met vrienden de Staat Bank roof met NDP schurken .

  Voor dit stront beleid hadden jullie Henk Aaron en Pa Lachmon met geweld weg gehaald .

  Wij van de Oppositie gaan NDP zonder een vuurwapen en brandstichting weg halen en opdonder .

  De jongeren hebben 40 jaren onderdruk geleefd ,en staan nu klaar om de Alcoholisten weg te sturen op 25 mei 2020 .

  Stelletje brand stichters van de Hoofdburo van politie zijn in NDP .


  Maak melding

 28. De woningbouw fonds en Garantie fonds heeft de Regering 5 miljoen SRD in de fonds gezet .

  Hoeveel mensen denk Vrouw Simons en Misikaka te kunnen helpen met zo een bedrag van 5 miljoen SRD

  Deel het bedrag van 5 miljoen door 500 mensen die gaan bouwen hoeveel krijgen ze uit de woningbouw fonds .

  Ik heb de vergadering in DNA tot de laatste minuut gezien via internet wat woningbouw fonds betreft
  Geen enkel productie bedrijf is door NDP op gezet in de 10 jaren juist zijn er honderden gesloten .


  Maak melding

 29. Een overweldigende aantal zorgpersoneel doen mee aan de protestdemonstratie.. van 17 feb.. De ziekenhuizen merken de gevolgen van valutaproblemen in het land… Geen gerichte aankoop van geneesmiddelen staat geschreven op site van Starnieuws… Er is in de zorgsector heel veel meer mis lees ik op starnieuws.. Minister Elias van zorg loopt graag gekleed als binnenlandbewoner…. Deze clown uit Nieuw Nickerie weet niet wat zich afspeelt in de zorg.. Salarissen worden niet op tijd uitbetaald… Ja, de ndp ziet tegen de protestacties op als dat ze tegen een berg.. aankijken . Een berg van ontevreden Surinamers.. vaarvan de meeste vroeger ndp gestemd hebben.. en geen vhp of nps


  Maak melding

 30. Deze dieven regering heeft mensen grond gegeven en tot op heden en.in de toekomst kunnen zij hierop niet bouwen. Bouwmaterialen zijn onbetaalbaar plus monie no de. Onze gemeenschapgelden zijn gestolen Door alleen de paarsdragende rioolratten. Het volk pinaart. Moeders kunnen amper eten kopen voor hun kinderen.
  Kinderbijslag, pensioen gelden worden gestolen Door ndp ratten. Weg met deze hele regering. Onze spaargelden zijn gestolen.
  Deze smerige regering houdt het volk in een wurggreep. Lilian Ferrier en haar criminelen zoon hebben onze gelden op hun buitenlandse bankrekening gedeponeerd. Deze hele kliek is steeds bezig het volk te bedreigen en te manipuleren.

  Sarie Torie


  Maak melding

 31. Noodfonds
  Woningbouw fonds 5 miljoen SRD
  Garantie Fonds
  Stabilisatie Fonds
  Spaar Fonds

  Deze zijn de Fondsen van NDP Regering wat zijn de totaal bedragen in de Fondsen nu .

  Wel weet men te stelen bij de Centrale Bank Van Suriname stelletje schurken .


  Maak melding

 32. In discussie gaan met een NDP ‘er vergelijk ik,als lullen tegen een dooie element. Een mini-ster: die iets plaats op face boek ????? alleen in een bananen republiek gebeurt dat.Mini – ster inderdaad yu see keba dat yo ka, baka ( 2 tentie naga vefie mei die é kong ). Go baka pé yu kmoto en no lul so minnie moro ! Yu nanga alla yu stamang hari a kaolo dang !!!!!!

  sari tori
  Jacko.
  gemodereerd

 33. Kondremangs,

  Deze awari domri , die beweert God te dienen, dient de duivel(DiDiBri) …….heeft vaker al bewezen, dat hij nonsens verkoopt…net als de boevenbende, die vanaf 25 februari 1980 ons land naar de mallemoer helpt olv een veroordeelde moordenaar en drugsdealer . En DiDiBri lovers ……jullie hebben geen greintje RESPECT in jullie body voor het Surinaams volk….anders zouden jullie anders praten met jullie zg democratisch gehalte….DICTATUUR staan jullie voor en niks anders……..
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 34. Deze ratten worden op 25 mei voor eens en voor altijd verdelgt. 17 febr. Wordt een dag van massale demonstratie. Daarbij zal het volk laten zien wat zij van het gevoerde beleid vinden. De ndp voelt al nattigheid en gaat moddergooien als afleidingsmanoeuvre. Wat een laffe beesten zijn dit toch. Totaal geen besef van de chaos die ze hebben gecreëerd. Het is aan de ndp te danken dat Suriname veroordeeld is tot de bedelstaf.


  Maak melding

 35. @Waldo klopt. De situatie in SU is echt heel anders en dan ook heel anders dan de media de mensen wijs maken. Daarom denken ze dat front/v7 de verkiezingen zouden winnen. Het geldt ook voor de komende verkiezingen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eplezier heb van hun reacties omdat duidelijk te zien is dat ze absoluut geen flauw idee hebben wat betreft de ontwikkelingen in het land. 25 mei 2020 zullen een heleboel van ze meubilair in hun huis vernietingen. Eentje komt zeggen dat er ziekenhuizen en scholen gebouwd moeten worden. Kan je nagaan hoe slecht hij op de hoogte is. Weer een ander komt zeggen dat mensen alleen papieren voor een stuk grond hebben gekregen, alsof deze mensen die jarenlang op een stuk grond wachten verder niets zullen doen en dat niet verder in orde maken. Bovendien weten ze dat de grondrovers graag weer aan de macht willen komen. Verblind door de eenzijdige negatieve berichtgeving en fake nieuws denken ze dat dat de realiteit is. Ik zal je een voorbeeld geven van een fake nieuws. Bouterse is na zijn reis uit China middernacht door duizenden aanhangers verwelkomt, iedereen heeft dat gezien. Een journalist die correspondent is van diverse media in NL (een Bouterse hater) schreef, echt waar, dat er 1000 mensen aanwezig waren. Dat werd door alle media in NL overgenomen en ook politici. Dat is maar 1 voorbeeld. Ik kan nog tientallen opnoemen. Ze weten niet eens dat de nps, 1 van de frontpartijen, op sterven na dood is. Het is zo hopeloos dat zelf de ere voorzitter van de nps, dit jaar nog, zijn steun heeft gegeven aan Santokhi voor president terwijl daags daarvoor Rusland, voorzitter van de nps, gezegd heeft dat te willen worden.


  Maak melding

 36. De medici die klagen zijn dezelfde personen die stevig zijn aangepakt door het Staatsziekenfonds. Deze grootverdieners kunnen niet zomaar declaraties indienen die maar uitbetaald moesten worden. Dit ging ten koste van de allerarmsten in de samenleving. Er is ook nooit tekort aan medicijnen in het land geweest.Grote voorraden medicijnen worden bewust achter de hand gehouden om een kunstmatige tekort te veroorzaken. Mensen die geld hadden moesten aan de specialisten grote bedragen neertellen. Vervolgens werden deze facturen gedeclareerd bij Staatsziekenfonds. Ook Nederlandse ziekenfondsen waren er klaar mee met deze artsen in Suriname die vakantiegangers misbruikten om rijk te worden. Dankzij de regering Bouterse werden ziekenhuizen gemoderniseerd, werden er meer verpleegkundigen opgeleid en werden Cubaanse artsen aangetrokken om de gezondheidszorg te verhogen.


  Maak melding

 37. Suriname moet anders, het roer moet om.
  Met deze regering kan dat helaas niet.
  Hoeveel mensen met de Surinaamse afkomst wonen in Nederland en hoeveel in China.
  De samenwerking met Nederland moet beter worden en niet met de Chinezen.
  De huidige regering moet naar huis.
  Suriname heeft heel veel schulden opgebouwd en de vraag is nog altijd;
  Kan Suriname deze schulden aflossen ?
  gemodereerd

 38. En wanneer de eerste levensbehoeften, dokterskosten, medicijnen enz onbetaalbaar zijn geworden zullen die mensen die een stukje grond hebben gehad het grond eten of zullen ze voorzien worden van een pakket door deze hypocrieten. Want toch zijn sommige delen van Suriname verworden tot bedelaars. Mensen als jullie nu niet inzien dat dit jullie zullen overkomen wil ik jullie terugvoeren naar de jaren 80/ 87, 91/ 92, 96/2000 en nu weer.


  Maak melding

 39. Pongosoqoui: Zeg eens eerlijk: als je iemand in dienst hebt genomen en hij doet zijn werk niet goed dan moet je zo iemand toch ontslaan. Je hebt een regering gekozen en ze doen het niet goed. Moet je dan niet dezelfde weg volgen door ze te ontslaan? Voor het ontslag mag je de man erop wijzen dat hij alle grenzen der redelijkheid heeft overschreden. Op maandag 17 februari krijgt de regering de boodschap: tot hier en niet verder. Je mag nu opdonderen. Duidelijke taal toch?
  Ik lees en zie dat je hetzelfde “A No Mi syndroom” hebt van je baas. Je verkondigt alleen leugens om alles recht te praten wat krom is.
  De waarheid is echter dat paars momenteel schijt in zijn of haar broek. Jullie weten dat het voorbij is. Je zou de waarheid hebben verkondigd als deze regering echt voor het volk was, maar ze waren voor zichzelf. Van hoog tot laag zie ik egoïsme en persoonlijke verrijking en zeker weten dat jij niet in de pot mag graaien ander gebruik je een synoniem voor Misikaba of Bouva. Ik voorspel dat de paarse partij voor 25 mei gaat bossen. Het rommelt binnen de partij, de partij is stuurloos omdat Bouterse het niet meer in de hand heeft en al een tijdje zijn aanhangers moet opgeroepen om aanwezig te zijn door middel van gratis busverver, eten, drinken en een envelop. Als hij deze cadeautjes niet verdeelt komt geen hond. Luister goede vriend: als ik in Suriname was zou ik een paarse trui aantrekken en mij lekker laten vervoeren en verwennen. met een beetje geluk zou ik ook nog een portie bruine bonen kunnen scoren voor mijn vrouw, maar in het stemhokje zou ik niet op de NDP stemmen. Op welke partij zeg ik lekker niet omdat de verkiezingen geheim zijn.Dus zie ik al deze pogingen inclusief die van meneer Bouva, die straks voor de rechter moet verschijnen voor zijn gerommel met de naschoolse opvang en die neef van Bouterse die momenteel gewezen voorzitter is van de bond van I am Gold en 5 miljoen (Winston Wirth) achterover heeft gedrukt. Voor Misikaba moeten wij gaan uitzoeken of de mislukte Dubaogedachte en belofte niet strafbaar is. Hij zou de eerste dominee in de gevangenis van Suriname zijn.


  Maak melding

 40. Het wachten is op Trump en Pompeo om Bouterse te laten op halen na 25 mei 2020 .

  America neemt geen enkel risico met NDP en Bouterse er zijn rapporten via de Ambassade gestuurd naar America .

  Pompeo minister van buitenlandse zaken had geen uitnodiging gestuurd naar Suriname .

  De minister van Buitenlandse zaken van Suriname hoor ik niet meer ,ze was naar de VN gegaan om te vertellen dat de Amnestie geregeld word .

  Misikaka en Adboel hoe zet het met de Amnestie is het nog geldig .

  Stei zweef Tekie 26 gestolen zetels en met niemand een Regering vormen .

  Verbroedering maar NDP alleen vreet als op .

  Samen doen maar NDP vreet als alleen op

  Samen denken maar NDP steelt als Allen


  Maak melding

 41. Pongosoqoui….

  die paarse maffiabende van de veroordeelde massamoordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE steelt eerst 200 miljoen van het volk en geeft ze dan de waardeloos papiertje dat zgn een grondbeschikking moet zijn.

  Een beetje sigaar uit eigen doos dus.

  Na 25 Mei is het minder waard dan toiletpapier.


  Maak melding

 42. NDP wordt groter door deze stomme aktes want de oppositie is bezig met onrust te zaaien ipv dat ze komen met hun programma’s wat ze voor het volk gaan betekenen na mei 2020.
  Ze willen komen om te graaien want al hun drugs worden onderschept niet eens vlaggen kunnen ze kopen laatstaan om wat te betekenen voor het volk en niet allen voor hun volk.


  Maak melding

 43. De paarse ratten zijn eenzijdig georiënteerd en lijden als het op eraan komt aan massa selectief geheugenverlies. Ze geloven in luchtkastelen, kaartenhuizen en vooral in ” z zand in de ogen van het volk strpoien en daarna spreken ze over zand erover. Stelletje amateurs die voor het eigen gewin over lijken gaan. Na 25 mei zullen rekenschap moeten geven.


  Maak melding

 44. Bijna 200 miljoen weg en je hebt Bouva en Misikaba nooit gehoord. Ze
  hebben geen woord over gerept. Nu gaan ze plotseling uit hun hollen kruipen. Krijgen ze soms slapeloze nachten van. Laten ze maar weer in hun hollen kruipen en wachten tot er weer wordt gestolen.


  Maak melding

 45. De regering Bouterse heeft veel bereikt in de afgelopen tienjarige periode. In Kwamalasamutu is er nu schoon water te vinden. Atyoni (Atjoni) ,pe yu poti mi? Dit zijn slechts enkele van de vele verrichtingen van deze regering. Misiekaba heeft voor verwarring gesticht doordat mensen datgene hij gesproken heeft, letterlijk opgevat hebben. Suriname is geen Dubai. In Bakana Tori heeft hij ook verklaard dat het symbolisch bedoeld was. Je spoort aldus niet als je steeds daarnaar verwijst. En inderdaad is men nu bezig Suriname op hol te zetten. Een aantal zal gaan naar de demonstratie en de rest doet zijn ding. Problema no de. Problema de 25 mei. Misiekaba heeft ook verwezen naar 24 februari. Dati srefi no e tel egte egte. Hij geeft wel een statement door te benadrukken dat het grootste deel van het volk nog steeds achter de NDP staat. Maar ,aardappelschotel en uiensoep staan op de menulijst. Wees welkom op 17 februari. We gaan er een mooie dag van maken.


  Maak melding

 46. Het is voor een normaal denkend mens niet te bevatten hoe een Bouta-lover zich zelve voor de gek blijft houden. Zij zijn dusdanig bezeten door Bouta dat er geen enkek andere waarheid meer bestaat.

  De feiten liegen er niet om !
  De NDP heeft gefraudeerd en gestolen van het volk.
  De NDP heeft op naam van het volk miljarden geleend.
  Alle economen, het gehele bedrijfsleven alle andere politieke partijen (behalve de splitsingen van de NDP zelf), zorg onderwijs, etc. zijn het er over eens dat de NDP Suriname kapot heeft gemaakt en internationaal te schande heeft gezet.

  Bouta-lovers blijven geloven in hun eigen sprookje van hun held, Desi de duivel Bouterse. Het is nooit de fout van Bouta, altijd ligt het aan de kolonisator of de oppositie of andere onverklaarbare machten.
  Bouta-lovers blijven geloven in spookverhalen over de kolonisator en complot theorieen.

  Beste Surinamers,
  Nogmaals laat het lot van Suriname, het lot van je eigen land, het lot van jezelf en je dierbaren niet over aan Bouta-lovers.

  Laat je stem horen !

  Alle Surinamers die in 2010 en 2015 niet hebben gestemd en alle Surinamers die zich bewust zijn geworden toen een verkeerde keuze te hebben gemaakt, hebben nu de kans om hun fout te herstellen.

  Blijf niet thuis ! Suriname heeft jouw nu nodig !

  Samen voor een beter Suriname !
  Elke verstandige Surinamer is er. Jij toch ook ?!

  Krakti !


  Maak melding

 47. Dit laat zien dat Bouva en MisiKABA totaal de weg kwijt zijn. Ze snappen de volkswoede niet. Is ook prima, maar 25 mei valt NDP terug naar 6 zetels. Oppositie na 25 mei guys, dit maken jullie nooit meer goed.


  Maak melding

 48. Ponsoguai……………> Zo hebben, bijvoorbeeld, 60.000 mensen een stuk grond gekregen.
  Rob……………………> Niets is gratis. Dat weet de bevolking ook
  (oa) Waren Buffet….> Thers is no such thing as a free lunch
  Fred Brooks…………>”You can only get something for nothing if you have previously gotten nothing for something.

  Het artikel
  Misiekeba….“Het protestmoment van 17 februari is sedert vorig jaar door de oppositionele krachten voorbereid. Het krijgt een politiek antwoord! Wat had je anders in gedachten dan een politiek antwoord?
  Geweld? Op het ogenblik staan jullie door een zeer slechte goalkeeper Hoefdraad behoorlijk achter
  Wie was het ook alweer, die grof uithaalde naar andere politici?
  Ik sleep hem aan zijn haren door de straten van Paramaribo . In plaats daarvan is hij nu adviseur
  Dit is slechts een voorbeeld van de kenmerken van verkiezingsstrijd.
  Een ander mooi voorbeeld was de verkiezingsstrijd tussen Kennedy en Nixon.
  Kennedy werd tot winnaar uitgeroepen door de kijkers. De luisteraars daarentegen stemden op Nixon
  Hoe zat het dan.
  Kennedy zag er op tv veel beter uit, Hij was goed geschminkt. Nixon was slecht geschminkt en zweette als een otter.
  Je moet dus niet kijken naar het uiterlijk (hoewel Bouterse er wel zeer beroerd uit ziet nu, mag dit geen argument zijn. Evenmin mag opruiend taalgebruik een factor zijn), maar je moet kijken naar de prestaties van de zittende regering. Hierbij moet je eigen belang ondergeschikt maken aan algemeen belang.
  Dit is voor velen lastig, maar slechts dan heb je het met je land het beste voor

  De facebook pagina van Misiekeba.
  Ik heb Facebook nog nooit bezocht en heb daar ook geen behoefte aan.
  Is zijn pagina van de burger Misiekeba op van de politicus Misiekeba. indien hij zijn persoonlijke pagina gebruikt voor de politiek dan begrijpt hij toch wel dat hij twee petten tegelijkertijd draagt. Niet slim


  Maak melding

 49. Voor de mensen die alles weten over gronden en aanvraag gronden in Su. heb ik de voorwaarden hiervan gekopieerd van GOV.Sr
  De problematiek over gronden blijkt toch ingewikkelden dan men denkt omdat je op kosten wordt gejaagd
  .
  GRONDAANVRAAG
  Voordat u een stuk grond gaat aanvragen wilt u misschien eerst het één en ander weten over de perceelkaarten, het wegennet, de lozingen, de infrastructuur en nog meer zaken die van belang zijn bij de aanvraag van een stuk grond.
  Het GLIS (het Grondregistratie en Landinformatiesysteem) kan u hierbij heel goed van dienst zijn. Bezoek de website, klik hier voor een overzicht van de verschillende diensten van het GLIS.

  Wie kan een stuk grond aanvragen?
  Een ieder met de Surinaamse nationaliteit heeft het recht om een domeingrond aan te vragen.

  Waar moet ik zijn voor de aanvraag van een domeingrond ?
  De aanvraag voor een domeingrond kunt u doen bij het Domeinkantoor.
  Adres : Kerkplein no 1, Paramaribo

  Hoe doe ik de aanvraag voor een stuk domeingrond?
  U doet de aanvraag voor een stuk domeingrond door een verzoekschrift te richten aan de minister van RGB. Daarnaast moet u ook een aantal andere documenten indienen.

  Waar moet het verzoekschrift aan voldoen?
  In het verzoekschrift moet staan:
  de naam van de aanvrager,
  de omschrijving van het aangevraagd perceel, het doel van het aangevraagd perceel en een plakzegel, met daarop uw handtekening

  Wat moet ook ingediend worden samen met het verzoekschrift?
  Samen met het verzoekschrift dient u ook in ;
  Een nationaliteitsverklaring in waaruit blijkt dat u de Surinaamse nationaliteit bezit.
  Een kopie van de ID-kaart van de aanvrager

  Een figuratieve kaart van het aangevraagd perceel.
  Indien het perceel nog geen nummer heeft, moet u eerst een figuratieve kaart laten vervaardigen door een Landmeter, zodat het betreffend perceel een nummer krijgt.

  Wat ontvang ik nadat ik de aanvraag voor een domeingrond heb gedaan?
  Nadat u uw aanvraag op de juiste wijze heeft gedaan ontvangt u een strookje. Op het strookje staat een LAD No dat staat voor ’s Lands Administratie no., de naam van de aanvrager en de datum van indiening.

  Waarom is dit strookje heel belangrijk?
  Dit strookje dient u goed te bewaren omdat het LAD nummer bij alle correspondentie steeds wordt gevraagd.

  Wat is de procedure na indiening van het verzoekschrift voor een aanvraag domeingrond?
  Nadat u uw verzoekschrift heeft ingediend gaat de Dienst der Domeinen, afhankelijk van het doel, adviezen inwinnen bij;
  De Districtscommissaris van het district waar de grond gelegen is, De Dienst Grondinspectie, het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, het Ministerie van Openbare Werken, het Ministerie van Handel en Industrie.

  Wat gebeurt er nadat die Dienst der Domeinen de adviezen heeft ingewonnen?
  Afhankelijk van de binnengekomen adviezen, wordt er een conceptbeschikking opgemaakt.
  Zijn de adviezen gunstig, dan wordt er een concept Bereidverklaring opgemaakt. De conceptbeschikking wordt dan opgestuurd naar de Minister voor goedkeuring.
  Indien de Minister het eens is met de inhoud van de conceptbeschikking, tekent hij de Bereidverklaring.
  De conceptbeschikking wordt dan teruggestuurd naar de Dienst der Domeinen die dan een afschrift van de Bereidverklaring aan de aanvrager moet verstrekken.
  Wat staat er in de bereidverklaring?
  In de bereidverklaring staat vermeld dat de Staat bereid is aan belanghebbenden met in achtneming van het bepaalde in artikel 1 punt 11 onder lid 4 van het “Decreet Uitgifte Domeingrond” (SB 1982 NO.11) en onder bepaalde voorwaarden vermeld in de beschikking hem/ haar het recht van grondhuur, ter bebouwing en bewoning of ter uitoefening van de tuinbouw of andere doeleinde te verlenen op de aangevraagde grond.

  Wat moet ik doen nadat ik de Bereidverklaring heb ontvangen?
  In de Bereidverklaring staan een aantal verplichtingen genoemd waar u aan moet voldoen.

  Deze verplichtingen zijn;

  Het betalen van ontsluitingkosten
  Het betalen van de verschuldigde leges en zegelrechten.
  De grond laten opmeten en afbakenen door een erkende landmeter.
  Het laten maken van een uitmetingskaart in viervoud.
  Hoe kom ik aan een uitmetingskaart?
  U dient een erkende landmeter in de hand te nemen die op instructies van de Staatslandmeter een door de Staat goedgekeurde uitmetingskaart in viervoud voor u moet vervaardigen.

  Binnen welke termijn moet ik aan deze verplichtingen voldoen?
  U krijgt 6 maanden de tijd om aan de verplichtingen die genoemd zijn in de bereidverklaring te voldoen.

  Heb ik met een Bereidverklaring ook een recht op grondhuur?
  Het hebben van een bereidverklaring betekent niet dat je het recht van grondhuur hebt verkregen. Vele mensen maken de vergissing om te denken dat ze rechten kunnen ontlenen op het stukje grond, omdat ze reeds een bereidverklaring hebben.

  Wat gebeurt er na de termijn van 6 maanden als ik niet aan de voorwaarden heb voldaan.
  Is binnen de gestelde termijn van zes maanden niet aan deze voorwaarden voldaan, dan vervalt deze bereidverklaring van rechtswege.

  Wat gebeurt er na de termijn van 6 maanden als ik wel aan de voorwaarden heb voldaan?
  Heeft u aan alle voorwaarden voldaan, die opgenomen zijn in de Bereidverklaring, dan gaat u terug naar de Dienst der Domeinen om de voorwaarden officieel te aanvaarden.

  Wat neem ik mee naar de Dienst der Domeinen om de voorwaarden officieel te aanvaarden?
  U neemt al uw kwitanties mee van de betalingen die u heeft gedaan en de uitmetingskaarten in viervoud.
  Bij de balie van het Domeinkantoor geeft u aan dat u gaat ‘aanvaarden’

  Hierbij krijgt u weer een strookje mee met een LAD no. Op dit strookje staat nu ook vermeld welke bedragen u gestort heeft. Hieruit blijkt dat u heeft aanvaard.

  Waarom is het heel belangrijk dat ik moet aanvaarden?
  Uw bent verplicht te aanvaarden nadat u aan alle voorwaarden heeft voldaan. Als u niet aanvaardt komt uw Bereidverklaring te vervallen, ook al heeft u betaald en aan alle andere voorwaarden voldaan. Let dus op dat u in persoon bij het Domeinkantoor aangeeft dat u komt aanvaarden en dat u erop toeziet dat er werkelijk wordt ‘aanvaard’

  Wat is de procedure na aanvaarding?
  Na de ‘aanvaarding’ wordt er een concept toewijzingsbeschikking opgemaakt. Deze wordt dan opgestuurd naar de Minister die de toewijzingsbeschikking ondertekent. Tenslotte wordt het terug gestuurd naar de Dienst der Domeinen. Daar wordt er een afschrift opgemaakt voor de belanghebbenden en de diverse instanties.

  Wat moet ik doen nadat ik de toewijzingsbeschikking heb ontvangen?
  De toewijzingsbeschikking moet binnen 4 maanden na dagtekening worden aangeboden bij het Hypotheekkantoor voor overschrijving in het daarvoor bestemde register.

  Waarom moet de toewijzingsbeschikking worden aangeboden bij het Hypotheekkantoor?
  Indien u de toewijzingsbeschikking niet aanbiedt bij het Hypotheekkantoor, betekent dit dat er geen overschrijving heeft plaatsgehad en vervalt de toewijzingsbeschikking van rechtswege.

  Wanneer heb ik werkelijk een recht van grondhuur op een stuk perceel?
  Nadat de overschrijving in het daartoe bestemde register van het Hypotheekkantoor heeft plaatsgehad heeft u het recht van grondhuur verkregen op het stuk perceel.
  Het is belangrijk dat u erop toeziet dat de toewijzingsbeschikking wordt overgeschreven op het Hypotheekkantoor.

  Wat ontvang ik na overschrijving op het Hypotheekkantoor?
  Na de overschrijving ontvangt belanghebbende de toewijzingsbeschikking via het Domeinkantoor (afdeling expeditie).

  Waar kan ik terecht voor meer informatie?
  Kijk voor meer informatie over grondaanvraag bij het Ministerie van RGB.


  Maak melding

 50. Misiekaba is zo KNAP dat hij denkt dat de oppositie
  helderziend is en al wist dat het Paarse regiem in
  februari 2020, tegoeden van burgers en bedrijven
  zou roven uit de Centrale Bank van Sranan !

  STOP het ROVEN, STOP de Paarse Roversbende !!!
  gemodereerd

 51. Sinds de Paarse Ratten Partij Bruine Bonen tot paars slijmvoer heeft gemaakt eet ik het helemaal niet meer, Mijn auma zaliger noemde het al Jorkanjang. Ze heeft me ook op get hart gedrukt om geen EZAU te worden no seri joe ziele gi wang preti njang gi no wang didibri. Ze zei ook angribere mi bere no sa abi bika mi djari nanga pernasi mi srefi prani grongnjang, mi pernasi abi wang fisiollo nanga fowru nanga doksi. Teh ju ati gi ju fu prati nanga trawang doe ma no frigiti fu taki a mama fu a grong tangi alla dei. En no teki awarrie domri leki Gaddo wrokomang.


  Maak melding

 52. Ik las wat Grep te zeggen heeft over Zunder en ik dacht: gaat men zo om met iemand waarmee je werkt??
  Met zulke figuren moet je nooit een vorkje prikken.
  Die ” oom bert ” van jullie weet eeuwig zoveel te kletsen mr op dat van men Ost zn uitzetting weet hij geen moer.
  Hij zit ook te wachten op vrije kavels.
  Ga morgen lekker meelopen. 25 mei merken jullie wie gaat meelopen.
  De helft van VHP wilt samenwerken met NDP. Nog 5 hr in oppositie en ze zijn DOOD
  gemodereerd

 53. Het einde is in zicht voor dit soort louge figuren die deel uitmaken maken van een criminele bende, nu gaan lopen schreeuwen en allerlei drogredenen aanvoeren, net als opa Bouva over het onderwijs, dat de kinderen onderwijs ontberen op 17 december, terwijl hij met die paarse bende, het onderwijs vernietigd hebben in dit land, en als eerste er bij was met geld stelen van de naschoolse opvang, en nu met veel boter op hun huichelachtige kop rond lopen, het is afgelopen met jullie dievenpartij, het doek zal spoedig vallen, en alle gestolen middelen in leveren, en vervolgd worden.


  Maak melding

 54. Dat is dan schrikken voor Bouva en Misiekaba.Het hele middenveld zien ze in beweging komen tegen hun.En de nieuwe heli heeft ook niet zo veel plaats dat zij ook erin kunnen mede vluchten.
  Ben benieuwd naar de schrik van Geerlings -Simons.Zal ze nog ens schreeuwen”wi fri”.Voor de haan kraait,zult gij mij drie keer verraden.


  Maak melding

 55. Nu al poepen die paarse ratten in hun broek en hebben ze last van slapeloze nachten want ze weten dat na de verkiezingen het afgelopen is met dat geroof van ze.
  Santo Boma wacht op ze en daarna een enkeltje richting hel.


  Maak melding

 56. Gisteren was ik ergens en Biervliet zat op te scheppen hoeveel geld hij heeft gekregen. Hij lacht tenminste en zn zak ook. Hij zegt ze willen niet op ee voorgrond komen want na de verkiezing hebben ze NDP nodig.
  Hij zegt waar zou ik het geld moeten vinden om deze trap uit te halen??
  Hij is hun laatste hoop. Hofwijks zei yu go. Neus kan niet door haar alcohol gedrag
  gemodereerd

 57. Misiekaba als het goed ging in Suriname zou niemand gaan betogen jullie hebben het land leeggeroofd en failliet gemaakt lul.Bouterse gebruikt jouw als een marjonet om domme dingen te verkondigen.Het volk weet dat.Nog nooit in de geschiedenis is Suriname zo slecht bestuurd.Nu heb je echte rovers in het kabinet zitten die zichzelf verrijken ten kosten van alles maar aan alles komt er een eind.
  gemodereerd

 58. Pongosaqoui 16 februari 2020 at 09:14
  @Adam ik ga niet met jou in discussie omdat je niet op de hoogte bent omtrent de ontwikkelingen in Su als je niet eens weet hoeveel scholen ziekenhuizen medische posten enz. gebouwd en gerenoveerd zijn. Onlangs Wanica ziekenhuis opgeleverd en binnenkort ook die van Atjoni. Atjoni ligt diep in het binneland want waarschijnlijk heb je nog nooit van gehoord laatstaan wat die naam betekend. Prettige jaren verder.

  Wat ben jij toch een ongelooflijke bobo zeg. Wie zit achter die projecten aan? De regering of de Chinezen ? Je lult uit je nek man! De regering van Bouterse doet niks anders dan de zakken te vullen.
  gemodereerd

 59. Meneer Misiekaba (Ik heb het al gezien), dit is geen sneer naar u toe, wel een attentie: de derde persoonsvorm van het werkwoord “willen” is “wil”. Geen “wilt”.


  Maak melding

 60. Paars trekt echt alle registers open, niets is te dol. Volgens een artikel op Starnieuws roepen de jeugdambassadeurs de leerlingen op gewoon naar school te gaan onder het mom van, een ieder heeft recht op kwalitatief onderwijs en het garanderen van onderwijs. Ik ga dit niet onderkennen maar waarom gaan de jeugdambassadeurs voorbij aan de feiten zoals daar zijn, het ontbreken van de juiste leermiddelen, boeken, goed meubilair, de perikelen rondom de naschoolse opvang etc. Hoe onpartijdig kan je je opstellen als jeugdambassadeur als je een verlengstuk wordt van de overheersende politiek!


  Maak melding

 61. Trouwens, er is een mooi artikel van een echte deskundige (en zeker geen Sunil en Kries) op Starnieuws voor de liefhebbers van Hoefdraad!

  Beslissing PG niet vervolging Hoefdraad is rechtens juist
  16 Feb, 10:40

  mr.drs. Ashvin G. Gonesh
  De auteur is (financieel) jurist en bedrijfskundige te Rotterdam. Hij is co-auteur van het boek ‘Grondlijnen voor een nieuwe financiële ethiek’ en auteur van Public Diplomacy: Improving Practice, uitgegeven door Clingendael – the Netherlands Institute of International Relations.


  Maak melding

 62. Zelfs de functie van Procureur Generaal wordt misbruikt door Roy Baidjnath Panday.

  Het is genoeg geweest !

  Wij Surinamers willen eerherstel !

  Morgen 17 februari zijn wij, de verstandige en trotse Surinamers, de revolutie !
  Dat wil jij toch ook ?!

  Krakti !


  Maak melding

 63. Laatste greep in de kasreserve door regering Bouterse is voor komende NDP-campagne (porties – gratis busvervoer – omkoperij – projecten voor gemeenschappen om gunstig te stemmen).

  Want die 100 miljoen is niet op hoor.
  Chotellal-dollars waren niet veel; was eigenlijk misleiding.
  De rest va dat geld (misschien 80 miljoen) is voor campagne NDP.

  We moeten de rest zien te vinden, koste wat kost, dringend!
  Waar is de rest va dat geld? Waar!


  Maak melding

 64. Daarom is dit stukje hier van ene John zeer belangrijk, zéér:

  ‘Het rommelt binnen de partij, de partij is stuurloos omdat Bouterse het niet meer in de hand heeft en al een tijdje zijn aanhangers moet opgeroepen om aanwezig te zijn door middel van gratis busvervoer, eten, drinken en een envelop. Als hij deze cadeautjes niet verdeelt komt geen hond.

  Luister goede vriend: als ik in Suriname was zou ik een paarse trui aantrekken en mij lekker laten vervoeren en verwennen. met een beetje geluk zou ik ook nog een portie bruine bonen kunnen scoren voor mijn vrouw, maar in het stemhokje zou ik niet op de NDP stemmen’.

  .


  Maak melding

 65. Beste Sranangman, In dit leven heb je verschillende soorten abanies. En sommige ai trong dominee want a kang dat (zoals de christenen geloven zei Paultje) dat a Sante ye ye ai opo deng liby sma yeye. “dan worden ze vernieuwt in hun denken”, maar wang spreuk ai vertiry uno: “aan de vrucht herkent met de boom”.

  Natuurlijk zijn er zat christenen die zich laten misleiden door macht en geld. Het kan dat de ds zich ook heeft laten misleiden. Misschien moet Misiekaba beter inlezen in de Bevrijdingstheologie van de America’s, dan wel zonder het element van geweld. Soms lijkt Misiekaba op de “verloren zoon”. Hopelijk komt ie tot inkeer. En gaat hij voor Recht & Rechtvaardigheid i.p.v Paarse gerechtigheid.

  Ik blijf erbij dat NDP ooit goede intenties had, maar in de praktijk hebben ze het niet waar kunnen maken.
  Wat heb je aan mooie dromen, als je het niet kan laten uitkomen?
  En heeft NDP ontwikkeling gebracht,…. ja steeds met geleend en geroofd geld.
  Bouta denkt nog steeds dat hij de grootste nationalist is,… dat denkt hij. Zie naar zijn daden…
  Hij heeft verschillende keren de kans gehad om Suriname te kunnen leiden. Hij heeft het niet kunnen realiseren. Wat hij wel heeft kunnen realiseren, is het volgende: 90% van de Surinamers heeft hij wel laten LIJDEN!

  Als ik naar de foto van andere kijkt, dat komt er een gedachte in mij op,.. het is gedachte beste mensen, maar wie een dief is schuwt het daglicht of niet,… soms?

  Gado de wi fesi mang.


  Maak melding

 66. De voljsbuurten krijgen eindelijk een buurt. Hun wegen en riolering. Schone omgeving.
  Bouta kijk wat he kan doen vr mensen die een ander dak moeten of verfbeurt. Tekie ding jong boy nanga oema fu yepi fris ding birtie
  gemodereerd

 67. Wendy

  16 februari 2020 at 16:39

  De voljsbuurten krijgen eindelijk een buurt. Hun wegen en riolering. Schone omgeving.
  Bouta kijk wat he kan doen vr mensen die een ander dak moeten of verfbeurt. Tekie ding jong boy nanga oema fu yepi fris ding birtie

  ==============================

  Allemaal in de categorie spiegeltjes en kraaltjes. Next


  Maak melding

 68. Pakittow wordt misbruikt door de opositie voor politieke doeleinde nu de verkiezingen naderen! Maar de bevolking is niet dom en heeft het door, dat zal in het stemhokje pas duidelijk worden.


  Maak melding

 69. Waldo@ Als je je wat beter inlees dan heeft de door jou bedoelde meneer zijn medewerking verleend aan het boek, dat is wat anders dan co-auteur. Staat mooi op je CV maar klopt natuurlijk voor geen meter!
  Btw, er zijn genoeg andere ‘kundigen’ die er toch iets anders over denken. Time Will tell!


  Maak melding

 70. Wel als er één is die het land heeft ontregeld en chaos heeft gecreëerd, dan is het deze paarse rakker wel met zijn paarse vrienden van de NDP. Hoeveel miljarden zijn er niet verdwenen in deze mensen hun zakken. Het land is onder de NDP failliet gemaakt. Mik mi tak a san bun yere BANKROET gemaakt, voordat ik weer gewezen word op het feit dat landen niet failliet kunnen gaan.
  Misselijkkeba net zoals jij en je paarse meute 24 februari heel het land letterlijk en figuurlijk PAARS wil maken, heeft de rest van het volk ook recht op haar eigen manifestatie. Maak je borst maar nat, het signaal dat je zal krijgen van de totale bevolking op 25 mei, zal een openbaring voor je zijn. Yepi no de moro.
  Ik lees verder in de commentaren dat je 60.000 mensen hebt geholpen aan grond en dat jullie van de NDP geen grond hebben gestolen. Wie o wie houdt wie hier voor de gek. Die halve waarheden en hele leugens weer. Gemakshalve vergeet men te vertellen dat jullie miljarden van het land hebben gestolen. Recent nog USD 200 miljoen uit de spaarkas van het volk. Hebben jullie naast de gegeven gronden ook wat van de gestolen miljarden aan het volk gegeven, anders na gron do nyan.
  Altijd weer door diezelfde leugens te blijven herhalen, proberen de illusie van de waarheid te creëren.


  Maak melding

 71. astaman 16 februari 2020 at 17:28
  Waldo@ Als je je wat beter inlees dan heeft de door jou bedoelde meneer zijn medewerking verleend aan het boek, dat is wat anders dan co-auteur. Staat mooi op je CV maar klopt natuurlijk voor geen meter!
  Btw, er zijn genoeg andere ‘kundigen’ die er toch iets anders over denken. Time Will tell.
  ===========
  Ik ben het helemaal eens met jou. Sunil en Kries van de VHP zijn op dit moment het meest deskundig van allemaal, vooral hun uitleg over wetgeving te verdraaien! Ze hebben net nog een artikel geplaatst. Propagandamachine van de VHP draait op volle toeren. Ze hebben geen andere onderwerp meer op dit moment.


  Maak melding

 72. @ Waldo
  “Trouwens, er is een mooi artikel van een echte deskundige (en zeker geen Sunil en Kries) op Starnieuws voor de liefhebbers van Hoefdraad!

  Beslissing PG niet vervolging Hoefdraad is rechtens juist”

  Als u het artikel gelezen en begrepen had was u minder blij geweest. De PG heeft volgens de wet juist gehandeld omdat er een reparatie wet gemaakt is en de Surinaamse wetgeving een gaatje heeft.

  Toen de zaak aanhangig gemaakt werd zou Boefdraad de wet overtreden hebben en was hij schuldog. Echter door machtsmisbruik is de wet snel veranderd en is Boefdraad van schuldig door wangedrag van de DNA /NDP plotseling onschuldig.
  Laat de NDP achterban dit aanvaarden als normaal. de rest van de wereld vindt dit niet normaal. Ofwel Boefdraad is nergens meer welkom en volledig onbetrouwbaar.

  Wanneer gaat Boefdraad de begroting verdedigen of gaat men door met de begroting voor 2019. Ook al een begroting die nergens op leek.


  Maak melding

 73. Ha die JoJo, inhoudelijk is het oud nieuws wat de beslissing van de PG is geweest. Daarover zijn we het eens. Ik heb het meer over al die verdraaiingen van de twee eerder genoemde heren.

  Trouwens, ik ben nog steeds heel blij, vooral wat betreft de ontwikkelingen naar morgen toe op het onafhankelijkheidsplein. Het is mooi en koel weer in Suriname vanwege de regenbuien, dus komen er hopelijk tienduizenden mensen op af. Kunnen we gelijk zien wat de politieke verhoudingen zijn op dit moment. De oppositie heeft alle winden mee op dit moment, media, vakbeweging, bedrijven, ziekenhuizen etc. Als ze nu de verkiezingen niet winnen, dan weet ik het niet meer!


  Maak melding

 74. De wet is aangepast naar aanleiding van een misdrijf.
  Dus het aanpassen van de wet is zelf ook al een misdrijf en is nietig !
  Hoefdraad gaat nu tijdelijk vrijuit, maar alle medeplichtigen zullen ooit berecht worden.

  Roy Baidjnath Panday is een schande voor zijn functie. Hij heeft ook veel te lang gewacht met het onderzoek. Roy Baidjnath Pandey heeft de criminelen de tijd en de ruimte gegeven om hun criminele activiteiten te camoufleren. Roy B. P. is zelf ook een corrupte lafaard !


  Maak melding

 75. Ik juich dit nietszeggende actie juist toe het stelt niks voor het speelt de NDP alleen maar in de kaart. Het versplinterd de electoraat wat nadelig zal uitvallen voor de opositie partijen vergeleken met de vaste aanhang van de NDP die enigzins hier zijn voordeel uit zal halen. De OPS had het over 20 zetels dat de NDP zal behalen maar ik denk dat de NDP weer alleen zal gaan regeren volgens officiele bronnen…onderschat het kader van de NDP niet zij voren een strategische plan uit met Bouterse aan het hoofd. Ik volg de NDP al jaren en het is mij opgevallen dat ze steeds maar groter worden kijk maar naar de afgelopen 10 jaar zegt al genoeg Bouterse is een straateeg een Charismatisch volksleider die de geschiedenis boeken zal in gaan als de enige echte grote leider die we in Suriname ooit hebben gehad dat zullen wij weer terug zien op 25 mei aankomend. Verder verwijs ik u naar de Reineke Maschhaupt ( Scritie Master History of European Expansion and Globalisation)


  Maak melding

 76. 1 Noodfonds
  2 Stabilisatie fonds
  3 Woningbouw fonds heeft maar 5 miljoen USD heveel mensen kan je met dit bedrag helpen bouwen
  4 Garantie fonds
  5 Spaar fonds
  NDP Regering heeft geen enkel SRD in deze fondsen gezet juist gestolen .

  Centrale Bank Van Suriname heeft maar 39 miljoen USD in kast

  De andere banken hebben nog 420 miljoen USD bij de Centrale bank Van Suriname .

  De twee bank directeuren gaven aan op ABC Radio dat de overheid geen geld meer heeft om zelf leningen of importen te betalen .

  Het is ernstig ernstig zij men bij ABC Radio .

  Alleen of de overheid de brandstof prijzen verhoog kan men tot de verkiezing uit houden .

  Bokasa Bouterse blijf dansen op de podium na 40 jaren onderdrukking .

  Gurtis wij zijn moe ga je morgen alleen lopen .

  Limbo SRS Radio en Hooghart gaan jullie ook wat uit lokken morgen .

  Bouterse Bakrie die of Akan zwarie zonder een wapen gaat men je weg stemmen .

  Een kommetje Tomaten 25 SRD


  Maak melding

 77. Met 26 gestolen zetels hebben ze een nep Regering ge vorm

  NDP is zo gierig dat ze alleen een Regering zijn gaan vormen en nu gaan men de Oppositie de schuld geven .
  Trek 40 jaren af van jou leeftijd dan zie je wat 40 jaren onderdrukking is .

  Zelf een Oma met 80 jaren nu heeft 40 jaren geleden onder deze schurken .

  De wreedste Surinamers leven in de NDP Partij van af 1980 zijn Surinamers zo wreed geworden .


  Maak melding

 78. Wij zijn Straegisch FAILLIET door PAARSE ONZIN, Sranan
  moet ZWAAR bezuinigen, alle overheidsuitgaven dienen
  te worden gematigd, echter NDP doet uit VREES voor
  stemmenverlies NIETS, dus zal de kleine man/het eenvoudige
  gezin, er Financieel ZWAAR op achteruit gaan !

  TRA FASI NO DE, DE SRD ZAL ZWAAR AAN WAARDE VERLIEZEN !

  NDP sjoemelt op dit moment met MUNTEN en MUNTBILJETTEN,
  hetgeen WEDEROM tot WAARDEDALING zal leiden !

  A SRANAN VOLK NO DE NA TERI, Paars e vernietig A VOLK !
  gemodereerd

 79. Bokasa Bouterse je moet de fles niet zien op 1 uur in de middag tijdens de Persconferentie dan bij je Al dronken .

  Limbo SRS Radio had jij Bouterse Alcohol gegeven voor de Persconferentie of is dat Van Der San .

  Stelletje Alcoholisten zijn ze in NDP dan wel men land opbouwen .


  Maak melding

 80. Ik heb verder nooit in Suriname (ik ben nu 71 jaar) hongersnood of uitgemergelde mensen gezien zoals in de Afrikaanse landen waar de oorzaak gezocht moet worden door luiheid en niet willen werken en het liefst dat aan de kolonialisten en of imperialistische landen overlaten…. dan zelf iets bedenken en maken. Let op de mensen morgen die zogenaamd gaan demonstreren met van die grote achterwerken die moeite hebben vooruit te komen met lopen en die het hardst schreeuwen pe a moni de i.p.v. te gaan werken om het land op te bouwen. Surinamers zijn gedreven door hebzucht nooit genoeg. Bouta ik weet waar het geld is nogmaals je bent een groot strateeg. Dit is de juiste weg om het bewustwording proces voorts te zetten anders lukt het nooit de Surinamers kennende, de goede hardwerkende daargelaten die jouw vaste aanhang en kader vormt die steeds maar groter en groter wordt, dat zelf hebben ze nog niet eens door ‘verblind door hebzucht’. Zoals de gast is vertrouwt hij zijn gasten Surinaams mentaliteit.


  Maak melding

 81. Breaking News Nieuwe lijken uit de kast

  Internationale reserves CBvS bijna op

  PARAMARIBO – De Centrale Bank van Suriname (CBvS) zit wat betreft haar internationale reserves momenteel in een penibele situatie. De deviezenreserve is tot een zodanig laag niveau gedaald dat deze nog niet eens één maand aan importen dekt.

  Zo kwam zondagmiddag naar voren tijdens het actualiteitenprogramma Welingelichte kringenop Radio ABC. “De situatie is kritiek”, zeiden Rafiek Sheoradjpanday en Eblein Frangie van de Surinaamse Bankiersvereniging. Een importdekking van drie maanden wordt internationaal als het absoluut minimum beschouwd. Veel landen hanteren evenwel een hogere standaard van minimaal zes tot acht maanden.

  Onder toenmalig CBvS-governor Gillmore Hoefdraad overschreed de monetaire reserve van de centrale bank de magische grens van 1 miljard Amerikaanse dollar en bedroeg per eind december dat jaar 1.6 miljard Amerikaanse dollar. Dat is nu gereduceerd tot bijna nul. Frangie en Sheoradjpanday gaven aan dat er dringend maatregelen getroffen moeten worden op het stuk van de staatshuishouding.

  Het structurele begrotingstekort bij de overheid heeft voor een zeer onevenwichtige financieel-economische situatie in het land gezorgd. Indien er sprake was van een prudent uitgavenbeleid zou het nooit zo ver zijn gekomen dat de kasreservemiddelen van de handelsbanken onrechtmatig zijn besteed door de CBvS.

  Tijdens een persconferentie onlangs zei regeringscommissaris bij de CBvS, Vijay Kirpalani, dat de overheid een maandelijkse begrotingstekort van SRD 390 miljoen dollar heeft. Dit zorgt voor scheve toestanden in de financiële huishouding. Er zullen in de nabije toekomst “pijnlijke maatregelen” getroffen moeten worden”, zegt Sheoradjpanday om orde op zaken te stellen.

  Frangie voegt eraan toe dat de problemen niet door één persoon of partij opgelost zullen kunnen worden. Een gemeenschappelijke aanpak is vereist. Hij pleit er daarom voor dat zo snel mogelijk een integere en kundige persoon wordt aangesteld als governpr van de centrale bank. De schade die voormalig governor Robert van Trikt met zijn beleid van manipulatie heeft aangericht is onbeschrijfelij

  Lees meer: Internationale reserves CBvS bijna op – DWT


  Maak melding

 82. Bouta-lovers zijn de inflatie van de jaren tachtig vergeten.
  Erger staat nu te wachten !

  Beste landgenoten,

  Wij moeten beseffen wat er gaande is.
  Reken definitief af met deze criminele bende in de politiek.
  Het is genoeg geweest.

  Het gaat om ons, onze toekomst, het gaat om de toekomst van onze kinderen.
  Het gaat om de eer en respect van Suriname.

  Suriname is van het volk. Het volk kiest haar bestuur. Maar het volk kan ook het bestuur ontslaan.

  Er is maar 1 boodschap voor deze regering:
  NDP, YOU ARE FIRED !
  Lieb a stoeroe dan yoe gwe !


  Maak melding

 83. De nieuwe assemblee gaat na de verkiezing gelijk een wet slaan voor een bijzonder gerechtshof.Speciaal om de NDP schurken te berechten.
  Ze gaan moeten vertellen hoe het komt dat ze in 2009 op badslippers liepen en vandaag de dag in alle luxe leven.Als ze geen bonnetjes hebben worden hun luxe afgepakt.Boetoe als directeur van een verlies latend staats bedrijf,woont in kasteel van een huis met schilwachten en al.


  Maak melding

 84. Visionair 16 februari 2020 at 19:14
  …. ” Ik volg de NDP al jaren en het is mij opgevallen dat ze steeds maar groter worden kijk maar naar de afgelopen 10 jaar zegt al genoeg Bouterse is een straateeg een Charismatisch volksleider die de geschiedenis boeken zal in gaan als de enige echte grote leider die we in Suriname ooit hebben gehad dat zullen wij weer terug zien op 25 mei aankomend …. “.
  **************************************************************
  Duidelijke visie van een DEMENTE “BEJAARDE”!

  De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse gaat de geschiedenis in als de grootste Surinaamse Misdadige Moordenaar aller eeuwen. Alleen bij geschiedvervalsing kan anders vermeldt worden.

  15 burgers in koele bloede executeren en met droge ogen op de T.V. zeggen dat ze op de vlucht zijn doodgeschoten.


  Maak melding

 85. Visionair 16 februari 2020 at 19:14
  “Ik volg de NDP al jaren en het is mij opgevallen dat ze steeds maar groter worden kijk maar naar de afgelopen 10 jaar zegt al genoeg Bouterse is een straateeg een Charismatisch volksleider die de geschiedenis boeken zal in gaan als de enige echte grote leider die we in Suriname ooit hebben gehad…”

  @Visionair,
  Whaaaahaha…in Suriname zouden we zeggen een visionair van “lik me vision”.
  Die geschiedenisboeken bestaan al. En daarin staat je afgod als “Moordenaar” aangegeven in de boeken. Deze mochten “nog niet” op de scholen uitgedeeld worden. Met de nadruk op “nog niet”. Je snapt hoop ik wel dat dit de eerste boeken zullen zijn die op de scholen verdeeld zullen worden, tock..hihi.


  Maak melding

 86. President Boutasingh en minister Hoefdraad zijn voor de
  volle honderd procent verantwoordelijk voor de roof van
  gelden uit de kasreserve.
  Zij dienen onmiddellijk ad te treden, politiek alsook als
  leidinggevende van de governor van de CBvS, verantwoordelijk
  voor de ONWETTIGE/ONRECHTMATIGE besteding van gelden
  uit de kasreserve.

  GO HOME, YOU ARE ROBBING THE PEOPLE AND THE COMPANIES !
  gemodereerd

 87. Miesikaba ziet spoken. Hij en zijn kornuiten steken hun kop in het zand want als het volk uit onvrede mbt het gevoerde (wan)beleid gaat demonstreren, zitten daar oppositionele krachten achter. Complottheorieën en het volk voorhouden dat het goed gaat met Suriname is het enige dat hij en z’n soortgenoten kunnen. En al die lichtgelovigen die dit allemaal eten als zoete koek. Wat een puinhoop is het daar in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.