Man met illegaal vuurwapen aangehouden bij controlepost Klaaskreek

11
Man met illegaal vuurwapen aangehouden bij controlepost Klaaskreek

De politie van de controlepost Klaaskreek in het Surinaamse district Brokopondo, heeft vrijdag een man aangehouden die een illegaal vuurwapen in zijn bezit had. Het gaat om het wapen dat op de foto hierboven te zien is.

Bij onderzoek is naast het wapen ook een doos met patronen aangetroffen en in beslag genomen. In totaal had de man 52 patronen in zijn bezit. De verdachte kon geen machtiging van het vuurwapen tonen.

De man werd na zijn aanhouding overgebracht naar het bureau voor verdere afhandeling van de zaak. Na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname is de verdachte in verzekering gesteld.

De politie van Regio Midden heeft de zaak in onderzoek.

11 REACTIES

 1. Hoe komt deze gast aan een vuurwapen en patronen. Wat was hij van plan. Geen goed teken hij was goed voorbereid om te doden.
  15 jaar de cel in. Welke idioot doet zo iets.
  Onderzoek doen waar hij dit heeft gekocht.


  Maak melding

 2. Mensen die rondrijden in dure voertuigen met een heel leger aan bodyguards en met hoge salaris en allerlei priviliges die merken natuurlijk niks van deze zaken. Volgens hen gaat alles beter.


  Maak melding

 3. Sinds dat criminele motorbendes in Suriname hun intrede deden is in dit land alles mogelijk. Drugs, wapen en terreur en roof afpersing alles is in Suriname aanwezig. Had dit land maar een president met ballen als Duterte, dan was het stukken veiliger in Suriname.
  gemodereerd

 4. Klasse justitie. Deze man werd aangehouden , maar toen Laurens Neede met een illegaal in zijn bezit zijnde legerpistool zwaaide tegen een eigenaar en zijn familie om een privé grondkwestie, is hij niet aangehouden.Mijn probleem? Waarom deze man wel en Laurens Neede (m.b.a. lover) niet.


  Maak melding

 5. er komen veel wapens via frans guyana binnen. in albina kom je makkelijk aan zoiets. 250 euro misschien. teveel illegale oversteek en smokkel daar.

  als je vergunning vraagt krijg je niet. maar ze mogen jou wel komen beroven. nee hor ik raad elke burger aan een wapen te dragen ter zelfverdediging

  laat bouta die wet nu maken. toch kunnen ze geen bescherming bieden


  Maak melding

 6. Ter aanvulling van ALI

  Bezit van een vuurwapen is een grondrecht, vinden Amerikanen
  Wapenwet verschilt per staat Connecticut heeft soepele regels

  MAARTJE VAN HOEK | NEW YORK17 december 2012, 0:00

  Amerikanen hebben het recht een vuurwapen te bezitten om zich in hun eigen huis te kunnen verdedigen. In de Verenigde Staten is het recht op vuurwapenbezit vastgelegd in het tweede amendement van de Grondwet die in 1791 door de Founding Fathers van de VS werd opgesteld. Veel Amerikanen zien het bezit van een vuurwapen als een individueel recht en halen in discussies over de wapenwet deze tekst aan.

  Kan iedereen in Amerika een wapen kopen?
  Iedere Amerikaanse staat heeft zijn eigen wapenwet. In de staat Connecticut, waar het getroffen stadje Newtown ligt, is het relatief eenvoudig om wapens aan te schaffen; in de staatswet is te lezen dat een wapenbezitter een onbeperkte hoeveelheid wapens en munitie in huis mag hebben. Iedereen van 18 en ouder mag een jachtgeweer bezitten, zo lang hij een vergunning bij zich draagt. Voor een pistool moet de eigenaar minimaal 21 jaar zijn. Een vergunning krijgt een Amerikaan na het beantwoorden van enkele vragen en het overhandigen van een soort verklaring van goed gedrag. Maar op gun shows, wapenbeurzen die door het hele land worden gehouden, wordt niet naar zo’n verklaring gevraagd en kan iedere meerderjarige een vuurwapen kopen. Voor zover bekend had de dader van het bloedbad in Newtown geen vergunning, maar gebruikte hij de wapens die zijn moeder legaal in huis had; zij had naar verluidt vijf wapens waarvan de dader er drie mee naar de school nam. Zijn slachtoffers schoot hij neer met een Bushmaster .223, een semi-automatisch geweer. Amerikaanse soldaten in Irak en Afghanistan hebben het wapen de afgelopen jaren veel gebruikt. Het geweer is in veel Amerikaanse staten in supermarkten als Walmart te koop.

  Mag een Amerikaan overal een geweer bij zich dragen?
  Scholen, winkelcentra en openbare gelegenheden zijn in Amerika plekken waar wapens verboden zijn. Tegenstanders van een strengere wapenwet zeggen vaak dat schutters juist die plekken opzoeken om hun slachtoffers te maken.

  Hoe groot is het wapenbezit in de Verenigde Staten?
  Uit een peiling van onderzoeksbedrijf Gallup bleek eerder dit jaar dat in 45 procent van de Amerikaanse huishoudens een vuurwapen te vinden is. Er zijn naar schatting 300 miljoen geweren in omloop. Bijna zeventig procent van de 300 miljoen Amerikanen gaf eerder aan wel eens een wapen te hebben afgevuurd. Iedere dag sterven in de Verenigde Staten 34 inwoners doordat ze met een geweer worden neergeschoten.

  Waarom is het zo moeilijk voor de politici in Washington iets aan de wapenwet te veranderen?
  De National Rifle Association, de nationale wapenlobby, is de rijkste en grootste lobbyclub in de Amerikaanse hoofdstad Washington en heeft enorme politieke invloed. Politici durven mede daarom geen drastische veranderingen in de wapenwet voor te stellen. Bovendien is een minderheid van de Amerikanen, 47 procent, voor een wet die het illegaal maakt semi-automatische vuurwapens te bezitten of te verkopen. Dit percentage neemt ieder jaar af. In de jaren negentig was nog 78 procent van de Amerikanen voor het aanscherpen van de wapenwet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.