maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameOok McDonald's biedt personeel mogelijkheid om te protesteren

Ook McDonald’s biedt personeel mogelijkheid om te protesteren

-

Does Travel - naar Suriname

De directie van de Surinaamse McDonald’s biedt haar personeel ook de gelegenheid om deel te nemen aan de grote protestactie aanstaande maandag. In een bekendmaking aan het personeel wordt meegedeeld dat er medewerking wordt verleend aan degenen die willen participeren aan de protestactie.

Alle personeelsleden dienen zich normaal aan te melden aan het werk. Er wordt om 9.30u verzameld bij het restaurant te Spanhoek. Personeel van de Hermitage Mall worden om 09.00u opgehaald met een bus. Om 11.00u keert het personeel terug naar het restaurant.

De directie roept tot slot in de brief ook personeelsleden die vrij zijn om niet thuis te blijven en de actie te ondersteunen. Trekker van de actie, Stephano Biervliet, is er van overtuigd dat er massaal gehoor gegeven zal worden aan zijn oproep om alles maandag plat te leggen.

Langzamerhand wordt er nu vanuit alle sectoren in Suriname ondersteuning toegezegd voor de protestactie.

De bekendmaking van de directie van McDonald’s aan haar personeel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

42 REACTIES
 1. Duidelijke boodschap van Mac Donalds aan haar personeel. aan het eind staat:

  “BLIJF NIET THUIS”

  RobG een duidelijker boodschap is er niet mogelijk lijkt mij.


  Maak melding
 2. Natuurlijk, de echte commerciële bedrijven voelen diep in hun buidel . Weg met die dieven en weg met hoefdraad en Bouterse. We willen die 200 miljoen $$$ terug gestort in de staatskas hebben. Nu onmiddellijk!!


  Maak melding
 3. vindt je het raar die zogenaamde rykelui,s kinderen die junkfood nodig hebben gaan protesteren dus het bedryf kan even dicht, de armere deel van paramaribo weet geen eens waar mac donald is


  Maak melding
 4. Mooi dat het protest zo breed wordt gedragen. Grote delen van het volk voelen steeds meer de achteruitgang als gevolg van 10 jaar diefstal, corruptie en waardeloos financieel en monetair beleid van de NDP.
  De definitieve knock out volgt op 25 mei


  Maak melding
 5. @ Waldo

  U weet heel goed hoe belangrijk het signaal is als werkgevers hun personeel op roepen niet thuis te blijven, ook als ze vrij zijn. Mac Donald of haar franchise nemer weet ook dat als zij meer junk food willen verkopen Bouterse weg moet. Dat is het signaal dat U negeert omdat het pijn doet. Bouterse regeert niet meer maar reageert.

  Mac Donald verzorgt zelfs vervoer zoals de NDP dat ook doet om haar uit dunnende aanhang te verzamelen.


  Maak melding
 6. @jojo,
  Het is duidelijk. De eigenaren van MacDonald heeft banden met politieke partijen die tot de oppositie behoren. Zij zetten personeel aan om te gaan protesteren terwijl het mogelijk is dat de mensen er geen zin in hebben. Met name personeel dat sympathiseert met de NDP voelt zich geïntimideerd. Zij kunnen hun baan kwijtraken. Zo werkt het bij de oppositie. Mei 2020 zullen we zien wat het resultaat hiervan is.


  Maak melding
 7. Het is toch niet te bevatten ?!

  De feiten liegen er niet om. Bouta leidt een criminele organisatie. Hoefdraad fraudeert met de financien en administratie van Suriname ten koste van land en volk. De gehele NDP is corrupt.

  Het is overduidelijk wat het volk van Suriname nu wilt. Velen hadden een verkeerde keuze gemaakt en willen die nu gaan herstellen. Zij zijn het zat.

  Behalve de Bouta-lovers, zij geloven nog steeds in hun zelf verzonnen sprookje van hun held Desi, de duivel, Bouterse. In hun hele verhaal draait het om een complot theorie om hun idool ten val te brengen. Als het de kolonisator niet is dan is het de oppostie of andere onverklaarbare krachten.

  Kondremangs,
  Laat Bouta-lovers niet het lot van Suriname bepalen !

  Blijf niet thuis ! Alles plat voor een beter Suriname !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 8. @Domme Waldo weer zo een domme. Gedachten die eten troep noemt .Andere vinden het lekker ook daardoor groeit de Economy.En maar klagen.Nu hemel je telo op morgen zal je rotie ophemelen.Samenwerken steunen niet neerhalen.


  Maak melding
 9. Wachten tot de verkiezingen ?

  En wat doet Hoefdraad ? Hij blijft maar doorgaan net een verslaafde.
  Het volk zal zijn rekening moeten betalen.

  Bouta-lovers weten dat het een verloren zaak is voor de Nationale Dronken President en zijn bende. De kans dat de NDP zal frauderen is groot.

  Daarom is wachten niet verstandig. Het volk moet vanaf nu structureel duidelijk maken dat het genoeg is geweest.

  Surinamers,

  Blijf niet thuis !
  Alles plat voor een beter Suriname !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 10. Zoveel poeha,alsof r iets uit d bus gat kome.25 Mei komt tog.wat vor zin hft t om nu t schreeuwen en 25 Mei weer op NDP t stemmen.dus s water na zee drage.k ga lekker me werk dun ipv om die homo boelvliet t steune.


  gemodereerd
 11. Het gaat om solidariteit 👍🏼. Mac Donald die wereld wijd internationale vestigingen heeft, steunt ook arme kinderen in zuid oost Azië . De manager zal wel uit goede overwegingen hebben gekomen, hoe het voelt als iemand bestolen wordt of kaal geplukt wordt.
  En het gaat niks over junk food dat weten we al eeuwen. Mac Donald is zelfs beter dan een Chinees restaurant.
  Dief .


  Maak melding
 12. 1 ding is wel duidelijk: Bouterse treft al voorbereidingen om te kunnen vluchten als het nodig is. De Russische helikopters ,die Hoefdraad in het geheim heeft besteld en de kapitaalvlucht vanuit Suriname zijn slecht enkele indicaties. Het wordt straks erg moeilijk om te traceren waar het geld naar toe is gebracht, omdat dergelijke politici het meestal parkeren bij bevriende staatshoofden. Equatoriaal Guinee is zo,n voorbeeld.


  Maak melding
 13. Het zal wel als een koude bad komen bij de coalitie dat ook Mac meedoet aan het protest.Aan de hand van de rijen bij de drive thru maakten ze uit hoe het gesteld is met de economie.Steeds hebben ze lange rijen gezien bij Mac en daaruit maken ze uit dat het prachtig gaat met het land.


  Maak melding
 14. Zo en bedrijf neemt niet zomaar die beslissing Ik ben ervan overtuigd dat meer aan het buitenland gelieerde bedrijven hun personeel graag ook op zo een uiting van Stre def Stree zullen gunnen.. Als alle toeristen nu ook nog elk 100srd pp opbrengen zullen ook veel stalletjes op de markt en bus en bootbestuurders willen meewerken denk ik. mijn kabel daar volgt het voorbeeld van de opruierspartij en iedereen neemt 5 mensen mee.


  Maak melding
 15. De NDP heeft bij de verkiezingen van 2015 ongeveer 118.000 stemmen gehaald. Als je echt indruk wil maken met een protest dan moet de oppositie met meer komen dan met Mac Donald alleen. Trouwens alle beetjes helpen toch!

  Uiteindelijk is het volk de allergrootste rechter! Dat is nou eenmaal democratie!

  Trouwens Janmohal, wanneer heb ik gezegd dat ik daarmee eens was?


  Maak melding
 16. Weet je wat mijn verbazing schetst; dat sommige mensen het nog steeds opnemen voor deze man. Hij is veroordeelt vopor drugshandel; men liegt. Hij is veroordeelt voor moord; men liegt. Nu stelen hij en zijn vrienden duidelijk dan nog durven sommige mensen het voor hem om te nemen. Wat valt er goed te praten over deze zaak?! Maar sommigen blijven hem vereren. Ze maken zichzelf gewoon belachlijk! Hij steelt ook van jou! Maar allerlei pres, pres, uitsloverij. Pres a no ju mati. Maken jullie je ogen open. Veelal maken ze ook de hoeveelheid bij een protest demonstratie belachlijk. Ook al was er maar 1 persoon het gaat om het doel en de oprechtheid. Een groot aantal/ grote achterban maakt nog niet dat de NDP oprecht is. Maar voor haast al dit soort mensen is er een bruut einde gekomen! Power to the people 17 Februari!


  Maak melding
 17. Beste RobG u bent Grappig nu heeft de eigenaar van Mc Donalds sympathie en is het iemand die intimideert etc..
  U fantasie raakt steeds meer op hol.

  Het geld is op of inbereikbaar. Niemand luistert er nog naar de oude mannen die u aanbidt


  Maak melding
 18. Een ander mogelijk fraude geval.

  ” … Jogi vraagt zich af hoe iemand 50 ha koopt voor SRD 375.000 en in staat blijkt te zijn het perceel als onderpand te geven voor leningen van 5.5 miljoen euro, SRD 10 miljoen en US$ 650.000 binnen een periode van 2015 en 2018. Poenai zou volgens informatie van het Assembleelid als stroman fungeren. Op grond hiervan zou hij zo gemakkelijk aan leningen zijn gekomen, concludeert Jogi. De geleende bedragen zouden ook niet zijn terugbetaald aan de Hakrinbank en Staatsolie Pensioenfonds. … ”
  Bron: Starnieuws

  De administratie van regering Bouterse / Hoefdraad is een grote puinhoop. Dat leidinggevenden van banken hebben meegewerkt is een zeer kwalijke en zorgwekkende zaak. In veel gevallen hebben banken blind geld uitgeleend aan regeringsfunctionarissen.

  NDP weg ermee !

  Het is genoeg geweest !

  Alles plat !

  Krakti !


  Maak melding
 19. De Nationale Dieven Personen kunnen op hun kop gaan staan maar het volk komt maandag op straat en niet om een moordenaar te ondersteunen maar om hem op een vreedzame manier duidelijk te maken dat er genoeg van ons gestolen is.


  Maak melding
 20. Is wel deze zelfde Mc donald brengt onze $$$ naar USA en laat hoop dikke ongezonde kinderen achter.
  Mag de staat hun ziektes betalen.
  Fernandes staat erachter.


  gemodereerd
 21. Reken maar dat de revo opa’s met angst de protesten van maandag tegemoet zien. Steun van het volk verdwijnt als sneeuw voor de zon. De geest is uit de fles. Plein is te klein om al de demonstraten te accomoderen. Deze mensen moeten de DNA en Ocer gaan bezetten. Stuur deze regering naar huis. Leg het land plat. Its time for change


  Maak melding
 22. JoJo 15 februari 2020 at 21:36

  RobG heeft hier natuurlijk wel een punt. Als de eigenaren van McDonalds een probleem hebben met de huidige regering moeten ze zelf gaan demonstreren. Personeel hoort vrij te zijn in hun politieke keuzes.


  Maak melding
 23. @rogb
  Alsof combe markt en chotelal hun arbeiders niet dwingen om solidariteit te betuigen met de moordenaar. Denk je dat alle werknemer die voor deze fjo fjo’s werken aanhangers zijn van de ndp. Ik denk van niet maar voor die werknemers is ook meedoen de enige optie op straffe van ontslag. Ik heb ervaring mee, want heb van dichtbij meegemaakt.
  En voor jullie is ook straks het puffen politiek gekleurd. Stop met deze f**k.


  Maak melding
 24. Heel Suriname moet protesteren,alle ndpers zijn ongeschoold te beginnen bij owroe sluwe vos bouta,sranang e pina now,onschuldige trikt is opgegesloten,boefdraad hoort achter de tralies
  A dik agoe da rusland om helicopter te kopen,terwijl a kondre e pina,sa e sa nanga a kondre,stuur deze hagoes naar huis
  Wat hebben deze ndp met ons Suriname gedaan,??


  Maak melding
 25. Jogi klets vaker uit zijn nek. Dit is ook de enige onderwerp die hij als parlementslid kent. Hij is al tientallen keren met dat soort beschuldigingen gekomen en achteraf bleek niets waar te zijn. Hij heeft zelf grote stukken grond gekregen in Saramacca. De VHP heeft veel betere kandidaten dan Jogi, dus tijd om hem naar huis te sturen.


  Maak melding
 26. @Waldo

  Het trieste is dat de beweringen van de herriemaker Jogi in de DNA steeds de waarheid worden. Hij en Rusland brengen in de DNA de schandalen van de regering in beeld.

  Denk nu bij voorbeeld aan FAI en het gegeven dat FAI een jaar geleden al problemen gemeld heeft.
  Jogi z’n stijl is niet zo fijn maar heel duidelijk. Zelfs Simons heeft respect voor hem in haar pogingen hem de mind te snoeren.
  Omdanks alle beschuldigingen richting Jogi heef nov niemand het bewijs geleverd.


  Maak melding
 27. @ waldo
  Van jogi weet je zoveel te vertellen dat hij grond heeft beroofd. Waarom zeg je dat niet over de koeta van Nickerie. Hij heeft ook zoveel grond geroofd van de nickeriaanse gemeenschap. Om enkele te noemen: kerstmisterrein, southdrain, papegaai eiland enz. Papegaai eiland is strategisch goed gelegen om de brugverbinding met Guyana tot stand te brengen. Raad naar waarom hij papegaai eiland heeft ingepikt. Of behoor je ook tot een van die c.s.


  Maak melding
 28. “Naar aanleiding van vragen van de zijde van ons personeel, het verzoek van C-47 gericht aan de Directie en het advies van de VSB,…”

  Moedig en duidelijk besluit van deze ondernemer. Hij voelt ook de pijn van zijn werknemers en steunt hen in hun wensen. Ik hoop dat hij hetzelfde kan betekenen voor de rest van zijn andere bedrijvengroep.


  Maak melding
 29. @Robles

  verstandige werkgever. Hij begrijpt dat de NDP de economie vernietigd en dat alleen het volk Bouterse weg kan krijgen. Elke werkgever zou zijn personeel moeten sturen. Dan komen de NDPer van zelf mee.
  >> De kassa is leeg.
  >> De kiezers lopen weg.
  >> Zijn getrouwen lopen weg als er niets meer te verdelen is.

  Waar is Boefdraad nu het er op aan komt. In Rusland om te betalen voor de helikopter die nodig is om alle roofwaar in veiligheid te brengen.
  Er wordt niet meer geregeerd/ Moestadja staat elke keer in de DNA voor schut. Bouterse en Adhin durven niet te komen en de financiële tovenaar is van de aardboden verdwenen,

  Ondertussen schijnen alle deviezen op te zijn en is het goud en staatsolie verpand aan Oppenheimer
  By the Way de Oppenheimer obligaties zijn weer begonnen aan hun val op 14.02 min 1%.

  Op 24 februari zou men een wandelmars moeten organiseren naar Leonsberg.
  We gaan dan zien hoeveel mensen Abrahams nog kan verzamelen.


  Maak melding
 30. Waldo 15 februari 2020 at 21:04
  De NDP heeft bij de verkiezingen van 2015 ongeveer 118.000 stemmen gehaald.

  Vraag: Hoeveel van deze 118.000 gaan in 2020 op de NDP stemmen. De NDP is er niet populairder op geworden en de andere politieke partijen hebben van hun fouten geleerd.
  In 2015 zijn in Para meer stemmen uitgebracht dan aantal stemgerechtigden. Toch heeft van Dijk Silos de verkiezingsuitslag geratificeerd. Zij wordt nu ook in de gaten gehouden. Deze grapjes mogen niet meer gebeuren en de boot en bushouders zijn niet bang meer om hun vergunning te verliezen. Dus geen gedoe met paarse vlaggen op hun bus of boot. De volgende regering zal die vergunningen zeker teruggeven.
  Aloe baba en de 40 rovers moeten weg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES