zaterdag, april 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameRehabilitatie wegstrekking Jenny-Henar duurt nog een jaar

Rehabilitatie wegstrekking Jenny-Henar duurt nog een jaar

-

Does Travel - naar Suriname

De rehabilitatie van de wegstrekking Jenny-Henar in Suriname zal nog ongeveer een jaar duren. Behalve dat er in Coronie en Nickerie nog een aantal kilometers moeten worden afgerond, vormen twee bruggen een grote uitdaging binnen het project. Het gaat om de bruggen op kilometer 188 en 195 en een iets kleinere brug te Totness. Shayer Nijman, project engineer van de Surinaamse aannemer Baitali Group NV, zegt in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat deze oeververbindingen simultaan met de andere werkzaamheden zullen worden gehabiliteerd, echter door een separate ploeg. 

Het project rehabilitatie en herasfaltering Jenny-Henar ging in oktober 2018 van start en wordt in drie fases uitgevoerd, te weten: Jenny-Ingikondre, Ingikondre-Burnside en Wageningen-Henar. In Coronie wordt kilometer 104 tot 115 tussen Jenny en Ingikondre aangepakt. Tussen Ingikondre en Burnside  gaat het om kilometer 127-148, terwijl bij Wageningen-Henar gaat om kilometer 188-209.

Bij de werkzaamheden wordt het bestaande wegdek verwijderd en vervangen door een sterker en breder wegprofiel. Momenteel wordt er gewerkt op sectie 5, dat ligt tussen kilometer 127-148 in Nickerie, waar de weg wordt gevuld met onder meer cement en basecourse. Simultaan worden er asfalteringswerken uitgevoerd tussen Jenny en Ingikondre, terwijl er tussen Ingikondre en Burnside de voorbereiding voor het verbreden van de weg en aanbrengen van basecourse pas zijn aangevangen.

Mijland zegt dat de werkzaamheden gestaag lopen. “Er zijn natuurlijk op alle werkfronten uitdagingen, maar als het op een plek stroef gaat dan wordt dat opgevangen door op een andere plek wat efficienter en sneller te werken, dus overal lopen de werkzaamheden nu wel redelijk goed.” Ook is de samenwerking tussen aannemer Baitali Group en de weggebruikers redelijk te noemen. Op dit stuk wordt er veelal teruggekoppeld met de distritctscommissarissen van Coronie en Nickerie.

Op de weg en via mediaberichten worden de nodige instructies en informatie gegeven aan de weggebruikers. Mijland legt uit dat er voor elke wegstrekking een traffick management plan wordt opgemaakt. Dit houdt in dat het werkgebied wordt afgezet en de beste en veiligste plan voor de weggebruiker wordt uitgezet. De ene keer wordt gebruik gemaakt van automatische verkeerslichten, maar de andere keer zijn het spotters oftewel medewerkers van het bedrijf die aanwijzingen geven aan het verkeer.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Top! Dit zijn de harde werkers in Suriname. Niet die heren die in dure auto’s rondrijden en de dames op hoge hakken die de hele dag alleen maar aan het protesteren zijn. In moeilijke tijden moet je nog harder je best doen. Wat een afgang van een partij als DA 91. Is niets anders dan een protest partij geworden. In 1991 heb ik nog op Winston Jessurun gestemd, nieuwkomer, betrouwbaar en vol energie! Vandaag de dag niets meer van overgebleven! Ik was zat van de oude politici. Veel zeggen en weinig doen. Waar zijn de nieuwkomers van nu! Die durven niet, zijn onder plak van de oude politici. En zo gaat het altijd blijven!

  Als je echt wilde protesteren voor verbeteringen, dan moest je dat een aantal jaren eerder gedaan hebben. Dan had het nog zin. Nu vlak voor de verkiezingen heeft het allemaal met politiek te maken en het is beschamend om te lezen in de media hoever men gaat met hun campagnevoering!


  Maak melding
 2. Ik hou mn hart nu al vast voor die gasten die niet weten te rijden.
  Het deel dat al af is is super mooi.
  Bij coronie moet je die schelpen zien.
  Het kan liever nog een jaar duren en jaren meegaan i.p.v. snel afmaken en na 3 jaar verzakkingen en gaten


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES