donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Bouterse en First lady gereed voor verkiezingen

President Bouterse en First lady gereed voor verkiezingen

-

Does Travel & Cadushi Tours

President Desi Bouterse en First lady Ingrid Bouterse-Waldring zijn gereed voor de algemene, vrije en geheime verkiezingen van 25 mei. Zij zijn vandaag (14 februari) als eerste burgers van Suriname in de gelegenheid gesteld om na te gaan in hoeverre hun persoonsgegevens op de kiezerslijsten correct zijn. President Bouterse heeft bij deze gelegenheid alle stemgerechtigden opgeroepen om hun burgerplicht te vervullen en dus naar de stembus te gaan.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is vandaag gestart met de landelijke ter inzagelegging (TIL) van de kiezerslijsten. TIL is bedoeld om alle stemgerechtigden de gelegenheid te bieden om hun persoonsgegevens te controleren op juistheid. Het controleren van persoonsgegevens voor de Surinaamse kiezerslijsten gaat niet oneindig door. De verificatie zal een maand lang duren.

Het ministerie roept burgers op om hun gegevens te gaan controleren, om zeker te weten dat er geen fouten zijn in de gegevens. De verificatie kan gebeuren bij alle Bureaus voor Burgerzaken en andere locaties die door het ministerie bekend gemaakt worden.

De directeur van Binnenlandse Zaken Putridewi Amatsoemarto drukt eenieder op het hart om hun persoonsgegevens te controleren om mogelijk ongerief te voorkomen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

54 REACTIES
 1. Mag een veroordeelde MOORDENAAR in eerste aanleg meedoen aan de verkiezingen?

  Suriname, dit is echt ongehoord. Wilt u zich laten vertegenwoordigen door een veroordeelde Drugscrimineel?

  WEG MET DEZE TRALALA PLEESIDENT


  Maak melding
 2. In een beschaafd land, zul je nooit meemaken, dat een veroordeelde moordenaar tevens veroordeelde drugsdealer mee kan doen aan verkiezingen, maar schaamteloos zoals deze moordenaar is, zal hij er alles aan doen, om de verkiezingen naar zijn hand te zetten met fraudeleuze handelingen en met het uitdelen van pakketjes.


  Maak melding
 3. Hij heeft duidelijk moeite met lezen. Dat geef niet, wat het mij boeit is de 200 miljoen $ die hij en zijn vrouw hebben gestolen .
  Kom hier met die poen 🤑 en dan mag hij vertrekken . Dief en dievegge. Trouwens het is Valentijn vandaag .


  Maak melding
 4. Beste mensen, mi bar ung.
  Hij heeft een heel slinkse methode om zijn doel te bereiken .
  Hij gaat de gekozen DNA leden omkopen van de oppositie partij. U da ai!!!! Money talks.
  U bent gewaarschuwd. No cry dat mi no meldi yu!
  Doekoe Dalla Bouta, gaat het gestolen geld laten praten.

  Mik Gado epi wi!!!!!!!


  Maak melding
 5. Ja Harm, met die 100 miljoen kan hij nu bijna heel Su omkopen.
  Dat geld zit nog ergens paraat.
  De betogers moete naar t geld vrage. Dat is t belangrijkste.

  De minister en president moete eigenlijk worde gearresteerd.

  Dat is toch duidelijk. Ze hebbe zelf bekend, dat ze (een deel van) dat geld aan uien hebbe besteed.
  Ze zijn minstens de helers en Van Trikt de steler.
  Helers zijn toch ook strafbaar in Su of niet?


  Maak melding
 6. En volgens mij waren die Chotellal-dollars niet veel. t Waren alleen maar om
  te misleiden.
  Waar zouden zij de rest (misschien 80 miljoen) gestald hebben?
  Waar is de rest va dat geld?


  Maak melding
 7. President Bouterse en First lady gereed voor verkiezingen. Zo zelfs de vrouw van de president doet mee. Dat kan alleen in Suriname. Dit soort grappen gebeuren niet in dubai.


  gemodereerd
 8. @Henry, brada je haalt de woorden uit mijn mond. Mag een veroordeelde uberhaupt mee doen met de verkiezingen. De kiescommissie moet zich daarover uitspreken.


  Maak melding
 9. Nou kom op, laat die dames maar weer een brief schrijven naar de PG en kan iemand anders weer een protestmanifestatie organiseren volgende maand. Natuurlijk weer op een school-/werkdag! Is toch zo leuk en gezellig!


  Maak melding
 10. Beste Koos,
  Wel bij de les blijven. Nergens in de wet staat geschreven dat een veroordeelde niet mag deelnemen aan verkiezingen. De wet staat voor je neus. Vanwege de amnestiewet is Bouterse tot de dag van vandaag een wettige president. De krijgsraad heeft haar zegje gedaan en dat was het. Onverminderd de veroordeling, onverminderd de amnestiewet. Onverminderd ook het verzet van de advocaat van Bouterse.


  Maak melding
 11. Wat een minachting voor het volk van Boefie. Lees net dat hij met delegatie is in Rusland om helicopters te kopen. Deze man is doorgedraaid en moet gestopt worden. Van de net tien miljoen afgeslotenlening gaat weer de helft in de zakken van hem en schoonvader. Hij denkt dat hij de Zonnekoning van Suriname is. Hij heeft de vleugels gekregen.
  Er is een gezegde: als een vlieg vleugels krijgt is zijn einde nabij.
  Zum kotsen.
  Cent


  Maak melding
 12. Vreemde regels in Suriname.
  Iemand die in het buitenland is veroordeeld, voor bijvoorbeeeld handel in drugs, kan in Suriname gewoon president worden.

  Wordt het geen tijd om de instuten die Suriname vertegenwoordigen te beschermen tegen criminelen ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 13. Bouterse is ergens in Nederland veroordeeld. Het waren geen gebeurtenissen op Surinaamse bodem. De Surinaamse grondwet is echt wel de Surinaamse grondwet. Ook de veroordeling van Bouterse vanwege een drugsverleden komt er een einde aan. De zaak is aan het verjaren. Tenzij desbetreffende rechtbank geen aanstalten maakt is de zaak verjaard. Dan is hij wel onherroepelijk veroordeeld, maar de bak hoeft hij niet meer in.


  Maak melding
 14. Visionair: om alleen te regeren heb je minstens 26 zetes nodig.
  volgens artikel 60 heb je 2/3 ven de DNA nodig (absolute meerderheid) om een kieswet te veranderen. toch heeft Bouterse het gepresteerd de wet met een gewone meerderheid te vervangen. De kamervoorzitter hoort voor deze fout in de gevangenis. dit is ook het bewijs dat onze klote parlementariërs de belangrijkste wet van Suriname , de grondwet, niet kennen.
  artikel 58 a is zeer wazig. wij mogen ervan uitgaan dat bij een veroordeling door de rechter jij je kiesrecht verliest, maar ik laat dit probleem over aan de heren en vrouwen juristen.

  Uit grondwet Suriname het volgende:
  Tweede Afdeling
  VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE NATIONALE ASSEMBLEE Artikel 56
  1. De leden van De Nationale Assemblée worden gekozen voor een zittingsperiode van vijf jaren.
  2. Deze zittingsperiode van vijf jaren mag slechts bij wet worden verlengd in geval van oorlog of andere buitengewone omstandigheden, die het houden van een verkiezing verhinderen.
  Artikel 57
  1. De leden van De Nationale Assemblée worden rechtstreeks gekozen door de ingezetenen die de Surinaamse nationaliteit bezitten en de leeftijd van achttien jaren hebben bereikt.
  2. Iedere kiezer brengt slechts één stem uit.
  Artikel 58
  Van de uitoefening van het kiesrecht zijn uitgesloten:
  a. zij, die krachtens onherroepelijke rechterlijke uitspraak het kiesrecht missen:
  b. zij, die rechters van hun vrijheid zijn beroofd;
  c. zij, die krachtens onherroepelijke rechterlijke uitspraak wegens
  krankzinnigheid of zwakheid van vermogens de beschikking of het beheer over hun goederen hebben verloren.
  Artikel 59
  Verkiesbaar zijn de ingezetenen die de Surinaamse nationaliteit bezitten, de leeftijd van eenentwintig jaren hebben bereikt en niet op de in het vorige artikel onder a en c genoemde gronden van de uitoefening van het kiesrecht zijn uitgesloten.
  Artikel 60
  Alles wat verder het kiesrecht betreft, de instelling van een onafhankelijk kiesbureau en zijn bevoegdheden, de indeling van Suriname in kiesdistricten, de verdeling van de zetels van De Nationale Assemblée per kiesdistrict en de methoden, volgens welke de regeling van de zeteltoewijzing plaatsvindt, worden geregeld bij wet. Deze wet dient met 2/3 meerderheid te worden aangenomen.


  Maak melding
 15. Koos 14 februari 2020 at 22:07
  @Henry, brada je haalt de woorden uit mijn mond. Mag een veroordeelde uberhaupt mee doen met de verkiezingen. De kiescommissie moet zich daarover uitspreken.

  Artikel 92
  1. Om tot President of Vice-President te kunnen worden gekozen moet een kandidaat:
  – de Surinaamse nationaliteit bezitten;
  – de leeftijd van dertig jaren hebben bereikt;
  – niet uitgesloten zijn van het passief en het actief kiesrecht;
  – geen handelingen hebben verricht strijdig met de Grondwet

  @Koos,
  Volgens artikel 92 lid 1 had hij al nooit tot President gekozen mogen worden, amnestiewet of niet.
  De man heeft samen met zijn kornuiten een staatsgreep gepleegd, wat ik aanneem “een handeling verricht heeft strijdig met de grondwet”.


  Maak melding
 16. @ Koos,

  Ofa brada, alleen in het brein van PAPIRATIGRI kan een veroordeelde MOORDENAAR in eerste aanleg president worden van Suriname.

  Alleen maar het feit dat iemand in aanraking is gekomen met Justitie moet rede zijn om zo een persoon uit te sluiten.

  Deze MOORDENAAR heeft het AMBT van president danig besmeurd.

  Dit ambt dient GEREINIGD te worden met ASAFESIDA, CHLOOR, DETTOL, ZEVEN GEESTEN. Er zal ook flink gebeden worden voor het AMBT om alle boze GEESTEN te verdrijven.

  JA TOCH KOOS!!


  Maak melding
 17. Bouterse is president. Punt uit. Werk nou eens met de realiteit. Hij en zijn vrouwen mogen weer gaan kiezen. Hij voldoet aan alle voorwaarden.Zijn vrouw ook.Praat vanuit de wet en niet de onderbuik.


  Maak melding
 18. In het verleden heeft men elkaar met knotsen bewerkt. De sterkste kwam tevoorschijn en zei; ‘dit is de wet’! Dit heeft zich ook in Suriname afgespeeld. In 1980 wel te verstaan. Vanaf dat moment werd Bouterse gelegaliseerd. In Europa geschiedde dat in de middeleeuwen dat mensen elkaar op het inbeuken waren. Nu is Bouterse president en gelegaliseerd. Dat is dus gewoon de wet. Geen gelul van ‘hij had nooit president moeten worden’. Jij bent het in ieder geval niet. Met je onbevlekt verleden.


  Maak melding
 19. WAT EEN ABSURDE LOGICA VAN PAPIRATIGRI: In de Middelleeuwen werd de strijd met Knotsen beslecht. De wil van de winnaar werd wet.

  En dat is ook in 1980 gebeurd in Suriname

  Zo heb ik het althans begrepen.

  JE SPOORT ECHT NIET PAPIRATIGRI.


  Maak melding
 20. Wat begrijp je niet Henry? De logica die ik heb is de realiteit. Je ziet toch dat Bouterse president is en weer kan gaan kiezen? Mijn naam is pakiratigri. Je noemt me papiratigri. Je geeft blijk van minachting. Niet doen tegenover een pakiratigri. Ik noem je Henry. Ik geef geen blijk van minachting.


  Maak melding
 21. Wij willen bouta!!!

  Wij willen moordenaars
  Wij willen drugsdealers
  Wij willen oplichters en bankrovers

  Teken bij voor nog meer ellende ..teken voor chaos verdeeldheid

  Teken voor nog meer bedelen bij rijke corrupte landen.
  Wij smeken om meer ellende armoede wij smeken om meer schade en schande …

  Wij tekenen voor nog meer chinezen die suriname opkopen en andere buitenlanders ons vernederen en beschofferen.

  Wij teken voor meer cambios om ons drugsgeld blanco te maken …

  Heeft deze moordenaar wel principes ..hij offert zelfs zn kids op om zichzelf te verrijken bezit deze lage hond geen trots om een heel land naar de klote te helpen.

  Ik heb meer begrip voor hitler amin mussolini en alle andere moordenaars bijelkaar.

  Surinamers….teken voor meer ellende!!!!


  Maak melding
 22. Sabaku
  Henry
  Boeboe
  Ai boi
  Mul
  Para expres
  Koos

  En vele anderen op dit platvorm

  PROFICIAT !!!

  Ik ben blij dat er nog eerlijke mensen zijn die van suriname houden …en de waarheid aandurven.

  Voor mij zijn jullie de grote helden!!!

  Jullie zijn de ware nationalisten …ik ken jullie niet maar trots op elk van jullie


  Maak melding
 23. Wat gaat er gebeuren als DDB: de verkiezing verliest ?????? Meer plunderingen roven en moorden, zullen elke dag plaats vinden !!

  Na wan bun sari tori kondremang.

  Jacko


  gemodereerd
 24. Jullie schelden op Bouta, maar wie zorgt ervoor dat hij aan de macht blijft? Jullie toch? Het geld is achterover gedrukt als appeltje voor de dorst. Als hij de verkiezing verliest gaat hij met de helicopter vluchten naar Columbia of een ander land. Hij heeft genoeg geld om te rentenieren. Dus mensen, gebruik je verstand en kies deze keer voor goed opgeleide jongeren. Jullie hebben vers bloed nodig. Hindu, Javaans, Creool enz. Maakt niets uit. Samen bundelen, want Suriname gaat ten onder als jullie zo door blijven gaan met al die rascistische eilandjes.


  Maak melding
 25. Nou als de surinaamers nog 5 jaar ellende willen hebben dan moeten zij niet op deze oude judas stemmen,a vrouw fa mang dies e dreng,om de wereld rond te reizen om dure kleding en allerlei rotzooi te kopen,vanaf nu is bouta en vrouw voor de gewone,na de verkiezing zijn alle belofte vergeten,oplichters allemaal bah


  Maak melding
 26. Oproep aan alle kiezers van Suriname: mensen de verkiezingen van 25 mei a.s.zullen de spannendste verkiezingen ooit uit de Surinaamse geschiedenis zijn. Dan zult u ,weten kiezen tussen goed en kwaad. Ga allemaal stemmen en blijf niet thuis. niet stemmers hebben achteraf geen recht van spreken of kritiek. Volg dus het advies van Bouterse op en stem niet op hem, de NDP, Bep en HVB.


  Maak melding
 27. Bouterse ik zal je zeggen als het volk van Suriname je weer kiest dan zijn ze totaal gek want je hebt het land failliet en leeggeroofd en het arme volk jankt elke dag.Na de verkiezing moeten ze al jouw bezittingen verbeurt verklaren want je bent op een onrechtmatige manier aan gekomen.Als Surinamer vind ik het jammer dat ze een leeghoofd als president hebben gekozen en 10 jaren achteruit zijn gegaan.Nu hoop ik dat ze verstandig kiezen en geen rovers.


  gemodereerd
 28. “pakiratigri 15 februari 2020 at 06:34
  In het verleden heeft men elkaar met knotsen bewerkt. De sterkste kwam tevoorschijn en zei; ‘dit is de wet’! Dit heeft zich ook in Suriname afgespeeld. In 1980 wel te verstaan. Vanaf dat moment werd Bouterse gelegaliseerd. In Europa geschiedde dat in de middeleeuwen dat mensen elkaar op het inbeuken waren. Nu is Bouterse president en gelegaliseerd. Dat is dus gewoon de wet. Geen gelul van ‘hij had nooit president moeten worden’. Jij bent het in ieder geval niet. Met je onbevlekt verleden.”

  @paprikatigri,
  Ik begrijp volledig de minachting van Henri, hij kan met de beste wil ook niet anders.
  Je suggereert met je garnalen logica dat het dus tijd wordt dat Bouterse met de harde hand wordt afgezet? Je bent echt die ene die fo soso naar school bent gegaan. En omdat je het niet hebt kunnen waarmaken in het leven kom je met dit soort kronkels opzetten. Ik moet er niet aan denken wat een ravage dit gaat worden als de Surinamers jou wetgeving gaan opvolgen.
  Fucki.g loser!


  Maak melding
 29. Kondremangs
  Wat er ook gezegd wordt door de DiDiBri lovers. …..
  DiDiBri IS EN BLIJFT EEN VEROORDEELDE ORDINAIRE MOORDENAAR EN DRUGSDEALER. ….EN DE SLECHTSTE president VANAF DE ONAFHANKELIJKHEID. …….EEN GROTERE LAFAARD MET BLOED AAN ZIJN HANDEN EN WAARDELOZE BESTUURDER IS ER NIET IN SURINAME VOORGEKOMEN VANAF 25 NOVEMBER 1975. ……
  EN DE DAG VAN DE OMVERWERPING VAN DE RECHTSTAAT OP 25 FEBRUARI 1980. ….MOET ALS NATIONALE ROUWDAG BETITELT WORDEN IN ONZE GESCHIEDENIS.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 30. Zie stadsnieuws het stuk van de heer Gonesh, die stelt dat een wet met terugwerkende kracht in werking mag treden.Bij strafwetten is dit uitdrukkelijk verboden (zie internet)
  dit is een unicum in Suriname geschiedenis.
  Ik breng gaarne artikel 80 van onze grondwet onder zijn aandacht. Ik ben geen rechtsgeleerde maar ook internationaal mag een strafwet niet met twk in werking treden.
  Onze PG deugt niet. Laat de VHP zijn rechten hogerop gaan zoeken.

  Artikel 80
  1. Alle ontwerpen van wet, door De Nationale Assemblée goedgekeurd en door de President bekrachtigd, verkrijgen kracht van wet na afkondiging.
  2. De wetten zijn onschendbaar, behoudens het bepaalde in de artikelen 106, 137 en 144 lid 2.


  Maak melding
 31. Dit zijn de laatste regels van wetten of/of resoluties uit de Surinaamse geschiedenis. De rechtszekerheid straalt ervan af. Vanaf de regering Bouterse aan de macht is hebben we te maken met het fenomeen rechtsonzekerheid omdat wetten met terugwerkende kracht uitgevaardigd worden.
  PG: neem uw beslissing van hoefdraad dat hij niet veroordeeld kan worden vanwege de TWK werking in heroverweging.
  U hoort onze rechtszekerheid te waarborgen.

  En opdat niemand eenige onwetendheid hiervan voorwende, zal deze op de gebruikelijke wijze worden gepubliceerd, geafficeerd en in het Gouvernements-blad geinsereerd.
  Aldus gearresteerd in de Raadsvergadering gehouden alhier aan Paramaribo den 19 November 1828 het vijftiende jaar van H.M. Regering.
  CANTZ’LAAR.
  Ter ordonnantie van den Gouverneur Generaal in Rade.
  De Algemeene Secretaris.
  R. van REES Az.


  Maak melding
 32. Mensen mensen ik wil niet veel zeggen maar we zijn altijd geneigd zo slecht te praten over onze eigen volk… vergeten jullie niet dat als bouta er niet meer is weten we niet wie in de plaats gaat komen we moeten maar hopen dat het beter gaat gaan.. we hebben het wel over veroordeelde drugs moord balalalal .. zijn jullie vergeten wie nu aan de top staat een van de grootste wereldleiders TRUMP dat is pas een tragie die is een openbare moordenaar/racist/dictator/kkk member/ narcist/onderdrukker en zo kan ik nog wel ff doorgaan met benoemen van die man…. een land de juiste kant ophelpen ligt niet alleen in de handen van de president en het kabinet, wij als volk moeten zelf ook willen en moeite willen doen, vat het niet verkeerd op want hun maken het ons ook niet gemakkelijk, maar dit is ons land ons leven ons infrastructuur, onze kinderen, onze ouderen en onze toekomst.. wij maken een verandering en wij moeten voorbeeld geven.. oude generatie ze gaan niet voor altijd blijven dat is waarom het aan ons is om ons land te redden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES