maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSpoedmeeting met bakkers vanwege prijsverhoging Chinese puntjes

Spoedmeeting met bakkers vanwege prijsverhoging Chinese puntjes

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse overheid gaat vandaag met spoed in gesprek met de kleine bakkers in Suriname. Dit naar aanleiding van de recente prijsverhoging van Surinaams brood, de zogenoemde ‘Chinese puntjes’.

Deze week werd bekend dat veel bakkers de prijs van deze puntjes met tien cent hebben verhoogd. De consument betaalt nu SRD 0,90 voor een puntje. Dit vanwege de koersschommelingen van de afgelopen dagen.

Het ministerie van Handel en Industrie in Suriname heeft deze week ook gesprekken gevoerd met diverse importeurs van blom. Naar aanleiding van deze gesprekken zullen er maatregelen genomen worden om de prijzen voor de bakkers beheersbaar te houden, aldus het ministerie.

De spoedmeeting vindt donderdagochtend plaats op het kantoor van het ministerie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

56 REACTIES
 1. Nu heeft de ministerie wel haast om te bespreken.
  Ze weten het heel goed dat als het eten duur wordt dan, komen de Surinamers massaal op straat dan is het gedwongen naar huis sturen van deze regering.

  Er gaan nog heel wat gebeuren!!!


  Maak melding
 2. Voor een 10centje gaat de regering een spoed overleg aan met de bakkers.
  EN waarom niet voor die 200 miljoen $$$. Geen spoed overleg en geen tekst en uitleg . Waar is dat geld nou verdomme ???? Was er maar niet gejat dan zou die puntjes zeker met 20 centjes omlaag gegaan.


  Maak melding
 3. In anderelanden was de verhoging van de broodprijs de druppel die de emmer vol problemen deed overlopen en de reden om een regering naar huis te sturen. NDPers: gefeliciteerd met deze en alle andere prijsverhogingen want jullie lijden er ook onder. Voor zover mij bekend zit er geen brood in je gratis pakket.
  Dus nog 5. (jaar ellende)


  Maak melding
 4. Eigenschuld dikkebul. Now we klagge …dat kennen jullie in Sur. Ga dan 17 feb. 2020 naar de plein laat je stem horen.


  gemodereerd
 5. Hai hoi Devil: Ben je soms familie van Achterlijke Wendy? Ik zou bijna denken van wel: Je schrijft dat wat jou betreft een puntje 5 SRD mag kosten? Ik moest mijn best doen om te snappen wat je schreef: Hebben ze jou weggestuurd van school?

  Ik kan mij niet voorstellen dat er zulke DOMME mensen wonen in Suriname.

  Jij en Achterlijke Wendy gaan Suriname ten gronde richten.


  Maak melding
 6. Heel vreemd dat de broodprijs omhoog is geschoten terwijl er geen nieuwe meel uit het buitenland is ingevoerd. De mensen moeten het duurder geworden brood niet kopen. De bakkers zullen met hun voorraden brood opgescheept zitten en dan kan de prijs wel omlaag.


  Maak melding
 7. Dus sommige mensen gaan zelf brood maken inplaats van je luie reet afkomen en demonstreren. Dan kan je ook voor nog 5.


  gemodereerd
 8. Er is geen brood me te bakken, de arme bakker kan vermoedelijk stoppen. De bakster verdient meer met èèn snee dan de bakker met een heel brood.
  Beste regering, ik laat de kaas tussen mijn brood niet weg slaan.


  Maak melding
 9. Er gaat veel meer gebeuren de komende tijd.
  Inplaats levensmiddelen goedkoper maken alles word duurder.
  Laatst na die zitting stonden vele mensen bombarie te maken op het onafhankelijksplein.

  Als jullie ruggegraat hebben gaan jullie nu ook staan blerren daar.
  Zodat ze per direct dit rechtzetten.
  Die minister BOEFDRAAD wanneer gaan ze hem eruit trappen🤔
  Je steelt 200 miljoen van het volk, waarvan vele ouders hun kinderen niet eens kunnen voeden.

  Ik heb een hekel aan deze vent gekregen, hij zit keihard te liegen!!!

  ZET OOK BROOD VOOR DIE ARME MENSEN IN DIE PAKKETTEN!!
  ALS DEZE MAN VOOR DE ZOVEELSTE KEER DIT FLIKT EN MEN WORD NIET WAKKER.
  DAN SRANANG MANG DONG NO…….


  gemodereerd
 10. Waldo

  13 februari 2020 at 13:10

  Gewoon terugdraaien die verhoging! De prijs van basisgoederen mogen niet verhoogd worden!

  ===============================

  Had jouw President en Min. van financien eerder moeten bedenken toen ze een greep in de kas deden. Alles gaat duurder worden in Suriname. Volgens econoom RobG was het geoorloofd om geld te gebruiken van de Commerciele Banken om aardappelen, uien en knoflook te kopen. Zie nu wat de effecten zijn. Het leven voor de bevolking gaat nu zwaar worden.


  Maak melding
 11. Ik hou van suriname❤️maar wbt dit soort toestanden ben ik blij dat ik in nederland woon.
  DIE SCHOOLKIDS GENIETEN SMORGEN BIJ DE LIDL BAKKER GOEDKOOP EN VERS!

  ZO MOET SURINAME WORDEN❤️MOET KUNNEN!!!


  gemodereerd
 12. Koos

  Ik ben het helemaal met u eens!
  Is men nog steeds blind ofzo🤣😁ze jatten 200 miljoen en gooien basisgoederen omhoog.
  Ndp staat die bevolking keihard te🍆nu pas snap ik waarom afoensoewa kesi kesi en jap japies zijn😁


  gemodereerd
 13. @ RobG

  “Heel vreemd dat de broodprijs omhoog is geschoten terwijl er geen nieuwe meel uit het buitenland is ingevoerd.”

  Bij boekhouden en prijsberekening was u waarschijnlijk aan het spijbelen. Hoe komt de bakker en de importeur aan het geld om nieuwe voorraad te kopen. Door de nog niet verwerkte voorraden in prijs te verhogen zodat hij geld op zijn rekening heeft zodra er nieuwe voorraad besteld moet worden en betaald moet worden.
  Als dat niet doen moeten ze het of uit hun resultaat of loon of middels kostbaar krediet voorschieten. Niemand zal Su op krediet basis goederen leveren nu de VP en de President en de min van Finacien duidelijk gemaakt hebben dat het geld op is.

  @ Waldo
  “Gewoon terugdraaien die verhoging! De prijs van basisgoederen mogen niet verhoogd worden!”

  Wie betaalt dan voor de import van Blom etc. U idee is dictatoriaal en funest voor iedereen die onderneemt en het land nog een beetje draaiende houdt.
  Gaat Bouterse dan ook de prijzen van energie en van benzine en de govermenttake reduceren.

  wijs naar een ander en er wijzen 3 vingers terug.


  Maak melding
 14. Misschien heeft RobG ergens wel gelijk om geen brood te kopen.
  Er is een voorraad van 100 miljoen $ aan aardappel. En de cassave teelt wordt binnen nu en ooit ook gerealiseerd. Dus dan kan er cassavebrood gebakken worden. Tenslotte, nu exporteren van gewassen moeilijker is geworden door de kolonisator, moet er ergens een voorraadschuur aan verse groente zijn.
  Dus brood kopen is niet broodnodig.


  Maak melding
 15. Rob jij als econoom zou toch moeten weten dat er een bedrijfskolom bestaat.
  Even vergeten? Ok dat kan
  Nu je het weer weet kunnen we verder gaan.
  Zijn er naast meel nog andere elementen waar een bakker rekening moet houden bij het bepalen van de verkoopprijs van brood. Een bakker kan zoals je weet geen interne subsidiëring toepassen
  Zijn die kosten wellicht gestegen? Of staan die in de stijgers om verhoogd te worden.
  En dan doel ik niet alleen op kosten ter beveiliging.
  Spijtig voor de consument, maar ook de producent (in dit geval de bakker). Hij is ook consument

  Natuurlijk zou het zo kunnen zijn dat de bakker zijn winstmarge wat tracht te verhogen.
  1. Nergens in de wet staat dat dit niet is toegestaan
  2. de knippa verkoper maakt misbruik. Als je het te duur vindt, koop je het niet
  3. Vertrouwen!!! men is bang in Suriname (zie het artikel over cambio’s. waterkant.net/suriname/2020/02/11/minister-politie-acties-tegen-illegale-cambios-in-suriname-gaan-door/

  men is bang voor wat de toekomst hen brengen zal. wat zal er gebeuren met de waarde van de SRD.
  Er is geen vertrouwen. Tja dan krijg je dit soort dingen.
  Ik heb hier al vaker geschreven dat de president slechts EEN maatregel hoeft te nemen om het volk weer aan zijn zijde te krijgen. Noch jij noch zijn tob adviseurs (ja ik weet het) noemen dit simpel, nul SRD kostende maatregel.
  De oppositie zal niet blij, maar dat is niet zijn zorg.


  Maak melding
 16. Bouterse stelde niet voor niets als ik de economie gezondmaak op de wijze dat het IMF voorschrijft (subsidies saneren) dan wordt dan kan ik inpakken. Hij kent zijn klassiekers brood en spelen. Zit aan hun brood en de mensen lopen weg.

  Bouterse heeft er in 2014-2015-2016 bewust voor gekozen de economie op te offeren voor eigen doelen. Hij hoopte op wonderen en die waren er niet voor hem.

  Suriname bereid u voor op het uitzwaaien van de NDP en haar oude mannen. Wees niet bang voor podium taal. van de oude mannen.

  De nieuwe ploeg kan snel saneren omdat er van alles wat het laatste jaar gepland was niets terecht gekomen is. Met een eenvoudige wet de onwettigheid van veel leningen vastgesteld kan worden. etc.


  Maak melding
 17. Ah, ik zou die mensen toch aanraden om de Chinese puntjes niet te kopen. Koop net als ik een casino van Fernandes en dan kan je daarvan een hele week eten. Het liefst volkoren, lekker gezond ook. Als het een paar dagen oud is, kan je het nog lekker roosteren in een pan of toaster Maak er een lekkere beleg erbij, dan ga je die puntjes echt niet missen hoor! Hoef je niet elke dag speciaal naar de Chinees om puntjes te kopen!


  Maak melding
 18. @jojo, ik benader dit onderwerp puur vanuit de economie zoals het hoort te zijn.
  Bakkers houden hun eigen voorraden aan. Bij voorraadbeheer wordt de waarde van de voorraad gewaardeerd door de fifo, lifo of gewogen gemiddelde methode toe te passen. Ik vermoed dat de bakkers de prijs van de oude voorraad meel die zij goedkoper hadden ingekocht gewaardeerd hebben naar een de huidige dagprijs van de valuta. Meer heb ik niet te zeggen.


  Maak melding
 19. @RobG

  “Ik vermoed dat de bakkers de prijs van de oude voorraad meel die zij goedkoper hadden ingekocht gewaardeerd hebben naar een de huidige dagprijs van de valuta. Meer heb ik niet te zeggen.”

  U begrijpt het RobG 👍 natuurlijk waarderen ze hun oude goedkope voorraad op zodat ze nieuwe kunnen komen. U spijbelde dus niet.
  Dat doen de olie maatschappijen ook met hun voorraad in de benzine stations langs de snelweg. Zij volgen de prijs van de olie markt terwijl het nog maanden duurt voor dat ruwe olie in product uit de pomp komt.

  Er zijn partijen die hun inkoop en waardering als concurrentie voordeel in zetten,. U mag echter geen ingewikkelde berekening van de Chinese Puntjes bakker verwachten. Met fifo en lifo heeft dit weinig te maken aangezien de voorraad er ligt voor kostprijs en als hij slim is de voorraad voor vervangingswaarde verwerkt als de marktprijs het toelaat.


  Maak melding
 20. RobG, als ik ondernemer zou zijn. En ik weet nu al dat volgende maand de (inkoop-) kosten zullen toe nemen dan zal ik nu al daar rekening mee moeten houden en het nu al moeten doorberekenen om tegen die tijd in te kunnen kopen. Dit zal ik zeker moeten doen in een periode van onzekerheid wanneer de prijsstijgingen grote sprongen kan maken. Bij normale reguliere prijsstijgingen wanneer de kosten met kleine percentages per jaar stijgen is dat weer anders.


  gemodereerd
 21. Nu is de Dja Dja Uma nergens te bekennen terwijl ze alles leest.Angri,straks wordt het rijst,melk,etc en toch beweren ze dat ze geld geleend hebben.Je kunt niet op uien/ aardappelen leven Wendy en Devil .Worden jullie wakker.


  Maak melding
 22. Voor alle economen op wtk: meel wordt gekocht in dollars. De Surinaamse munt is gedevalueerd. Dat betekent dat er meer SRD’s voor dollars betaald moet worden om meel te kunnen kopen.
  Daarom gaat de prijs van puntjes omhoog. Om dat te snappen hoef je geen econoom te zijn.
  En ja, aan wie de devaluatie van de Surinaamse munt te danken is, weten we allemaal wel.


  Maak melding
 23. Die figuren die naar mij kijken hebben geen moer te doen. Jammer voor Henry. Eet geen chineze puntjes.
  Die vieze chinezen mogen hun smerig brood zelf vreten.
  Dan weet je dat. Eet geen import kip.
  Ik eet kwaliteit. Maak je met mij niet druk. Kijk naar jouw familie of ze eten hebben.


  Maak melding
 24. Vieze chinezen begin maar aan hun te wennen.Want stel dat jou baas het geld niet terugbetaald waar gaan de chinezen het halen.En als je niet wilt dat mensen naar je kijken moet je niet typen.Dus Surinamers worden weer slaven maar nu van China,begin alvast te leren hoe je in het Chinees zegt Omu sla mij niet ik heb niets gestolen of geleend en je vriend Devil.


  Maak melding
 25. @Achterlijke Wendy,

  Je bluft: Je eet kwaliteit zeg je. Je bent te achterlijk om te kunnen werken voor een bedrijf.

  Bij de overheid willen ze jou ook niet maar omdat je zo een KUMAKOISI LOVER bent geven ze jou een UITKERING.

  DUS SOORTOE: Ik eet kwaliteit.


  Maak melding
 26. Aloe, piaach, lesoen, no na bredeh. Dalijk na olie, tra tamara soft, sigaret anga alesi. Kiesie mooi gie deng dong kow in Sranang sang steun a moordenaar.


  gemodereerd
 27. Suriname is in 1975 onafhankelijk geworden, maar het volk is nog steeds dol op de importproducten.
  – waarom zou ik friet eten terwijl de telo een 100% Surinaams product veel lekkerder is
  – waarom zou ik geïmporteerde kip eten terwijl de botervis veel gezonder is
  – waarom zou ik elke dag een Chinese puntje willen eten terwijl een her heri en cassave soep veel lekkerder en gezonder is
  – waarom zou ik geïmporteerde chips willen eten terwijl de cassave en bananen chips veel lekkerder is. En zo kan je eindeloos doorgaan met die prachtige Surinaamse producten.

  Probeer te waarderen wat je in je eigen land hebt. En wat de “zogenaamde” verhoging van de meelprijs betreft, is volgens mij niet geheel de schuld van de bakkerijen, maar schuld van de importeurs. Deze importeurs zijn net als velen heel veel met politiek bezig. Brood is net als rijst een basis product voor het volk. Door de prijs te verhogen willen deze rijke lui onrust zaaien zo vlak voor de verkiezingen.

  Dat gebeurd niet alleen in Suriname, maar in de meeste ontwikkelingslanden. Een kleine groep is heel erg lijk en die kunnen vrij makkelijk de boel manipuleren.


  Maak melding
 28. In het buitenland zou door echte concurrentie de prijs laag gehouden worden. Kartelvorming waar iedereen dezelfde prijs hanteert wordt zwaar bestraft.


  Maak melding
 29. @ Waldo

  U heeft helemaal gelijk met de waarom vraag. Zijn eigen producten niet gezonder, beter en lekkerder dan import. Ofwel waarom produceert Su niet en importeert het veel te veel.

  Het antwoord import is goedkoper dan eigen productie.
  Ik haal worden van Boerenveen aan:
  Surinaams hout is in Suriname veel duurder dan in Nederland omdat wij alle ondoelmatigheden van de manieren waarop wij werken in de lokale markt door kunnen berekenen aan de lokale markt.

  Wij hadden een oplossing die toen Suriname per jaar $ 100.000.000 zou kunnen opleveren. Minister Hok kreeg zelfs van de President opdracht er serieus naar te kijken. Het plan stopte toen een kassier geld vooraf wilde voor dat het beloofde gepresteerd was. liever $ 1.000.000 voor af dan na werken $ 10.000.000 achteraf. Wij wisten toen al dat de kassier met ons plan bij Chinezen aan het leuren was.

  Mijn boodschap is dat je eerst moet zweten en iets durven vragen voor dat je de vruchten plukt. Deze regering verkoopt de huid van de beer terwijl zij geen idee heeft waar men beren kan jagen, ze niet over jachtkennis beschikken, geen vergunning hebben om te jagen, en het aan uitrusting en kogels ontbreekt om de beer te doden en van zijn jas te ontdoen.
  Beste Waldo dit is een eigen ervaring met Ministers, Directeuren en medewerkers van het Kabinet van de President.

  Natuurlijk verhogen de importeurs de prijzen zodra de inkoop duurder wordt. Als de President basis goederen goedkoper wil maken dan had hij 3 keuzen:
  1>> Zorg voor binnenlands product en alternatief. dat duurt helaas jaren en veel zweet. Hij is te laat. Hij had in 2013 de bakens moeten verzetten zoals Vene III in 2008 deed en haar crisis overleefde
  2>> Prudent financieel beheer voeren waardoor de koers gezond blijft en import betaalbaar.
  3>> Nu gaan subsidieren door importheffingen te laten vallen etc.

  Wie z’n billen brand zal op de blaren moeten zitten.
  Venetiaan saneerde de economie in 2008-2009 en verloor de verkiezingen.
  Bouterse durfde niet te saneren toen de goudprijzen gingen dalen, de nieuwe mijn nog lang niet openging en de informele goudmensen zelf hun winst in hun zaken lieten verdwijnen en niets afdroegen aan de staat.
  Bouterse ging in tegenstelling meer uitgeven aan cadeautjes voor het volk en moest consumptief lenen om de verkiezingen te winnen. gevolg de SRD stortte in, er was geen eigen productie en de import bleef gelijk.

  De importeurs moeten ook leven, zijn geen lievertjes en maken gebruik van de kansen die de regering biedt.


  Maak melding
 30. Waldo: een chinees pintje is een puur Surinaams product. In Suriname worden ze puntbroodje genoemd.

  Rob G: Als econoom hoor je toch de volgende substantialistische stelsels te kennen: de vervangingswaardestelsel, de vervangingskoopstelsel en stelsel Bakker. Deze stelsels leren je om naar de toekomstige prijs- en koersontwikkelingen te kijken.


  Maak melding
 31. Zelfs Nederland die gebombadeert is door de oorlog zijn op handelsverkeer vrienden met Duitsland,zelfs Rusland die Nederland kan opvreten importeerd ook bloembollen uit Nederland,maar nee Slimme Surinamers willen alleen opereren.Maar how geld gaan ze wel op de bedeltour en wat doen ze ermee de helft in hun zakken voor de verkiezing mensen blij maken met een dooie mus.En als het zo vers is waarom mag het niet meer naar Nederland…..pfffffffffff


  Maak melding
 32. john 13 februari 2020 at 18:53
  Waldo: een chinees pintje is een puur Surinaams product. In Suriname worden ze puntbroodje genoemd.
  ===========================
  Meel voor brood wordt geïmporteerd toch! De Molen!


  Maak melding
 33. Waldo
  Je hebt volkomen gelijk ook ik eet liever een teloh met trie.
  Maar toch wil ik je dit even bijbrengen.
  De kleine puntbrood waarover wordt gesproken is geen chinees puntje hoor. Dat de Chinees dit product maakt is allang belend.
  Mijn oom had een bakkerij en daar bakte hij puntjes en krentenbollen maar ook de busbroden (lijkt veel op de casino en wat momenteel door alle grote bakkerijen wordt geleverd).
  De Chinees heeft de kleine puntbrood prodctie nagenoeg overgenomen en ze staan overal met een oven en bakken hun puntje voor iedereen in de buurt.
  Ik noem de puntbroden voor het gemak “volksbrood” omdat je overal in elke uithoek kuntn krijgen bij de chinese bakker.
  Het is dus beslist geen import voorheen bestond er ook de grote puntbrood maar die zie je niet meer.
  Je zou neen je moet minder importeren om je land te laten produceren.
  Maar bedenk dat geld op korte termijn ook een rol speelt, op lange termijn levert productie veel op, wat niet iedereen heeft.
  Een Teloh kost gauw 10 SRd terwijl een puntje 0,90 SRD kost dus voor 1 teloh heb je 11 broodjes.


  Maak melding
 34. Je hebt een beetje gelijk met de prijsvergelijking van de puntbrood en telo Bigi Sma. Maar je moet je puntbrood nog gaan beleggen met geïmporteerde boter en geïmporteerde kaas toch! Dan wordt het al een mooi bedrag!

  En tegen Koos wil ik zeggen, begin nou niet gelijk met de samba dans. Die dame op hoge hakken gaat alleen verhoord worden. Maar wat voor bewijs is er om verder te onderzoeken! Laten we rustig afwachten!


  Maak melding
 35. RobG 13 februari 2020 at 15:54
  @jojo, ik benader dit onderwerp puur vanuit de economie zoals het hoort te zijn.
  Bakkers houden hun eigen voorraden aan. Bij voorraadbeheer wordt de waarde van de voorraad gewaardeerd door de fifo, lifo of gewogen gemiddelde methode toe te passen.

  RobG toch.
  Ben je nu ineens een waarderingsdeskundige? Er is zoiets als een Fiscale balans (waarde) en een Economische balans (waarde)
  V.w.b. de door jou genoemde waarderingsgrondslagen zijn bedoeld om de fiscale winst te bepalen waarover er Vpb / IB (éénmanszaak) te bepalen dit oin tegenstelling wat de onderneming publiceert namelijk de Economische balans, maar die moet je wel kunnen lezen en begrijpen om de fiscale balans te kunnen herleiden.
  RobG wat ben je weer appels met peren aan het vergelijken..
  Even wat uitleg en hopelijk snap je het.
  De balanswaarde van de voorraden (economische balans) wordt opgenomen tegen de vervangingswaarde verminderd met de winst die hierin zit opgesloten doch nog niet is gerealiseerd en ook bij de bepaling van de kostprijs wordt de vervangingswaarde gehanteerd dit om continuïteit te garanderen. Doet de ondernbeming dit anders dan zal hij zeker de interen op zijn voorraad (bij prijsstijging).
  Door tegenover op de vervangingswaarde de ongerealiseerde winst in mindering gebracht bij de presentatie (een creditpost op de balans).
  Indien dit niet zou geschieden dan neemt de onderneming dus eerder zijn winst die nog niet is gerealiseerd die in de voorraad is geslopen.
  Bedenk dat winst wordt genomen op moment van realisatie terwijl verlies op moment dat het meetbaar en voorzienbaar is.
  RobG
  Dit is onderwijs in de rapportage en waarderingsgrondslagen toegepast in de jaarrekening.
  Hopelijk is dit zo klaar en begrijpelijk als een klontje suiker.
  Niveau Havo lijkt me sterk overdreven voor jou zoals Pico en Jojo dit etaleren


  Maak melding
 36. Het is show heerlijke Surinaamse punten broodjes tocht zo lekker he. en wordt dag tot dag alles duurder
  Ja is digital internet iedereen mag en kan lezen en gelezen worden heb nog niet in de wetboek art gevonden dat niet mag of verboden is op waterkant net


  Maak melding
 37. Waldo, uit verschillende bronnen is vernomen dat Van Trikt heeft verklaard dat de zaken met de minister waren afgestemd Hij zou daar ook bewijs voor hebben, onder meer in WhatsApp-berichten. Van Trikt is gaan babbelen en in zijn val neemt hij Hoefdraad mee. De PG kan niet anders dan Hoefdraad voor het hekje te slepen.


  Maak melding
 38. Waldo: Suriname is in 1975 onafhankelijk geworden, maar het volk is nog steeds dol op de importproducten.

  Het probleem wat je aanhaalt is veel ouder.Als je de oude historische kranten leest blijkt dat Suriname, sinds de slavernij, altijd al een importland is geweest. Wij importeerden alles. Van dure machines, hammen, kaas , wijn, bier tot naalden en vishoeken (vishaken) toe. De overheersers hebben de slaven leren consumeren en nooit geleerd om zelf te produceren en van onze voorouders luie en gemakzuchtige mensen gemaakt. Ik neem aan dat je op de hoogte bent van het “Laten halen”syndroom van de Surinamers.Alles wat geïmporteerd wordt is beter. Zelfs slogans zoals: “Koop Surinaamse waar, dan helpen wij elkaar”, uit de jaren 60 hebben niet geholpen. Wij zijn importverslaafd en dat zullen we blijven. Je hebt gelijk Meel wordt geïmporteerd. Misschien moeten we met cassavemeel gaan experimenteren. Of de broodjes zo lekker zullen smaken moeten we nog ontdekken.


  Maak melding
 39. De mofinawangs hebben massaal gestemd op ndp/bouta en het bijbehorende wanbeleid. Wie z’n billen brand miet maar op de blaren zitten.
  Ik wens ze dus veel plezier toe met al die prijsverhogingen en de vele die eraan zitten te komen wanneer de verkiezingen voorbij zijn. Eet smakelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES