dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSpoedpost St. Vincentius Ziekenhuis wordt omgezet in huisartsenpost

Spoedpost St. Vincentius Ziekenhuis wordt omgezet in huisartsenpost

-

Does Travel & Cadushi Tours

De directies van het Staatsziekenfonds, NV Medhulp en het St. Vincentius Ziekenhuis hebben overleg gevoerd over het opzetten van een Huisartsenpost (HAP) op de locatie van de Spoedpost van het ziekenhuis. NV Medhulp gaat de Spoedpost van het ziekenhuis overnemen en omzetten in een huisartsenpost. Gestreefd wordt om de post in maart al operationeel te hebben. De nieuwe HAP zal open zijn van maandag tot en met vrijdag van 19.00 uur ’s avonds tot 7.00 uur ’s morgens. Op zaterdagen, zondagen en feestdagen zal de post 1 x 24 uur open zijn.

Patiënten die in de avonduren of in het weekend acuut een huisarts nodig hebben zijn veelal aangewezen op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), die daardoor overbelast raakt met de vele huisartsengevallen. Het SZF wil de gemeenschap tegemoetkomen door het opzetten van huisartsenposten waar eenieder terecht kan.

Er zijn al drie huisartsenposten opgezet, de eerste staat aan de Fred Derbystraat, de tweede is in december geopend te Sophia’s Lust en de derde is vorige week opengesteld in het Wanica Ziekenhuis. Gelet op de grote aantallen patiënten hebben alle huisartsenposten nu al hun nut bewezen, meldt de voorlichting van het SZF.

De aankomende vierde huisartsenpost is gericht op de omgeving van Paramaribo-Noord en omstreken. De Spoedpost van het Sint Vincentius Ziekenhuis is ideaal om een huisartsenpost op te zetten, omdat het ziekenhuis al over de benodigde infrastructuur beschikt voor de acute geneeskunde, waaronder monitoren, observatiebedden, behandelkamers en andere.

De Spoedpost zal toegankelijk zijn voor alle patiënten, dus ook voor niet SZF-ers. Alle acute huisartsengevallen worden behandeld en er wordt geen drempeltarief gehanteerd. De lab- en röntgenverrichtingen en overige ziekenhuisdiensten worden door het St. Vincentius Ziekenhuis verzorgd. Mocht blijken dat een patiënt opgenomen moet worden in het ziekenhuis, dan wordt contact opgenomen met de relevante specialisten binnen het ziekenhuis. Indien een patiënt doorverwezen wordt naar het AZP, zal de patiënt zo snel mogelijk met een ambulance worden vervoerd.

Zowel de leiding van het SZF als van het St. Vincentius Ziekenhuis spreken van een win-win situatie. Uiteindelijk zal de gemeenschap, met name de bewoners van Paramaribo-Noord, alle profijt hebben van deze samenwerking, aldus de voorlichting van het SZF.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
 1. Er zijn verkiezingen in aantocht dus alles is goed in Suriname, gelukkig dat het volk verstandig genoeg is om een onderscheid te maken wie wel en wie niet deugen.


  gemodereerd
 2. EERLIJK GEZEGD. HET IS EEN OPLICHTERS POST. DE NAAM VERANDEREN IN OPLICHTERSPOST.
  ALS JE GEEN GELD HEBT LAAT MEN JE STIKKEN EN DOODGAAN.
  IK HEB LAATST 4000 SRD ZONDER BON LINKS EN RECHTS MOETEN BETALEN AAN ARTSEN ETC OM SNEL GEHOLPEN TE KUNNEN WORDEN. ZIJN ZE BEZOPEN DAAR MANG.
  WIE BETAALD DIE WORDT WEL GEHOLPEN.
  ALLEEN SCHURKEN ZITTEN DAAR LETTERLIJK SCHURKEN.


  Maak melding
 3. IN MIJN VADERS GEVAL MOEST IK 7000 SRD BETALEN OMDAT HIJ 1 WEEK MEDICIJNEN HAD GEHAD DIE NIET IN DE KLAPPER VAN SZF ZATEN ZEGGEN ZE. NADAT IK DE REKENING BETAALD HAD BENEDEN BIJ DE KASSA WAS HIJ DIRECT DOOD. VRAAG ME DUS AF OF ZE EERST WILLEN VERDIENEN OP DE PATIENT(EN) EN DAARNA DE STEKKER ERUIT TREKKEN. OOK WERKEN ER DAAR ZEER ZEER ZEER ONBESCHOFTE ZUSTERS EN BROEDERS OP INTENSIVE CARE. IK MEEN HET ECHT. ZIT NIET TE INTERNETTEN DAG EN NACHT MAAR KIJK NAAR DE PATIENTEN. ZIT NIET TE ETEN DAAR DAG EN NACHT MAAR KIJK NAAR DE PATIENT. EN PLEASE LEER MANIEREN. GAAN JULLIE OPNIEUW EEN CURSUS KLANTVRIENDELIJKHEID VOLGEN. HET IS ECHT TRIEST DAAR.


  Maak melding
 4. ZWARE ONBESCHOFTHEID MOET JE MEEMAKEN BIJ AZ SPOEDEISENDE HULP.
  JE MOET GAAN KIJKEN WAT DAAR IN DE NACHT GEBEURD. ZUSTERS EN BROEDERS LIGGEN GEWOON TE SLAPEN OP TAFELS GELEUND OP HUN HANDEN. KENNEN ZE HUN ROEPING NIET. WIE NIET WIL WERKEN MOET THUIS BLIJVEN MANG. JE HEBT DIE ROEPING OF JE HEBT DIE NIET. DIE FILIPPIJNSE ZUSTERS WAREN DUIZEND KEER SNELLER SUPER BELEEFD EN ZE KENDEN HUN VAK OP EN TOP. JAMMER DAT ZE WEG ZIJN. NOGMAALS DE HUIDIGE MEDEWERKERS OP AZ SPOEDEISENDE HULP IS : ALS JE DOOD WIL DAN MOET JE DAAR GAAN ZITTEN. DAN LIG JE SMORGENS IN LIJKENHUIS NET AD OVERKANT. GEWOON TRIEST DAAR. DAG EN NACHT SCHUDDEN MET HUN GROTE BIL IS WEL HUN SPECIALITEIT. SNELHEID=VAN EEN SLAK.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES