zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePresident Bouterse informeert vakcentrales over CBvS

President Bouterse informeert vakcentrales over CBvS

-

Does Travel - naar Suriname

President Desi Bouterse heeft gisteren de vakorganisaties breedvoerig geïnformeerd over het actueel vraagstuk bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Bouterse heeft benadrukt, dat een nationale aanpak noodzakelijk is om rust te brengen in het land.

Errol Snijders, voorzitter van het AVVS De Moederbond zegt aan het Nationaal Informatie Instituut, dat hij betreurt dat Sigmund Proeve die voorgedragen werd om de functie van governor van de CBvS in te vullen, om persoonlijke redenen daarvan heeft afgezien. Snijders zegt de intentie van de regering begrepen te hebben die zo gauw mogelijk rust wilde hebben binnen de monetaire instelling. De Moederbond adviseert het staatshoofd om voor de Centrale Bank een sterke figuur die kennis van zaken heeft, te benoemen zodat op korte termijn sprake kan zijn van een gezonde situatie.

Sonny Chotkhan, voorzitter van de Organisatie van Samenwerkende Autonome Vakbonden (OSAV), benadrukt eveneens dat de regering, nu het duidelijk is dat Proeve afstand doet van de voordracht tot governor, moet uitkijken naar een persoon die rust kan brengen. De Surinaamse vakbondsleider heeft gemerkt dat de huidige situatie zijn weerslag vindt in de prijzen op de schappen. Deze situatie moet zo snel als mogelijk een halt worden toegeroepen. De OSAV heeft graag dat er duidelijke regels komen vanuit de overheid ten aanzien van het beleid op de cambio’s. Ze zullen de moederbank moeten ondersteunen als het gaat om het in toom houden van de koersontwikkeling.

De vakcentrales hebben hun mening en visie kenbaar gemaakt en spreken de hoop uit dat die worden meegenomen, meldt de regering in een persbericht.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. Deze veroordeelde MOORDENAAR in eerste aanleg heeft in het ONTMOETINGSCENTRUM waar EZELS EN ROVERS SAMENKOMEN gezegd dat 2 cambio’s goedkope USD aan de man zou brengen om de huur te kunnen betalen.

  Ook Van Trick heeft naar hem verwezen toen hem de vraag werd gesteld hoe Chotelal aan zijn USDollars komt.

  Op zijn zogenaamde persconferentie kon hij geen afdoende antwoord geven op vragen.

  Het leek alsof hij dronken was.

  Ik heb een donkerbruin vermoeden dat hij opdracht heeft gegeven om Chotelal te voorzien van goedkope Amerikaanse dollars.

  Tot overmaat van ramp wilde hij iemand Governor maken die al eerder in aanraking is geweest met JUSTITIE.

  DIE MAN IS EEN RAMPENPLAN


  Maak melding
 2. Wat een afgang van deze moederbond figuur heeft boter op zijn kop. Proeve is een dief en heeft de boel opgelicht. Hoe kan de.moederbond schaamteloos zeggen dat zij het betreuren dat Proeve om persoonlijke reden heeft afgezien voor deze functie. Het is typisch de kat op het spek binden. Wat een groot verschil met de gedachten gangen van de moederbond van nu en die van Thomas van Genderen in samenwerking met Cyriel Daal etc.


  Maak melding
 3. Wanneer gaat Bouterse in debat met de oppositie over het gevoerde beleid. De man speelt hide and seeke games. Wat er nu gebeurt is 1 grote poppenkast. Bouterse moet verantwoording afleggen en evt conclusies trekken. Zo hoort dat in een fatsoenlijke democratie.


  Maak melding
 4. Heeft Errol Snijders soms boter op zijn hoofd? Hij betreurt het dat Sigmund Proeve om persoonlijke redenen van de functie heeft afgezien.Met zo een opmerking kruipt hij echt in de reet van DB.Zulke mensen zijn er mede de oorzaak van dat Suriname een grote rotzooi is.DB naar de mond praten en slaafs alles wat hij zegt en doet navolgen in blinde adoratie.


  Maak melding
 5. Snijders is n HUICHELAAR En hij weet dat. Hoe is t de moederbond vergaan onder zijn leiding? Stelt niks meer voor. Kruip maar lekker weer onder je steen en blijf daar.


  Maak melding
 6. Het wordt tijd om de vakbonden op te doeken . Vakbonden zijn niet meer van deze tijd. Links lullen en steeds het eigen persoonlijk belang voorop stellen. Als ze echt een statement wilden maken hadden ze niet moeten ingaan op de uitnodiging van de moordenaar. Die heeft toch zelf de chaos veroorzaakt bij de centrale bank. Laat hij maar zelf zijn puinhoop opruimen. Een ieder die met de moordenaar en zijn regering aan tafel gaat zitten is wat mij betreft een volksverrader. Wat Bouterse en de NDP Suriname en de Surinamers hebben aangedaan evenaart zelfs de ergste horrorfilm niet .


  Maak melding
 7. Snijders is een ontbalde figuur. Een rechtgeaarde Moederbond voorzitter zou namens zijn leden praten en handelen. Proeve schijnt meer zelfrespect te hebben dat Errol Snijders. Hij laat de ploeg van Biervliet de kolen voor hem uit het vuur halen.


  Maak melding
 8. Meneer Bouterse,
  U moet niet de vakbonden informeren en uitleg geven maar het DNA.
  Het totale DNA (coalitie en OPPOSITIE) moeten BREEDVOERIG geïnformeerd worden. Daarvoor zitten ze daar. Dat is pas DEMOCRATIE !!
  Of bent u soms bang uitgejouwd te worden? Bangerik. Als u een echte leider (of is het soms LIJDER??)
  bent dan weet u ook hoe het hoort.


  Maak melding
 9. Errol Snijders de nieuwe govenor van de CBVS.Moordenaar Bouterse president en Snijders govenor als beloning voor de rol die hij speelt bij de de moederbond nadat zijn voorzitter is geliquideerd.Wat een kwal!!!
  Van kassier bij de bank nu voorzitter van de moederbond.Omhoog gevallen.


  Maak melding
 10. Zo hoort dat. Constructief overleg van de president met een belangrijke groep uit de Surinaamse samenleving. Dit gaat niet om partij politiek maar om het Surinaamse belang. Ik ga ervan uit dat de president binnenkort een selectie van goede kandidaten krijgt voorgelegd. Er zijn nog heel veel goede kandidaten die zich stil op de achtergrond houden. Te zijner tijd zullen we vernemen wie zal worden voorgedragen voor deze belangrijke functie.


  Maak melding
 11. Een bijeenkomst om niets. De president heeft niets nieuws te vertellen. Hij heeft onmiskenbaar gefaald bij het benoemen van Van Trikt en de voordracht van een kandidaat die voor vrijwel de hele maatschappij en ook voor de wet niet acceptabel was. Zo te lezen had hij weinig meer te vertellen dan vorige week vrijdag en toen was het al onbegrijpelijke wartaal.
  De adviezen van de bonden zijn open deuren. Obligate adviezen waar natuurlijk iedereen mee eens is maar ja de president heeft zich al 3 maal vergaloppeerd met de benoeming van criminele governors dus misschien op zijnplaats.


  Maak melding
 12. De angst regeert… Terwijl de rest van de wereld in een redelijk economische vaarwater vaart zit Suriname midden in een crisis… Een bankencrisis wel te verstaan.. De ndp regeringsleider, de President van Suriname, organiseert een conclaaf met de vakbonden van Suriname…. De vakbondsleiders krijgen te horen hoe fout het is gegaan,,de afgelopen jaren.. Ook de leider van de moederbond luistert.. . Als de president spreekt maken de vakbondsleiders aantekeningen.. Ik weet niet wat er op papier wordt gezet..Misschien maken ze gewoon tekeningen zoals dat vroeger op de lagere school gebeurde.. Tekeningen van een skelet of van een vogel.. . Een rechtbank van de Surinaamse krijgsraad heeft recentelijk de president van Suriname veroordeeld.. Voor massamoord in 1982 wel te verstaan… In alle gevallen achten de rechters, de feiten bewezen.. Een van de slachtoffers was de leider van de moederbond in 1982.. Het is nu bijna medio februari anno 2020…De president heeft geld nodig, veel zelfs, dit om zijn eigen hachje te redden.. S’lands economie is voor hem een bijzaak geworden…. Letterlijk is er uit de staatskas van Suriname gegraaid.. Een kasreserve is verdwenen..Een governor zit in de Surinaamse staatsgevangenis Santo boma.. Een nieuwbakken governor voor de CBS is maar halve dag in functie geweest… Als.. proef op de som had hij ook een jaar Santo boma. gekregen van een Surinaamse rechter.. Dit voor illegale handel in S’lands valuta reserves.. In de middag trok de nieuwe governor zich terug.. De prijs van het bekende Surinaamse puntbrood is deze week met 10 cent omhooggegaan.. 10 puntbroden kosten nu 9 srd… Het volk van Suriname is ontgoocheld.. Bang ook voor de pensioengelden.. . De minister van landbouw heeft aangekondigd dat er in Nickerie massaontslagen in de bacovensector zullen volgen…De vice-president heeft het voornamelijk rijstetende volk verteld dat er met het geld uit de kasreserve aardappelen en uien is gekocht… Wij zorgen goed voor jullie had hij op die vergadering gezegd.. .Er kwam geen applaus van het volk…Dat verdient deze regering ook niet.. .


  Maak melding
 13. Suriname heeft een kleine economie, waarom hanteert men niet een vaste wisselkoers t.o.v de dollar en de euro. Een vaste wisselkoers is eenvoudig en voorspelbaar.


  gemodereerd
 14. Overall beginnen de ellende on het land,srd wordt straks niks meer waard,oe bin wan bouta oe bin dansi di bouta winnie,er komen meer telleur stelling,


  Maak melding
 15. @ RobG

  “Zo hoort dat. Constructief overleg van de president met een belangrijke groep uit de Surinaamse samenleving. Dit gaat niet om partij politiek maar om het Surinaamse belang.”

  Nee RobG zo hoort het niet.
  Er is nu al weken rumoer rond de Centrale Bank van Suriname en nog steeds weet niemand wie waar verantwoordelijk voor is. Moeten de actoren voetje voor voetje toegeven waar het geld voor gebruikt is. Wordt na maanden gissen duidelijk dat er Valuta van de CBvS naar Gambio’s ging om de koers te drukken dat zonder succes dis met forse verliezen voor de bank en forse winsten voor de Gambio’s en hun relaties.

  Nee zo hoort het niet. De president legt verantwoording af in de DNA en niet persconferenties, of intervieuws met niet kritische mensen van NII of in praatgroepjes van oude mannen.

  Ja RobG dit is Surinaams belang en de enigen die daar voor op komen zitten in de oppositie.
  Natuurlijk is het politiek omdat het nodig wordt dat er een regime change komt omdat deze regering niet meer kan regeren.


  Maak melding
 16. Waarom wil Proeve ineens niet?
  Hij heeft nu vernomen wat er bedoelt word met de woorden van de president
  “Er zal ook een diepgaand gesprek gevoerd worden ten aanzien van het fiscaal gedeelte”
  Ik lees dit als; hier heb je het touw, je mag lopen naar welke boom je wilt. Je weet wat je moet doen

  De president en zeer zeker de minister van Financiën, die nauw moet samenwerken met de governor, zijn alleen nog maar in staat fouten te begaan.
  Zij hadden zich moeten vergewissen dat de kandidaat die je aandraagt 100% zeker deze functie wil bekleden.
  Het vertrouwen in het beleid van deze mannen bereikt dagelijks een nieuw dieptepunt
  Je zou toch denken dat door de hoge economische groei wereldwijd Suriname Suriname er op vooruit zou gaan en een ieder deze functie zou willen bekleden.


  Maak melding
 17. Proeve wil niet omdat er niks meer gestolen kan worden. En Rob g dit is nou juist politiek en uit jou comment blijkt dat jij er niks van snap.


  gemodereerd
 18. RobG 12 februari 2020 at 11:35
  Zo hoort dat. Constructief overleg van de president met een belangrijke groep uit de Surinaamse samenleving. Dit gaat niet om partij politiek maar om het Surinaamse belang. Ik ga ervan uit dat de president binnenkort een selectie van goede kandidaten krijgt voorgelegd. Er zijn nog heel veel goede kandidaten die zich stil op de achtergrond houden. Te zijner tijd zullen we vernemen wie zal worden voorgedragen voor deze belangrijke functie.

  ===============================

  Laat Bouterse maar in de Dna verantwoording afleggen. De man doet nu slechts een mededeling tegen een paar vakbondsbestuurders. Volgens Bouterse zijn er nauwelijks mensen te porren voor deze functie. Nu kom jij met een selectie aan goede kandidaten. Zoek de verschillen.
  Of heb je zelf gesolliciteerd Rob ?


  Maak melding
 19. Pico hoe is het met je, lang niets van je vernomen. Welcome back.

  RobG
  Constructief overleg? Maar dan hoe dan? Moet je het woord van Bouterse blijven verkondigen en hem blijven verdedigen?
  De voorzitter van de RVC van de CBvS stelt dat er niet gestolen is. Zoals jou Bouterse dat stelt.
  Geef jij RobG de definitie van stelen eens aan.
  Is zeker niet moeilijk tenzij je de langere school niet geheel hebt doorlopen.
  Kirpalanie gaf aan dat er 175 mi;joen is gebruikt voor allerhande zaken terwijl Bouterse en Hoefdraad het hebben over 100 miljoen.
  Foutje van Kirpalanie want nu zijn er meer vragen zonder antwoorden.
  Verantwoording afleggen eerst aan de vertegenwoordigers van het volk (DNA) hierna kan men het pas hebben over constructief overleg voeren om te zoeken naar oplossingen.

  RobG jou president is alles behalve integer oprecht en open in zijn reactie.
  Leugens en draaien om die strontbrei heen. En dan wil ik het niet hebben over de mate waarin hij verkeerde tijdens interview. Hopelijk kon je zelf waarnemen dat de man niet in volledige helderheid aanwezig was


  Maak melding
 20. Hey Bigi Sma
  Goed mang. Druk. Hoe is het met jou?
  Ik heb trouwens ook gereageerd op de discussie tussen jij en Rob in het artikel
  waterkant.net/suriname/2020/02/11/minister-politie-acties-tegen-illegale-cambios-in-suriname-gaan-door/

  Ik heb even gedacht dat Rob kennis had van economie
  Daarna dacht ik; dit kan geen enkele econoom ooit zeggen
  Daarna dacht ik dat hij miischien in 4 have economie had gehad.
  Maar nu denk ik dat hij dit ook niet in 4 havo heeft gezeten.
  Misschien werkt hij op een faculteit om de spullen klaar te zetten voor de docenten en vangt hij hier en daar wat op. Of gewoon het journaal en wat kranten. Iedereen kan wel wat meepraten over economie.
  Dat is het mooie van het vak. Maar op een level hoger, tja dan wordt het lastig


  Maak melding
 21. Vreemd! Hebben ze ook gevraagd wie opdracht tot diefstal heeft gegeven en wat er met het spaargeld van hard werkende en spaarzame burgers is gebeurd? Rust breng je pas wanneer je met de billen bloot gaat. Wie weet komt een van de dieven op de stoel te zitten. Nee wij weten nog niets, dus wat heb je aan de uitspraak van vakbond leiders die op de schoot van hun vriend de veroordeelde moordenaar zitten?


  Maak melding
 22. Pico
  Ai boi Pico ik had het niet beter kunnen belichten over het niveau van RobG. Ik ben er niet opgekomen dat hij misschien op de repro afdeling werkte van de Havo waar hij zeken heeft gelezen maar niet goed snapte.
  Hij had het kunnen vragen dan had ik hem misschien wat onderricht kunnen geven zoals ik dit deed op de Hogeschool Rotterdam

  Hoe doet de beurs het bij jou?
  Heb 2 jaar geleden goed gegokt door in Altice USA te stappen toen zij Europe verzelfstandigden. Nog niet verkocht maar thans een resultaat van 41%
  Eurobeurs is nogal vlak maar is toch beter dan 0% rente


  Maak melding
 23. Pico
  Net jou posting gelezen. Je klinkt zowat als mijn docent in de prop fase van mijn studie.
  Ik hoop dat jou uitleg en de vergelijking die je neerzet begrijpelijk is voor onze RobG.
  Maar hopelijk zal RobG even zichzelf terugtrekken in deze hele discussie want zoals ik het ervaar krijgt hij de wind van 3 zijden en de vraag is of hij hiertegen bestand is

  Succes op de slappe beurs


  Maak melding
 24. Je blijft maar sleutelen hier; nu ee Moederbond-voorzitter die coalitietaal praat ipv Moederbond-taal.

  Ik ka’me nie voorstelle booi.
  Omgekeerde wereld in Su.


  Maak melding
 25. Een gemiste kans voor de totale vakbeweging.

  Waarom niet met z’n allen aangeven dat zij niet wensen te overleggen met
  een veroordeelde moordenaar en drugsveroordeelde en massaal wegblijven.
  Ze gaan braaf aan tafel zitten en luisteren om achteraf te klagen.

  Deze mannen noemen zich leiders die opkomen voor belangen van de werkenden.
  Wie moet je nu vertrouwen en je belangen door laten behartigen.
  Het zijn allemaal lafaards; of worden ze gedwongen daar te zitten?

  Het gehele land is verziekt, zal lang duren voordat wij weer integere mensen hebben.
  Echt jammer voor dit mooie land.


  Maak melding
 26. Armand Zunderd nu kandidaat voor Governor??????
  Denken ze nu dat ze de slavernij herstel betaling te kunnen plunderen.

  Wat zijn de kwalificaties van deze bejaarde meneer om Governor te worden behalve dat hij een rare som over herstel tegoed gemaakt heeft


  Maak melding
 27. Vakbondsleider Zunder gepolst voor functie van governor
  Dit wordt weer een goede schaakzet van Bouterse.
  Door Zunder te benoemen maakt hij de vakbonden monddood. Zunder heeft berenstein (C47) reeds on steun gevraagd terwijl de Moederbond reeds achter de kar van Bouterse en de NDP is vastgebonden.

  Als Zunder wijs is, wat ik niet betwijfel, zou hij zich verre van de voordracht moeten houden omdat hij noch ervaring noch know how heeft op het vakgebied van bankwezen zowel nationaal als internationaal.
  Dat je kunt managen is één ding maar je moet ook controle en beheer kunnen uitoefenen anders ben je gedoemd te mislukken.
  Het enige dat Bouterse wil is iemand die naar zijn pijpen danst en tegelijkertijd de storm proberen te ontkrachten.
  Hij had net zo goed Berenstein kunnen vragen maar Bouterse weet van tevoren dat Berenstein dit niet zal doen


  Maak melding
 28. Personeel van de bank eist volledige onafhankelijkheid en het aftreden van Boefdraad.
  Niet meer dan terecht want deze minister loopt slechts in de weg en saboteert het bestuur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES