Project moet Brownsberg Natuur Park weer in oude glorie herstellen

9
Natuur Suriname

Vrijdag 14 februari 2020 vindt de officiële launch plaats van het Public Private People Partnership project (PPPP) voor het Brownsberg Natuur Park. Daarbij kunnen private bedrijven zich inschrijven voor de restauratie en exploitatie van het Brownsberg Plateau en de voortzetting ontwikkeling van natuurtoerisme en gemeenschapsontwikkeling in het gebied.

Het Brownsberg Natuur Park is een natuurreservaat dat gelegen is in het district Brokopondo van Suriname. Het gebied ligt op een heuvel met een 515 meter hoge top en is rijk aan flora en fauna. Net als grote delen van Suriname is ook dit gebied bedekt met het tropisch regenwoud dat deel uitmaakt van het Amazoneregenwoud.

Er zal na toewijzing door de selectiecommissie – bestaande uit deskundigen met een relevante achtergrond- een overeenkomst, volgens de vergunningsvoorwaarden, worden gesloten tussen de geselecteerde private investeerder en de overheid. In dit traject zullen de partijen ondersteund worden door Conservation International Suriname als belangrijke partner, met input van de lokale gemeenschap van Brownsweg. 

De inschrijving is open voor zowel binnen- als buitenlandse investeerders, bij voorkeur in de natuurtoerisme-sector en met kennis van lokale omstandigheden. 

Conservation International Suriname (CIS) ondersteunt dit project in het kader van haar ‘Groene Groei Strategie’, waarbij duurzame groei, toegevoegde waarde, ondernemerschap en toename werkgelegenheid (lokale) bevolking, de uitgangspunten zijn. 

Dit PPPP-project moet het Brownsberg Natuur Park geleidelijk aan weer in zijn oude glorie herstellen op basis van moderne ondernemingsinzichten.

9 REACTIES

 1. Ja ja om na de verkiezing verder te gaan met goud zoeken,sranan mang pas op met sluwe vos desie,je maar weer keer op keer losse belofte
  No bribie ndp nationale dieven partij


  Maak melding

 2. Zoals gezegd, er zullen dezer dagen nog meer van dit soort futuristische kreten de ether ingaan. dit in verband met de komende verkiezingen. Het is beken, dat het Surinaams volk makkelijk te verleiden is door de NDP met dit soort oplichterspraktijken.
  gemodereerd

 3. De regering heeft ervoor gekozen om een groot gedeelte van de Brownsberg te vernietigen omwille van goud en gaat men op zoek naar donateurs om de Brownsberg nieuw leven in te blazen…

  Zeer mooi initiatief….

  wie garandeert dat de rovers weg zullen trekken uit het gebeid.

  Volgens mij moet juist de regering/ROVERS ervoor zorgdragen dat de eco schade wordt hersteld immers zijn zij verantwoordelijk voor het mijnen van goud daar in het (natuur) gebied…

  Jammer hoor…..zo’n prachtig gebied….met schoolreisje gingen wij vroeger ook hier naar toe….


  Maak melding

 4. Dompig had het natuur reservaat flink laten krimpen door de grenzen open te stellen voor porknockers.Deze gaan altijd terug komen voor het goud.Lijkt mij dit gebied op te geven en de FAI over te nemen voor 1 us dollar.Het wordt ons voor dat bedrag aangeboden.


  Maak melding

 5. Ja ja. Investeerders zijn niet gek.
  Die krijgen natuurlijk garanties tot het volgende klompje goud gevonden wordt in dat gebied. Gokkers durven het misschien aan, investeerders zeker weten van niet.


  Maak melding

 6. Investeeers gaan zeker wegbijven als ze weten dat illegale goudzoekers in het gebied werken. De speculanten willen wel concessies om het later met winst te verkopen.

  ze


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.