Directeur Pensioenfonds Suriname ontkent ‘stelen pensioengelden’

48
Directeur Pensioenfonds Suriname ontkent stelen pensioengelden

Gisteren werd door Facebook pagina ‘Mijn Suriname’ een bericht over de vermeende diefstal van gelden van het Pensioenfonds Suriname gedeeld. In dat bericht werd gesteld dat er gelden van het pensioenfonds, dat een beleidsgebied is van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, zouden zijn opgenomen en gebruikt door de regering.

Het pensioenfonds omvat de pensioenen van alle ambtenaren maar ook de aangesloten particulieren. De rekeningen lopen bij Finabank. Michael Miskin, voorzitter van het pensioenfonds is de rechterhand van Ronald Hooghart. Miskin zit nu in grote problemen” aldus het bericht.

Michael Miskin, die vanaf 2016 directeur is van het Pensioenfonds Suriname, ontkent vandaag in Dagblad Suriname echter dat er sprake zou zijn van ‘stelen pensioengelden’ en noemt de berichten ‘uit de lucht gegrepen’ en onmogelijk.

Volgens hem gaan de middelen ook niet via de Finabank zoals in het bericht wordt gesuggereerd, maar via de DSB. Miskin noemt het ‘fake’.

UPDATE: De directie van het Pensioenfonds heeft intussen aangifte gedaan bij de politie. De digitale recherche neemt de zaak in behandeling. De directeur hoopt dat de daders achterhaald kunnen worden en de nodige straf opgelegd krijgen.


48 REACTIES

 1. Deze Regering is net als een heroïne junkie … heeft steeds meer geld nodig om zijn zeer ongezonde levenswijze te bekostigen.

  Hoe aan het geld gekomen wordt … maakt niets uit, desnoods verraad aan het eigen volk als het er maar komt, echt vreselijk.

  Ook al zou Desiré Delano Bouterse maar voorzitter zijn van een voetbalclubje, dan nog zou deze gedoemd zijn tot de ondergang, deze man weet niet op een integere en zinvolle manier leiding te geven.

  Als je je eigen gezin niet weet te leiden … hoe dan met een geheel volk ?

  Maar is de wil van het grootste deel van het volk om verraden te worden en een leider te kiezen die gaat voor de ondergang van het land en dat noemt men vooruitgang en dekolonisatie.


  Maak melding

 2. Ik zit in dubio
  Voor het volk zou het beter zijn als anderen het nu proberen. Ze starten natuurlijk met een grote achterstand gelet op de vele schulden en een ongelooflijk groot ambtenarenbestand. Voeg hierbij de anarchie en criminaliteit. Desalniettemin, het proberen waard voor een ander.
  Persoonlijk echter, maar ik ben gelukkig geen Surinamer mijn partner en haar kind wel, zou ik willen weten hoever het land kan inzakken.

  Deze man spreekt de waarheid. Het geld is niet gestolen, maar slechts geleend


  Maak melding

 3. helaas is tot nu toe gebleken dat alle nieuws op economisch/financieel vlak dat in eerste instantie als fake werd bestempeld, achteraf een een feit was.


  Maak melding

 4. Miskien mag Miskin straks samen met Robert één cel delen.
  Dat geklauw houdt maar niet op.
  Ook bij de Finabank hebben ze er een handje van; daar wordt sinds jaar en dag gretig het fenomeen ‘overfacturering’ toegepast.


  Maak melding

 5. Waar er rook is..is er meestal ” vlees.”…

  Het zal me ook niet verbazen dat het geld ook is verdampt….

  met rovers aan de macht…zie de vooruitgang….


  Maak melding

 6. Miskin no doe law.Ik heb weinig stabiele jaren [ven El Vene]gekend.Als particulier kon ik niet veel storten en inkopen.Maar nog heb ik een pensioen bij jullie.Dus beheer het goed.


  Maak melding

 7. De schandalen van deze vervloekte regering stapelen zich op !!!!!
  Dubai Dubai Dubai oh Dubai Dubai mooie stad achter de duinen zou met niemand willen ruilah !!!!!


  Maak melding

 8. Moro San o go tingie.
  Tek ie ai loekoe.

  Opo Kondremang un opo now…..

  Stap voor stap komen er nog meer feiten boven het water wat deze regering in de 10 jaar uitgevreten hebben.

  Die oudjes dat keihard hebben gewerkt voor hun ouwe tijd, bijkans heeft deze regering ook hun geen genade getoond.

  Beste Kondremang’s,
  Ga massaal op straat op 17 februari en laat je stem horen want dit kan gewoon niet zo door gaan.


  Maak melding

 9. Het valt mij op ..dat alle berichten die enigszins negatief zijn voor Bouterse en deze regering..altijd als fake word afgedaan.
  Waar rook is..is vuur..er is allicht iets van waar.


  Maak melding

 10. Ingrid moet ook wat kosten,winkelen in dubai zwitserland new York,dus het kost nog al wat,en de domme volke denk deze kabinet is voor de volk,nee boerikies het zakken vullers en sand in de ogen strooien


  Maak melding

 11. Ik ben op weg naar de website van mijn Suriname.. Je wilt niet weten wat ik onderweg tegenkom.. Dief opgepakt met zes pakken sowtoe meti..Dief steelt mobiel van schooljongen.. Auto over de kop in Paramaribo.. Dief rukt tas van bejaarde dame..Mr. Proeve de nieuwe chef van de CBS heeft iets met blauwmeer te maken… En blauwmeer heeft weer iets met nederlanders te maken… Ik denk dat er iets fout zit…. Zelf ken ik geen blauwmeer.. Mijnheer Proeve heeft op de website foto een zwarte balk voor zijn ogen.. Het is geen balk van de Zwartenhovenbrugstraat maar waar een crimineel normaal achter verborgen gaat.. ..Ik lees ook de reacties op Facebook…. .Een naam valt op, Heer Hooghart wordt genoemd…,, Liefdadigheid met geld van de burger staat er., …verder lees ik….. Directeur van Surinaamse pensioenfonds in opspraak…, Hij geeft geen commentaar lees ik, Ja, ik heb het nieuws op mijn Suriname toch gevonden.. Sari tori..


  Maak melding

 12. Fake nieuws wordt te vaak de waarheid in Suriname. Met enige nuance “Het zou me niet verbazen als Boefdraad ook daar “geleend” heeft.

  Indien geleend dan moet er een I OW YOU in de Admin van het Pensioenfonds zitten en kunnen we die ook terug vinden op de website van Bureau voor Staatsschuld. zo niet dan is weer eens economisch met de waarheid omgegaan.

  Boefdraad heeft heel wat Schulden laten ontstaan zonder dat de DNA om instemming gevraagd is.

  De PG heeft duidelijk vast gesteld dat de Minister van Financiën tussen januari en juli 2019 de oude wet op de staatsschuld overtreden heeft en dat die door een nieuwe wet met terugwerkende kracht ontheven is van strafvervolging. Er zijn weinig landen in de wereld waar men vrij rond kan lopen op straat, een overheidsfunctie kan vervullen en het parlement wijs kan maken dat er niets aan de hand is.

  De president is echt helemaal klaar met regeren.


  Maak melding

 13. Kondremangs
  A tje poti lanti moni van de gepensioneerden ook al? ???? Zijn DiDiBri en zijn boevenbende nog niet voldaan met wat ze al gestolen hebben? ??? Ik bedoel. …”geleend ” hebben van ons arm volk. …..Moro e Kong. …..de beerput MOET finaal open gaan VOOR 25 mei as. …..dan zullen we zien welke burgers ECHT van Su houden. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 14. @ RobG
  “Vanaf het begin was duidelijk dat dit fake nieuws was. Pensioenfondsen hebben nooit grote bedragen in eigen beheer. Het geld wordt altijd geïnvesteerd.”

  Elders in de Wereld maar dit is Suriname. Investeringen hebben rendement en kunnen liquide gemaakt worden of beleend worden beste RobG.
  Om uit te kunnen betalen zal er liquiditeit zijn beste RobG
  Ik “vermoed” zelfs dat het staatspensioen fonds zelfs als een omslag stelsel functioneert en weinig beleggingen zal hebben. Zie de begroting waarop Salarissen en Pensioenen opgenomen zijn.


  Maak melding

 15. Ai boi arki wang torie Tja baka!!!! Ik denk dat D.D.B & Co. via Miskin, misschien geld hebben “geleend”.

  Beste mensen, het is een wetmatigheid, arki , als poep niet wordt opgeruimd, dan komen altijd vliegen op de stront af. Stof tot nadenken, wie is de stront en wie zijn de strontvliegen???? Ra ra.

  Wi na wan (Suripop VI) by Kenneth Arias


  Maak melding

 16. Suriname’s unity. Lyrics available.

  A ten di kom gi Srananman
  Du sabi tak win a wan
  A ten di kom gi I and I
  Du sabi tak win a wan
  Jere mi kondre man
  Lobi na fu ibri wan
  Ham toke Chahila
  Behood, behood chahila

  Chorus:
  Wi na wan (3x)

  Volkru fu heri Sranan
  Gebruiki yu verstan
  Het doet er niet toe van waar je kwam
  Wi ala mala dis na wan, Srananman
  Categorie
  Amusement
  Gado bless


  Maak melding

 17. Zijn de pensioengelden op de rekening van het Fonds of heeft Hoefdraad ze “geleend”.

  Het is ook nog de vraag of de overheid de ingehouden pensioenpremies afdraagt aan het pensioenfonds.


  Maak melding

 18. De beheerder van een pensioenfonds is verplicht met laag risico te beleggen. Leningen aan de Surinaamse overhied horen daar beslist niet bij. Helemaal niet toen ze de CCC-status kregen. Dat moest een aanleiding zijn om zelfs het laatste beetje geld dat het pensioenfonds aan de overheid leende direct terug te halen en er op te staan dat pensioenpremies die op de lonen worden ingehouden direct op te eisen.
  .
  De bonden moet direct een overzicht eisen van waar de gelden belegd zijn, niet alleen voor vandaag maar tevens over meerdere data in de afgelopen 10 jaar zodat een goed beeld van het beleid mogelijk is.


  Maak melding

 19. Nep nieuws ! Het lijkt wel of alles geoorloofd is om ons democratisch gekozen regering in diskrediet te brengen.
  gemodereerd

 20. @RobG 11 februari 2020 at 14:51
  Vanaf het begin was duidelijk dat dit fake nieuws was. Pensioenfondsen hebben nooit grote bedragen in eigen beheer. Het geld wordt altijd geinvesteerd.

  REACTIE.
  Hiermee laat je heel duidelijk blijken dat je geen verstand van zaken hebt. Pensioenfondsen beheren enorme bedragen en beslissen zelf in welke belegingen, obligaties en leningen ze het geld vastzetten.
  Gezien je enorme onkundigheid kun je in het vervolg beter je klep dicht houden over financiele zaken. Daarmee voorkom je dat je jezelf en Suriname alleen maar voor schut zet.


  Maak melding

 21. Fake News? Ik geloof daar niks van. De su regering zit klem en moet uit verschillende potjes stelen om aan haar verplichtingen te kunnen voldoen. Ik voorspel dat er voordat de verkiezingen aanvangen er geen geld meer is. Ambtenaren en ziekenhuispersoneel zullen dan niet meer uitbetaald kunnen worden. Dan zal men ook in su ervaren dat het land failliet is. Bouta heeft ons geliefde suriname echt naar de afgrond gebracht!


  Maak melding

 22. Klaas de Groot ,Rob g poste een keer dat hij vrienden die met Panama papers. Dan weet je dat hij een leugenaar is en geen hersens maar Google heeft. En de meeste zijn opgepakt,lekker advies van Rob g


  Maak melding

 23. Klaas de Groot ,Rob g poste een keer dat hij vrienden die met Panama papers te maken hadden heeft geadviseerd . Dan weet je dat hij een leugenaar is en geen hersens maar Google heeft. En de meeste zijn opgepakt,lekker advies van Rob g


  Maak melding

 24. Wie staat achter : Mijn Suriname ???
  Een vloek dat weten we al.
  Zo wint men geen verkiezing.

  Oja Rusland NF is begonnen met pakket uitdelen en sociaal vangnet.
  Met hele ontwikkelingshulp.
  Nu doe je alsof NDP ermee is gekomen.


  Maak melding

 25. Mislukt Product van de Spinazie Universiteit … @ RobG … je lult weer uit je Paarse Boevennek.
  Je bent zelf in hoogst eigen persoon … Fake News !!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 26. Miskin heeft aan dat het volgende verteld:

  Het pensioenfonds is “in feite slechts een betaalkantoor”, zegt Miskin. “Het geld van de mensen ligt niet bij ons.” Hij legt uit dat het pensioenfonds elke maand de lijsten opmaakt, die vervolgens naar Cebuma worden gestuurd om de rollen uit te draaien.

  Op basis van deze rollen wordt het ministerie van Financiën geïnformeerd hoeveel geld naar het fonds moet worden overgemaakt om de pensioenen te kunnen uitbetalen. Aan het einde van de tweede week van de maand maakt Financiën de gelden over. Aan pensioenpremies ontvangt het fonds elke maand rond de SRD 20 miljoen – bij lange na niet voldoende om de maandelijkse pensioenuitgaven te dekken.

  “Elke maand moet Financiën geld toeleggen zodat we kunnen uitbetalen, want met de pensioenpremies alleen lukt dat niet”, aldus de directeur. Miskin geeft aan dat de staat elke maand ongeveer SRD 50 miljoen extra naar het fonds overmaakt om pensioenen te kunnen uitkeren. “Als de Staat niet inkomt, kan ik niet betalen.”

  Dit lijkt op het systeem van het ziekenfonds van Suriname. Ziekenfonds kon op den duur de schulden niet meer betalen en raakte in betalingsproblemen. Dit zou dus kunnen betekenen dat de staat straks ophoudt om de 50 miljoen SRD per maand over te maken. Misschien wordt dat met dit stuk bedoeld. NDP heeft heel hard geld nodig en een kat in het nauw maakt rare sprongen.


  Maak melding

 27. @jojo,
  U hecht veel waarde aan fake nieuws. Ik heb vernomen dat de maandelijkse opbrengsten van pensioenen ruim 20 miljoen SRD bedraagt. Door de regering Bouterse zijn de pensioenen verhoogd. De overheid doet er nu maandelijks nog ruim 50 miljoen SRD bij om de pensioenen uit te betalen. Men gaat zijn eigen volk niet bestelen?


  Maak melding

 28. Mijn Suriname, natuurlijk weer zo een nep-account van de VHPtrollen. Wanneer zullen jullie inzien dat al fake-berichten waarmee jullie het internet bevuilen als een boemerang naar jullie terug wordt gekaatst. Elke keer weer vallen jullie door de mand en a volk no e sribi!!


  Maak melding

 29. Directeur Pensioenfonds Suriname ontkent stelen pensioengelden.
  De ellende begon in februari 1980 toen een stelletje ongeregelde soldaten de democratisch gekozen regering middels een coup naar huis stuurden. Sommige Surinamers waren niet tevreden met de zittende regering, die corruptie in de hand werkte. Wel als het volk van Suriname na 10 jaar Bouterse nog steeds niet weet wat corruptie inhoud, mag wat mij betreft de NDP de komende vijf jaar hun President weer presenteren. Deze mensen hebben het land volledig leeggeplunderd en in armoede gestort. De enige dresi hiervoor is een complete bijltjes dag (in figuurlijke zin natuurlijk). Alles, maar dan ook alles moet ze worden afgepakt tot en met hun ondergoed (desnoods met wetgeving). Ook hun families waarop velen van die slimme jongens hun tegoeden hebben geparkeerd. Gewoon buitenlande hulp vragen en deskundige mensen die de hele bende van ministers en adviseurs laten doorlichten en achter de tralies zetten. Te beginnen met Leendert, de grootste boosdoener.

  Let maar op, er komen vanaf nu tot de verkiezing in mei steeds meer lijken uit de kasten van de ministeries.


  Maak melding

 30. @RobG: Doe geen moeite om die trollen hier iets te leren of van mening te doen veranderen. Ze zijn zo verziekt door haat en machtszucht dat ze dolgedraaid als ze zijn hun eigen leugens met alles wat in ze zit te verdedigen en te voeden. Weet je, ze zijn helemaal los van de principes van het leven en van de wetten van karma. Een van de regels in het leven is, dat je elke leugen zal moeten blijven voeden met steeds meer leugens met als gevolg dat je op gegeven moment zo verstrikt en vervuild raakt door het liegen dat je helemaal losraakt van de realiteit. Dat is nou net wat je hier bij al die waterkanttrollen ziet. De waarheid echter, staat op zich, behoeft geen onderhoud, geen onderbouwing, dat is aan deze gasten niet besteed! Allemaal verloren gevallen die een leeg leven leiden op het net, zich bedienend van allerlei fakenamen en fakesites, gefaciliteerd door al even gefrustreerde beheerders.


  Maak melding

 31. Vreselijk slechte website heeft deze organisatie. Staat helemaal niet wie het bestuur vormen van het pensioenfonds. Geen jaarverslagen. Kortom geen transparantie.


  Maak melding

 32. @ Wendy, Pakiratrigi, RobG en Luciën,
  Fake nieuws, kijk om je heen en beargumenteer eens een keer wat anderen zoal verzinnen. Niet met halve waarheden komen. En ook niet leugens blijven herhalen. Het volk van Suriname gelooft niet meer in de illusie die jullie proberen te creëren. Het is dagelijks één en al leed in het land. Het ene is nog niet behoorlijk geborgen of er komt weer een lijk uit een andere kast.
  Het moet jullie inmiddels toch wel duidelijk zijn dat het is afgelopen met de NDP en natuurlijk ook met jullie. Na 25 mei bestaan jullie niet meer.
  Precies zoals Luciën het in zijn betoog voortreffelijk verwoord: A volk ne sibri !


  Maak melding

 33. Lucien Karwafodi … pijl en boog … reeds in gereedheid gebracht … om de bombardementen na 25 mei te kunnen weerstaan … JO KOE { v.d. San }!!!!!!!!!


  Maak melding

 34. Fake of geen fake, er moet een toch onderzocht worden en dan is men zeker van hun zaak. Maakt niet uit welk bank het gaat erom ¨HET GELD IS ER NIET, WAAR DAN.
  VERDER GEEN WOORDEN AAN VUIL MAKEN of wordt het dan weer een misselijkmakend verhaal of tewel verdraaiing.


  Maak melding

 35. @RobG
  “@jojo,
  U hecht veel waarde aan fake nieuws. Ik heb vernomen dat de maandelijkse opbrengsten van pensioenen ruim 20 miljoen SRD bedraagt. Door de regering Bouterse zijn de pensioenen verhoogd. De overheid doet er nu maandelijks nog ruim 50 miljoen SRD bij om de pensioenen uit te betalen. Men gaat zijn eigen volk niet bestelen?”

  beste RobG dan dat u mij weer gelijk geeft en u zelf diskwalificeerde met geroeptoeter. U stelt dat pensioenfondsen beleggen. Niet in Suriname beste RobG het Surinaamse pensioen fonds is een omslag stelsel waar de werkende SRD 20.000.000 aan premie in leggen en de staat SRD 50.000.000 per maand instorten. U geroeptoeter en aannames zijn een punt.
  Verder heb ik mij genuanceerd opgesteld met de benadering dat helaas vaak dingen waarvan de regering en regeringsinstanties roepen fake nieuws achteraf niet fake blijken te zijn.

  U roeptoetert nu weer dat Bouterse de pensioenen verhoogd zou hebben. iets wat klinkklare nonsens is. De pensioenen stijgen mee met de salarissen die op basis van arbeidsonrust verhoogd zijn om de inflatie enigszins te bestrijden.
  Bouterse heeft de AOV als verkiezingsstunt fors verhoogd echter die verhoging is meer dan teniet gedaan door de inflatie en de devaluaties. De AOV van nu is aanzienlijk minder waard dan die onder Venetiaan.

  De feiten zijn daar en heel duidelijk. U roept maar iets.


  Maak melding

 36. @Lucien Karwafodi,
  Ik ben het volkomen met je eens. Discussiëren met hen staat gelijk aan het verspillen van vruchtbare zaad op onvruchtbare akkers. Goede zaad schiet geen wortel op onvruchtbare grond. Er is ook helemaal geen diepgang bij hen. Het is allemaal hetzelfde. Hun commentaar is niets anders dan een klaagzang van verwijten en valse beschuldigingen waarin ze zelf in zijn gaan geloven. Zij zien in hun verziekte geesten lege winkels, op straat zien zij allemaal uitgemergelde en hongerige mensen lopen in lompen die op zoek zijn/bedelen naar voedsel. Wat zij beweren moeten zij ook waarmaken omdat zij anders door de mand vallen. Deze figuren zijn allen het klaargestoomde product van de trollenfabriek van de VHP, NPS, PL, enz. De verscheidenheid aan fake namen die zij gebruiken moeten de indruk te wekken alsof ze met grote aantallen zijn. In feite stellen ze niets voor. Ze rekenen zich rijk terwijl het allemaal valse hoop is waarmee zij elkaar besmetten.


  Maak melding

 37. RobGay,

  had jouw, onbekende, vader zijn vruchtbare zaad maar bij de spermabank gedeponeerd.

  Hadden ze daar er nog iets zinvols mee kunnen doen i.p.v deze verspilling.

  Nu heeft hij een primitieve, infantiele hersendode kneus voortgebracht, die als een Mmongool 24/7 niet bestaande vliegtuigjes zit te volgen op flightradar.

  Blijven volgen hoor Robje, verlies hem niet uit het oog.
  Hoe zielig en kansloos kan je zijn.


  Maak melding

 38. Beste RobG

  Wie beschuldig al 10 jaar niet meer regerende partijen van alle problemen van heden.

  Wie negeert de kennis van meer dan 90% van de economen in Suriname. Noemt u 2 economen die het eens zijn met Hoefdraad naast Abdoel en u.
  Wie negeert het Surinaamse bedrijfsleven, de Vakbonden, het bankwezen, de Rating agencies, het IMF en de wereldbank.
  Wie negeert de koers en de prospectussen van de Oppenheimer bonds.
  Wie negeert de zichzelf tegen sprekende regering die uit eindelijk toe geeft dat er Valuta naar Cambio’s gegaan is om te interveniëren.
  Wie negeert dat de CBvS technisch failliet is door de verliezen door interventies in het verleden en dus nu weer.
  Wie negeert het gegeven dat de CBvS al sinds 2015 geen jaarrekening meer publiceert.
  Wie gelooft de sprookjes van Boefdraad die onder tussen na een paar uur door geprikt kunnen worden.

  Denk bij Boefdraad eens aan de conclusie van de PG met betrekking tot de wet op de staatsschuld.
  1>> Boefdraad zegt ik ben onschuldig.
  2>> De PG schrijft:
  a>> Het schulden plafond is in de gegeven periode overschreden.
  b>> De aangepaste wet heeft de minister met TERUG werkende kracht on vervolgbaar gemaakt.

  NDper hebben een vreemde werkelijkheid beste RobG en het volk krijgt dat door. Elke dag beter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.