Regering biedt FAI helpende hand; salarissen kunnen uitbetaald worden

18
Regering biedt FAI helpende hand

De regering heeft besloten de Food and Argiculture Industries (FAI) de helpende hand te bieden. De Staat participeert met 10% in de aandelen van het bedrijf. LVV-minister Rabin Parmessar heeft daarbij goedkeuring, middels beschikking ontvangen van President Bouterse om alle ondersteuning te bieden aan FAI. Met deze goedkeuring aan het bedrijf kan zij toe overgaan om de salarissen van de werknemers uit te betalen. Parmessar heeft de intern managers en beide bonden aangesloten bij de FAI zondagavond met spoed ontvangen voor een onderhoud op het ministerie. Tijdens dit gesprek heeft de minister de aanwezigen formeel ge√Įnformeerd over het besluit van de regering.

De intern managers, Shiewa Nanhoe en Leonoard Bakboord hebben bij de meeting hun machtiging ontvangen van de grootste aandeelhouder dat zij mogen optreden als directie. Zij zijn daarom hoopvol gestemd en kijken volgaarne uit naar de afhandeling van deze toezegging. Voor hen staat centraal dat de werknemers kunnen beschikken over hun salaris en dat de bedrijfsvoering kan worden gecontinueerd. De bewindsman deed derhalve een beroep op hen de nodige documenten zo spoedig mogelijk aan te bieden zodat de voorbereidingen kunnen worden getroffen.

Voor beide vakbonden aangesloten bij de onderneming was het de afgelopen periode onzeker en onhoudbaar, aangezien er geen duidelijke gesprekpartner aanwezig was binnen het bedrijf. Met het instellen van een nieuwe intern management team kunnen zaken nu veel beter worden gecommuniceerd. Beide bonden zijn de minister zeer dankbaar voor zijn acute optreden om zaken versneld op te lossen. Er is een beroep op de minister gedaan om alles in het werk te stellen om dit Surinaams bedrijf te redden.

De bewindsman deelde verder mede dat voor vandaag een algemene aandeelhouders meeting wordt belegd, waarbij zaken verder uit de doeken zullen worden gedaan en afhankelijk van de resultaten van deze meeting verder implementatie zal plaats vinden. Parmessar heeft de nieuwe leiding gevraagd om ook naar andere mogelijkheden uit te kijken die kunnen bijdragen aan de verdere exploitatie van het bedrijf in Suriname.

De minister voert aan dat vele zaken onbenut blijven en bedrijven daardoor niet in staat zijn, het hoofd boven water te houden. De meeste Surinaamse bedrijven vallen dan terug bij de overheid voor steun, hierdoor komen wij in een vicieuze cirkel terecht waardoor het probleem dus onopgelost blijft. Hij wenste tot slot de nieuwe leiding heel veel succes toe in de verdere bedrijfsvoering.

18 REACTIES

 1. Wat mij opvalt is dat er geen sprake is van een zelf werkend bestuur.
  – Waarom moet alles gevraagd worden aan die ene persoon?
  – Waarom is goedkeuring nodig van die ene persoon?
  – Waarom wordt al het geld bewaard bij die ene persoon?
  – waarom bemoeit de ene persoon letterlijk
  overal?
  – wanneer komt die ene persoon eindelijk met iets positiefs?
  – Waarom is die ene persoon altijd dronken?

  Toch als het slecht gaat, dan a no mi…..na VHP


  Maak melding

 2. Breaking nieuws: DDB is uitgenodigd door Mark Rutte, om een strategisch plan uit te werken in verband met de komende verkiezingen in Suriname. De vvd van Rutte ziet verregaande samenwerking met Suriname in de toekomst. Het vinden van olie in het kustgebied, is aanleiding voor de VVD om intense samenwerking met Suriname in de toekomst aan te gaan.
  gemodereerd

 3. Waarom lukt niets in Suriname. President Bouterse heeft volgens mij krabita anoe. Alles wat hij zegt of aanraakt pakt averechts uit. Ik kan mij een Soortgelijk geval herinneren. Nederland was met een project bezig in Marokko. Het bleek verliesgevend te zijn. Tijdens het Paasweekend zijn alle Nederlanders in stilte uit Marokko vertrokken en hebben de boel in de steek gelaten. Dit geval wordt operatie `paashaas genoemd.
  Nu is het bijna Valentijn en de directie en staf van FAI vertrekt met de noorderzon. Laten we dit een naam geven. Wat zou u zeggen van Operatie valentijn? Weg met Aloe Baba en de 40 rovers.


  Maak melding

 4. Raar, dat de 10% aandeelhouder in actie komt maar de 90% aandeelhouder in geen velden of wegen te bekennen is. Dit kan toch niet?

  Of praten we hier over “systeembedrijf”, die niet kan en mag omvallen?


  Maak melding

 5. Niet gaat lukken omdat men geen bedrijven kunnen runnen. Direkteuren zitten daar maar doen verder niets dan kletsen met vrouwenm velen kunnen niet zelfs op onder zoek in het buitenland. Wat kan ik zelf doen om het bedrijf welvarend te maken.
  Kijk de rijstboeren. Langer dan 100 jr bezig in hun sector. maar niets kunnen ze zelf. Niet een eigen plan om hun gronden te bewateren.
  Er komt niets nieuws van ze uit.


  Maak melding

 6. Een algemene aandeelhoudersvergadering van slechts 10% aandeelhouders?
  Een van de problemen van dit bedrijf was toch het gemis aan verpakkingsmateriaal.
  De directie slaat zeker niet op de vlucht voor verpakkingsmateriaal alleen. Er zijn veel meer problemen met dit bedrijf en ik heb mijn twijfels of die twee interimmanagers alleen al deze problemen kunnen oplossen. En agoetigri: die ene persoon die alles weet houdt alles geheim en speelt zelfs de doofstomme als hem moeilijke vragen worden gesteld. Dat heet in zijn ogen transparantie. En waarom het bedrijf niet mag omvallen? Dit bedrijf is goed genoeg voor minstens 3.000 stemgerechtigden. Dus om politieke redenen.


  Maak melding

 7. Dit uitzichtloze bedrijf, word kunstmatig in stand gehouden tot de verkiezingen, en daarna valt het doek, weer zo,n rattenstreek van deze oplichters die hun langste tijd gehad hebben.


  Maak melding

 8. Hebben de Belgen er de handen van af getrokken zolang Bouterse het land runt.

  Wie kan dit soort ellende nog geloofwaardig bespreken,
  Laatst bleef de oogst hangen omdat er geen dozen waren. Dan moet er toch een plan B zijn. Niets werkt en dat komt omdat mensen als Boefdraad en Parmessar etc. zich overal mee bemoeien zonder ooit iets op te lossen.


  Maak melding

 9. Wat een top management bij dit bedrijf. Dat komt omdat de inkomsten via achter deuren verdwijnen in de zakken van die 10% aandeelhouders. Zo simpel is dat. En wat een ontwikkeling! Para industrie syndroom van Bouterse overheerst op en top overal . Er zitten heel veel bloed-vloeken aan zijn handen gekleefd zo te zien .


  Maak melding

 10. Met welk geld gaat men de salarissen uitbetalen ??? Want de Staat zit zelf met een heel groot begrotingstekort en heeft geen geld meer.
  Of gaat men weer de geldpers flink laten draaien met een verdere stijging v.d. koers. Men zal de arbeiders uitbetalen tot de verkiezingen en daarna zal het ophouden.


  Maak melding

 11. Mog meer goed nieuws voor onze mongool, de idioot Frant.
  Het jiochie die alleen aan zichzelf denkt en bij voorkeur ten koste van een ander.
  NSB’er noh?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.