maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameEerste steenlegging looppad voor blinden en slechtzienden

Eerste steenlegging looppad voor blinden en slechtzienden

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen donderdag vond de eerste steenlegging plaats van het 310 meter lange looppad voor blinden en slechtzienden. Dit gebeurde voor het gebouw van de Nationale Stichting voor Blinden & Slechtzienden in Suriname (NSBS) aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Het looppad wordt vanaf de NSBS tot de hoek van de Johan Adolf Pengelstraat aangelegd.

De Wegenautoriteit (WA) heeft ingespeeld op het verzoek van de stichting om het pad dat aan internationale standaarden zal voldoen, aan te leggen. Dit is volgens WA-directeur Grasella Jozefzoon een signaal naar de regering en andere Surinaamse beleidsmakers om de mens met een beperking tegemoet te komen.

De diverse sprekers waaronder ook de directeur van de NSBS, Natasia Hanenberg-Agard, wezen op het belang van veiligheid voor de doelgroep overstraat. Volgens Heman Badloe, hoofd van de afdeling Uitvoering WA, zal het looppad in de eerste week van april een feit zijn.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. zijn er ook voor doven mensen nee gelegd door de stichting klik
  Heel erg geweldig zo prachtig lange weg


  gemodereerd
 2. Na zoveeel leningen nu pas een looppad van 310m dan gaan jullie een staande ovatie voor zoeken nog pfffffffft schaam je toch echt jere 10 jaren,zovele leningen,zoveel moeten we incasseren een hele hoge koers erbij en nu pas 310 bestraten echt schandalig voor iemand die beloofde een contract met het volk waarij de jeugd centraal gesteld zou worden en blah blah blah nu pas hoeveel dagen te gaan voor de verkiezingen???? Zoveeeeeel leningen en nu pas,wat een schande!!!! Als je niet oppast gaan we horen hoeveel miljoennen het gekost heeft,en gaat het zolang duren voordat het opgeleverd wordt belachelijk,zoveel goud,zoveel leningen governmenttake zoveel jaren en nu pas!!!!! Wat wilen jullie staande ovatie????


  gemodereerd
 3. Ik hoop dat de regering gretig gebruik maakt van deze looppad. Aangezien de Plesident onwaarheden aankondigde tijdens zijn zogenaamde persconferentie over de Finabank die op omvallen stond. En Kanhai die nu whattapp berichten heeft van Boefdraad die toestemming heeft gegeven aan Van Trikt om de kas reserves te gebruiken van de CBvS.

  Het looppad is een goed begin alleen op een verkeerde plek wat Krobia al zegt


  Maak melding
 4. Met deze groep van het volk is zeer triest gesteld. Ben je blind of doof, dan heb je per definitieve een gebrek (lees gehandicapt). Je kunt niet adequaat werken voor loon. De staat moet zorg dragen voor een goede welvaart van deze groep. Maar wat zien wij? Juist deze groep worden in een hoekje gedrukt. Ontvangen ze wel een uitkeringen (ze hebben recht hierop)? Zo ja, wat bedraagt de uitkering? Wordt de uitkering ge├»ndexeerd als de koers op hol slaat en alles duurder wordt (zie afgelopen 10 jaren). De paarse partij doet alsof ze een volkspartij zijn. Wel neem dit….plunderingen, roven, stelen zijn prioriteits aandachtspunten van hun. Het volk tevreden stellen met een portie BB met R ne wroko moro.


  Maak melding
 5. Dat word dus een priv├ę racebaan voor automobilisten, die hopen dat ze nog sneller vooruit zullen komen. Op een zebrapad is het al rennen voor je leven. Nu zitten de meeste blinden in de auto, hoe gaan we dat oplossen­čĄö


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES