zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVIDEO: Bouterse draagt Sigmund Proeve voor als governor CBvS

VIDEO: Bouterse draagt Sigmund Proeve voor als governor CBvS

-

Does Travel - naar Suriname

Sigmund Proeve, Ex-directeur van De Surinaamsche Bank (DSB), is door president Desi Bouterse voorgedragen als de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Dat melden diverse Surinaamse media vandaag.

De voordracht is opmerkelijk; gisteren schreef het Surinaamse Dagblad De West nog dat de Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV) zich in collectieve zin verzet tegen een eventuele  benoeming van Proeve tot de nieuwe governor van de bank.

Proeve moest in januari 2017 weg bij de DSB vanwege het door hem gevoerde beleid en omdat de bank in rode cijfers terecht was gekomen.

UPDATE: De regering heeft het bericht bevestigd en zegt dat ze na consultaties met het bankwezen, besloten de heer Sigmund Proeve voor te dragen als de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname. De nog aan te treden monetaire autoriteit zal invulling geven aan deze functie voor een periode van zes maanden. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) zegt president Desiré Delano Bouterse, dat het niet zo eenvoudig is om tot een dergelijk besluit te komen.

Er is tot tweemaal toe van gedachten gewisseld met de Surinaamse Bankiersverening (SBV) over kandidaten over de governorfunctie. Alhoewel het aanstellen van een governor een prerogatief is van de regering heeft ze gemeend in overleg te treden met het bankwezen. Na het voeren van een aantal discussies met actoren bleek dat het bankwezen er niet uit kwam. Er zijn een aantal gesprekken gevoerd met de heer Proeve als lid van de Raad van de Commissarissen. Na een aantal sessies stemde het lid van de RvC toe met de afspraak dat er invulling gegeven wordt om een aantal zaken de moederbank rakende in orde te maken. President Bouterse noemt daarbij ondermeer transparantie en wetgeving. Er zal ook een diepgaand gesprek gevoerd worden ten aanzien van het fiscaal gedeelte.

De regering vindt het noodzakelijk een governor aan te stellen aangezien het niet raadzaam is deze functie lang vacant te laten. Van de nieuwe governor wordt ondermeer verwacht dat deze rust brengt op het monetaire en financiele vlak van ons land.

opening
Fernandes Express
BODO Party

71 REACTIES
 1. Nanga Proeve CBvS klari keba.

  Deze gast had toen hij directeur van DSB was altijd de bek vol over “prudent beleid” maar toen hij afzwaaide als directeur was die bank zwaar in de min en op het randje v.d. afgrond. De aandeelhouders v.d. bank hebben vanaf 2015 geen dividend in de vorm van geld gekregen.

  Deze gast is zwaar mislukt geweest als bankdirecteur en bouta moet wel goed gestoord in z’n kop zijn om deze mislukkeling naar voren te willen schuiven als governor v.d. CBvS.


  gemodereerd
 2. Zoals de dame het zei.De boeven worden weggehaald,gewassen en wat vernieuwd [dat zijn de dagen dat ze niet zichtbaar zijn]en dan komen ze op een andere plaats.


  Maak melding
 3. Reminder:

  ” … De waarschuwingen komen nadat DSB, met veertig procent marktaandeel de grootste retailbank van Suriname, vorig najaar rapporteerde dat het in de nasleep van de economische crisis zelf ook in de problemen was gekomen. De bank bleek honderden miljoenen Surinaamse dollars te hebben uitgeleend aan de regering van president Desi Bouterse, die daarmee de fors teruggelopen inkomsten uit de export van olie en goud trachtte te compenseren. Toenmalig bankdirecteur Sigmund Proeve werd omwille van dat onvoorzichtige kredietbeleid precies een jaar geleden de laan uitgestuurd. … ”

  Bron: https://www.trouw.nl/


  gemodereerd
 4. Meneer Proeve gefeliciteerd met uw aanstelling !

  Dit platform vertoont steeds meer anti Surinaamse trekken.

  Het is allemaal zeer negatief wat als nieuws uit Suriname wordt gepubliceerd. Het nieuws uit NL is altijd wel positief.

  Er gebeuren ook positieve dingens in Suriname.


  Maak melding
 5. Reminder :

  ” … De waarschuwingen komen nadat DSB, met veertig procent marktaandeel de grootste retailbank van Suriname, vorig najaar rapporteerde dat het in de nasleep van de economische crisis zelf ook in de problemen was gekomen. De bank bleek honderden miljoenen Surinaamse dollars te hebben uitgeleend aan de regering van president Desi Bouterse, die daarmee de fors teruggelopen inkomsten uit de export van olie en goud trachtte te compenseren. Toenmalig bankdirecteur Sigmund Proeve werd omwille van dat onvoorzichtige kredietbeleid precies een jaar geleden de laan uitgestuurd. … ”

  Bron: Trouw


  Maak melding
 6. Kom op Proeve bak ze maar net als je voorganger in hun eigen vet. Je hebt nu de kans van je leven……….


  gemodereerd
 7. Vernietigen van land en volk met al haar bezittingen, daar is paars zijn boeven gedreven in.


  gemodereerd
 8. Niet op de man spelen maar op de bal.
  Dat wil menigeen.
  Maaar volgelingen en halstarrige jaknikkers.
  Indien iemand een boevig verleden heeft en een bank te gronde heeft gericht.
  HOE KAN JE DAN VERWACHTEN DAT NUCHTERE BURGERS HEM.BIJ DE GROOTSTE BANK VAN HET LAND WILLEN PLAATSEN?
  Zijn er geen nieuwe kundige economen?
  Dames bijvoorbeeld?
  Is er niet een diefstal geweest, waardoor we steeds problemen hebben, bij de moederbank.

  Hoe kan je dan een oudbekende benoemen?

  Wat smaakloos.

  Out of the box? Echt niet.

  Gewoon een meeloper die nog meer gaat roven

  En dat is a politiek.

  Jullie weten dat bliksems goed.

  Roven jullie door hoor.

  Op is op.

  Trouwens nog wat.
  Geen rechtgeaarde burger zal ooit zijn naam aan deze zaak verbinden.
  Dus degene die wel gaat, heeft een dikke huid en zoiezo een duistere missie.

  Bless


  Maak melding
 9. Dit is ostoef nieuws nummer 1. hehehe
  Niemand wil deze job
  Karel wilde wel maar alleen als Boterse en Hoeftdraad opstappen. Deng mang no wannie.
  Dan maar deze topper.Hehe.
  Heerlijk. Me laf no ka.


  Maak melding
 10. A mang Bouterse vredi foe weer das. Deng mang o hanga mie mang
  Ye weer das noh , nanga a sem das mo hanga joe a mang Boterse e dinkie
  Even zonder gekheid evn zonder dolle
  A mang boterse edi jeers mie piekop. hehehe


  Maak melding
 11. Zoveel misstappen vlak voor de verkiezingen in mei a´s ben benieuw hoe het volk hierop zal reageren. Het spreekt voor zich dat er massaal op andere partijen gestemd moet worden. Als het volk nu niet de NDP afwijst, dan kan er gerust gestel worden dat ze deze chaos zelf op zich af roepen


  Maak melding
 12. Het was voorspelbaar, goed functionerende personen, kunnen het bij deze paarse criminele organisatitie vergeten, liever iemand op die belangrijke post, met een dubieus verleden, of nooit 100% gefunctioneerd heeft.


  Maak melding
 13. @ Frantz
  De president negeert het werkveld en haar voordrachten.
  De President negeert de afwijzing van Proeve door de banken.
  De president is vergeten dat Proeve de DSB bijna naar de afgrond leidde en iedereen bij moest springen.

  Dit is niet anti SU maar afgrijzen dat een bewezen sjoemelaar vertrouwen moet herstelen.
  De President creeert crisis na crisis


  Maak melding
 14. Bij het aantreden van de regering-Bouterse/Adhin. n augustus 2015 was reeds het voornemen om Proeve met de leiding van de CBvS te belasten. Met hem waren reeds vergaande besprekingen gevoerd.Echter, zijn naam kwam vroeg in de media, waardoor hij zich gebelgd daarover had terug getrokken. President Bouterse had destijds erkend dat met Proeve was gesproken en omdat zaken naar de media waren gelekt hij zich toen niet meer beschikbaar wilde stellen voor de functie. In januari 2017 werd Proeve door de raad
  van commissarissen uit zijn functie als directeur van DSB ontheven. De belangrijkste reden was het enorm verlies dat de bank in 2016 had geleden. Evakuatie van dat verlies en het functioneren van de
  toenmalige DSB-directie resulteerde in “een verschil van mening” tussen Proeve en de rvc, waarna hij op non-actief werd gesteld en geschorst. Hij werd daarna in ere hersteld, maar nam toen zelf ontslag.
  Aldus Brave. En als Cotinhou vindt dat hij ontslag neemt als het proeve wordt, is dat puur politiek spel, net zoals zijn eerdere uitspraken die hij later moest terug nemen en moet hij maar oprotten. Ik ga ervan uit dat ook de RVC van de DSB en de aandeelhouders dit door hebben! De man is niet zuiver bezig!


  gemodereerd
 15. Jojo
  A mang no mang jippie.
  Volgens mie a mang kong law. Deng san dies e psa. Loekoe a mang leeftijd, soso probleem, da a mang e siekie siekie.
  Logisch dat ye low toch


  Maak melding
 16. Kort na zijn vertrek uit Suriname in 2018 heeft Hans Moison ( directie lid van DSB) een interview afgestaan aan De Wate Tijd, In dat interview deed hij het mechanisme uit de doeken, dat voornamelijk bestond uit een financieel een-tweetje tussen de Centrale Bank en DSB-directeur Sigmund Proeve waardoor de noodlijdende regering-Bouterse geldmiddelen werden toegestoken, waardoor de bank in de rode cijfers deed belanden. Proeve is een handlanger van Bouterse en deze man zet iedereen in om de beerput dicht te houden. Van Trikt wilde blijkbaar niet langer meewerken aan allerlei onfrisse praktijken en werd daarom aan de kant gezet. 1 ding is zeker: welke regering er ook na mei 2020 aan de macht komt, ze moeten erop voorbereid zijn dat er veel lijken uit de kast zullen komen.


  Maak melding
 17. Hier komt een nieuwe hoofdstuk.. van wat steeds meer op een Griekse tragedie lijkt …Sigmund Proeve is een persoon die ons gaat trakteren op nog meer theater..De komende tijd.. Een bekende ex-kopstuk van de Surinaamse Bank.. Ja.. Mijnheer Proeve staat in de wandelgangen van de dsb bekend als de leenoom van de ndp.. Gaf een lening van 60 miljoen us dollar aan de Surinaamse regering zonder een afspraak over een terugbetaling te maken… Hij heeft weinig worst gegeten van de harde financiële wereld waarin wij nu leven.. Telting had een team.. mentaliteit … Het politieke werkklimaat was ook beter in de Telting jaren… De heer Moison..een Europeaan schreef een boek over het reilen en zeilen van de Surinaamse banken.. Hij beschrijft de rol van de Surinaamse President… bij het maken van financiële deals als geen ander… Moison beschrijft dat de nationale boekhouding gebeurt..,, zoals dat vroeger bij groothandel KERSTEN gebeurde.
  .,,,het was net geen huishoudboekje van oma,,, zei hij.. ..Het volk van Suriname voelt het ook aan.. dat ..s’lands munt de srd steeds verder wegzakt.. Voor het brood moet nu meer betaald worden… De President sprak..twee dagen terug van een verlies van vertrouwen..bij het volk… Hij zou er alles aan doen om het vertrouwen terug te winnen.. Kijken maar wat het wordt…


  Maak melding
 18. Lood om oud ijzer, gewoon een tering zooi in het land op alle fronten en opzichten!
  Ik dacht dat RobGay voorgedragen zou worden, want die heeft overal verstand van.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 19. Wat ik weet toen ik een puber was,had je een vrouw die zong bouta na jee kotie djang djang djowe.Toen had iemand het voor hem vertaald heeft hij die vrouw letterlijk kaalgeschoren.Ze heete Ciene Proeve.Dus nu neemt hij een fam hahaha


  Maak melding
 20. Voorzitter van de vakbond bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en De Surinaamsche Bank (DBS) vinden dat de nieuwe governor die benoemd wordt een breed draagvlak moet hebben. Indien iemand benoemd wordt die de goedkeuring niet draagt, zal hiertegen worden geprotesteerd aldus Robbie Berenstein.

  Met andere woorden we kunnen ons voorbereiden op protesten. Binnen een jaar twee governors met ontslag sturen is teveel van het goede. De president heeft een slechte hand rond benoemingen van ministers en andere bestuurders. Krijg je ervan als je steeds in dezelfde vijver blijft vissen.


  Maak melding
 21. Al duizenden jaren komen en gaan politieke leiders. Het is nog nooit eentje gelukt om zonder Gods hulp te regeren. In de toekomst zal het anders zijn. In het bijbelboek Daniël 2:44 staat geschreven waarom het anders zal zijn.


  gemodereerd
 22. Proeve heeft bewezen dat geen idee heeft wat te doen, het zaadje is gelegd voor groter schandaal.


  gemodereerd
 23. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van het regiem Bouterse, het is de vraag hoe het vol+ op 25 mei a´s gaat reageren. Het is te hopen dat een ieder zijn verstand gebruikt en deze boevenbende massaal wegstemt.


  Maak melding
 24. Okay dang, Suriname moet weer noodgedwongen Proeve proeven van D.D.B.
  Soema ab na bigi dong edi boy?

  En beste mensen (mango) God laat niet los, maar wij laten God los.

  God bless, jay jay Sranang. Gado de wi fesi mang.


  Maak melding
 25. Hiermede heeft de NDP een fikse duikeling gemaakt. Ze halen nu nog geen 10 zetels meer.
  In ieder geval 3000 stemgerechtigden minder (de werknemers van bacovenbedrijf FAI). Onbegrijpelijk dat de gehele top van een bedrijf de benen heeft genomen en met de noorderzon vertrekt. Wij moeten nu echt af van krabita anoe Bouterse. Alles mislukt bij deze man.


  Maak melding
 26. …er komt niets goede uit deze man
  Ellende v Su wordt alleen maar rampzaliger
  als Pv.n beetje karakter nog had zou hij uit liefde v Su niet ingaan op deze duivelse kus.
  dankzij nps’ers die hun partij hebben verlaten en leeghoofdige ndp’ers (en vooral dat n bepaald deel vh.niet ad.macht moet komen) gaan wij verder de ellende in.
  …geen gebrek aan nog n Venezuela.


  Maak melding
 27. Bouterse benoemt telkens onkundige nietsnutten op cruciale functies.
  De benoeming van Proeve leidt niet tot herstel van vertrouwen. Proeve is een meeloper en zal geen onafhankelijke Governor zijn.
  Op bevel van Bouterse zal geldpers harder draaien deze regering het hoge niveau van de overheidsuitgaven kunnen handhaven tot 25 mei.
  Daarna stort het hele zootje in en gaat de usdkoers naar 20 srd.


  Maak melding
 28. @Frantz,

  Natuurlijk zijn er heel wat mensen die een goed leven hebben in Suriname.

  20% heeft een goed leven maar 80 % heeft een heel slecht leven.

  Jij hebt een heel goed leven KUMAKOISI LOVER FRANTZ. Ik snap waarom je wil sterven voor je afgod.


  Maak melding
 29. @Henry, maar dat is in de hele wereld toch zo ? In Suriname zullen we nooit allemaal rijk worden.

  Een deel van onze bevolking het altijd moeilijk hebben. Ik zeg niet dat we dat moeten accepteren, maar het is wel de realiteit.


  Maak melding
 30. De overeenkomst terugdraaien waardoor de Surinaamse bank waarschijnlijk in problemen zou kunnen komen. Degene die de veroorzaker was van het probleem is Proeve himself en nu wordt deze clown benoemd tot governer van de CBvS.
  Boi de financiële wereld lacht en giert en brult van deze poppenkast


  Maak melding
 31. Zo gaat in suriname. Geeft een aap een pen, dan begint hij kris kras te schrijven.Te baas lobi joe, dan joe na man, ongeacht een voorafgaande antecedenten onderzoek. In 2016 werd kwam proeve in op opspraak wegens medeplichtigheid aan witwaspraktijken (casino affaire). Dat duidt aan op een zeer oncababele persoon. Integriteit nul coma nul. Ik vermoed dat niemand ambieert op de functie van loopjongen. Het is en blijft een corrupte bende daar.


  Maak melding
 32. Iemand met een besmet verleden op de stoel zetten dit is het bewijs dat we echt met achterlijke te maken hebben in su en de domme achterban maar denken dat hij de juiste persoon is


  Maak melding
 33. Proeve faalde bij de DSB en mocht toen als dank voor de onverantwoordelijke leningen aan de regering naar de RvC van de CbvS. Normaal zou hij als bankdirecteur nooit meer aan de bak zijn gekomen maar ja als je goede maties bent met Bouterse dan kan alles.
  Met de 200 miljoen en de malversaties van Trikt faalde de RvS duidelijk in haar toezicht en zou normaal de laan uitgestuurd zijn. Maar ja het was weer in het belang van de regering met haar geld honger en wanbestuur. Dus wordt Proeve niet ontslagen als RvC maar wordt hij Govenor van de CBvS.
  Onder de NDP maak je alleen carriere als je incompetent en crimineel bent.


  Maak melding
 34. de enigste reden dat proeve die functie krijgt is om de verkiezings campagne van de ndp te financieren
  nothing else
  hij is gewoon een doortrapte SCHURK


  Maak melding
 35. NIEMAND wilde of durfde het aan.
  Alleen iemand die toch al niet verder kon zaken en zonder toekomst neemt het klusje aan om zoveel mogelijk Boefdraad en Bouterse te ontlasten oid. Rust zal Proeve niet kunnen brengen tenzij hij echt serieus aan de slag gaat en Boefdraad en Bouterse aanpakt.


  Maak melding
 36. @jojo, denk je dat Proeve het lef heeft om forensische accountants aan het werk te zetten ? Het slagen van de heer Proeve valt en staat met openheid van zaken. Geloofwaardigheid van de CB staat op het spel.


  Maak melding
 37. Vertrouwen!!!

  Het is dezelfde man die eerder door malversaties bij de DSB op een zijspoor werd gezet.
  Ik denk niet dat Bouterse het geheel begrepen heeft. Het was de bedoeling om een Govorner te benoemen bij de CBvS zodat het volk van Suriname weer het vertrouwen in het bankwezen krijgt.
  Bouterse zijn verhaal klinkt ook niet plausibel, als zou de Bankiersvereniging geen mensen kunnen aandragen. Een ander verhaal is natuurlijk ook dat er niet voldoende mensen zijn die zich willen vergalopperen aan de chaos die CBvS heet.

  “Het staatshoofd zegt dat gekeken is naar geschikte kandidaten binnen en buiten Suriname. Echter, niemand was bereid, mede vanwege de complexe problemen waarin de CBvS recentelijk door schandalen in terecht is gekomen, de functie te aanvaarden.”

  Ik heb in eerdere postings ook al gesteld dat degene die zich aan deze functie waagt tot de komende verkiezing in mei zichzelf verdacht maakt.
  Het zal mij verder niet verbazen als vanaf nu de boel gaat escaleren en het totale economische systeem in elkaar dondert. Wellicht dat dit laatste in de huidige context op dit moment zelf een zegen kan zijn voor Suriname. De man heeft het te vaak over dat “Surinamers de verliezers zullen zijn”. Maar aan de andere kant, zolang het volk dit systeem op de been houdt blijken hij en zijn minister van financiën de enige werkelijke winnaars!


  Maak melding
 38. De ene graaier is afgezet of de volgende heeft zich aangesteld,alles wat bouta na voor presenteert ongeschoold,die denken aan een ding als baas kan stelen waarom ik niet,mensen geloof me het zal niet lang duren of,deze proeve gaat ook frauderen en stelen ,tenslotte het zijn foefoermang zoals ndp en de hele kliek van bouta,me lafoe aan de ene kant!!


  Maak melding
 39. Hoe laag kan je zakken? Als je je zuurverdiende geld niet wil verliezen dan zo snel mogelijk je geld daar weghalen. Aachten is voor blinde idioten


  Maak melding
 40. Even terug naar de verkiezingen van 2015. Boefdraad, toen in de functie van president CBVS, heeft achteraf eerlijk toegegeven monetair 2 miljard te hebben gefinancierd. Dit geld was nodig voor de verkiezingskas van de NDP.
  Mei 2020. De NDP heeft weer geld nodig en gelet op de devaluatie van de Surinaamse dollar liefst het dubbele. Dus 4 Miljard SRD. Nu is Hoefdraad geen president CBVS meer, dus kan hij niet meer graaien voor de NDP. Gersie wilde niet monetair financieren dus moest hij opdonderen. Van Trigt en Nijman volgden hem op de voet. Kennelijk wilden zij het spelletje niet meespelen en nu komt Proeve ten tonele. Van Proeve is bekend dat, gezien zijn verleden, hij zeker zal meewerken. Dus mensen: tussen nu en 25 mei zal er een monetaire financiering plaatsvinden van 4 miljard SRD. Het bewijs: let op de koersen van de Euro en USD. Deze zullen hiermede met zeker 25 tot50% stijgen. De koers van de USD zal dan ruim 15 SRD zijn.
  Aorta heeft het ook goed voorspeld en ingezien.


  Maak melding
 41. Mensen krijgen voedsel pakket,en een grondstuk,daarmee koopt de domme surinaamse bevolking,17 rijkste land,en kijk wie rijk,wordt soso bouta boefdraad adhin simon allemaal hebben uit de staatkas gestolen??


  Maak melding
 42. Adhin,het geld ligt daar en mag gebruikt worden. WEL ZE GAAN HET GEBRUIKEN, MET PROEVE AAN HET STUUR. 2015 WILDE HIJ ZGN NIET ,OMDAT HET VROEGTIJDIG WAS UITGELEKT, HIJ MOEST WEIGEREN OMDAT HIJ NIET DOOR 1
  DEUR KON MET BIJNA HET VOLTALLIG BESTUUR EN PERSONEEL VAN CVBS DAT ER TOENERTIJD ZAT. ,DAT PROBLEEM HEBBEN ZE MET HOEFDRAAD OPGELOST DOOR PERSONEEL TE LOZEN EN TE ZORGEN DAT ANDEREN UIT PURE FRUSTATIE ZELF OPSTAPTEN..
  HET ZAT ERIN DAT DEZE MAN ZOU WORDEN AANGESTELD,WANT MET HEM HEBBEN ZE DAN VRIJSPEL. GELD LIGT DAAR OM GEBRUIKT TE WORDEN ZOALS ADHIN VERKONDIGDE. MAAR ZOALS EERDER,VAKER GEZEGD, KOMT EEN DAG DAT BOUTERSE EN ZIJN COMPANEN EN DNA LEDEN AANGEPAKT ZULLEN WORDEN, HIERVOOR HEBBEN WOJ GEEN PG NODIG OM DAT TE DOEN. DOEN WJ ZELF. EN DAN NIET ALLEEN NDP’ERS MAAR OOK VD VHP,NPS,PL,ABOP EN ANDEREN. LEVENSLANGE MINISTERS SALARISSEN ZULLEN WORDEN INGETROKKEN,GRONDEN ZULLEN WORDEN TERUGGENOMEN EN ALLES WAT ZE BIJELKAAR GEROOFD HEBBEN ZULLEN ZE MOETEN AFDRAGEN TOT AAN HUN ONDERGOED. HOOP NIET DAT SOMMIGEN EERDER DE PIJP UITGAAN WANT ZE MOETEN DAT MEEMAKEN EN ONDERGAAN EAT HUN TE WACHTEN STAAT.
  S B V KOMT ERAAN. EN EEN IEDER DIE BOTER OP ZIJN KOP HEEFT ZAL AANGEPAKT WORDEN. NIEMAND ZAL WORDEN GESPAARD.


  Maak melding
 43. Als er betere regels en zware strafmaatregelen waren voor het graaien in de staatskas. Zou men dit niet durven.
  Dus de opositie die jaren de kans had heeft nooit zulke regels gemaakt.
  Ook regels voor bewindslieden die niet plots miljonair kunnen worden na 5 jaren. Door goede vermogens scan voor en na hun periode, is niet goed en niet eens gemaakt.
  Geen enkele parlementarier maakt zulke wetten of vraagt erom.
  Kortom ze willen allemaal rijk worden.
  Onder het mom: we helpen armen.

  Nou de armen kunnen zichzelf helpen als jij als parlementarier van de staats eigendommen afblijft.
  Een voorbeeld: je mag jezelf niet zegenen.
  Is ook stelen.
  Brunswijk heeft ook grote concessies en leningen zondet onderpand.
  Er moeten regels komen.
  Dit loopt de spuigaten uit.
  Allemaal stelen.
  Kinderen van politici hebben 3 banen.
  Anderen zijn diplomaten.
  Werken geen dag.
  Daarom dit gedrag.
  Dus, beginnen met ethische regels.
  Dan komt alles ok


  gemodereerd
 44. De demente, fossiele, gedrogeerde dronkaard vond gelukkig nog onderin de paarse grabbelton een mati met een criminele CV.

  Áls je weigert bij de veroordeelde massamoordenaar gaan de duimschroeven aan totdat je ja zegt.

  Zie Eusjenneke San, en nu dus Proeve.

  NDP = Theater van de lach 🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding
 45. Interessant Proeve en Hoefdraad met Bouterse in het midden. Als lid vsn de RVC heeft hij gezien en gehoord wat er plaats vond. Zo hij heeft zich ingedekt bij bouterse tegen hoefdraad. Veel geluk Proeve. Hoefdraad ga je verpletteren als je niet stevig op je voeten staat.


  Maak melding
 46. Lieve mensen. …
  Proeve is ook lid van de RC van firma Kirpalani. …en de heer Kirpalani is een van de bazen bij de CBS. …..dus 1 en 1 is makkelijk op te tellen. …keizer DDB zit geruster in zijn troon met nog meer money van het arm volk. ..Boefdraad is de dans weer ontsprongen en mag weer naast peggy slapen. ….en tricky boy mag hangen. ….zo kabbelen we onrustig voort naar 25 mei en de koers en de prijzen? ???? Hee tassendrager Aloemang. ….waarom zijn de aardappelen en uien niet goedkoop? ????


  gemodereerd
 47. als je geld wil behouden zet het niet op de svb. ze wachten op jou geld daar om het van je stelen dus Surinamers boycot de svb.


  gemodereerd
 48. Als iemand geloofd dat Robert van Trikt 200.000.000 us dollar heeft gestolen dan is die net zo dom als de aanklagers.Ten eerste wordt zo een transactie niet zomaar verricht. En waar moet je het stallen. Banken willen weten wie je bent en waar het geld vandaan komt. Er zijn echt andere dingen die spelen. Waarom is Hoefdraad weg is het niet ernstig genoeg om bij het verhoor te blijven. Giem wang brik Boi.


  Maak melding
 49. Prerogatief
  Een prerogatief, van het Latijnse praerogativa en het Franse prérogative, is in het staatsrecht en het bestuursrecht een recht dat aan een bestuurder of autoriteit met uitsluiting van alle anderen, is opgedragen.
  Het begrip wordt vooral in samenhang met de rechten van de kroon of van de koning in het bijzonder gebruikt. In het verleden waren het recht op gratie, het verlenen van adeldom of het voeren van een buitenlands beleid koninklijke prerogatieven. In Nederland heeft de koning geen prerogatieven meer, deze zijn sinds de grondwetshervorming van Thorbecke in 1848 overgegaan op de Kroon als bestuursorgaan.
  De Britse koningen hebben nog wel tal van prerogatieven, maar deze worden in hun naam door de ministers-presidenten van hun koninkrijken, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië uitgeoefend.

  Feit is dat je dit alleenrecht niet naar gelieven mag gebruiken.

  Verzoek aan de volgende regering: corrigeer de grondwet op dit punt.


  Maak melding
 50. De ndp blijft aan de macht ondanks het 10 jaar een rotzooi heeft gemaakt van dit land.
  Moorden, drugs, stelen en bedriegen kenmerk van deze regering.
  Maar een heleboel z.g eerlijke mensen worden door deze situatie in het land rijk, rijker.
  Ze gaan niet op de ndp stemmen maar hopen dat deze partij wint, anders vervalt hun inkomsten.
  Ze accepteren deze chaos omdat ze makkelijk het land in- en uit kunnen.
  Hebben voldoende middelen van bestaan, mooie huizen(die zij voor veel € en & verhuren)
  erven, auto’s enz.
  In troebel water vissen leerde ik op school lang geleden.

  Deze mensen hoor je niet, zijn slim en sluw vergis je niet, maar gaan dan door het leven als eerlijke Surinamers burgers.

  Jammer voor het arme deel van de bevolking die het ook verdienen om een leuk leven te leiden.

  Suriname is verziekt en zwak, het zal jaren duren voordat de situatie weer herstelt en gezond is.


  Maak melding
 51. Haha, de update is toppie
  A mang proeve ka wang gries
  President zegt
  niemand komt me zeggen wie ik op die post zet
  Er zal ook een diepgaand gesprek gevoerd worden ten aanzien van het fiscaal gedeelte.
  Na dappi ie ka mie boi

  Suriname heeft geen regering, geen oppositie, maar wel een dictator.
  Iets dat is uitgestorven, net als dinosaurussen.
  Goed nieuws uit Suriname . hihihi speciaal voor de mongool Frant, de racist


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES