Wordt Karel Eckhorst de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname?

39
Karel Eckhorst
Econoom Karel Eckhorst

Na de aankondiging van de Surinaamse president Bouterse, dat hij maandag bekend zal maken wie de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname wordt, gaan op dit moment een aantal namen rond op sociale media. Daarbij wordt de naam van Karel Eckhorst steeds genoemd. Ook de naam van Siegmund Proeve is gevallen.

Volgens Bouterse is met één persoon in principe al overeenstemming bereikt om de job te aanvaarden. Er zouden nog afrondende gesprekken gevoerd worden. Ook zou reeds een antecendentenonderzoek zijn begonnen zei de president.

Eckhorst is geen onbekende bij de bank, hij was er eerder werkzaam en werkt momenteel voor de Worldbank. Proeve was eerder directeur van De Surinaamsche Bank NV maar werd in januari 2017 ontheven uit die functie.

Een andere naam die genoemd wordt is die van Gillmore Hoefdraad. Hij was vanaf 2010 ook al president van de Centrale Bank van Suriname en is sinds 2015 minister van Financiën.

Meer over Eckhorst in dit filmpje:

39 REACTIES

 1. Ja is goed , ga maar en succes en weet je wat president commissaris V Kirpalani zei vandaag : dat er 197 miljoen $ van de banken zijn gebruik, misschien wel misbruik !!!! 😱
  Ja inderdaad we dromen lekker verder en dan nog moeten wij ons hoofd houden, namens de president moordenaar. Dit is echt klote voor ons allemaal, zonder dat de dna het weet. En die leningen allemaal verdampen in bouta en boefje in hun reet. Schandalig!!! Echt waar 😳


  Maak melding

 2. Karel Eckhorst is GEEN dief! Is een integere en kundige macro econoom. Hij zal het daarom dus niet worden of zal zelf bedanken.

  Ik denk Proeve of idd Hoefdraad (met Amzand Abdoel dan minister Finance, God hebbe onze ziel)


  Maak melding

 3. @ Blakaboy: Ju boy wiki kies ju srefi dringi sukruwatra nanga Hofmandruppel bika Bauta & The gang panti ju zielie nanga a die fu alla Sranangmang sai libi en dede keba.
  Na wang sjeng nanga deng lanti didibri fu tide.


  Maak melding

 4. Het wordt een vrouw.
  Maar waarom aast men naar deze baan?
  Er is toch geen geld.
  Of wil men de privileges?
  En lekker meegenieten.
  Reizen.
  Beveiliging.
  Luxe.
  Verder niks goeds doen voor het land.

  Bless


  Maak melding

 5. Een intelligente adviseurs bij WB en IMF heeft niets te zoeken in een boeven nest. Hij wordt onder gesneeuwd. Hij weet heel nadrukkelijk wat er fout zit en hoe fout Boefdraad en van Trikt bezig waren.
  Voor hem is het zelfmoord als hij mee gaat doen.


  Maak melding

 6. Jan, piet, klaas, rob, whatever wie men daar zet. Die functie functioneert als een doorgeefluik waardoor een goed beleid nooit gevoerd kan worden. De persoon zal moeten (lees verplicht) luisteren naar ddb en boefdraad om achteraf de schuld te krijgen voor wanbeleid. Als de alles vernietigende ddb zegt …zet die moni machine aan boi, dan moet de govenor als een klein hondje baas gehoorzamen. Trikt is levende getuigen hiervan. Dit land is nooit goed vanaf gekomen met ddb en zal ook nooit goed komen met ddb. People foe sranang…opo joe ai. De duivel op weggejaagd en verbannen worden.


  Maak melding

 7. Een tijdje terug was naar buiten gekomen dat er een adviseur werkzaam was op het ministerie van financieèn (geregeld door boefdraad) tegen een top salaris. Ik ben benieuwd of het om deze gast gaat.

  Het maakt niet uit welke governor er nu gaat komen want die persoon zal net als Gersie en Van Trikt een marionet moeten zijn van Boefdraad & Bouta en naar hun pijpen mieten dansen. Wanneer men de grens heeft bereikt zullen boefdraad & bouta wel een reden vinden om die persoon te lozen.

  Je moet wel goed gek in je kop zijn om in deze omstandigheden en onder het huidig corrupt en roofzuchtig regime governor te willen worden. Helaas zijn er wel genoeg mensen die bereid zijn om hun integriteit te verkopen voor flink wat geld en privileges.


  Maak melding

 8. “Naast de US$ 100 miljoen aan de vreemde valuta kasreserve van de handelsbanken is ook US$ 97 miljoen aan termijndeposito, dat onder beheer was bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), gebruikt. Maar er is geen sprake van fraude legde regeringscommissaris Vijay Kirpalani uit op een persconferentie vrijdag.”

  “Van de internationale reserves, waar de kasreserve deel van uitmaakt, is goud voor US$ 85 miljoen opgekocht.”

  “Het geld is gebruikt voor een applicatie te weten interventie en dat had niet moeten plaatsvinden. Het is niet vervreemd of er is geen fraude gepleegd. Bij een interventie krijgt de CBvS de tegenwaarde terug in SRD. Dus die transacties zijn gelist”, stelde de regeringscommissaris.”

  Wat opvalt aan bovenstaande quotes is dat de regering bij monde van de President en de minister van financiën de volledige verantwoordelijkheid van zich afschuiven. Daarnaast blijft er sprake van diefstal, fraude en misleiding en zijn deze vraagstukken nog steeds niet opgelost: iets afpakken van een ander zonder toestemming is diefstal. Achteraf roepen wanneer je al gesnapt bent dat je het terug gaat geven, is nog steeds diefstal.

  Wat mij verder verbaasd is dat zowel de President en de minister van financiën in andere media te kennen geven dat zij bij eerdere soortgelijke situaties banken als DSB en FinaBank van de ondergang hebben gered en dat nu weer kunnen. De FinaBank spreekt dit verhaal in weer een ander medium tegen. Waarop Hoefdraad in hetzelfde medium aangeeft dat de FinaBank wel degelijk in ernstige problemen verkeerde toen hij Governor van CBvS was. Het welles nietes spelletje is begonnen.
  Zowel nu als eerder in de periode 2014 – 2017 wordt alles in het werk gesteld om aan te tonen dat de President en de huidige minister van financiën veel tijd hebben gestoken in oplossing zodat de banken konden worden gered van ondergang. Onze redders in nood.
  Jammer genoeg vergeten deze twee figuren gemakshalve erbij te vertellen, dat zij toen en nu zelf de oorzaak waren o.a. door de onverantwoord grote leningen van de banken aan de overheid, van het bijna bankroet van deze systeembanken.

  Surinamers weten intussen dat er in het verleden onder deze regering ten onrechte een rooskleurig beeld is geschetst over de Surinaamse economie en ook al eerder werd gevraagd door deze zelfde President om de rust te bewaren in deze. Volgens het staatshoofd kunnen wij het ons de chaos die kan ontstaan niet permitteren. Je kan je al afvragen wie deze chaos heeft doen ontstaan.
  Waarom zouden de Surinamers de President en de minister van financiën NU dan wel geloven?

  Het vertrouwen in de CBvS is nu op het nul punt en kan volgens mij alleen nog hersteld worden door een nieuwe regering zonder figuren uit de NDP. Elke Governor die nu benoemd zal worden is, gezien de trackrecord van deze President en zijn gang bij voorbaat al verdacht. Je moet dan wel een bord voor je kop hebben om te denken dat je als patriot onder deze leiding tot en met de verkiezingen in mei nog iets kan betekenen voor je land.


  Maak melding

 9. Suriname heeft een groot probleem en dat is niet de NDP. Wordt tijd dat we in de spiegel kijken. We zijn multi-etnisch maar tegelijkertijd zeer racistisch.

  Alle Afrikaanse Surinamers zijn moordenaars, dieven en onbetrouwbaar en de Aziatische Surinamers eerlijk en hardwerkend.

  Is dat onze koloniale erfenis ?


  Maak melding

 10. @Frantz 8 februari 2020 At 21:11
  Helaas voor jou, jij speelt telkens zelf weer die racistische kaart. Nergens in de reacties hierboven heeft er iemand een racistische opmerking gemaakt. Je bent dus weer door de mand gevallen, jij blijkt toch de grootste racist te zijn hier en er bestaat geen grotere.
  En weet je, als jij het vaak genoeg blijf roepen, gaan de mensen je misschien geloven. Je weet toch de illusie van de waarheid?


  Maak melding

 11. Voor de economen hier.
  Kan ik mij inschrijven voor de obligatie van Staatsolie?Voor een klein bedrag.Meer heb ik niet maar wil een keertje toch beleggen om eens gewichtig te doen.


  Maak melding

 12. @Sabaku, Ik benoem alleen de stereotypen. Bijvoorbeeld dat de V.H.P betere bestuurders dan de N.D.P heeft, terwijl het bestuur van de V.H.P heel etnisch is. Waar is dat dan op gebaseerd? Laten we elkaar a.u.b niet voor de gek houden.


  Maak melding

 13. BREAKING: HOEFDRAAD ONDERHANDELT MET CHINEZEN / 500 MILJOEN USD VOOR 20% OFFSHORE OLIE/GAS
  Terwijl u nog aan het bijkomen bent van het nieuws van de kasreserve, nu ook dit nog. Er zijn nu onderhandelingen gaande tussen Hoefdraad en Chinezen om de 20% te verkopen. En wel voor het luttele bedrag van 500 miljoen usd. Elias zei maandag nog dat de waarde minimaal 10 miljard usd is.
  De NDP gedraagt zich als een junkie. Na de valuta kasreserve zijn onze olie en gas nu aan de beurt. Enige wat ze interesseerd is om nog voor de verkiezingen flink te cashen.

  Suriname in de uitverkoop


  Maak melding

 14. Suriname heeft een sociaal – integriteits probleem. Onbetrouwbaarheid en opportunisme vieren hoogtij. Njang monilisme viert er hoogtij. Bovendien: waar een volk ambitie ambieert mbt innovatie en vooruitgang, krijgt men dit alles. Jammer..
  gemodereerd

 15. Ik bedoelde als bij een volk de ambititie ontbreekt tot innovatie en vooruitgang, zijn dit soort decadente zaken het gevolg.
  gemodereerd

 16. @ Sabaku 8 februari 2020 at 20:42

  Ik geloof dat verhaaltje niet dat er met de kasreserves goud gekocht is worden want de valuta kasreserves waren in $ dollars en als ik me niet vergis had een tijdje terug governor Van Trikt gezegd dat men bezig was om goud op te kopen met SRD’s.
  Die uitspraak is toendertijd niet gecorrigeerd geworden door de regering dus ik ga ervan uit dat Van Trikt op dat gebied de waarheid sprak.

  Ook het verhaal dat de kasreserves zijn gegaan naar de aankoop door de CBvS van Blauwmeer van DSB/Assuria Vastgoed om DSB overeind te houden geloof ik niet want die koop/verkoop vond in 2018 plaats en de valuta kasreserves zijn pas vanaf mei 2019 voor het eerst gestald geworden bij de CBvS.

  Het ziet ernaar uit dat het volk voor de zoveelste maal voorgelogen wordt.


  Maak melding

 17. Wel je niet een hectare grond gratis ,dan kan je bewijzen dat je iets achter laten voor de nakomelingen .

  Had jij de afrikanen naar Suriname gebracht ,zat jij als kapitein op de schepen .

  Al moeten wij terug naar Afrika ,daar is groot genoeg om wat daar te doen .

  Denk jij dat alleen met werken je vooruit gaan breng in een land .

  Kijk maar hoe men werk in Europa en America toch zijn er zoveel problemen .

  Ga je kippen vlees eten en lekker je auto rijden en TV kijken .

  Ik zou niet in je omgeving komen wonen in Suriname ik woon in de Rimbo of bos .

  Noem een probleem in Suriname op en geeft aan hoe je dat kan oplossen .

  Je ziet de problemen in Suriname en Nederland geeft een voorbleed hoe je ze kan oplossen

  Met je geschrijf dat Afrikaanse Surinamers zijn moordenaars .

  Maken zij dan de wapens op deze wereld die afrikanen in Suriname .

  Ga lekker in jou buurt wat mantelzorg doen vraag Burger meester of DC om iets in jou wijk te doen .

  Ik hoop niet dat je kinderen heb ,die ook zo als papa denken .

  En ik ben ook een Afrikaanse ,maar deze zwarte werk niet meer ,mijn voorouders hebben al genoeg gewerkt voor mij .

  De kolonisten en mijn voorouders hebben genoeg achter gelaten dat ik nooit meer hoeft te werken

  Hou de hoofd koel zand er over slaap lekker

  De Groeten

  van

  Bokasa Bouterse ik ben een Ingi ik werk hard


  Maak melding

 18. Ben je in Suriname geboren Franfz ,ken je de geschiedenis van Suriname niet .

  Er zijn boeken over Suriname ga lekker lezen ook op internet druk geschiedenis van Suriname van af jaar 1600 tot 1980 .

  De groeten

  van
  Ingi Bouterse .


  Maak melding

 19. Franfz in welke wijk woon je in Suriname of Nederland ,heb je kinderen of familie leden .

  Franfz denk jij dat je met je gevoelens een bijdragen levert met het geschrijf op internet .

  Blijf dromen de mensen op de wereld zijn zulke denk beelden zat Franfz .

  De Groeten

  aan

  Franfz zand er over hou de hoofd koel


  Maak melding

 20. Van Trikt ingesloten te Richelieu

  De gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt, is momenteel ingesloten in het nieuwe cellenhuis te post Richelieu in het district Commewijne. Maximaal 18 arrestanten kunnen in dit cellenhuis worden ingesloten. Uit betrouwbare bronnen heeft Dagblad Suriname vernomen dat Van Trikt alle overeenkomsten getekend heeft in nauw overleg met de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. Van Trikt ontkent tot nog toe alle beschuldigingen, die aan zijn adres worden gemaakt. In deze zaak werd de verdachte Van Trikt gisteren wederom verhoord. Hij houdt voet bij stuk niets af te weten van welke malversatie dan ook. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

  Interessante wending van dit mega fraude onderzoek


  Maak melding

 21. Beste mensen, dit gaat hem niet worden. Want een ieder die met D.D.B. werkt belandt gegarandeerd in de sloot, tenzij je dat lekker en comfortabel vindt. Hoe integer je ook bent, maakt niet uit. Geen enkele zichzelf respecterende mini, macro of welke econoom dan ook zou de taak op zich moeten nemen.
  D.D.B. & Co dwingen je door allerlei bedreigingen en misleidingen om a- nationalistische zaken te doen. Sommigen hebben hun ziel reeds aan de money devil verkocht. Don’t be the nex . Zie het resultaat.

  Aboen, wang sweet & blessie Sonday, Sonrice 🙂


  Maak melding

 22. Als deze man zich over laat halen doet hij dat alleen met een 100% terugkeer garantie naar IMF en Wereldbank en met hun opdracht het land van Bouterse en Hoefdraad te reden.
  Zo niet dan is hij geen knip voor de neus waard.

  Kanhai laat nu al naar buiten komen dat van Trikt in coördinatie met Boefdraad werkte. iets anders is ook geheel onmogelijk.
  Wordt heel interessant als Kanhai Boefdraad aan moet wijzen als mededader en wellicht de hoofddader.


  Maak melding

 23. Mie ne begrijp
  sande Trikt tik a sem avcattie lik a mang die e beschuldig ing.
  Dang joe moes dong no go. A no kang toch
  Sa me missie dang
  gemodereerd

 24. absoluut afwijzen als pres.CbvS..sorry geen trackrecord dat tot de verbeelding spreekt.kan n eerlijke kerel zijn maar weten onvoldoende.met IMF lui hebben we genoeg ervaring..sorry
  Jim Boussaid is de juiste kandidaat-zal ook steegjes hebben laten vallen-maar heeft zijn sporen verdiend bij Hb.


  Maak melding

 25. Ik leg mijn geld niet graag in handen van de ras dat niet met geld kan omgaan. Toch komen de bank-presidenten steevast voort uit deze groep. Opvallend, maar niet erg vreemd in Suriname. Want neigroïsering van de samenleving is al voor 70% gevorderd. Nog 5 jaar en het wordt 95%.


  Maak melding

 26. Niemand is te vertrouwen in Suriname.
  Een ieder die in contact komt met meneer Bouterse, raakt besmet met met zijn virussen.
  Dus mensen pas op!!!
  gemodereerd

 27. Op het moment toen in 1975 de macht werd gegeven aan een ras die totaal geen kaas heeft gegeten van politiek en besturen, kan je niet anders concluderen dat het land Suriname, synoniem is aan Uganda, Zimbabwe, Ghana enz enz.
  Dus zolang je deze mensen aan het roer hebt, zal er niks veranderen. Je kan hier dagen en nachten over discussiëren maar zo is het en niet anders.
  Laat de mensen die integer zijn, en hiervoor hebben gestudeerd hun werk doen. Oftewel de juiste mensen op de juiste plek
  Moordenaar Bouterse weet helemaal niks van beleid maken, besturen, lange termijn visie, laatstan dat hij een goede onderhandelaar is. Wat hij wel weet is moorden, bedreigen, drugs smokkelen, stelen, enz enz.
  Zolang hij er is zit blijft Suriname een 2e Zimbabwe met dito toestanden.
  Wordt hoog tijd dat hij naar de eeuwige jachtvelden gaat!!!!
  God bless Su!
  gemodereerd

 28. Zolang onze duivelachtige junk pres iemand ergens plaatst is het gedoemd!!!

  Deze gek heeft dit allemaal zelf opgezet ..a junkie ab bigi ai!!!

  Gaat hij 100 milj kunnen snuiven hij is al rijk door coke ..en toch a dagoe go foefoer a moni wanneer is het genoeg…nooit wat dat is een verslaving.
  Een junk heeft nooit genoeg ..vooral als hij meerdere verslavingen heeft verlaafd aan macht hebzucht moord leugens en ga maar door.

  Suriname zal nooit meer hetzelfde zijn…geen vrede geen rust alleen maar ellende.
  Hij plaatst de ene schurk na de andere ..want dan weet hij na geven moment als het mis gaat dat hij vinger kan wijzen.

  Want onze junkpresident doet nooit wat geen moord geen coketransporten niets .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.