VIDEO: Man ernstig gewond bij kappartij in centrum van Paramaribo

16
VIDEO: Man ernstig gewond bij kappartij in centrum van Paramaribo

Bij een kappartij zojuist in het centrum van Paramaribo is een man ernstig gewond geraakt aan zijn linkerhand. Het incident vond rond 19.30u plaats vlak voor Lucky Store aan de Jodenbreestraat in Suriname.

De redactie van Waterkant verneemt dat het slachtoffer een parkeerwachter is. Hij is gekapt door een man die gevlucht is in een witgelakt voertuig. Het motief van de daad is nog niet bekend. Er ontstond grote consternatie bij het winkelend publiek.

Het Surinaamse Command Center kreeg de melding meerdere keren binnen. De politie van bureau Centrum en manschappen van de Algemene Surveillance Dienst (ASD) waren snel ter plekke. Een ambulance werd ingeschakeld waarna het slachtoffer is afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp.

De politie van Centrum heeft de zaak in onderzoek. Een filmpje van de situatie ter plekke:

16 REACTIES

 1. De frustratie word af gereageerd op een weerloze hulpbehoevende hosselaar. Wat een lafaard !!!!!
  gemodereerd

 2. Ergste van alles is , dat een (verpleegsters) zelfs bij staat te kijken en niets doet net als die andere koeien 😡😡🤬 Een slagader verbinden voorkomt verdere bloedverlies. Ai booi!
  gemodereerd

 3. Jeetje man, dit is de prijs van hard werken tegenwoordig in Suriname. Men wordt grandioos leeg geplukt of beroofd of dood gekapt.
  Er is een potentiële hulp verlener erbij, maar doet niks . Net als onze president: minister steelt 100 miljoen maar hij doet niks. Simpelweg a No MI …go dok…


  Maak melding

 4. Een verpleegster een gewone weet meestal niets van trauma en verkeersongelukken. Ze wacht op docter’s orders. Die komt er niet in zo’n geval.

  Dat was wreed geweest om iemand te kappen. Verruwing van criminaliteit. Koers usd 1 op 10.


  Maak melding

 5. Het is alom bekend dat de verpleegsters in ons land niet weten hoe zij acuut moeten handelen. Zelfs EHBO lessen, krijgen zij niet. Bloedingen stelpen nooit van gehoord. Zij wachten tot de arts terug is vanuit het buitenland. Patient overleden. Deze verpleegsters kunnen beter in eigen land blijven want in Europa gaan werken op dit niveau zal een hele zware dobber worden.Elke maand/jaar worden er klinische lessen verzorgd door artsen en verpleegkundigen op de werkvloer. Bijscholingen voor artsen en verpleegkundige zijn aan de orde van de dag. Je wordt verplicht opnieuw 2 jaar scholing te gaan volgen, pas na je diplomering kun je BIG geregistreerd worden. Meestal worden zij als niveau 3 ingezet in verzorgingshuizen. Trouwens Europa is alleen opzoek naar HBO-V verpleegkundigen in opleiding of BIG geregistreerd. Met de juiste vakbekwaamheden. Het is zeer jammer dat men niet weet te handelen in acute situaties. Dan kan deze regering 100 ziekenhuizen bouwen op elke hoek van de straat, wanneer je geen goed, betrouwbaar opgeleid personeel hebt, stop er dan mee. Want dit heet water naar zee dragen. Kennis, kunde, inzicht, motivatie, sociale vaardigheden ontbreken. Ze leren het nooit.
  Mijn opa zei altijd: Door het dragen van een wit stukje textiel ” verpleegsterskleding of een wit jasje maakt jouw niet tot een Top verpleegkundige of arts” Ze leggen niet voor niets een eed af en ondanks dit, laten zij onnodig dagelijks mensen sterven in ons land.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 6. Boeboe Bit Sjorie, ik heb weer iets van je geleerd. Ik wist niet dat er zoveel hoge eisen werden gesteld aan Nederlandse verpleegkundigen. één ding weet ik zeker, een Nederlandse verpleegster zou niet staan te kijken en niets doet. Is echt een sarie torie.
  gemodereerd

 7. Ja als je geen hulpmiddelen bij je hebt kan je niks doen. Geen handschoenen en verband spullen. En mensen denk aan aids gevaar. Als bhver moeten we eerst aan je eigen veiligheid denken dan de rest. Als je besmet raakr ben je nog verder van huis.


  Maak melding

 8. Duidelijk te zien dat het volk verhit is. Dan krijg je deze soort toestanden. Hun hoofden zitten vol van alle ellende die gaande is. Van toenemende roofmoorden tot openlijk miljoenen usd stelen. Ik hoop dat na 25 mei het volk weer tot rust kan komen. Het arme volk verdient een goede verzorging dat al 10 niet meer is.


  Maak melding

 9. Een verpleegster, dient in alle omstandigheden , haar plicht te doen. Tip voor de korpschef, preventief fouilleren kan misschien helpen, maar pas op dat je niet zelf het slachtoffer wordt.


  Maak melding

 10. @boeboe bshorie…
  Volledig mee eens. Je slaat de spijker op zijn kop.Dit is gewoon schandalig en te triest voor woorden dat een verpleegkundige met haar boodschappen nog aan haar hand staat te kijken. Waar gaat het heen met ons land.
  gemodereerd

 11. En opnieuw. Het vee staat erbij en kijkt er naar. Niemand gehoord van EHBO ? EERSTE. HULP BIJ ONGELUKKEN/ONGEVALLEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.