VHP: Diepgaand onderzoek nodig naar verdwenen USD 100 miljoen

48
amerikaanse-dollar-usd

Voor de VHP blijft er grote onduidelijkheid bestaan over de vraag hoe de USD 100 miljoen uit de kasreserve is verdwenen. De partij eist een diepgaand onderzoek naar de gang van zaken, zoals zij ook heeft verwoord in haar interpellatie in De Nationale Assemblee. Voor de partij zijn vele vragen nog steeds niet helder beantwoord en de persconferentie van de president heeft die onduidelijkheid niet weggenomen, zegt voorzitter Chan Santokhi.

Voor de VHP gaat het er niet in dat de voormalige governor Van Trikt volstrekt op eigen houtje heeft gehandeld. Iemand moet ergens een moment een opdracht hebben gegeven, er moeten interne documenten zijn opgesteld, handtekeningen geplaatst en stempels gezet. Wie, wat en wanneer: basisvragen die om een antwoord schreeuwen, merkt Santokhi op. De VHP laat door deskundigen onderzoeken of er gronden zijn voor aangifte van oneigenlijk of misbruik van overheidsgelden. “We wachten af wat deskundigen ons op dat punt zullen adviseren”, zegt de voorzitter.

De VHP onderschrijft de oproep van de president en andere bestuurders om er voor te zorgen dat de Surinaamse banken normaal kunnen blijven functioneren. “Dat is in het belang van een ieder. Het neemt niet weg dat degenen, die tegen de regels in aan het geld van onze burgers en spaarders zijn gekomen, ter verantwoording moeten worden geroepen. Waar is het geld gebleven?”. Als het aan de partij ligt moet het geld direct teruggestort worden aan de banken.

Voor de VHP blijft het ook zorgelijk dat dat de wisselkoersen de afgelopen dagen zijn gestegen, mede als gevolg van deze negatieve ontwikkeling bij de Centrale Bank van Suriname.


48 REACTIES

 1. Iedereen die van Suriname houd kan niet tegen deze voorstellen zijn. Foresische accountants moeten onderzoek doen. De onderste steen moet naar boven komen.


  Maak melding

 2. Voor de VHP blijft het ook zorgelijk…???? Wie houdt wie hier nou voor de gek. De wisselkoers in Suriname wordt door de VHP bepaald en dat weet iedereen.!! Dus dit lul-verhaal slikt niemand. Deze gasten geloven echt in hun eigen leugens.
  gemodereerd

 3. Terecht maakt de VHP én 90% van het arme volk zorgen. Wonen in een dictatoriale failliete staat is not don. De democratie moet bewaard blijven. Het is een burgerrecht.

  De vraag is of daadwerkelijk een (justitioneel) ondezoek gaat komen……de volgende ervaring leert ons..
  – onderzoek carifesta…..regelrecht naar de doofpot
  – onderzoek naschoolse opvang…..met spoed naar de doofpot
  – duikboot case…..
  – SLM
  – DSB
  – Telesur etc etc….
  Openlijk gestolen bij deze staatsbedrijven, en alles met gepaste spoed naar de doofpot gebracht. En wat zeg de hoofddader…..ik weet wie het zijn maar zand erover. Mpp…..Het geld is van het volk. Afblijven met je poten.

  Het wordt interessant.


  Maak melding

 4. Luciën

  8 februari 2020 At 11:10

  Voor de VHP blijft het ook zorgelijk…???? Wie houdt wie hier nou voor de gek. De wisselkoers in Suriname wordt door de VHP bepaald en dat weet iedereen.!! Dus dit lul-verhaal slikt niemand. Deze gasten geloven echt in hun eigen leugens.

  =================================

  De cambio’s hebben belang bij een hoge koers. Zelfs Chotelall ging naar de krijgsraad om Bouterse te ondersteunen.
  Met andere woorden het NDP afbraak beleid is een geschenk voor de cambio’s.
  Deze gasten stemmen allemaal NDP.


  Maak melding

 5. De Nationale Duikboot Partij zal na 40 jaren onderdrukking en liegen eindelijk verdwijnen .

  Bokasa Bouterse de Nederlands wat je spreek is niet toereikend om een land te besturen .

  Met Alcoholisten van NDP je kan nooit een land opbouwen liegen en bedriegen zit vol in jullie geschreeuw .


  Maak melding

 6. Mist calculatie, dit gaat NDP de grond in stampen. Iedereen stil geen enkel geluid niet te horen alleen hier en daar wat lul verhalen die niemand meer gelooft.


  Maak melding

 7. Shamila Masala naam word ook genoemd terwijl men over 100 miljoen USD praat .

  Bokasa Bouterse dank zij jij ,zijn er 30000 Surinamers onnodig overleden de laatste 40 jaren door wapens ziekte en honger .

  Bokasa Bouterse denk jij dat je beter Nederlands praten en schrijven dan Henh Aaron en Pa Lachmon .

  Bokasa Bouterse met je broko broko Nederlands dan wel je President zijn .


  Maak melding

 8. Wreedheid leeft in de hoogopgeleiden van NDP de Natuur gaat jullie weg drijven .

  Niemand moet de Oppositie partijen de schuld geven wij zitten niet aan de macht .

  Zelf eten kan NDP Regering de bejaarde huizen niet geven elke dag rijst met kip .

  Limbo SRS Radio en Sharmila Masala gaan het geld terug storten .

  Waar de de prater van Nickerie Doehkie gebleven ,Waido je dagen zijn ook geteld .


  Maak melding

 9. In 40 jaren onderdrukking zijn er 30000 Surinamers onnodig dood gegaan door de bedriegers en liegers van NDP .

  Is nu tijd dat de jongeren deze Opa Bokasa Bouterse op een natuurlijke wijze weg sturen met de bende onderdrukkers na 40 jaren .

  Bouterse met je achterlijk Nederlands wel je bevolking groepen opvoeden .

  Neem Abrahams en Graanoost en Boereveen ook mij stelletje snuivers .


  Maak melding

 10. Dankzij de VHP is Trikt (zogenaamd) aangehouden. Dankzij de VHP a tori leki. Dankzij de VHP …..dit. Dankzij VHP…. dat. Dankzij de VHP wordt de een na de ander mega fraude bloot gelegd. Dankzij de VHP is het volk wakker geworden. Dankzij de VHP is het volk slimmer geworden. Dankzij de VHP komt er een onderzoek. Dankzij de VHP………Het houdt maar niet op. Alles wordt verschoven naar de VHP. Terechte paniek in de paarse kamp.


  Maak melding

 11. Jongeren gaan je nu weg sturen Bokasa Bouterse blijf lekker slapen hou de hoofd koel zand er over .

  Hopend dat je tot 25 mei 2020 nog in Suriname woont Bokasa Bouterse met je stront nep revolutie .


  Maak melding

 12. Hou elke beweging rondom het Russisch toestel goed in de gaten. Dit toestel moet voorlopig aan de grond blijven !

  Dit Russisch toestel mag niet onder Russisch vlag gebruikt worden voor NDP-doeleinden !


  Maak melding

 13. De ondergang van Bouterse is hiermede een feit. Hij heeft geen verklaring hiervoor en het blijkt dat hij de boel niet onder controle heeft. Hij is niet meer in staat om zijn mensen evenwichtig te laten liegen.
  er zijn 3 versies:
  Versie Adhin: we hebben aardappelen, uiten en knoflook gekocht en de koers ondersteund
  Versie boeggraad: We hebben de koers ondersteund
  Versie Bouterse: We hebben goud gekocht voor 85 miljoen en de blauwer affaire teruggedraaid, In plaats van 20 miljoen ontvangen hebben we 2 miljoen betaald. Totaal 105 miljoen.
  Dus Bouterse: donder op en neem je gespuis mee.


  Maak melding

 14. Bokasa Bouterse en Abraham Grijzen al geven jullie me jouw vrouw en huis en bankrekening nummer met geld toch neemt deze zwarte het niet .

  Tot mijn dood zal deze zwarte niets aan nemen van NDP onderdrukkers .

  Ik ga liever dood als een zwerver met hoger ,maar nooit zal ik eten of geld van NDP aan nemen


  Maak melding

 15. IK BLIJF HET ZEGGEN: DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL HEEFT OPDRACHT GEGEVEN OM TE GAAN ROMMELEN MET DE KASRESERVES.

  HIJ IS DEGENE GEWEEST DIE CHOTELALL HEEFT VOORZIEN VAN GOEDKOPE US DOLLARS. WAAR EZELS EN ROVERS SAMENKOMEN, HEEFT HIJ DIT KENBAAR GEMAAKT.

  HET VOLK VAN SURINAME DIENT NU VOORGOED AF TE REKENEN MET DEZE MOORDENAAR EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA.

  DEZE MOORDENAAR HEEFT OPDRACHT GEGEVEN OM TE GAAN GRAAIEN IN DE KASRESERVES OM MOOI WEER TE KUNNEN GAAN SPELEN.

  DE VERNIETIGER VAN DE SURINAAMSE ECONOMIE MOET DE WACHT NU WORDEN AANGEZEGD.

  HET IS GENOEG GEWEEST!!


  Maak melding

 16. Het is een Rommelmarkt Regering tot 25 mei 2020 ,jongeren gaan ze nu weg sturen en op donderen Opa Bokasa Bouterse .

  Bokasa Bouterse met je laagdrempelig Nederlands ga je deze bevolking groepen niet kunnen opvoeden .


  Maak melding

 17. Ik geloof niet dat de VHP of de NDP bij de komende verkiezingen een absolute meerderheid gaan of moet krijgen. Het volk moet goed gaan nadenken en strategisch gaan stemmen zodat het ook niet gebeurd. Anders krijg je alleen maar ellende in dat land. Dat de NDP in bepaalde zaken behoorlijk geblunderd heeft is een feit. Maar er is ook heel veel goeds gedaan. Maar dat de VHP zich nu als “redder” manifesteert door steeds tijdens hun verkiezingscampagne alleen maar naar de verrichtingen van de huidige regering te verwijzen komt niet geloofwaardig over. Zonder extra inkomsten en bezuinigingen is er geen oplossing. Dus voor de komende kabinetsperiode (5 jaar) moet geen enkele partij het Surinaamse volk voor de gek houden dat het helemaal goed komt. Het ambtenarenapparaat gaat niet gesaneerd worden, de subsidie aan het EBS gaat niet teruggedraaid worden en het BTW gaat niet ingevoerd worden. Inkomsten uit aardolie krijg je pas over 5 tot 7 jaar.

  Dus volk van Suriname stem met je verstand en geef de twee bovengenoemde partijen nooit de meerderheid. Jullie hebben nog keuze om op een partij als de NPS of een andere partij te stemmen. De NPS heeft in het verleden ook heel goede bestuurders gehad. Zo is de kans op een kabinet met meerdere partijen groter en de kans op corruptie minder!


  Maak melding

 18. VHP en Chantoki : goed bezig 👍🏼💪🏿.
  Niet alleen een diepgaand onderzoek, maar een SDO ; systematisch diepgaand onderzoek. Zo praten we hier in Nederland. Van Panama tot naar Barbados tot naar Zürich alles onderzoeken . Raadpleeg ICT-ers , internationale recherche en liefs alvast doorgeven aan Interpol . Succes …


  Maak melding

 19. Ik was wezen kijken welke afstand de duikboot had afgelegd om weer in de Coppename rivier terecht te komen.Het was al een paar dagen op het droge voor het weer in het water “gleed”.Mensen die Par’bo-Nickerie rijden,kunnen dat bevestigen.


  Maak melding

 20. Zolang het tegendeel niet wordt bewezen ga ik ervan uit dat een deel v.d. verduisterde gelden ook gebruikt zijn geworden voor het maken van snoepreisjes door de regering. Niet vergeten moet worden dat tranny A(loe)dhin vorig jaar nog op een heel dure wereldreis was.


  Maak melding

 21. @ Pakiratigri

  “Je kan geen onderzoek inlassen naar geld dat besteed is op een onjuiste wijze. Het is namelijk niet verdwenen. Welke handvatten zou de PG moeten hebben om überhaupt te beginnen met een kansloze missie?”

  U gaat nucleair met het stellen dat er niets verdwenen en er daardoor geen zaak voor de PG is om te onderzoeken. Het geld is volgens u niet verdwenen. Nu een paar uitspraken van de mensen die uitleg gegeven hebben:
  >> Het stond op een rekening bij de CBvS onder de afspraak dat het bij een buitenlandse bank met AA status de kas reserves ondergebracht dienden te worden op een wijze dat ze rendeerden en liquide zijn.
  >> Het geld er plotseling niet meer is en er valse verklaringen gegeven zijn ter verantwoording.
  >> Gezagdragers verschillende bestedingen aangeven zoals Basis goederen (aardappel. uien , geneesmiddelen), Politie voertuigen, Interventies bij Gambio’s of Gambio, Reden van Banken etc. Boefdraad gaf zelfs indicaties van bedragen.
  >> Laat duidelijk zijn dat dit heel verschillende betalingsroutes zijn: waar in handelaren deviezen kopen en SRD’s in leveren, De Staat Deviezen krijgt en SRD’s betaalt en Chotalal Deviezen krijgt en SRD’s betaalt. Er is geen enkel afschrift getoond of verstrekt zodat de banken gerust zouden kunnen zijn.
  >> Echter als u en ik een USD rekening bij de DSB, Hakrinbank etc hebben willen wij de USD’s over kunnen maken als wij in NL 10 containers Uien moeten betalen. Als mijn USD er niet meer zijn of niet snelgenoeg zijn en iemand anders heeft er 100 containers uien mee betaald dan is er een groot probleem en dan heeft iemand misbruik gemaakt van bevoegd heden/
  >> Nu framed Boefdraad van Trikt met dat de bankwet enorme mandaten aan de Governor geeft. Hij weet het goed want hij heeft ook gebruik gemaakt van het bij drukken van SRD 2.500.000.000 in 2015 om van onbetaalde verkiezingsrekeningen af te komen. Hoe ijdel en onbekwaam een Governor ook is zonder dekking en afstemming ga je dit soort transacties niet laten gebeuren. Zijn verwijzen vraag het de president waar Chotelal zijn dollars vandaan haalt zegt genoeg. Hij was chantabel en heeft opdracht gehad te handelen. Van Trikt was te naief om te voorzien hoe hij een fuik inzwom.

  De pech is nu dat hij het niet meer trok en Coutinho de ballen had de doos van Pandora te openen. De NDP top zijn nu bankrovers geworden omdat er geld gebruikt is voor zaken waar ze niet voor waren.


  Maak melding

 22. In een normale situatie was Bouterse met zijn hele puinhoop regering naar huis gestuurd. Dat alleen vanwege slecht bestuur.
  Maar in Suriname kan alles. Het enige land met een VEOORDEELDE MASSAMOORDENAAR als president.

  Ongelooflijk


  Maak melding

 23. Steven Coutinho heeft in gewone taal uitgelegd hoe ernstig deze bankroof is voor de Surinaamse gemeenschap…. Steven heeft terecht op gewezen…hoe desastreus een bankrun kan gaan uitpakken voor de Surinaamse economie… Simpel was zijn boodschap..Inflatie in hand gewerkt door misstanden binnen de ndp..Als de centrale bank van Suriname verkouden is dan liggen alle banken plat met zware griep… Boodschap is om in de top van de financiële sector geen partijpolitiek te bedrijven… De srd heeft het zwaar te verduren…. Een salaris van de gewone man.. of vrouw heeft weinig marktwaarde… Steven heeft geen namen genoemd…. Wel loopt de regering.. achter de feiten… aan.. .bedoeld.. dus.. . hun creatie…


  Maak melding

 24. @ Boe 8 februari 2020 At 15:44
  “In een normale situatie was Bouterse met zijn hele puinhoop regering naar huis gestuurd. Dat alleen vanwege slecht bestuur.”

  Over het algemeen is het ontwikkelingsniveau in SU op zowel intellectueel als moreel niveau heel laag.

  Vandaar dat de ezels blijven doorslapen zolang ze maar wat kruimeltjes krijgen toegestopt in de vorm van een voedselpakket terwijl de grote politieke/politiek gelieerde boeven er wel met vele miljoenen en miljarden vandoor zijn gegaan.


  Maak melding

 25. Karel Eckhorst wordt genoemd als mogelijke nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Maandag wordt zijn benoeming wereldkundig gemaakt.

  Eckhorst is adviseur bij de International Bank for Reconstruction and Development die valt onder de Wereldbank. Hiervoor was Eckhorst adviseur verbonden aan het IMF. Tussen 1994 en 2018 was hij in verschillende functies werkzaam bij de Centrale Bank van Suriname.

  Ik wil heer Eckhorst adviseren deze functie alleen te aanvaarden als alle jaarstukken op tafel liggen en forensische accountants hun onderzoek naar de malversaties hebben afgerond hebben. Het is 1 grote wespennest.


  Maak melding

 26. @John: Kijk, dat jij samen met je maten hier je natte droom hebt gehad, wil nog niet zeggen dat je het hier moet komen delen. Toon toch wat discretie en fatsoen!!


  Maak melding

 27. BREAKING: HOEFDRAAD ONDERHANDELT MET CHINEZEN / 500 MILJOEN USD VOOR 20% OFFSHORE OLIE/GAS
  Terwijl u nog aan het bijkomen bent van het nieuws van de kasreserve, nu ook dit nog. Er zijn nu onderhandelingen gaande tussen Hoefdraad en Chinezen om de 20% te verkopen. En wel voor het luttele bedrag van 500 miljoen usd. Elias zei maandag nog dat de waarde minimaal 10 miljard usd is.
  De NDP gedraagt zich als een junkie. Na de valuta kasreserve zijn onze olie en gas nu aan de beurt. Enige wat ze interesseerd is om nog voor de verkiezingen flink te cashen.

  Uitverkoop is begonnen.


  Maak melding

 28. Suriname wint twee Nobelprijzen Economie.
  De eerste prijs gaat naar Vijay Kirpalani voor zijn nieuwe economische wet, te weten:
  Het jojo-effect van de wisselkoersen wordt veroorzaakt door een conflictsituatie tussen Monetair beleid en Fiscaal beleid. Vijay bedankt voor deze aanvulling aan mijn kennis Economie vanwege het feit dat ik de betreffende college economie heb gemist.

  De tweede Nobelprijs van de Economie gaat naar Tsang.
  Hij gaat aan de hand van een stukje practicum Economie bewijzen dat hij via sluiting van illegale cambio’s de koers kan verlagen.

  Reden toekenning van de prijzen: de oorzaken en oplossing van de wisselkoersproblematiek zijn zo simpel dat niemand op deze wereld op dit idee is gekomen.

  President Bouterse heeft onder toeziend oog de thesis van deze heren aangehoord en besloten ze voor te dragen voor de Nobelprijs.


  Maak melding

 29. Waar is die USD 100 miljoen gebleven.
  Huidige regering moet dit kunnen verantwoorden.NDP in de regering moet dit verantwoorden.
  Of hebben we problemen met communicatie in het Nederlandse taal.


  Maak melding

 30. Hoe moeilijk is het om een IMF en Wereldbank team de CBvS van Suriname door te laten lichten op zoek naar de betaal opdrachten die verbonden zijn aan de reserves rekening.
  Adhin beloofde een verklaring. Er is geen verklaring gekomen. Erger de regeringscommissaris bij de CBvS meld dood leuk dat er $ 197.000.000 uit de reserves gebruikt is. natuurlijk tegen een gunstige koers.
  Als er uiteindelijk afgerekend wordt tegen een koers van SRD 7,50 dan hebben de gelukkigen die gebruik gemaakt hebben van dit potje al snel SRD 200.000.000 geïncasseerd.

  Van Trikt wordt gepakt voor lage facturen voor import en hoge factuur voor levering, Het wordt tijd eens na te gaan waarom het douane personeel weg moest. Wilden zij de leveranciers voor de pakketten niet faciliteren met invoer van Uien, Aardappelen, etc.
  Het wordt zinvol dat men eens nagaat wat de invoer faciliteiten van Combe markt, Kirpalani, Kulpadsing etc. zijn


  Maak melding

 31. VHP zorg er voor dat je de verkiezingen wint en niet alleen een grondige onderzoek instellen, maar op basis daarvan de verantwoordelijken heel zwaar straffen en het vermogen op de buitenlandse bankrekeningen te confiskeren. Dus heel zwaar straffen en niet alleen maar schreeuwen en dat de opgelegde straffen een afschrik voorbeeld dient te zijn voor toekomstige bestuurders van het land.

  Pappe en nat houden werkt niet meer. Al decennia is het zelfde verhaal mer Sur.
  gemodereerd

 32. Door het kolonialisme is sur leeggeroofd. Hout, Goud en Bauxiet weg. Sur was tweede bauxiet land ter wereld. Ging voor een prikkie naar de USA. Amerika heeft de tweede wereld oorlog met Surinaamse aluminium gevoerd.
  De Surinamers hadden geen goed dak boven hun hoofd en moesten de jongens en mannen gescheurde broeken dragen en op blote voeten lopen. De vrouwen idem dito terwijl het buitenland met Surinaamse rijkdom pronkte.
  Erger nog dat de helft van de Surinamers in de jaren 70 wegens armoede voor altijd naar Nederland zijn vertrokken.

  Hadden de Surinamers geen recht om net als de olie Sheiks te leven??????
  gemodereerd

 33. Schreeuwen alleen dat de onderste steen boven tafel komt helpt niet. En als het boven tafel komt en hoe dan verder. Neem dan de strengste maatregelen dat de verantwoordelijken worden opgehangen.
  Dit dient dan als voorbeeld voor toekomstige ‘s-lands bestuurders, anders gaat niets helpen om de vooruitgang van Sur te bevorderen.
  gemodereerd

 34. Welingelichte bronnen geven aan dat het om 500 miljoen dollar gaat.
  Waarschijnlijk al veel rechten verkocht aan de Chinezen.
  Hopelijk wanneer Santokhi aan de macht komt, dat ten onrechte en onrechtmatige overeenkomsten dan wel wurgcontracten afgesloten met boeven landen door het geven van voorschotten voor toekomstige ontginning en onderhands geld, door de nieuwe regering alles wordt ingetrokken dan wel van tafel geveegd op basis van politieke ondermijning en incompetentie.
  Denk aan de wurgcontract van Exonmobil met Guyana waarbij sprake is van 50 miljard dollar verlies voor de Staatkas van Guyana in de aardolie sector. Dus Exonmobil strijkt onrechtmatig door wurgcontract 50 miljard dollar op.
  En zo is al decennia lang gegaan met onderontwikkelde landen.
  gemodereerd

 35. In moslim landen en ook in China en Malaysia en Singapur staat de doodstraf voor het stelen van staatsgelden en let op ook voor ,,wanbeheer,,.
  In Suriname kan men de lol niet op.
  Diep Triest!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.