Russische helicopter in Suriname voor bouwwerkzaamheden en medische noodhulp

36
Russische helicopter in Suriname voor bouwwerkzaamheden en medische noodhulp
De aankomst van de helikopter in Suriname

De Russische helikopter, die vorige week met een eveneens Russisch vliegtuig op de Surinaamse luchthaven Zanderij aankwam, is geleverd door het bedrijf Russian Helicopter Systems (RHS). De levering van de helikopter aan Suriname werd uitgevoerd met de actieve steun van de National Committee for the Assistance to the Economic Cooperation with Latin American countries (NC SESLA).

De redactie van Waterkant.Net verneemt van de NC SESLA dat de Mi-8AMT vrachthelikopter is bedoeld voor het transport van zware bouwmachines en zal worden gebruikt bij wegenbouw werkzaamheden in Suriname. 

De helikopter zal ook worden ingezet voor medische hulpverlening en zal de operationele capaciteiten van de nooddiensten van Suriname aanzienlijk vergroten. Dat schrijft de Russische organisatie HeliMed, die gespecialiseerd is in medische noodhulp met behulp van helikopters.

RHS heeft de helikopter op 30 januari 2020 met de hulp van de ambassade van de Russische Federatie in Brazilië, in Suriname afgeleverd. Het bedrijf heeft ook een onderhoudsbasis compleet met reserveonderdelen en apparatuur in Paramaribo opgezet. Wie uiteindelijk de rekening betaald is niet bekend.

De VHP heeft woensdag schriftelijke vragen aan de Surinaamse president Desi Bouterse gesteld over de komst van de helikopter. Volgens de partij is het opmerkelijk dat dergelijk militair materieel vier maanden voor de verkiezingen, naar Suriname wordt gebracht.

Lees ook:

36 REACTIES

 1. Wat een ongeloofwaardig onzin verhaal. Denken ze werkelijk dat iemand deze onzin geloofd??
  Bij wegen vervoer je echt ALLES over de weg. Alleen voor grootschalige transporten bij een ramp, diep in het binnenland zouden die heli’s een zinvolle rol kunnen spelen maar daarligt nu echt niet de prioriteit en als het nodig is kan een beroep gedaan worden op andere landen of ingehuurd worden.
  Ook staan de heli’s nergens op de begroting, is er geen aanbesteding, zelfs geen plan ingeleverd via de DNA
  Dit is gewoon een heel slecht verzonnen achteraf verhaal dat totaal ongeloofwaardig is.
  De enigste geloofwaardige toepassingen die ik kan verzinnen zijn troepentransport en/of een snelle vlucht naar het buitenland. Valt Venezuela binnen de actieradius??


  Maak melding

 2. Haha en VHP maakt een drama ervan. Dachten ze voor doeleinden die zij in hun kop hebben??
  Nu hebben ze antwoord. Tevreden??
  Komen jullie met verkiezingsprogramma. NPS eist als Presidentspost. Financie en government cent. bank.
  PL min van juspol.
  VHP en ABOP willen ook President.
  We gaan 4 Presidenten hebben in Su
  Schieten jullie eerst de beer en dan de huid verkopen.
  gemodereerd

 3. Lmao@ wegenbouw. Alleen het paars gespui gelooft deze leugens.
  Die heli is bedoeld als wegvlucht transport middel naar Cuba voor bouterse na de verkiezingen.


  Maak melding

 4. Welke verklaring de regering ook moge geven, zal op ongeloof stuiten bij de oppositie. De regering kan beter de oppositie vragen wat ze wil horen. Als de oppositie zegt dat de helikopter gebruikt zal worden als vluchtroute wanneer zij overneemt, moet de regering zonder meer die verklaring overnemen en zeggen dat het zo is. Hopelijk is de oppositie dan tevreden met haar eigen verklaring. Mag ik even je sigarendoos? Dank je. Lust je een sigaar?
  gemodereerd

 5. Oedit wordt weer teruggestuurd naar Suriname, dus de paarse drugstransporten kunnen met deze heli weer voortgezet worden via zijn landingsstrip.

  Elke andere verklaring is lulkoek.
  gemodereerd

 6. Lomp log ding. Klopt niks van dit verhaal. Hier zit meer achter. In Nederland gebruikt men de Airbus Helicopters H145. Voor medische hulp moet men de helikopter nog inrichting. Dat gaat flink in de papieren lopen. Suriname heeft geen cent te makken.
  gemodereerd

 7. het is bedoeld om desi en clan weg te brengen naar Cuba zodra het moment daar is.
  dat zijn twee momenten dus:
  hij verliest de verkiezing of hij is definitief veroordeeld voor de 8 dec moorden.
  gemodereerd

 8. Wendy ,echt je wordt van alle kanten vernedert, wat letterlijknook verdient. Wanneer hou je op om deze regering goed te praten. Je bent erger als hun zelf.


  Maak melding

 9. En trouwens wie zijn de piloten die het toester gaan besturen.? Oen denk a Tori! Wendy jij ook. Ik weet het antwoordt al, de Russen zelf, want heli piloten van nu zijn opgeleid in india.


  Maak melding

 10. Chan is een dna lid die het volk vertegenwoordigt en ten alle tijd het recht heeft om vragen te stellen. Dankzij Chan weet jij en ik (het volk) meer over de aanwezigheid van de helikopter, anders was het tasten in het donker. Goed zo Chan….zo hoort het.

  Te a tori leki, dan pas komt met een verklaring (lees lulverhaal). Het volk wacht nog steeds op een logische verklaring van de verdwenen honderden miljoenen usd.
  Transparantie is in de verste verte niet te vinden bij de regering.


  Maak melding

 11. Perfect voor drugssmokkel en op na uitslag verkiezingen met de kasreserve het land uit te vluchten voor de Bouta kliek
  gemodereerd

 12. Rusland heeft met helikopters tijdens de verkiezingen in Bolivia, Morales geholpen met verkiezingsfraude. In Latijns Amerika vormen de regimes van Nicaragua, Bolivia, Venezuela, Cuba en Suriname de schurken-belt. Alleen China en Rusland steunen deze regimes. De Russiche heli zal zeker ingezet worden om spookstembiljetten uit geheime locaties in het binnenland naar de stad te vervoeren.
  gemodereerd

 13. Wat niet te begrijpen is, waarom worden dit soort zaken niet in het parlement besproken? Is het gebruikelijk dat er zaken in Suriname gaande zijn zonder dat iedereen in de regering daarvan op de hoogte is. In het bedrijfsleven is het om concurrentiebeding gebruikelijk dat met niet altijd transparant is als het om informatie gaat. Alleen bij DDB met zijn militair achtergrond, worden politieke zaken nog steeds verward met oplichting.
  gemodereerd

 14. Stelletje amateurs zijn dik tevreden met de verklaring….Maar er staat ook bij….het is onbekend wie alles gaat betalen……whahahaha. Nou Chan, graven maar (echte sheriff). De waarheid moet bovenwater komen.

  Ik heb toch stiekem een vermoedens wie alles gaat betalen….natuurlijk het arme volk dat van alle kanten uitgehold wordt.
  gemodereerd

 15. Tis om de zware aggregaten te verplaatsen die verdwenen zijn en gebruikt worden voor coke kan in broko .baka.
  gemodereerd

 16. De lijnen van het drugs syndicaat worden nerjes uitgezet.
  Pablo Escobar wilde ook de macht in Columbia om enorme hoeveelheden te kunnen produceren en verschepen.
  De volgelingen zien niet in dat:
  – Criminelen te nimmer eerlijk kunnen handelen.
  – Dieven met macht, geld altijd zullen stelen.
  – Drugsdealers met macht zullen hun kartel en logistiek goed in place brengen. Bijv. Douane, slechte radar, zwakke politie, slechte scholing, vracht helikopters😅
  -Moordenaars gaan toch geen eerlijke PG benoemen.

  WAAROM SCHRIKT EEN IEDER OK GELD VAN DE BANK.
  WAT HADDEN JULLIE VERWACHT?
  ALS BRUNSWIJK ALS OUD BANKROVER MINISTER VAN FINANCIEN WORDT, DENK JE DAT HIJ DE BANKEN EN HUN GELD MET RUST GAAT LATEN?

  THE RIGHT PERSON ON THE RIGHT PLACE, DAT MOET GEBEUREN.

  GEEN MENSEN MEER MET EEN VONNIS OF SLECHT BLAZOEN.
  IN HET BELEIDSVELD VAN HET LAND.

  ER ZIJN VOLDOENDE ALTERNATIEVEN.
  DIRECTE EN ZWARE STRAFFEN VOOR FRAUDE EN CORRUPTIE MET STAATSMIDDELEN.

  In China is dat de doodstraf.

  Van het land en volk steel je niet.

  Ik vraag mij dit ook af:
  Er komt een heli,
  Maar de straat naar de Universiteit is kapot.

  Wat zijn de prioriteiten?

  Aloe en daal?

  Een hoop kabaal maar geen enkel zinnig verhaal.

  Poppenkast


  Maak melding

 17. We weten allemaal waar de drugs te vinden zijn. Door de vinger naar anderen te wijzen proberen jullie een ieder zand in de ogen te strooien, maar we kennen onze pappenheimers! wel


  Maak melding

 18. A plane di tjar a helicopter… A ilyushin..transport.. . Die kunnen we beter gebruiken…. A dat Kang freh taa Amsterdam nangah dreh fisi… antroewa…. Lik wang minister.. iem dinki peh a kondre Kang verdien wang moni… Dan altijd maar uitgeven..


  Maak melding

 19. Goed initiatief van de regering om samen te werken met deze Russische organisatie. Zij verlenen allerlei diensten aan Zuid Amerikaanse landen om de landen economisch tot ontwikkeling te helpen brengen. De helikopter kan worden ingezet voor het vervoeren van bouwmaterialen, brandstof en machines naar zeer moeilijk begaanbare delen van het land om bijvoorbeeld gebieden te ontsluiten door wegen of vliegveldjes aan te leggen, geologisch bodemonderzoek te verrichten naar bijvoorbeeld grondstoffen of olievoorkomens. De helikopter kan ook ingericht en ingezet worden als ambulance helikopter voor het vervoer van meerdere patiënten.


  Maak melding

 20. De snuggere personen onder ons weten al bij voorbaat dat ons mooie land Suriname langzaam maar zeker een asiel zoeker centrum word. 3/4 deel is al doorverkocht. ’t arme volk daar zal binnen een mum van tijd zwaarder moeten zwoegen.

  Ze worden langzamerhand weer slaven daar in Surimaribo dit keer van de Chinezen.
  En degenen die daarvoor hebben en zullen zorgendragen zijn juliie daar in Surimaribo

  DE BEVOLKING ZELF NIET D. D. B OF NDPOF WELKEPAETIK OOK…. MAAR JULLIE ZELF. DE BEVOLKING.
  IK WENS JULLIE SUCCES.


  Maak melding

 21. Jerrel, jij en vele anderen zeuren over Chinezen die het land overnemen maar jullie zwijgen in alle talen over Indiërs uit India, dus geen Surinaamse Hindoestanen, die in de houtkap in Suriname zeer overdreven actief zijn. Deze gasten maken mega winsten met het hout uit Suriname. De mega winsten worden doorgesluisd worden naar India.
  gemodereerd

 22. Deze mededeling is van hetzelfde kwaliteit als de aloe en uien verklaring.

  Het kan voor dit en het kan voor dat. Er is dus geen concreet doel of plan met dit toestel.
  Wat is dan de noodzaak hiervan ? Suriname zit immers in een crisis.

  Verder is het ook niet duidelijk wie de rekening gaat betalen.
  Intussen is er wel een onderhoudsbasis neergezet. Door de Russen ? Of door Suriname zelf ?


  Maak melding

 23. RobertaGay,

  Vooral de paarse psychiatrische patiënten uit DNA, Kabinet en Paleis.

  Mogelijk is er achterin ook nog een plekje voor jou….randdebiel en paranoïde dorpsidioot.


  Maak melding

 24. Hoeveel van deze heli zijn niet verontgelukt kijk naar YouTube,het is inderdaad de heli klaar moet staan als de dieven verkiezing verlies,maar zoe ook mooi zijn als de go likkers wendy en rob g mee genomen mag worden om als slaaf te dienen me lafoe!!!


  Maak melding

 25. Bouta probeert nog 5 jaren te kopen door de surinamers een hele hoop nonsens te verkopen.
  En zo als gewoonlijk de surinamers gaan in zijn val trappen want het denkvermogen bij de surinamers is uitgeschakeld.Bouta controleert ze.Ze gaan alles doen wat bouta blij maakt.


  Maak melding

 26. @Wendy
  Bouta je ndp sektelijder is niet de eigenaar van Suriname en alle surinamers hebben het recht te weten wat hij aan hij uitspoken is!
  Raak gewend aan het idee dat we hem vragen gaan stellen !!
  Jij mag zijn slavin zijn,wij zijn dat niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.