donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidMan met 'klassieke' Coronavirus in Academisch Ziekenhuis Suriname

Man met ‘klassieke’ Coronavirus in Academisch Ziekenhuis Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

In het Academisch Ziekenhuis in Suriname wordt momenteel een man behandeld, die besmet is met een ‘klassieke‘ variant van het Coronavirus. Dat verneemt de redactie van Waterkant.Net van hooggeplaatste bronnen rondom het ziekenhuis. Het gaat daarbij niet om het huidige 2019 n-CoV Coronavirus zoals vandaag op Facebook werd beweerd door de Facebook pagina’s Faya Pepre Nieuws (zie hieronder) en Mijn Suriname.

Het zou daarbij ook niet gaan om iemand van Chinese afkomst, die China heeft bezocht of contact heeft gehad met iemand die het nieuwe Coronavirus heeft zegt Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid in Suriname.

De meneer in kwestie heeft een ‘klassieke’ Coronavirus en niet de huidige variant van het virus (Coronavirus 2019 n-CoV) dat momenteel de wereld rond gaat. De ziekteverschijnselen bij deze patiënt zijn onder andere slechts verkoudheid.

Vandaag nog maakte de Surinaamse overheid bekend dat reizigers (niet ingezetenen), die de afgelopen 14 dagen in de Volksrepubliek China zijn geweest, vanaf heden niet zullen worden toegelaten tot het Surinaams grondgebied.

Opnieuw fake nieuws verspreidt door Faya Pepre Nieuws:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

16 REACTIES
 1. Wat valt niet onder fake nieuws?. Het is waar of niet waar. Ongelooflijk dat mensen zich hiermee bezig houden. De ene leugen na de andere leugen.


  Maak melding

 2. Wanneer gaat deze regering de waarheid spreken, alles wordt eerst met klem ontkent en later blijk het waar te zijn. DEZE ROVERS REGERING EN COALITIE is met geen cent te vertrouwen.


  Maak melding

 3. Misschien had Bokito het virus meegenomen uit China .
  Toen hij de uitspraak van de krijgsraad vernam heeft hij waarschijnlijk een scheet gelaten en zo het virus verspreid.


  Maak melding

 4. Geloof me het zal me niet verbazen als dit virus er idd is in su. Want toen het ontdekt werd waren er heel v eel chinezen die via amsterdam su binnen zijn gekomen. En een feit is dat je van Chinees iets maar ook niets gaat vernemen, het is een sneaky volk ne t zoals dbb. Het zal ineen breakings news zijn in su, ik wacht erop!


  Maak melding

 5. Kolibrie,

  er zijn vorige week vliegtuigen, volgeladen met Chinezen ingevlogen om baas te plezieren voor het Chinees Nieuwjaar.

  Dus nu moeten ze niet komen janken als het virus rond woekert in Su.


  Maak melding

 6. Ik snap niet wat de meerwaarde van dit bericht is voor de gemeenschap. Ik vind de plastsing in/op de sociale media overdreven en gevaarlijk. Mensen met een simpele kijk op zaken kunnen in paniek raken en zelfs ook hysterisch gedrag gaan vertonen. Met name de onschuldige slachtoffers kunnen in een isolement gedreven worden.


  Maak melding

 7. Ma as die persoon hebbe klassieke fierus, dang is minder gefaarlik? Of se hebbe meediesein dafor? Mei kompjoeter hat ook fierus, ma ik hebbe nie gestuurt na siekenhuis.


  Maak melding

 8. Een virus heeft natuurlijk niks te maken met grenzen. Kijk je echter naar statistieken zie je dat de meeste buitenlandse virale ziektes nooit rechtstreeks Suriname binnengekomen zijn. Vaak had je een hub als Brazilië. Bijvoorbeeld Zika. Er wonen veel meer Chinezen in Brazilië dan in Suriname. Het verkeer tussen China en Brazilië is intenser dan het verkeer tussen Suriname en China. Het ligt dus eerder voor de hand dat mocht het 2019 n-CoV virus in Zuid-Amerika opduiken, het waarschijnlijk eerst in Brazilië of een ander land in Zuid-Amerika, dat op grote schaal zaken doet met China. En natuurlijk is dit geen wetmatigheid. Evengoed heeft Suriname pech. Het is raadzaam en vereist alleen te luisteren naar officiële berichtgevingen en aanwijzingen.


  Maak melding

 9. Hoop dat waterkant het betucht corrigeerd. Hebben jullie niets te doen dan fake nieuws plaatsen?? Waterkant neemt over van FB.
  Neemt actionnieuws over van Waterkant. Bron stond er.
  Wat een roddelsite’s.
  Nieuws moet je gaan zoeken en kijken of ht waar is.
  Mensen zoeken jullie zelf informatie over corona virus.
  Alle griep is geen corona


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES