zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMan die vast zat voor beledigen en bedreigen president Bouterse weer vrij

Man die vast zat voor beledigen en bedreigen president Bouterse weer vrij

-

Does Travel - naar Suriname

Programmamaker Satis Baldewsingh, die op 27 januari door de politie was aangehouden voor het beledigen van de Surinaamse president Desi Bouterse, is maandagmiddag op vrije voeten gesteld.

Baldewsingh had op 22 januari een tweetal video’s gepost op zijn Facebookpagina, waarin hij vermoedelijk in een dronken bui de president zou hebben beledigd en bedreigd. Ook plaatste hij een foto waar hij met een geweer poseert.

Hij meldde zich op maandag 27 januari bij de politie van De Nieuwe Grond toen het duidelijk werd dat er een aanklacht tegen hem ingediend was voor belediging en bedreiging van het staatshoofd. 

De man zat een week vast en werd maandagmiddag vrijgelaten omdat er geen dringende redenen waren om hem in bewaring te houden.

Een van de video’s:

https://www.facebook.com/satis.baldewsingh/videos/10220652573094119/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

51 REACTIES
 1. Is het beledigen van een moordenaar en drugscrimineel tegenwoordig strafbaar, want in praktijk kan deze veroordeelde crimineel nooit president zijn, behalve hier in Suriname, gooien ze het op het beledigen van een president, heel komisch, en geloofwaardig.


  gemodereerd
 2. Wakti a baka pisi e kong jereh no a kiri ju Pa di ju e king kari eng moordenaar wie weet ga je niet achteraf boren no spang mi mang….bigup BOUTA wi love you ten allen tijden deng kari ju so maar ju de ete


  gemodereerd
 3. Hij heeft niemand vermoord. Zie zijn uitspraken ook niet als beledigend. Hij spreekt gewoon de waarheid. Vrijheid van meningsuiting is niet strafbaar.


  gemodereerd
 4. Zo is dat ! Een moordenaar die 100 miljoen € rooft, en nog steeds door aan het baggeren is bij de centrale bank blijkt dus onbestrafte te zijn . En deze bink die baldewsing die een beetje aandacht wilde, en omdat hij misschien voor het eerst op FB staat, wordt gearresteerd!!!! Maar fa dan !!!!


  gemodereerd
 5. In Su is alles mogelijk, in NL zou deze man flink moeten brommen voor het beledigen, en bedreigen van homo M. Rutten.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 6. Wat deze man zegt heb ik duizenden keren gehoord van de gewone man in de straat. Hij zegt dat door het gedrag van Bouterse het land miljoenen moet uitgeven aan beveiliging terwijl er van echte productie geen sprake is. Hiervoor moet het volk opdraaien. Bouterse heeft geen respect voor de rechterlijke macht in Suriname en zijn vrouw komt mooi weer spelen. De familie Bouterse deugt niet etc etc. Alles wat hij zegt is een feit. Dat hij hiervoor moest worden opgepakt is schandalig, omdat de moordenaar nog steeds met het geld van het Surinaamse volk misbruik maakt van zijn functie.


  gemodereerd
 7. Er is wel zeker sprake van belediging en smaad. Zelfs laster. Moet je horen; laat deze kerel op deze wijze praten op Facebook over een ambtenaar in Nederland. In het openbaar dus. Het hoeft niet eens Rutte te zijn of de Koning. Deze alcoholist heeft zich rechtstreeks geuit naar het staatshoofd. Hij noemde hem bij naam. Daarbij betrok hij ook the First Lady. Bovendien heeft hij ook krachttermen geuit tegen het staatshoofd. Als dit geen belediging is ,weet ik het ook niet meer. Dan mag iedereen in het openbaar verschijnen en willekeurig mensen uitschelden ,beledigen enz. Dit kun je onmogelijk plaatsen onder het mom van vrije meningsuiting. Geen wonder dat hij opgepakt is. We zien wel wat er in het verlengde gebeurt.


  gemodereerd
 8. En de grootste belediging, smaad en laster is hijzelf. In dronken toestand op Facebook verschijnen, een heleboel shit verkondigen, man man, ga je roes uitslapen!


  gemodereerd
 9. Held ! Je durft tenminste je mond open te doen. Voor jou moet op ieder hoek een standbeeld komen.


  gemodereerd
 10. Deze crimineel had men direct persona non grata moeten verklaren. Ook het wapen waamee hij posseerde moest men in beslag nemen. Linea recta op het vliegtuig naar Amsterdam alwaar hij direct in een databank voor vuurwapen gevaarlijke gekken kon worden genoteerd.


  gemodereerd
 11. Jo koe, japi japi, geiten dief etc etc….om een paar te noemen. Grove beschuldigingen gepleegd door het hoogste politieke orgaan van Suriname en Simons die zwijgt in alle talen. Wonderbaarlijk, maar dankzij de VHP is satish weer een vrije burger. In een dictatoriaal land belandt je voor altijd achter de tralies als je openlijk anti regering bent. De hardwerkende burgers monddood maken. Echte afschrikbewind. Dit mag niet meer zo blijven. Echt jammer voor dit mooi land.


  gemodereerd
 12. Uiteraard kunnen we ook gaan toetsen. Je bent een vader en je hebt een zoon die op deze wijze op Facebook verschijnt. Wat ga je als ouder doen? Ga jij je zoon prijzen en zeggen van ;”wat goed zeg, ga zo door “. Zeg je ja ,gaan we kijken hoe jij je kinderen opvoedt. Wie dit goedkeurt, geeft blijk onvoldoende besef te hebben van normen en waarden. Wanneer een kind iets uitspookt moet men dan niet verontwaardigd reageren. Want dit wil men dus goedkeuren. Mooi voorbeeld is dit voor de maatschappij.


  gemodereerd
 13. Exactly…wellicht heeft de zoon een stoornis/trauma opgelopen die behandeld dient te worden, maar niet in de gevangenis wordt opgesloten. Dan verergert je dat ding nog erg. Jammer voor het volk deze aanpak. De gemeenschap dom houden is al voorbij. Time will tell.


  gemodereerd
 14. Mijn hond heb ik Bouterse genoemd en ik heb hem bedreigd toen hij naar een gast blafte en ook krachttermen tegen hem gebruikt. Ben ik nu strafbaar?


  Maak melding
 15. Over honden gesproken….die zijn nu net zo bang als het volk. Overal worden ze vergiftigd om te kunnen roven. Mensen, dieren, planten, bomen……wie is nu veilig. Niemand. Er moet acuut een einde komen aan deze rooftochten. Wellicht op 25 mei?!


  Maak melding
 16. Hij heeft de daad niet bij het woord gevoegd, om mensen op de vlucht dood te schieten. Bouta leeft nog en de 15 december moorden probeert men in de doofpot te stoppen.De familieleden van de 15 onschuldige burger. De zonen van het land zijn vermoord en vragen nog steeds om gerechtigheid. De familieleden missen dagelijks hun kinderen,vader,zonen, broers, neef. De prominenten die 15 december in koel bloede zijn vermoord mogen nimmer vergeten worden.
  De 15 vermoorde zonen dachten ook dat zij in een land van mening uiten of rechtstaat woonden. Het rechtvaardig volk zal deze gebeurtenis nooit vergeten. Gerechtigheid en geen dictatuur


  gemodereerd
 17. Ik zat zojuist een post op FB te lezen. Circa 150 mensen hebben gereageerd zoals ddb….jmpp. Ga eens proberen deze massa ook op te sluiten. Dat durf hij niet. Wij volk moeten een opstappen en voorgoed afrekenen met deze roversbende.


  gemodereerd
 18. Beste mensen, natuurlijk is het niet goed te praten wat hij allemaal zei, zoals ik lees in een dronken bui. En met een geweer poseren, doet mij denken aan Jihadisten. Poseer liever met een foto waar je je barmhartigheid in toont jegens een ander.
  Maar,… if ie look boeng over de hele regeerperiode van D.D.B. dat zie je dat deze (waarschijnlijke) moordenaar keer op keer is het volk te gijzelen. Voor en na de verkiezingen gaat hij met het gestolen geld toppers van andere politieke partijen omkopen om zo aan de macht te blijven. Zie de recente geschiedenis maar. Keer op keer slaat hij barsten in allerlei partijen. Deze man schijnt haast op een demonische manier te opereren, door verdeeldheid te zaaien. En natuurlijk degene die hij omkoopt is net zo schuldig.

  D.D.B. geeft altijd af op Nederland, want Nederland doet aan verdeeldheid. Doet D.D.B. niet het zelfde. Nederland heeft inderdaad van Suriname gestolen tijdens de koloniale tijden. Maar wat doet D.D.B. & Co, doen ze niet het zelfde. Nationalist Bauta…? No way, misschien toen hij nog een bloot soldaat was die in Nederland zijn opleiding volgende. De afgelopen tijden gedroeg hij net als sommige predikanten. Let op mijn woorden,maar kijk niet naar mijn daden. Geen enkele land is verantwoordelijk aan de ondergang van Suriname, het zijn enkele Surinamers die Suriname al in de afgrond hebben geduwd. Maar ondanks alles… mi tang bribi Gado de wi fesi mang en geen Bauta. Check a pokoe “Yu na mi rutu” op youtube.


  Maak melding
 19. Paki-RAT-igri…

  De veroordeelde massamoordenaar benoemde zijn zoon ook tot hoofd CTU, als zijnde best man 4 the job. Vervolgens verkoopt deze criminele nazaat het land aan terroristen en zit nu voor 16 JAAR in het hok voor drugshandel.

  Zomaar even een opfrissertje voor die ene diepvries hersencel van je 🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  gemodereerd
 20. Altijd die lafheid van deze gasten. Ze zeggen dat ze dronken waren als ze deze uitspraken doen en opgepakt worden. Als je een vent met ballen bent dan zeg je gewoon dat je het gezegd hebt. Maar deze laffe randdebiel gooit het erop dat hij dronken was. Wat een slapheid en lafheid. Het is wel zo dat alcohol een vloek is van deze mensen. Zuipen en slap lullen..


  gemodereerd
 21. Hey @Facelook,Flyer,
  Hoe is het met je? Vervelend dat je traumatische ervaringen hebt opgelopen in je jeugd. Het is niet niks als vondeling te worden gelegd. Ben je er inmiddels achter gekomen wie je ouders zijn? Ze willen geen contact met je? Ow ow ow. Goed te vernemen dat jij je desondanks kranig houdt. Hier en daar moeten de scherpe kantjes er vanaf. Maar ik ben trots op je. Kom hier man ,laat me je een brasa geven en een kobo. Je weet toch wat een kobo is? Soso Lobi.


  gemodereerd
 22. rovers binnen de regering worden steeds beloond met promoties en royale vergoedingen en worden niet opgesloten…

  een doksen dief wordt wel opgepakt en opgesloten..
  een praatjes maker wordt wel opgepakt en opgesloten…


  Maak melding
 23. Jongens jongens niet zo kinderachtig doen. Komt to the point. Het geven van brassas en kobos heeft niets te maken met het hoofdartikel. Het brengt de gestolen miljoenen zeker niet terug.


  gemodereerd
 24. DE GENE DIE ACHTER SLOT EN GRENDEL MOET IS DE BATJAUWTERE DICTATOR. HIJ IS DE GROOTSTE MOORDENAAR VAN ONS MOOI LAND SURINAME. MAAR VELEN ZWIJGEN DAAROVER.


  Maak melding
 25. Surinamers en mensen van Surinaamse afkomst zijn nergens meer geloofwaardig, voor alles worden we voor op neer gekeken, historisch een te grote vlek en achterstand weg te werken.


  Maak melding
 26. Het is nooit goed om mensen te bedreigen. Maar berust dit wel op waarheid ? Of is het gewoon de waarheid die hij verteld ?


  gemodereerd
 27. Van velen heeft de pikin ingi boi het leven moeilijk gemaakt.Terwijl je denkt dat je genoeg geld hebt,steelt het hij de waarde van je geld en zit je met waarde loos papier.Vanaf ik van school kwam en begon te werken,heb ik in de schaduw van de pikin ingi boi door gebracht.Baldewsingh heeft gelijk.


  Maak melding
 28. Hey vondelingetje Flyer,
  Noem je dit verbale intelligentie? Het is verbale narcisme. Je hebt een te grote dunk van jezelf. Ik heb je nog nooit iets zinnigs horen zeggen. En Pakiratigri zit bijkans twee jaar op deze site.Het enige wat jij doet is uitschelden. Is dat verbale intelligentie? Je spoort niet jongen. Ik ben diep in je teleurgesteld. Ik was zo trots op je. Wederom krijg je een brasa en een kobo van me. En gedraag je deze keer oké? Ik weet wel dat je graag aandacht wilt. Je wilt er ook bij horen toch? Kom dan met iets zinnigs.


  gemodereerd
 29. PT…geeft die brassas en kobos liever aan je ma. Ze zal het harder nodig hebben gezien jou weerloze persoonlijke aanval. Slaat nergens op. Hou je taai.


  Maak melding
 30. Bouterse gaat regelmatig los op zijn critici en gebruikt daarbij woorden en begrippen waar de honden geen brood van lusten . Straat en gangster taal een president onwaardig. Dus het het gezeik dat hij nu beledigd is raakt kant nog wal. Gelukkig dat er mensen opstaan als deze Satis die in het openbaar durven de waarheid te zeggen . Bouterse een moordenaar noemen is toch keihard de waarheid !!!!! Wat zijn fans hier op de site ook proberen goed te praten het is genoeg nu , er staan mensen op die het hardop durven te zeggen. BOUTERSE IS EEN MOORDENAAR!!!!! Punt uit .


  Maak melding
 31. @Pakiraalatta: Juist eindelijk een verstandige denkrichting want zullen de ouders en andere opvoeders van die duivelse moordenaar schurk van de waardigheid van de Surinamers nu denken en gedacht hebben? Hij heeft geenbloed aan zijn handen alleen hij gebruikt mensenbloed om te leven en zich mee schoon te wassen. Het is een grotere schaande dat er weldenkenden zijn die vrijwillig de grond waarop hij zijn darmen en blaas ledigt vrijwillig schoonlikken.
  Ik vind Satish Stoer Satish moet na 25 mei minister van JustPol worden.


  Maak melding
 32. Het meest belangrijke is wat telt. Het OM heeft het nodig geacht deze schoft op te pakken en in verzekering te stellen via de RC. Dit alles rechtmatig. Het OM is niet gek . Als er geen reden daartoe was ,zou het niet gebeurd zijn. Zo simpel is het. De volgende keer kijkt hij wel uit. Hem is een lesje geleerd.


  gemodereerd
 33. Wendy 4 februari 2020 At 11:21
  Ik zou snel het vliegtuig pakken richting noordzee.

  Hebben we in Paramaribo geen redi lampo ? Je weet als geen ander de weg erheen te vinden dus ga niet naar Nederland verwijzen


  Maak melding
 34. En wie het niet mee eens is ,wat let je? Ga precies hetzelfde doen wat deze schoft heeft gedaan. Good luck.


  gemodereerd
 35. Kijk op youtube. Hier vind je veel meer films van Satis.
  Hij blijkt een welbespraakt en intelligent persoon te zijn. Hij neemt allang geen blad voor de mond en is ook voor niets en niemand bang. Hadden we in Su maar meer als deze gast.
  Cent


  Maak melding
 36. Ménsen…wees eerlijk. Ik proef hier een failliete Suriname. Moni no de moro. Honderden miljoenen usd zijn op een onverklaarbare wijze verdampt (lees gestolen). Inderdaad en een terechte opmerking destijds..Suriname is a failed state.

  De regering probeert het volk monddood te maken met een afschrikbeleid. Doet me denken aan col pot bewind in Cambodja. Onschuldige kritische burgers werden gevangen genomen om dan nooit leven vandaan te komen. Maar we trappen er niet meer in. Afrekening op 25 mei.


  Maak melding
 37. Kondremangs
  Ik roep dit vanaf 8 december 1982 na de moord op mijn zwager en ben vele malen bedreigd door S 2 en gewaarschuwd door vrienden in zowel en rondom de kring van DiDiBri. …..integendeel hebben ze geprobeerd verzoening te brengen met mijn familie. .maar het enige wat wij willen. .is Gerechtigheid.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 38. Aan de aanhangers van de president, moordenaar en drugs baron !!!!
  Waar waren jullie toen Belfort de president heeft beledigd in het hoogste rechtscollege?
  Waarom is de president met zijn mond tussen de benen vertrokken??????


  gemodereerd
 39. @ RobG

  Ben jij nou zo verstrooid van het leren, of ben ik oerdom ? Die man is een ingezetene van Su,en tevens in het bezit van een Surinaamse paspoort,dan kan je hem toch niet verbannen ! Heb je weer, aan de pijp van je baas gelurkt gisterenavond ????? Dat ze zijn geweer niet in beslag hebben genomen, is voor mij een raadsel. Deze klojo dient niet in het bezit van een wapen te hebben. ( Gevaarlijke gek is hij wel, laat ie zijn eigen familie maar gaan bedreigen.)

  Sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 40. Jzwartmans,

  In de wandelgangen wordt gezegd dat hij een Nederlander is. Zijn gedrag is helemaal niet stoer omdat hij zijn moed put uit flessen daroe die hij leeg drinkt. In een toestand van nuchterheid stelt hij niet veel voor.


  Maak melding
 41. Boeboe bit sjorie 4 februari 2020 At 05:27
  Hij heeft niemand vermoord. Zie zijn uitspraken ook niet als beledigend. Hij spreekt gewoon de waarheid. Vrijheid van meningsuiting is niet strafbaar.
  Vraag maar aan de moderator wat vrije meningsuiting is. Vraag dan ook maar waarom hij mij elke keer blokkeert! De waarheid is voor Waterkant.net duidelijk niet de drijfveer voor dit forum!


  Maak melding
 42. Het OM kiest eiren voor zijn geld. Er zijn geen enkele reden om deze stoere jongen in gevang te houden. En terecht…a boi no lee. Hij heeft gewoon de waarheid gesproken. Het volk is niet meer bang voor het dictatoriale gedrag van DDB en co. Klaar ermee op 25 mei.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES