maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBankiers: 'Van Trikt hoofdverantwoordelijk voor verduistering USD 100 miljoen'

Bankiers: ‘Van Trikt hoofdverantwoordelijk voor verduistering USD 100 miljoen’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) wijst de voormalig governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, aan als hoofdverantwoordelijke voor de verduistering van circa USD 100 miljoen. Dat zei de vereniging vanmorgen tijdens de persconferentie in Paramaribo.

Volgens de bankiers is Van Trikt degene die de leiding bij de moederbank had, de besprekingen met vertegenwoordigers van de banken voerde en hun verkeerde informatie voorschotelde over de stand van de valutakasreserve.

De bankiers zeggen dat ze tot nu toe niet weten wat er met de iets meer dan 100 miljoen US dollar uit de valutakasreserve is gedaan door de Centrale Bank. Dat slaat haaks op een uitspraak van vice-president Adhin, die vrijdag zei dat de Centrale Bank afspraken heeft gemaakt met de commerciële banken over het gebruik van hun kasreserves.

Adhin zou hebben toegegeven dat de regering de ongeveer USD 100 miljoen kasreserve van de banken gebruikt zou hebben voor het importeren van consumptie importen, het doen van interventies op de valutamarkt en noodzakelijke investeringen.

Intussen blijft de Surinaamse regering zwijgen. Volgens vice-president Adhin zou de regering zaterdag met een verklaring komen, maar vandaag (twee dagen later) is er nog steeds geen reactie.

Vandaag werd ook bekend dat het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) is begonnen met een stafonderzopek naar vermoedelijke strafwaardige handelingen die zijn gepleegd op de CBvS.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

89 REACTIES
 1. Whahahahahahahahahahahahahahah. Pakiratigri brult van het lachen. Whahahahahahahahaha.
  Er is gestolen noh? Jaaaaaa. Door wie? Lanti nohhhhhh? Whahahahahahahah. Wordt vervolgd . Don`t go away. We`ll be right back.Whahahahahahahaha.🤣🤣🤣🤣😂😂😂.


  gemodereerd
 2. pakiratigri

  3 februari 2020 At 16:50

  Whahahahahahahahahahahahahahah. Pakiratigri brult van het lachen. Whahahahahahahahaha.
  Er is gestolen noh? Jaaaaaa. Door wie? Lanti nohhhhhh? Whahahahahahahah. Wordt vervolgd . Don`t go away. We`ll be right back.Whahahahahahahaha.🤣🤣🤣🤣😂😂😂.

  ================================

  En zo denken de ndp patriotten over bestuurders die ongeoorloofd een freep in kas hebben gedaan. Lach het maar weg….1 ding is zeker jullie gaan allemaal voor de bijl


  gemodereerd
 3. Heeft de Bankiersvereniging al aangifte gedaan tegen Van Trikt wegens verduistering?

  Wanneer komt Van Trikt met zijn eigen verhaal?

  2 dagen geleden zou de regering met een verklaring komen. Wanneer komen ze met hun verklaring?

  Alleen maar vragen, vragen, vragen maar er komt maar geen antwoord.

  De aardappelman heeft wel een tipje van de sluier gelicht.


  gemodereerd
 4. Primair heeft dit strafrechtelijke onderzoek te maken met de handelingen van van Trikt vanwege de fraude. Niet de honderd miljoen. Nu de PG eenmaal uit zijn schommelstoel opgestaan is, kan hij eventueel de verdere afhandeling doen. Maar dat is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is dat de bankiers van Trikt aanwijzen als de hoofdverantwoordelijke voor die honderd miljoen. Terecht.


  gemodereerd
 5. Schaamteloze leugenaars zijn het! Van Trikt treft geen blaam maar doordat de VP Adhin valse verklaringen aflegt, hij is per definitie niet te vertrouwen, is de conclusie gerechtvaardigd dat de Grote Leider zijn controle over de regering kwijt is geraakt. Als deze mensen nog respect en angst voor die oude gek zouden hebben, dan waren ze met een regeringsverklaring gekomen. Nu komen ze met allerlei verzinsels.


  gemodereerd
 6. Primair heeft dit strafrechtelijke onderzoek te maken met de handelingen van van Trikt vanwege de fraude. Niet de honderd miljoen. Nu de PG eenmaal uit zijn schommelstoel opgestaan is, kan hij eventueel de verdere afhandeling doen. Maar dat is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is dat de bankiers van Trikt aanwijzen als de hoofdverantwoordelijke voor die honderd miljoen. Terecht!


  gemodereerd
 7. Ik ben er niet van overtuigd dat van Trikt alleen handelde…..

  Is zijn moeder weer aan ’t werk?

  Hoefdraad gaat zeker niet vrij uit.


  gemodereerd
 8. Hangen aan de hoogste boom, niet de schuld afschuiven op alleen maar van Trikt, ook die bankiersvereniging, Boefdraad, loopjongen Adhin die alles bij elkaar liegt, en uiteraard die moordenaar, die uiteindelijk de opdracht heeft gegeven.


  gemodereerd
 9. CITAAT: De bankiers zeggen dat ze tot nu toe niet weten wat er met de iets meer dan 100 miljoen US dollar uit de valutakasreserve is gedaan door de Centrale Bank.
  REACTIE: Daarmee geven ze aan dat ze zelf zwaar in gebreken zijn gebleven.
  Nu proberen ze de zwarte piet aan Trikt te geven terwijl ook zij en Hoeffie schuldig zijn aan al het wanbeleid en deze en andere criminele acties. In plaats van GOED ONDERNEMERSCHAP werden ze verblind door $-tekens die ze zagen. Korte termijn winsten die de gehele financiele sector ondergraven.
  En nu verwijzen naar het feit dat er een onderzoek komt naar Trikt is een walgelijk rookgordijn. Dat onderzoek waar de PG net opdracht voor gaf is slechts een beperkt onderzoek en raak deze wandaden niet.
  Er moet een ander onderzoek komen door onderzoekers met gedegen financiele kennis die de jaarrekeningen vanaf 2010 tegen het licht houden en duidelijk schuldigen aanwijzen want al jaren worden we opgelicht en besloten. Niet voor niets publiceert de CBvS al jaren geen Jaar Rekening en protesteren de bankiers hier niet tegen. Ze zijn vermoedelijk zwaar medeplichtig. De onderste steen moet boven komen.
  Als DA91 die avond met CORRUPTIE niet had georganiseerd was dit gewoon doorgegaan, dan was er in de komende maanden weer voor 100-de miljoenen gestolen.


  gemodereerd
 10. Je gaat je nu toch afvragen wat er nog meer moet gebeuren om het volk in beweging te krijgen. Er is 100 milj. aan spaargeld van burgers gebruikt en er is nog altijd geen duidelijke verklaring gekomen over de aanbesteding daarvan. De vraag die je daarbij kan stellen is, zijn Surinamers zo bang, anders gezegd zo laf, dat ze de straat niet op durven gaan of is men daar zo dom dat men niet begrijpt wat er gaande is??
  En dan die loopjongen adhin die met een ongeloofwaardig verhaal over de aankoop van uien en aardappelen komt…die zou ik niet alleen bekogelen met uien en aardappelen maar ook met rotte eieren. Deze zaak stinkt mijlen ver. Er wordt alles uit de kast getrokken om het volk te misleiden. Ze zijn daarbij zo dom dat ze dat onderling zelfs niet eerst afstemmen. Sarie torie…


  gemodereerd
 11. Maar die piri ede bejaarde man cq president van ons pori Sranan , had ook de leiding voor die decembermoorden.
  Robert van Trikt wacht het niet om naar nickerie te gaan vluchten, die mensen zijn echt woedend 😡 ze zijn allemaal over de rooie . Wiens geld op dr banken waren.
  Ik weet het niet van Rashied Denque , hij is muisstil , waarschijnlijk hij had ook aandeel van die verdwijning.
  Dus Glenn Gersie wilde toen niet meewerken en dus ontslagen door die aardappel criminelen olv Bouterse.
  Wat zullen die Hollandse BOEREN zich krom lachen over die aardappelen en uien criminelen in Suriname 😂😅😁


  Maak melding
 12. Ik ben benieuwd of van Trikt een “Get out of Jail” kaartje heeft. Hij zwijgt zolang hij weet dat niemand hem iets kan maken. Hij zal immuniteit gaan claimen en het bewijs wel gaan leveren als hij voldoende zekerheid krijgt.

  Een zinssnede was wel typerend. Opsporingsonderzoek ??? Weten ze niet waar van Trikt zit.

  Pakiratigri heeft zich duidelijk niet meer onder controle.

  Dat de bankiers niet weten wat er met het geld gebeurd is, is niet verwonderlijk. Tot dat dit schandaal op straat kwam konden ze slechts vraagtekens zetten bij de verslaglegging van de CBvS. Ze roken lont maar kunnen niet zelf gaan zoeken in de boeken van de CBvS dan hebben ze justitie nodig om toegang te verkrijgen.

  Het is meer dan typerend dat de groot spraak van Adhin, er komt een verklaring nu al 48 uur niet ingelost kan worden.


  Maak melding
 13. By the way, wat Adhin op een podium zegt, is voor zijn rekening en de NDP. Het is de minister van Financiën die tekst en uitleg moet komen geven in de DNA. Nergens anders. Mijn beste inschatting is dat er heel veel geschreeuw zal volgen zoals we gewend zijn, en voor de rest gaat er niets gebeuren. Of het is van Trikt die voor alles zal opdraaien, mocht de zaak van de 100 miljoen aanhangig gemaakt worden. De bankiers hebben al een seintje gegeven door als ijsbreker te functioneren. Persoonlijk denk ik dat er niets zal gebeuren; het wordt afgehandeld in de DNA en vervolgens moeten we ons maar gaan opmaken voor 25 mei. Het volk zal niet op straat komen . Dat is wat men wenst. Chaos. Moet dit democratie voorstellen?


  Maak melding
 14. Stel voor a tori no beng leki….Wat zou dan gebeuren? Trikt zou blijven en de plundering kon onbelemmerd door gaan. Maar thanks and praeses to the God dat voor de zoveelste keer een ernstige duistere zaak boven water komt (weer dank aan VHP). Erg vreemd is de onprofessionele gedrag van SVB. Onderzoek is niet begonnen en de dader (let op niet de verdachte) is bekend. Stelletje jaknikkers leden van de SVB. Weg met de hele paarse rotzooi.


  gemodereerd
 15. Het is zo’n doorzichtig scenario.

  Alle schuld wordt in de schuld van Van Trikt geschoven terwijl een ieder die beschikt over een gezond en logisch werkend verstand kan inzien dat hij dit alles NOOIT alleen in z’n eentje gedaan kon hebben.

  De RvC v.d. CBvS, boefdraad als minister van financieen, Frangie als voorzitter v.d bankiersvereniging en de president als eindverantwoordelijke moesten er meer van geweten hebben. Die proberen echter om alle schuld in Van Trikt z’n schoenen te schuiven zodat zij ongestraft verder kunnen gaan met het roven v.d. tegoeden v.d. burgers en bedrijven.

  Ik geloof niet dat er veel terecht zal komen van het strafrechterlijk onderzoek want de praktijk wijst uit dat in SU de gewone/kleine burger wel gestraft worden terwijl de grote en politieke/politiek gelieerde criminelen meestal vrijuit gaan. De EBS zaak is daar een mooi voorbeeld van.

  Van Trikt moet trouwens nog een Nederlands paspoort in z’n achterzak hebben dus als men niet oppast is hij zo gevlogen net als die gast in de EBS fraude zaak en dan kunnen de Surinaamse autoriteiten hem niks meer maken.


  Maak melding
 16. Van Trikt zit in de val van Bouterse. Met zijn Surinaamse paspoort kan hij ook niet zomaar vluchten. De mensen die met Bouterse hebben gewerkt, worden na hun ontslag depressieve personen. Ik ken een heleboel. Je hoort na hun ontslag nooit meer iets van hun. Ze worden ingezet om het vuile werk te doen en mogen daarna opdonderen. Het zelfde staat Adhin ook te wachten.


  Maak melding
 17. Onderstaande zegt een ex-directeur van een bank.

  —————-
  Bousaid weigert te geloven dat bankiers misleid zijn
  January 31, 2020
  Een deel van de kasreserve die de handelsbanken sinds mei vorig jaar, verplicht onder het beheer van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) moesten plaatsen, is verdwenen. De Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) geeft aan dat de banken misleid zijn geworden over de status van de valuta kasreserve door de pas afgetreden governor, Robert van Trikt. “Ik weiger te geloven dat bankiers misleid zijn geworden”, zei Jim Bousaid, oud-voorzitter van de SBV, vanmorgen in het radioprogramma ABC Actueel. Volgens hem publiceert de CBvS elke week weekstaten waaruit de ontwikkeling van de monetaire reserve eenvoudig te destilleren is.
  Bousaid geeft aan dat de mutaties bij de post Buitenlandse vorderingen– en waarden, al geruime tijd te zien is op de weekstaten. “Die hadden toch al een heleboel vragen moeten oproepen bij bankiers. Bij een eenvoudige analyse zou je het gat al moeten zien”, zegt hij. Volgens Bousaid is het van belang dat de weekstaten elke week bekeken worden. “Toen ik directeur was van de bank, bekeek ik elke week de weekstaat, omdat je daaruit kan opmaken wat er gebeurt op de geldmarkt en op de valutamarkt. Dus het verbaast mij in hoge mate dat bankiers zeggen, dat ze misleid zijn geworden”, zegt hij.
  Bousaid geeft het voorbeeld van een recente weekstaat van de eerste week van januari. Daarop is te zien dat er een mutatie is geweest van 119 miljoen US-dollars negatief, die onttrokken is. Volgens Bousaid is dat bedrag waarschijnlijk de betaling aan Alcoa voor de overname van de Afobakadam. “Dit is om administratieve redenen begin januari geadministreerd, zodat er eind december een mooiere monetaire reserve zou zijn”, zegt Bousaid.
  “Al de dingen waarvoor ik ze heb gewaarschuwd, zijn 100 procent uitgekomen”, merkt Bousaid op. Hij zei dat hij de Surinaamse Bankiersvereniging al eerder had gewaarschuwd toen de zaak van de kasreserve enkele maanden terug speelde. De kwestie van de overname van valutakasreserves, is een gevecht geweest tussen de SBV en de Centrale Bank.
  Bousaid: “Als voorzitter destijds heb ik grote battles moeten uitvechten met Glenn Gersie en Gillmore Hoefdraad.”
  Volgens Bousaid beschikt het instituut van de Centrale Bank nog niet over de competenties om de kasreserves effectief te kunnen beheren. “Want als je geld overdraagt, moet het belegd worden op de internationale kapitaalmarkt. Je moet dus beleggingsexperts hebben, dat had de Moederbank niet”, zegt Bousaid. Hij geeft aan dat de vreemde valuta kasreserve nooit bij de Centrale Bank is geweest. “Wat is de monetaire winst als wij het overdragen aan de Centrale Bank, de monetaire winst zal op nul zijn, dit heb ik 3 juni aangehaald”, zegt Bousaid. Hij wees toen ook op de risico’s, namelijk dat de middelen gebruikt kunnen worden voor interventie om de koers omlaag te houden om zodoende de verkiezingen te kunnen winnen. “En precies waarvoor we hebben gewaarschuwd, is 100 procent uitgekomen binnen zes maanden”, aldus Bousaid.


  Maak melding
 18. Sinds 2008 staat het vast dat de meeste bankiers een stel witteboordencriminelen zijn.

  Ze waren van te voren gewaarschuwd tegen het overhevelen van de kasreserves naar de CBvS maar ze gingen er toch mer door.

  Het was dezelfde Frangie die in 2019 de rekeninghouders verzekerde dat er “genoeg checks and balances” waren ingebracht om ervoor te zorgen dat het geld veilig bleef.

  Wel daar blijkt nu GEEN MOER van te kloppen. Nu komen ze aandansen met het verhaaltje dat de overgebleven tegoeden wel veilig gesteld zijn. Ja ja m’n mars zijn de tegoeden veilig. Na so so ley deng mang disi e ley. De verklaring v.d. SBV is niks anders dan bullshit.

  Alleen 1 bankier die nog niet zo lang aanzit als bankdirecteur heeft het aangedurft om de ongezouten waarheid te zeggen terwijl de rest dokt en zich verschuilt achter leugenachtige verklaringen.

  Als ze (en dan met name die Frangie) principes hadden dan hadden ze hun verontschuldigingen aangeboden aan het volk en hun ontslag ingediend. Maar dat hebben ze niet want ze kunnen flink vreten van een directeursalaris plus dat wat ze kunnen roven aan spaargelden v.d. rekeninghouders en dat is belangrijker voor ze.


  Maak melding
 19. Advies aan de Su mensen, haal al je geld van de bank weg. Graaiers hebben de smaak te pakken . Oja, hoor van meeste mensen dat ze al doen. Nooit meer op de bank zetten


  gemodereerd
 20. Whahaha…dit is leuk. Vers van de pers.

  Een deel van de kasreserves is gebruikt voor de aankoop van de staatsobligaties. Deze onthulling deed oud-bankier Jim Bousaid zondagmiddag in het programma Welingelichte Kringen op Radio ABC.

  Bousaid zei dat de prijs van obligaties daalde. Suriname heeft toen een deel van de gelden gebruikt om op de internationale kapitaalmarkt de obligaties te kopen tegen een hogere prijs zodat die weer in waarde omhooggingen zodat geroepen kon worden dat het niet zo slecht ging in het land.

  De Surinaamse staatsobligaties die voor US$ 550 miljoen op de internationale kapitaalmarkt werden verhandeld daalden als een raket, zei Bousaid. Suriname heeft om die negatieve trend te keren vraag uitgeoefend op die markt om de eigen obligaties te kopen. Bousaid daagde de autoriteiten uit om dit te ontkennen. “Dan weten we wie jokt en wie niet jokt”, aldus Bousaid.

  DSB-directeur Steven Coutinho vroeg zich af hoe wij een structurele oplossing in de financiële problemen van Suriname gaan brengen. Het vingerwijzen naar de banken, vindt Coutinho krom. Hij zei niet te weten waar de verdwenen kasreserve naartoe is.


  Maak melding
 21. De bankiers mogen komen lullen hoeveel ze willen maar de mensen dienen te beseffen dat zolang men geld heeft staan op een bankrekening de regering via hun verlengstuk (de Centrale Bank) daar met z’n corrupte klauwen aan kan komen om het zelf te gebruiken/op te maken.


  Maak melding
 22. Kondremangs
  Nu buitelen de witteboordcriminelen over elkaar om de vinger naar elkaar te wijzen. …terwijl ze handjeklap hebben gedaan met Boefdraad met goedkeuring van DiDiBri himself en zijn bejaarde adviseurs. …..uitvoerder Djotelal. ……de beerput is voor de zoveelste keer opengegaan. ….en de stank is verschrikkelijk. ……
  ROEP scenario uit de jaren 80. ..piramide spel……stelletje oplichters. ….diepgaand onderzoek VOOR de verkiezingen. ….zodat er een juiste keuze gemaakt kan worden.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 23. Ik wil jullie dit niet onthouden.
  Kop van dit artikel staat 100miljoen US dollars.

  Onderstaande artikel gecopieerd van DWT. En wat lezen we in de eerste alinea, van de 426 miljoen is er 330miljoen over, dat is zover ik weet een verschil van 96 miljoen.

  In de laatste alinea, ja mensen nogsteeds hetzelfde artikel, verteld men doodleuk dat ze niet weten wat de CBVS met die iets meer dan 100miljoen heeft gedaan.

  We hebben het hier over hetzelfde geval met gewoon drie verschillende bedragen.

  BANKIERSVERENIGING: ‘WE GAAN DIT NIET ZO LATEN’
  03/02/2020 11:47 – Ivan Cairo
  Bankiersvereniging: ‘We gaan dit niet zo laten’
  Het bestuur van de Surinaamse Bankiersvereniging. Foto: Ivan Cairo
  PARAMARIBO – Van de 426 miljoen US dollar die de commerciële banken aan de Centrale Bank van Suriname (CBvS) hadden overgedragen om te beheren is nog 330 miljoen US dollar over. Zo kwam maandag naar voren tijdens een persconferentie van de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV).

  Door de handelsbanken zijn met de CBvS nu harde afspraken gemaakt om het overgebleven geld veilig te stellen. Zo worden nieuwe bankrekeningen geopend waarop de banken ook moeten tekenen voordat transacties op die rekeningen gepleegd kunnen worden. Daarnaast hebben de banken voortaan ten alle tijden toegang om de bewegingen op voornoemde rekeningen in de gaten te houden.

  Ook is er een investeringsdocument getekend tussen partijen op basis waarvan de middelen zullen worden beheerd. Nadat voornoemde zaken zijn afgerond zullen vermoedelijk strafrechtelijke acties worden ingezet. “We gaan dit niet zo laten”, zei SBV-voorzitter Eblein Frangie.

  Tot nu toe weten de bankiers niet wat er met de iets meer dan honderd miljoen US dollar uit de valutakasreserve is gedaan door de centrale bank.”


  gemodereerd
 24. Voor sommige mensen is het lastig te zien dat er twee zaken spelen. Zij halen deze nu al door elkaar
  1. De zaak Trikt: zelfverrijking ?
  2. Diefstal door de centrale bank kan haat toevertrouwde middelen te weten kasreserves

  In dit artikel gaat het over zaak nummer 2.!! Dus over de verdwenen 100 mln en niet over de persoon Trikt die al dan niet fraude heeft gepleegd

  Natuurlijk is de hoofdverantwoordelijke de hoogste baas. Dat is altijd het geval
  Dit kan de toenmalige governor zijn (Trikt), maar als de diefstal heeft plaats gevonden na zijn ontslag dan zijn anderen verantwoordelijk. Dit kan Hoefdraad zijn als hij heeft getekend voor de overdracht van het geld of een ander sukkeltje die erin getrapt is dat hij of zij nu tijdelijk de baas is en heeft getekend.
  De minister van Financiën of de vice -president zal natuurlijk rectificatie eisen van voor het valselijk beschuldigen van de centrale bank. Of misschien nog veel meer (net als in zaak 1) een rechtszaak aanspannen tegen dit soort ongefundeerde uitspraken. Suriname wordt wereldwijd voor schut gezet door dit soort valse beschuldigingen toch. Ja toch minister? Haha

  We zijn nog lang niet zover dat er een strafrechtelijk onderzoek moet plaatsvinden.
  Met name, omdat de regering haar belofte om met een verklaring te komen achterwege laat.


  Maak melding
 25. Doordat de media in Suriname zodanig is gepolitiseerd krijg je vaker berichten niet of nauwelijks zijn geverifieerd! Elke keer komen ze met een andere verhaal!


  gemodereerd
 26. Een ding staat vast: er is misbruik/diefstal gepleegd op de kasreserve van het volk. Er moeten zware koppen rollen. De lijder van de paarse sekte is geen oorden te bekennen. Er valt niemand te blamen, te beledigen etc. De ware gedaante van de paarse ratten is automatisch naar boven komen drijven. Zie daar, Van Dijk Silos zegt dat 160 miljoen teveel is voor het organiseren van de verkiezingen. 60 miljoen ziu genoeg zijn. Waar gaat de begrote 100 milj, in de zakken van de paarse ratten of naar patat met uien en knoffelook sauce.


  gemodereerd
 27. Het is de vraag of de onderste steen boven komt.De Surinaamse regering is zo corrupt als de neten en ze dekken elkaar allemaal.In wezen wordt het volk gebruikt als wc papier waar zij hun reet mee afvegen.Met andere woorden ze hebben helemaal geen respect voor het volk.Zonder scrupules wordt het volk belogen en bedrogen.


  Maak melding
 28. De bankiers zijn politiek bezig. Sinds begin vorig jaar heeft Hoefie via de MOU het beleid bij de CBS naar zich toegetrokken. Hij is degene die als lakei van Baas al die jaren die leenconstructies bedenkt en ook degeen die Gersie naar huis stuurde omdat die niet naar zn pijpen wilde dansen. Nu laten de bankiers zich politiek misbruiken door niet alleen de politiek 3 jaar tijd te geven voor de terugbetaling, maar ook de politiek te ondersteunen in het neersabelen van van Trikt, zodat Hoefie door kan gaan met zn makabere dodendans!


  gemodereerd
 29. Robert
  Twee postings van jouw hand
  Laten we met de eerste beginnen (18.12 uur). Ik heb het gelezen en de mening vanm d heer Boussaid tot mij genomen
  wat wil je hiermee zeggen?

  Je tweede posting
  – Ook hier wil ik graag van je weten wat je hiermee wil zeggen.
  – De krant spreekt over 100 mln. Jij over 96 mln. Big deal zou ik zeggen
  – Je schrijft ook “In de laatste alinea, ja mensen nogsteeds hetzelfde artikel, vertelt men doodleuk dat ze niet weten wat de CBVS met die iets meer dan 100miljoen heeft gedaan”.
  Uien, aardappelen, toiletpapier zijnde consumptiegoederen zijn gekocht toch en
  er heeft valuta-interventie plaatsgevonden toch? Aangezien je de weekstaat erbij haalt, kan je mij aangeven waar op de weekstaat dit te zien is.
  Op de site van de CBVS zie ik tot en met de laatste weekstaat die gepubliceerd is NIETS van dit alles
  Toch merkwaardig dat er na 27 december geen weekstaat meer is gepubliceerd.
  Is dit, omdat er dan zaken naar buiten zouden komen die het daglicht niet kunnen verdragen?


  Maak melding
 30. Het zijn de laatste loodjes die het zwaarst wegen en ik hoop voor de NDP dat ze zich meer dan ooit compact houdt. Geen enkele aanleiding mag meer gegeven worden aan de oppositie. Want men gaat van een mug een olifant maken. De VHP gunt het volk niet in alle rust zelf na te denken op wie ze gaat stemmen. Alleen maar chaos creëert hij. Weg is de democratie. Degenen die het hardst daarom schreeuwen, duwen het even gemakkelijk weg als het niet in het straatje past. En zo wil je regeren?

  Wie wint laat zien dat de steun van de bevolking erachter zit. En of het nou de NDP is ,VHP,NPS ABOP, feitelijk maakt het geen bal uit. Iedereen wint, want Suriname is te klein opdat men een grote boog om elkaar heen maakt. Daar moet men mee stoppen. Het is vanwege het systeem maar eigenlijk zou iedereen in de coalitie moeten zijn en naar iedereen mag er geluisterd worden en dienovereenkomstig gehandeld worden. Oppositie en coalitie in Suriname vind ik zeer ineffectief. Het is wat het is.
  Het schiet gewoon niet op met die krabu mentaliteit. Suriname moet een team worden. Op dit moment lijkt het op een echtpaar dat constant op elkaar aan het fitten is en waar na verloop van tijd de scheiding volgt.

  Off topic. Dit artikel behelst twee delen. Het gaat voornamelijk over de beschuldiging van de bankiers naar van Trikt over de honderd miljoen. De laatste alinea echter refereert naar het strafrechtelijke onderzoek tegen van Trikt op grond van fraude . De antidatering en de aanschaf van de gepantserde auto`s. Als je niet beter weet (het schept ruimte voor verwarring), zou je geneigd zijn te denken dat het onderzoek zich richt op de verdwenen miljoenen. Dat kan dus niet kloppen omdat deze perikelen zeer recent zijn .


  Maak melding
 31. Dit artikel gaat over verduistering van 100mln
  Dit staat toch echt duidelijk in de kop van het artikel en bijvoorbeeld in deze zin;
  “De bankiers zeggen dat ze tot nu toe niet weten wat er met de iets meer dan 100 miljoen US dollar uit de valutakasreserve is gedaan door de Centrale Bank.
  DE BANKIERS, VALUTAKASRESERVES.
  Lijkt mij meer dan duidelijk

  In de laatste zin
  Vandaag werd ook bekend dat het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) is begonnen met een stafonderzopek naar vermoedelijke strafwaardige handelingen die zijn gepleegd op de CBvS

  Het OM en gepleegd op CBVS
  Dit is bijzaak in dit artikel en niet alleen in het artikel
  Hoezo?

  Als de overheid, dan wel de CBVS geld steelt is dit onbeschrijfelijk en NOOIT goed te praten.
  Het heeft zijn weerslag op het gehele land. Op de financiële positie van Suriname in de wereld. De enige manier om de schade te beperken is dat de minister van Financiën per direct opstapt.
  Of dit voldoende is zal de tijd uitwijzen.
  Vertrouwen komt te voet en gaat te paard

  Als een werknemer (zelf als het de governor van de centrale bank) betreft is het een zeer kwalijke zaak en dient de schuldige gestraft te worden. Een strafrechtelijk onderzoek is de weg.
  Dit heeft geen effect op het vertrouwen in de Staat Suriname.


  Maak melding
 32. Er zijn 2 zware misdrijven begaan waaraan de regering 100% debet is. Het volk moet straks het gelag betalen. Dit mag nooit straffeloos blijven. Keihard afrekenen met zulke figuren.


  Maak melding
 33. Bla bla bla
  Alles mag
  Stelen moorden liegen bedriegen
  Zijn incidenten.
  Let op niemand gaat de bak in.
  Wel de slechte Satish Baldewsingh.
  Dezelfde agenten die Satish aanhouden.
  Weigeren Trikt en anderen aan te houden.
  Hoe kijken die in de spiegel?

  Nu weten jullie nog dat er recent nieuw Surinaams geld was gekomen?
  Zou omgeruild worden voor oud geld.
  Hahahahahaha.

  Kisten en dozen en tassen met geld zijn toen weggesjouwd hahaha.

  Als dollars verdwijnen laatstaan Srds.

  Heeft iemand ooit het oud geld vernietigd zien worden?

  Trouwens Waat is met de 100miljoej gebeurd?
  Heeft de moederbank een boekhouding?
  HEBBEN DE BOEKHOUDERS GEEN WEET ERVAN?
  WAAR ZIJN DE CIJFERS DE BALANSEN?

  GEEN UITLEG MAAR BEWIJS.
  WAAROM MAG TRIKT VRIJLOPEN EN SATISH NIET?

  ERG HOOR


  Maak melding
 34. De vraag is natuurlijk in hoeverre Van Trikt de schuld volledig op zich neemt en zich naar de slachtbank laat leiden.

  @pakiratigri 3 februari 2020 At 16:50
  Je zit als een viswijf te reageren hier op het forum. Vervolgens spreek jij jezelf in zekere zin weer tegen in je posting van 3 februari 2020 At 17:37.

  Als je een beetje op een normale manier de media hebt gevolg zal je ook tot de conclusie moeten komen dat alle deskundigen van mening zijn dat Van Trikt e.e.a. niet in z’n eentje heeft kunnen doen. Er zou accordering moeten zijn van het ministerie van financiën, je mati Boefraad.
  Zelf Adhin geeft voluit toe dat de regering het geld heeft gebruikt. Lees “diefstal” want er was geen officiële toestemming hiervoor van de bankiers. En dat de bankiers Van Trikt op dit moment hoofdelijk aansprakelijk stellen is meer dan logisch, hij was immers de baas van de CBvS. Tot het moment dat gaat blijken dat hij in opdracht heeft gehandeld.


  Maak melding
 35. Al 10 jaar wórdt dit prachtland leeggeroofd. De een na de andere frauduleuze praktijk komt boven water (dankzij krachtige stem van de VHP). Toch wordt de VHP als hoofdschuldige aangemerkt. Abdoel zwijgt als een graf….medeplichtig? Geen twijfel erover.


  Maak melding
 36. Dit jaar is het de veertigste jaar dat verloedering en ellende is begonnen.

  Japi Japi zijn slimmer dan deze hoogopgeleide schurken .

  Zelf de bejaarde huizen hebben in geen jaren Aardappelen en uien gekregen van de schurken van NDP

  Geef aan welke maanden de bejaarden Aardappelen hebben gegeten .


  Maak melding
 37. Off topic…weer een gigantische njang patu in de maak. Wanneer houdt het op.

  De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos, vindt dat SRD 160 miljoen voor de komende verkiezingen veel te hoog is. In gesprek met De West, uit zij haar bezorgdheid over de hoogte van het bedrag. Volgens haar kost een verkiezing nergens anders in de wereld zoveel. De vorige verkiezingen hebben SRD 80 miljoen gekost. Van Dijk-Silos geeft aan dat zij als OKB-voorzitter niet veel hieraan kan doen.


  Maak melding
 38. Geen uien, aardappelen etc van dat gestolen geld gekocht, maar vlaggen, petten, truien, drank, eten en alles wat de nationale dieven partij groot zou moeten maken. Nu zijn ze als stront in de grond gezakt. Ze blerren niet meer, maar wijzen de vinger aan de ander. Lilian, jou zoon heeft psychisch hulp nodig. Ga hem met je kinderpsychologie helpen?


  gemodereerd
 39. Er gaat na 25 mei een beerput open waaruit zal blijken dat er veel meer geld is verdwenen de afgelopen 10 jaar. Ik weet zeker dat er geen één goudstaaf in de kluizen liggen. Alle rijkdom is uit Suriname richting cuba of bij andere corrupte landen waar ze heen vluchten zometeen. Een paar zijn er al vandoor de rest volgt!


  Maak melding
 40. @Sabaku,
  Ik kom tot geen enkele conclusie. Of het wordt afgehandeld in de DNA of de PG doet er wat mee. Het lijkt me een hele klus hoor. We hebben het hier over zaken op het allerhoogste niveau. Voor mindere dingen is de PG niet uit zijn schommelstoel gekomen. Nu dus wel? Meneer van Trikt valt nog te behappen. Adhin was op een meeting namens de NDP. Daar waren er ook NDP-aanhangers bij. Wat hij zegt is niet relevant genoeg opdat men het als een fait accompli gaat beschouwen. Niet relevant omdat datgene wat hij allemaal zei, geen officieus gestalte had. In de DNA gaat het gebeuren. En als de regering wat meer tijd nodig heeft ,so be it. Men kan elkaar over en weer beschuldigen en dat schiet niet op. De buitenwereld kijkt naar Suriname en lacht in zijn vuistje. Hoe meer men met modder gaat smijten hoe erger het gaat worden om de zaak weer gezond te maken. En intussen gaan we dat ook merken op economisch vlak en bijvoorbeeld het NRA en het imago van het land Suriname. En over viswijf gesproken. Ik wil me graag integreren binnen Waterkant. Net. Me één voelen met jullie. Gun me alsjeblief dat plezier af en toe. Ik vind het lachwekkend wanneer er zoveel foute conclusies getrokken worden. En men leert het niet af.


  Maak melding
 41. @Redskin
  Dat kan zeker.
  Wat een voor de gek houderij.
  Wanneer je bij de DSB of Finabank 2000SRD steelt. Wordt je opgespoord en opgesloten.
  Wanneer je 200000000 steelt wordt je de kans gegeven door de directeur om het in 4 jaren terug te storten.

  Renteloos en zonder straf.
  Hij Frangie heeft begrip.

  Of is hij bang?
  Of zijn ze bang?

  Of gaat men echt met al het geld weg?

  Pas maar op


  Maak melding
 42. Volgens de oud directeur van de Hakrim Bank Jim Boussaid, is een deel van de kasreserves gebruikt om de Surinaamse Staatsobligaties op de internationale markt op te kopen. Hij suggereert dat de prijs van de obligaties daalde en dat de Centrale Bank vervolgens intervenieerde door de eigen obligaties voor een hogere prijs op te kopen zodat de prijs weer omhoog kon klimmen. Vorige week plaatste ik m.b.t. dit vraagstuk een bericht waarin ik aangaf dat mogelijk het speculeren op de kapitaalmarkt van Trikt en zijn plaatsvervanger fataal is geworden. Waarschijnlijk heeft Boussaid dit bericht opgepakt en is hij nader onderzoek gaan verrichten. Ik ben echt benieuwd wat er precies is gebeurd.


  Maak melding
 43. Het zijn net kinderen hier. Neem Pico heeft mijn eerste bericht gelezen, hij heeft het tot zich genomen. Maar Pico snapt er de ballen niet van. Pico trekt wel een veels te grote broek aan om CBVS te durven beschuldigen van diefstal.

  In Jip en Janneke taal voor pico. In mijn eerste posting laat ik duidelijk zien maar niet ik alleen, iedereen met een gezond verstand weet dit.

  De bankiers zijn niet misleid, ze hebben hun verantwoordelijkheid niet genomen. Ze wisten wat er speelde, maar toen het naar buiten is gebracht zijn ze in paniek geraakt. Zie de overtrokken reactie van Steven. Waar was hun controle mechanisme. Was het hun geld of niet. Als ik mijn bankafschrift krijg, kijk ik iedere keer weer als mijn saldo nogsteeds klopt, jij vast niet. Vandaar dat ze nu allemaal samen een schuldige aanwijzen, van strikt. Snappie.

  In mijn tweede posting geef ik de belabberde niveau weer van onze media weer. Iedereen zegt maar wat, ze creeeren chaos, blijkbaar weten zelfs de bankiers niet hoeveel geld ze bij CBVS hebben. Het zou gewoon dus kunnen dat het bedrag die gebruikt is, veel lager is dan de 100miljoen.

  Pico sorry maar je lijkt sterk op een voorgeprogrammeerde vhp’er die alleen leugens blijft herhalen, in de hoop dat mensen jullie gaan geloven. Die aardappels en uien, dat mag je voorlopig in je broek stoppen.


  Maak melding
 44. @Redskin,
  Fa waka? Arawak ben je toch? Hoe gaat het met de scholen van je in Kenia en India? Nog steeds aan de kasiri? Of ben je overgeschakeld op moderne drank? Zeker ook geen hangmatje meer hè? Een ligbed nu. Je bent modern geworden. Vooruitgang baya.


  Maak melding
 45. Adhin jij en je baas Bouterse zeg eerlijk aan het volk dat jullie die 100 miljoen USD hebben verdeelt en dat het al in het buitenland is gebracht i.p.v.te liegen.Deze rovers hebben het land leeggeroofd van al hun tegoeden bij de Centrale bank.Ze zijn niet te vertrouwen oppakken en opsluiten en als jullie dat niet kunnen dan maar het buitenland vragen om in te grijpen in Suriname want het kan niet zo verder.


  gemodereerd
 46. Er wordt gezegd…het wordt afgehandeld in de DNA….whahahah…Met een stelletje jaknikkers valt niets te handelen. Het is hoofd buigen voor de baas of opzouten. Letterlijk Afrikaanse toestanden (arme volk met een handje vol superrijken). A BB met R switi no ke. Maar dalig jo ka.


  Maak melding
 47. Pakiratigri ik wacht tot jou corrupte zooitje weg is dan kom ik met plezier mooie dingen doen voor de armen in 3e wereldland Suriname,want dat is het geworden omdat lage honden als jij corruptie en moord toejuichen.


  Maak melding
 48. Nee pakiratigri hondje deze Ingie rijdt volgende maand zijn eigen betaalde range rover velar. En jou baasje is geen indiaan, maar een zeeuwse rovers als voorouders en dat wist jij nog niet leeghoofd. Je hebt ka meer recht te praten te praten. Dokken 😁😂


  Maak melding
 49. De VHP is natuurlijk erg slinks bezig. Geldt ook voor de andere partijen. Dit is een bokswedstrijd waarbij er geen referee is . Je wilt niet weten hoeveel slagen er onder de gordel terechtkomen. Hoeveel kopstoten . De VHP heeft er patent op. De VHP wenst dat het volk het vertrouwen in de NDP verliest door allerlei valse scenario’s voor te schotelen. De VHP is toch niet een rechter? De VHP gaat niet bepalen wie schuldig dan wel onschuldig is. Waarom moet de VHP altijd voor zijn beurt spreken? Welke kans krijgt de beschuldigde? Het volk moet op straat ,protesteren etc. Als de VHP zo zeker van zijn zaak is de verkiezingen te winnen, waarom al die moeite? Dat komt door de onzekerheid. Ze doen het in hun broek van angst. Ga maar liever campagne voeren en probeer mensen op een eerlijke manier te overtuigen van je goede en oprechte bedoelingen met Suriname.


  Maak melding
 50. Nee pakiratigri hondje deze Ingie rijdt volgende maand zijn eigen betaalde range rover velar. En jou baasje is geen indiaan, maar een zeeuwse rover als zijn voorouders en dat wist jij nog niet leeghoofd. Je hebt geen ka meer recht te praten te praten. Dokken 😁😂


  Maak melding
 51. @ RobG
  lu/security/USP68788AA97/243043 als u www voor viegt bij deze link dat ziet u de notering van het grootste deel van de $ 550.000.000 obligatie notering.

  Direct na het afsluiten van de $ 125.000.000 obligaties ziet u dat de koers een forse sprong van 11% omhoog gaat en op 14.01.2020 nog eens 5% stijgt en daarna wat heen en weer gaat rondom 85%
  De eerste stijgingen van 70% naar 80% zijn goed verklaarbaar door de zekerheden die ontstaan zijn via de $ 125.000.000 obligaties. de tweede kan gekomen zijn door vraag, een kleine vraag waardoor met het aankopen van 10 of 20 obligaties voor een veel te hoge prijs het de laatste verkoop de prijs bepaalt. Als ik morgen 2 obligaties voor de koers van 100% koopt staat morgen die prijs op het bord.

  Het is niet ondenkbeeldig dat de koers naar 100% oploopt rond om 30 juni omdat er dan een deel afgelost gaat/moet worden.

  By the Way het is waarschijnlijk helemaal niet slecht om obligaties in te kopen voor een lage koers als je ze maar niet weer hoeft te verkopen voor een slechtere koers.


  Maak melding
 52. Miljoenen usd verdwenen en de naam VHP wordt poespas besmeurd met modder…ik snap de correlatie níet echt. Paniek in de paarse stal? Who knows..


  Maak melding
 53. De tijdbom van NDP moet nog ontplof worden .

  Verbroedering heeft verloedering gebracht in 40 jaren ellende NDP

  Zand er over hou de hoofd koel Bokasa Bouterse en Abrahams grijzen .

  De beste hoogopgeleide rovers van NDP

  Waar is dagoe hoogie en Doehkie en Henk Herrenberg .


  Maak melding
 54. @ Robert

  “In mijn tweede posting geef ik de belabberde niveau weer van onze media weer. Iedereen zegt maar wat, ze creeeren chaos, blijkbaar weten zelfs de bankiers niet hoeveel geld ze bij CBVS hebben. Het zou gewoon dus kunnen dat het bedrag die gebruikt is, veel lager is dan de 100miljoen.”

  U gaat om de waarheid heen. De CBvS gaf valse bankafschriften en rapportages en publiceert al sinds eind december geen maandstaten meer. Hoe kun je iets controleren als de bevoegde autoriteit je valse documenten verstrekt en niet mee werkt aan goede controle.

  De grote vraag is wie trok uit eindelijk aan de touwtjes. Wie heeft zoveel macht dat de Governor en zijn organisatie dit hebben laten gebeuren. Zij zijn niet suicidaal lijkt mij. Het is immers professionele zelfmoord als je aan dit soort praktijken meewerkt. Er moet een zekerheid tegenover staan.


  Maak melding
 55. @ Pakiratigri

  “Het schiet gewoon niet op met die krabu mentaliteit. Suriname moet een team worden”

  Wij zijn het helemaal eens. Graag verwijs ik u naar een aantal momenten van Assemblee brede eenheid:

  1>> Het op initiatief van de oppositie assemblee breed afwijzen van de MOU met Alcoa. in december 2015. Bouterse had er een nationale zaak van gemaakt. Met name de VHP en Voormalige minister NH Rusland waren kritisch en Simons schreef een brief aan de regering de DNA heeft het voor het zeggen. De regering deed er niets mee. En ging door op haar pad.
  2>> Na jaren wordt er medio 2019 de gewijzigde Brokopondo wet resp. een machtigingswet ingediend na nog al wat emoties bij zowel de Jogi als de President. Nu verzamelt Simons de DNA en deskundigen achter zich en er wordt aangetoond en vastgesteld dat het werk van de regering niet deugd. Weer gaat de regering door als slaaf van Alcoa.

  Dit is heel concreet een situatie en casus die bij goede uitvoer Suriname honderden miljoenen extra had opgebracht en nu Suriname aan de bedelstaf brengt.
  De wet was duidelijk, zonder een woord chinees. stoppen betekend de dam is van Suriname in goede staat etc. Suriname is door gegaan met betalen en een schuld op bouwen waar ze nu nog jaren voor betaalt onder heel ongunstige condities.
  DNA breed de regering instructie gegeven en toch gebeurd er iets anders. Beste Pakiritigri er zijn meer voorbeelden dat men elkaar in de DNA kan vinden en weten DNA breed goedkeurt. Helaas macht corrupteert als men niet sterk in de schoenen staat.

  De feiten liggen er onomstotelijk, de wereld kijkt mee. De NDP heeft als machtspartij afgedaan omdat de oude mannen geen nieuwe politiek konden maken maar bleven hangen in macht en bevel is bevel. Militairen zijn niet flexibel liet de president op 22 januari beschamend zien.


  Maak melding
 56. Deze paarse rovers weten dat suriname een ontwikkelingsland is….. Ze weten dat de PG niet over de deskundigen beschikt voor een degelijk onderzoek naar financiële fraude…Een.. PG.. die al moeite heeft een dief.. een dief te noemen .. Steven Coutinho is terughoudend… na zijn eerste uitspraken… Er kan paniek uitbreken.. en een bankrun zou het ergste scenario kunnen zijn…. Ongezonde situatie blijft tot 2027..als de olie reserves in surinaamse wateren worden geëxploiteerd… Onder voorbehoud… . Dit is alstublieft niet mijn logica….. Ik heb het van in de branding.. bij apintie.. Fm…. .


  Maak melding
 57. pakiratigri 3 februari 2020 At 17:03
  Primair heeft dit strafrechtelijke onderzoek te maken met de handelingen van van Trikt vanwege de fraude. Niet de honderd miljoen.

  Primair? Hoezo primair, ben je bij het onderzoek betrokken? Wie is de baas van van Trikt?
  Wie kan van Trikt opdracht geven om zaken uit te voeren?

  Man man man wat kun je slap ouwehoeren, je lijkt wel op je familielid RobG die alles goed wilt praten.
  Houden jullie nou eens op om steeds zo oliedom te lullen


  gemodereerd
 58. Ik wacht nog steeds op de persconferentie die de vice president Adhin had aangekondigd.
  Of moet ik concluderen dat hij voor zijn beurt heeft gesproken en nog wacht op toestemming van de president

  is iedereen, dan denk ik aan Abdoel Misiekaba Bouva en al die anderen, ineens stom geslagen en kunnen geen woord uitbrengen?
  Me benne benieuwd wat de persvoorlichter te vertellen heeft in bakana torie


  Maak melding
 59. Om de Dierenbescherming niet te verontrusten gaan wij dit Dier, Beest …. @ Pakiratigri …. niet doodschieten … maar voor tijd en eeuwigheid opsluiten in LPI.

  Daar hoort deze Dorps/Plantage Gek thuis … nergens anders !!!!!!!!!!!


  Maak melding
 60. Paki-RAT-igri en RobertaGay,

  koop beiden van je sociale uitkering, een enkele reis naar apentuin van herkomst en lever daar je bijdage, door aardappelen en uien te gaan rooien en afvoeren in een Russische heli.

  Alles gefinacieerd door gestolen geld van het volk door de corrupte, criminele organisatie NDP en aanverwante maffialeden.

  Het zal voor hersenloze, notoire domoren als jullie, als een warm bad ervaren worden, zo lekker tussen al die overige paarse gevaarlijke gekken.

  Niet vergeten hoor, lulhannessen.
  ENKELE REIS !!!! en nooit meer terugkeren in de geciviliseerde wereld, want daar zijn jullie kansloze roependen in de woestijn.


  Maak melding
 61. @Mul,

  Niet te stoer doen jij. Kom met tegenargumenten. Niet blaten. Ben je nog steeds een tiener? Geldt ook voor die Flyer. Dat is een hopeloos geval. In de twee jaar dat ik hier op Waterkant zit ,heb ik deze gast nog nooit iets zinnigs horen zeggen. Het enige wat uit zijn mond komt, zijn verwensingen. En dit individu praat over hersenloos zijn en weet ik het allemaal. Flyer ,je hebt een probleem. Je bent niet in staat evenwichtig aan een discussie deel te nemen. Je zoekt je heil in het vloeken en denigreren. Het toont je zwakte aan. Waarom kom je Pakiratigri niet een keer opzoeken zodat hij je kan begeleiden?


  Maak melding
 62. @Bigi Sma.,
  Heb je me ooit kunnen betrappen dat ik iets zei en achteraf bleek dat het niet zo was? Bij deze nodig ik je uit dan. Ik weet wel dat wat ik zeg op een heleboel weerstand stuit. Maar dat neem ik voor lief. Zeg niet dat ik oliedom ben. Je moet het aantonen. Er komt altijd een officiële verklaring en dan moet je datgene wat ik zei ,vergelijken met de officiële verklaring. Zo kun je aantonen dat ik foutief redeneer. Als je ooit eens keer tijd hebt, moet je maar eens gaan scrollen in de archieven van Waterkant en vergelijken. Ben ik wrong of ben ik right?


  Maak melding
 63. Ben ik oliedom of ben ik een knapperd of lelijkerd…..Man man man..hou toch op kinderen. Hahahaha. Inderdaad wordt geprobeerd wat krom is hier recht te praten. Forumleden met een paarse bril hebben natuurlijk een andere mening dan die van een gele, oranje of whatever. Dat is hun goedrecht. Maar er wordt een beeld geschept dat er niet gestolen wordt, terwijl het wel gebeurd (denk bij voorbeeld aan carifesta, naschoolse opvang, waar miljoenen kunnen niet verantwoordt kunnen worden terwijl het volk pinaart. Maar ja….als baas zeg zand erover, dan kunnen de anderen weinig doen. Controle is geen dat van vijandschap…ga zo door Chan. Tek wang switi dey.


  Maak melding
 64. @jojo,

  Ik vermoed dat van Trikt en zijn plaatsvervanger op de aandelenbeurs op eigen houtje zijn gaan speculeren met gelden die aan CVB zijn toevertrouwd. De autoriteiten kregen dit ook onverwachts op hun bord. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Dat zie je wel vaker gebeuren dat werknemers van banken dit soort capriolen soms uithalen. Banken zijn over het algemeen zeer zwijgzaam over. De directeur van de DSB heeft eerst breed in de pers uitgehaald naar de v.p. maar dat is ongebruikelijk. Later heeft hij zich ingebonden en gooide het op emoties die hem parten speelden.


  Maak melding
 65. Gissen, vermoedens, hallucineren etc etc…dat zijn ongegronde meningen. Stelen van het volk, corruptieve handelingen, polarisatie, nepotisme zijn feiten die iedereen kent. Verschuilen achter lulverhalen wordt het niet meer. De samenleving trapt er niet meer in (no tek a portie BB met R, jo kisi spijt)


  Maak melding
 66. De huid wordt verkocht alvorens de beer wordt geschoten. Typisch Surinaamse boef. Olie ontdekt…dus we zijn rijk….dus onbelemmerd stelen maar denken ze daar. Afrikaanse mentaliteit…men kijkt niet verder dan de neus lang. Op z’n vroegst is de olie pas in 2027 boven water. Dan moeten alle miljarden investeringen éérst worden terugbetaald. Pfffff…


  Maak melding
 67. @ RobG
  “@jojo,

  Ik vermoed dat van Trikt en zijn plaatsvervanger op de aandelenbeurs op eigen houtje zijn gaan speculeren met gelden die aan CVB zijn toevertrouwd. De autoriteiten kregen dit ook onverwachts op hun bord. ”

  U heeft weer een vermoeden. De VP heeft duidelijk gemaakt dat het geld via de overheid besteed is aan basis goederen etc.
  U spint als een draaitol met vermoedens, U claimt econoom te zijn, een beta persoon. maar laat de ene na de andere proefballon op.


  Maak melding
 68. bank directeur is geruimd
  van trikt komt erin
  omkoopbedrag van 1,7 miljoen om 100 miljoen te laten verdwijnen
  en van trikt is weer weg

  zo klaar als een klontje


  Maak melding
 69. @direkteur dat klopt.
  Velen zijn nu multi miljonair.
  Ook de oppositie doet slap.
  Hebben jullie dat niet door?
  De regering stoort zich er niet aan. Wat wie ook zegt.
  Trouwens hebben de parlementariers vakantie?
  Ze vergaderen plots niet?
  Grtn.


  gemodereerd
 70. Inderdaad…de regering stoort aan niemand. Dus de plundering mag door gaan en de dna jaknikkers zwijgen als een graf. Dank zij de VHP komt de ene na de andere duistere praktijk van de regering boven water.

  Massaal afrekenen van dit geboefte op 25 mei


  Maak melding
 71. @ Robert,
  (En een ieder die dit wil lezen. Let wel je bent niet verplicht het te lezen. Commentaar in de zin van het is lang, het is te lang zijn dus overbodig. Jij bent de baas over je laptop of PC

  Ik zie dat je mijn reactie op jouw lege posting hebt gelezen en je hebt gepoogd antwoord te geven op de door mij gestelde vragen, aangezien er in mijn ogen alleen sprake was van knip- en plakwerk.
  Ik zie dat een mede-forumleden (Jojo) zijn mening heeft gegeven

  Je bent de mening toegedaan dat Jip en Janneke taal wellicht duidelijkheid kan scheppen.
  Als jij je daar bij thuis voelt, ga gerust je gang. Ik zie dat je niet alleen de taal gebruikt, maar dat je je ook niet hebt onttrokken aan niveau van Jip en Janneke
  Kan je ook niets aan doen. Sommige mensen ontwikkelen zich nou eenmaal meer en beter dan anderen. Jij valt in de categorie anderen. Helaas het is niet anders
  Natuurlijk zal ik dit niet zo maar zeggen, maar proberen het je uit te leggen. Als je het nog niet begrijpt, schroom niet, maar stel gerust je vraag of vragen.

  Misleiding
  Bankiers zijn te goed van vertrouwen geweest toen zij akkoord gingen met de overdracht van een deel van hun vreemde valuta.

  Eerst zal ik je vertellen wat een kasreserveregeling inhoudt;
  Dit is een afspraak tussen banken en de centrale bank dat banken VERPLICHT een deel van hun tegoeden aan moeten houden bij de centrale bank. (herenakkoord)
  De centrale bank kan hiertoe overgaan als zij de geldmarkt wil beïnvloeden (in de zin zoals hierboven geschetst- verkrappen.) Deze vorm van monetaire politiek de centrale bank voeren als zij de inflatie wil beteugelen.
  Echter, de kasreserveregeling zoals nu door de centrale bank en de banken was afgesproken diende een heel ander doel. ( Bij mij gingen toen al alarmbellen af. Bij alle economen denk ik. Bij de banken niet. Daar zijn ze naïef of misschien zelf stom in geweest. Denk toch na banken!!)
  De afspraak was namelijk dat de centrale bank deze vreemde valuta tegoeden zou beleggen in landen met een triple A-rating.
  Deze afspraak is geschonden. Het geld is voor andere doeleinden gebruikt. (Onder andere uien, aldus de media)
  Wie hiertoe opdracht heeft gegeven is vooralsnog onduidelijk.
  (De governor? De minister van Financien?, de toiletjuffrouw?)
  Er worden geen weekstaten meer gepubliceerd. Zou dit wel zijn gebeurd dan zou ik door naar een paar posten te kijken simpelweg kunnen afleiden wat er is gebeurd.
  Posten zoals bankbiljetten in omloop, de rekening van de overheid en vanzelfsprekend de rekening van de banken . Alle drie aan de creditzijde .

  De rekening van de banken op 27 december
  (- Algemene Banken in Suriname 7.462.139,2 7.658.647,0)
  .cbvs.sr/images/content/statistieken/Weekbalans/2019/verkorte-balans-cbvs27dec2019.pdf

  Hebben de banken daarna nog een weekstaat ontvangen?
  Het antwoord op hierop kan luiden
  1) Ja; in dit geval zijn er twee scenario’s
  a) De gegevens kloppen niet en banken worden voor de gek gehouden
  b) De gegevens kloppen wel en de banken zijn laks geweest (door hun te groot vertrouwen in de centrale bank) (Schandalig, met mijn eigen geld ben ik laks, maar bij het beheren van andermans geld mag dit niet het geval zijn)
  2) Nee; in dit geval konden zij ook niet zien dat hun vermogen is verdwenen.

  De vraag die ik mezelf stel is; waarom krijgen de banken wel de weekstaat en wordt deze niet meer gepubliceerd na 27 december?

  Verder schrijf je dat over het belabberd niveau van de media
  Welnu, daar laat ik me niet over uit, omdat ik en met mij velen te weinig zicht hebben op het niveau /kennis van de journalisten
  Het enige dat men kan doen is gevoelens uit spreken.
  Ik doe daar niet aan mee. Dat is subjectief en ik ga uit van feiten. Ik blijf objectief

  Om nog even door te gaan over de banken en jouw reactie op de gepubliceerde cijfers
  De kranten noemen de bedragen 426 mln; 330 mln; en 100mln
  Inderdaad het verschil tussen 426 mln en 330 mln is 96 mln en geen 100 mln
  Ook hier zal ik mijn mening over geven
  Je besteedt een volledige posting aan dit getal.
  Hieruit blijkt voor mij dat je niet alleen Jip en Janneke taal wilt bezigen, maar dat je ook het niveau van Jip noch het niveau van Janneke bent ontstegen.
  Vanzelfsprekend zal ik ook hier een verklaring geven
  Je maakt je hierover druk. Je wijt een volledige posting hieraan . Zie
  (Robert 3 februari 2020 At 18:53
  Ik wil jullie dit niet onthouden.
  Kop van dit artikel staat 100miljoen US dollars.)

  Het gaat om 4 mln. Voor mij is dit veel geld. (Daar zal ik toch zeker een week voor moeten werken), maar op de bedragen die in het bankwezen omgaan is dit peanuts.
  Het reikt echter nog veel verder .
  Het gaat niet alleen om de verdwenen 100 mln.
  Het gaat om het vertrouwen dat banken moeten kunnen hebben in de centrale bank. (de moederbank)
  Het gaat om het vertrouwen dat burgers moeten kunnen hebben in de banken
  Het gaat om het vertrouwen dat buitenlandse investeerders moeten kunnen hebben in de centrale bank en de minister van Financiën.
  Het gaat om het vertrouwen dat beleggers moeten kunnen hebben in de centrale bank en daarmee in de Staat Suriname.
  Dit vertrouwen is weg.
  En zo lang de minister niet met een adequate verklaring komt zal dit vertrouwen zijn weerslag hebben op de economie van het land.
  Maar speel gerust verder en maak je druk om 4 mln en
  de naïviteit/domheid/slordigheid , (kies maar) van de banken.


  Maak melding
 72. Kondremangs
  @pico. ……petje af. ….top! …slik dat maar DiDiBri lovers. ….ga maar lekker blaffen in Ontspanningsentrum voor Criminelen En Recidivisten. ..Ocer.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES