zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVIDEO: DSB directeur Steven Coutinho wordt niet ontslagen

VIDEO: DSB directeur Steven Coutinho wordt niet ontslagen

-

Does Travel - naar Suriname

DSB directeur Steven Coutinho wordt niet ontslagen om felle uitspraken die hij heeft gedaan over de door de Surinaamse regering gebruikte kasreserve. Dat werd vanmorgen duidelijk tijdens een protestactie bij het hoofdkantoor van de Surinaamsche Bank in Paramaribo.

Om 08.30u verzamelde een grote groep van personeel maar ook rekeninghouders van de DSB voor het gebouw van de bank. Ook Steven Coutinho was aanwezig en sprak hen toe:

https://www.facebook.com/hennah.draaibaar/videos/3245823948778335/

Volgens ABC Online Nieuws heeft de president-commissaris bij DSB meegedeeld dat Coutinho niet wordt ontslagen. Bekijk een filmpje van ABC:

https://www.facebook.com/ABCSurinameOnline/videos/182156796183325/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

53 REACTIES
 1. Deze reactie is niet genoeg. De RvC moet zich gewoon onvoorwaardelijk uitspreken tegen de wandaden van de regering, en zijn uitspraken ondersteunen. Des gewenst maken ze een opmerking in de sfeer van wij zouden andere bewoording gebruiken maar staan achter de essentie.
  Ook moeten ze de PG oproepen onderzoek te doen naar overtredingen van o.a. de Bankwet.


  gemodereerd
 2. Bananen republiek suriname hahaha.
  Failed state jonge. Een grote rovers bende in suriname. Hup ndp . Njang dringie partij.


  gemodereerd
 3. Het volk trapt niet in goedkope aardappel en uien verhalen. Al het gestolen geld moet terug in kas. Het volk geen zand in de ogen strooien. Hoefdraad en de andere minister ook flink onder het vergrootglas houden. Het is een gore boeven bende. Een.ieder komt en steelt zijn deel. Op sluiten deze gasten. Zelfverrijking en het volk benadelen. Pe aan monie de.


  gemodereerd
 4. om deze honden op te ruimen is de oplossing een bankrun
  doen we dat niet dan zijn we binnenkort ook de andere 50 procent v ons spaargeld kwijt
  dus volk v su een gewaarschuwd mens telt voor 2


  gemodereerd
 5. Als su echt verandering wil dan moeten de graaiers kaalgeplukt worden en doorgestuurd worden naar een Russische werkkamp


  gemodereerd
 6. De RVC moest de directeur op het matje roepen om geen politieke uitspraken te doen. De directie en de RVC moeten ervoor zorgen dat DSB weer een gezonde financiële instelling wordt! Door mismanagement aldaar zijn mijn aandelen behoorlijk in waarde gedaald! Dus Steven hou je grote mond dicht en doe je werk goed!


  gemodereerd
 7. En na zoveel ellende veroorzaakt door de roversbende zijn er nog steeds mensen die alles proberen goed te praten en een deel van van het domme volk trapt er nog steeds in zo zie je maar het niveau van hersenontwikkeling van de surie


  Maak melding
 8. Ik wens meneer C een Lang en gezond leven toe na zijn dappere uitspraken. Helaas is in het verleden bewezen dat praters in dictaturen in de bloei van hun leven plotseling het loodje leggen.


  Maak melding
 9. @ Bert 2 februari 2020 At 14:38

  Ik ben het helemaal met je eens.

  De volgende niet-ndp regering moet ook niet gaan wachten op het huidig justitieel systeem om de politieke corruptelingen en staatskasrovers aan te pakken want de Surinaamse praktijk leert dat daar toch niets/bitter weinig van terecht zal komen. De kleine jongens/gewone burgers worden wel normaal bestraft als ze de fout ingaan terwijl de grote politieke boys meestal straffeloos vrij uit gaan.

  Dit land verdient eens een keertje een harde leider die de macht gebruikt om zelf af te rekenen met al die corrupte staatskasrovers (ongeacht politieke kleur). Wanneer een kankergezwel niet helemaal wordt uitgeroeid dan zal het zich alleen maar verder versreiden totdat het lichaam eraan bezwijkt. Dat zien we nu met SU gebeuren.


  Maak melding
 10. Suriname is nog steeds een prachtig land. Als Surinamer ben ik daar nog steeds heel trots. Ik zit niet met zoveel negativiteit, maar een harde werker! En zeker niet zo politiek gelieerd om allerlei domme uitspraken te doen.


  Maak melding
 11. @ Waldo 2 februari 2020 At 14:41
  De huidige directeur Coutinho kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de slechte staat waarin de DSB zich al vanaf 2015 zich in bevind. Daar is mister ‘prudent beleid’ Proeve grotendeels voor verantwoordelijk.

  Coutinho is pas 6 maanden aan het roer als directeur en wat hij heeft gezegd kan niet gekwalificeerd worden als “politieke uitspraken” maar eerder als de keiharde en ongezouten waarheid.

  De tegoeden v.d. burgers en bedrijven die de handelsbanken bij de CBvS hadden gestald in de vorm van kasreserve zijn inderdaad verduisterd geworden door de regering om hun begrotingstekort daarmee te financieren.

  Dat is gewoon een vorm van bankroof waar deze paarse regering (boefdraad en bouta) zich schuldig aan heeft gemaakt met als medeplichtigen daaraan de ex-governor Van Trikt, de RvC v.d. CBvS en ook de vooraf daarvoor gewaarschuwde bankiersvereniging onder leiding van Frangie.


  Maak melding
 12. Jay , het is nu of nooit en de volgende president moet alles keihard aanpakken en deze gezwel in su met de grond gelijk maken en de geschiedenisboeken ingaan als de man of vrouw die het geflikt maar denk eerlijk gezegd dat er geen moer gaat veranderen omdat het een kliek is die elkaar verrijken en elkaar Orgasmes geven en met een ongeschoolde volk met grootspraak ben ik bang dat we over 100 jaar nog steeds hier elkaar voor rottevis zullen uitmaken ))))))))


  Maak melding
 13. Laat politiek even aan de kant. Dat geld van de spaarders mocht nooit aan de Centrale bank in bewaring zijn gegeven. Daarvoor is de RVC en de directeur verantwoordelijk. En nu vind iedereen (althans politiek gelieerde personen) hem een geweldige directeur? In welke tijd leven wij nu? Ik als spaarder kan alleen bij de bank terecht voor verantwoording. Laat de RVC en de directeur nu aan de spaarders komen vertellen wat zij gaan doen om het geld terug te krijgen. Aan de mooie praatjes hebben de spaarders niets! Laat ze ballen tonen en een brief naar de PG sturen!


  Maak melding
 14. Ai ai, wie niet kan aanpassen aan de corruptie/fraude cultuur in Su. moet natuurlijk weg. Dat is al eenmaal zo.


  gemodereerd
 15. Of deze bankdirecteur nou op zijn plek mag blijven of niet, het kwaad is al geschied. De Surinamers zijn hoe dan ook de Sjaak. En dan maakt het niet uit of je geen geld hebt of juist wel. Want als je geen cent hebt, ben je de Sjaak omdat je de hele dag in de stress moet lopen hosselen om te overleven.
  Heb je wel geld, dan ben je de Sjaak omdat je nergens heen kunt met het geld. Doe je het op de bank, dan raak je het kwijt door wanbeleid van de banken. En verstop je het thuis, dan raak je het kwijt aan de rovers, met bijkomend risico dat je niet alleen je geld, maar misschien ook je leven verliest!
  Dus eigenlijk is de arme man er op dit moment in Suriname beter van af, want met een beetje mazzel wordt die niet beroofd en overhoop geschoten of met een houwer gekapt.

  2020 is het jaar van de Rat. Bij de viering van het Chinees Nieuwjaar is vooral op de positieve aspecten gewezen. Er zijn echter ook negatieve zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Zo zeggen kenners van de Chinese horoscoop dat je in dit jaar moet uitkijken dat je je geld niet verliest door verkeerde keuzes. Dit geldt niet alleen voor personen, maar zeker ook voor instellingen.
  Helaas is deze voorspelling al een paar dagen na het begin van het jaar van de Rat uitgekomen voor de Surinamers. En dan zijn er nog ruim 11 maanden te gaan…..


  Maak melding
 16. een van de verantwoordelijken hiervoor is frangie
  hij is degene die alle paarse verhaaltjes zo prachtig bevestigde
  ben benieuwd hoeveel miljoenen hij heeft gehad


  Maak melding
 17. Hij is vandaag niet ontslagen maar effe kijken volgende week . Je mag niet eerlijk zijn in Suriname altijd praten wat baas zegt


  gemodereerd
 18. Het NDP imperium staat op instorten . Iedereen die hier of waar dan ook dit probeert recht te praten is niet wijs en verdiend wat mij betreft op z’n middeleeuws de guillotine . Dus RobG en overig paars addergebroed verziek A.U.B mijn zondag niet en onthoudt je van het misselijkmakend en walgelijk commentaar.


  gemodereerd
 19. Bouta, Adhin, Hoefdraad, van Trikt, Frangie, Abdoel, Kirpalani, chotelal

  Deze zijn in vereniging verantwoordelijk voor de grootste bankroof in Zuid Amerika/ Caricom

  Frangie is boezemvriend van Trikt was z’n getuige op z’n huwelijk.
  Frangie heeft meegewerkt in deze roof.


  gemodereerd
 20. Weh lul nomo kandeh boeng furu fu deng no habi wang loto na ini maar soso fu go protesteer ..
  STEVEN habi eng bogo bogo moni…domme massa


  gemodereerd
 21. Valt mee dat die omhooggevallen Chinees van Tsang nog niet gereageerd heeft, dat Couthinho vrijpostig is met zijn uitspraken over gestolen miljoenen, want Chinezen staan bekend om mensenrechtenschendingen, en censuur.


  Maak melding
 22. @Waldo
  Elke uit spraak die de prestaties van de regering duidelijk maakt wordt gezien als politiek.

  Er is geld genomen dat niet onder het beheer van de regering viel. De CBvS en de Banken zijn meer dan waarschijnlijk onderdruk gezet resp vals geïnformeerd.
  Als Coutino dat hard duidelijk maakt is dat nodig en geen politiek maar een reddingspoging voor het vertrouwen in de Banken.


  Maak melding
 23. Donata /Hoorn 2 februari 2020 At 16:39
  Weh lul nomo kandeh boeng furu fu deng no habi wang loto na ini maar soso fu go protesteer ..
  STEVEN habi eng bogo bogo moni…domme massa
  **************************************************

  @ Donata/Hoorn …. fa’ f yu … yu heer’ libi yu skeer. Yu no ab’ no wan loto fu kras’ yu f{v}andingkaring. Mek’ ding sma protesteer … na ding zaak !!!!!!

  De Domme massa is PAARS gekleurd … don’t forget it !!!!!!!!


  Maak melding
 24. Je moet hem wel nageven dat hij stelling durft te nemen tegen ‘ze’. Hij laat zich horen en spreekt in ieder geval duidelijke taal. Afwachten of hij hiermee nog meer schaapjes over de dam helpt!


  Maak melding
 25. Het volk begint wakker te worden… m.a.w. de geest is nu uit de fles !!!!!!!

  Nu moet de distr. comm. zijn GROTE PAARSE BEK opendoen !!!!!!!
  Hadden de Protesterenden Vergunning aangevraagd !!!!!!!!


  Maak melding
 26. Dat Steven Continho met zijn start tussen vette billen op het matje is geroepen en dat hij smeekte om zijn functie te behouden wordt niet aan zijn politieke sympathisanten medegedeeld. De schrik zit bij Steven goed in. Steven Continho is geen eigenaar van de bank maar een gewone werknemer die zijn mond moet houden. Nu zal hij zwijgen omdat de Raad van Commissarissen hem goed heeft aangepakt. Dat de overheid gelden heeft gebruikt moet men beschouwen als een binnenlandse lening. Deze gelden zijn aangewend voor een goed doel. Er zijn recent heel veel politieauto´s en politiemotoren aageschaft omdat de politie niet zichtbaar aanwezig is op straat. De mobiliteit en de slagkracht van de politie moest vergroot worden om de criminaliteit in te dammen.


  Maak melding
 27. Surinamers zijn laf. Het gaat niet om de directeur idioten, het gaat om jullie geld en deze meneer springt voor jullie in de bres. Sta op met luie reet en ga hem ondersteunen, al werk je niet bij de bank.


  gemodereerd
 28. RobG
  U bent heel duidelijk van de afdeling verdraaien.
  1>> coutinho heeft de RvC, het Personeel en de Klanten aan zich verbonden.
  2>> de staat heeft geen lening afgesloten maar geld zonder afspraken genomen. Dat is diefstal.
  3>> de VP heeft gesteld basis goederen, u maakt het nog erger door nu ook de elders gefinancierde politie auto’s op de lijst te plaatsen.
  4>> u bewijst slechts dat het meer dan slecht gaat met de overheidsplanning en financiering.
  5>> u maakt duidelijk de feiten te negeren


  gemodereerd
 29. Zogenaamd wordt Continho niet ontslagen maar het zal me helemaal niet verbazen dat hij een belletje krijgt van de baas. Zeker weten dat hij vanaf nu geen uitspraken doet (waar of niet waar) die indruist tegen de plundering die gaande is. Deze regering is zo zoetjes gewend ongestraft het volk te bestelen. Duistere praktijken uitvoeren en te a tori leki dan komen met lulverhalen. Niemand betrapt hierin behalve als je bb met r krijgt. Stem bewust.


  Maak melding
 30. Sam

  2 februari 2020 At 16:25

  Bouta, Adhin, Hoefdraad, van Trikt, Frangie, Abdoel, Kirpalani, chotelal

  Deze zijn in vereniging verantwoordelijk voor de grootste bankroof in Zuid Amerika/ Caricom

  Frangie is boezemvriend van Trikt was z’n getuige op z’n huwelijk.
  Frangie heeft meegewerkt in deze roof.

  ===========================

  Frangie heeft een kwalijke rol gespeeld in deze roof. Er moet een onderzoek naar hem
  worden ingesteld.


  Maak melding
 31. Hey Rob . Je bent zo te lezen geïnteresseerd in de billen van deze man
  Ligt het aan je opvoeding dat je het verschil niet kent tussen stelen en lenen?
  Wat het argument ook moge zijn: geld dat niet van jouw is gebruiken als zijnde het van jouw noemt men stelen.
  Speciaal voor jouw wilde ik de officiële definities van deze twee begrippen kopiëren.
  Maar toen ik bij Google typte; lenen versus stelen zag ik – afbeeldingen van lenen en stelen
  Rara wiens kop erbij stond
  Heeft Hoefdraad zelf getekend, terwijl hij geen tekeningsbevoegdheid heeft
  Want natuurlijk is degene die zijn handtekening geplaatst heeft ook schuldig
  Dus met dit geld zijn de volgende spullen gekocht
  uien (mie gado, hopelijk komt het niet op het journaal)
  aardappelen, toiletpapier, SRD’s (koers stabiliseren), althans volgens Adhin
  jij voegt hieraan toe; auto’s en motoren.
  Je zou toch wachten op het officieel bericht van de regering?
  Je bent echt zielig


  Maak melding
 32. Whahahaha….Aldus iemand die hier zegt……steven is geen eigenaar van de bank, dus hij moet meedoen met onwaarheden vertellen aan het volk, de echte eigenaar van de bank. Wat een bullshit verhaal is dit. Het volk moet zeker weten wat er gebeurd. Transparantie kan deze regering rechtvaardigen maar het is ver te zoeken. Bestelen van het volk mag nooit straffeloos blijven.


  Maak melding
 33. Goed gedaan mensen laat de Rovers bende afblijven van ons geld, was leuk om te zien dat hier mensen was gekomen van hogere niveau,s ( nette, geschoold, beschaafd) . Bij NPD actie zijn de meeste mensen ongeschoolde, rovers, jaknikkers en afhankelijk van een gratis pakket. Bij deze actie waren de echte Surinamers die van het land houden en niet afhankelijk willen zijn van gratis eten en voedselpakket( geen slaaf zijn ). Dit is een duidelijke geluid tegen de tegen de Rovers regering en hun coalitie bendes.


  Maak melding
 34. Meer dan 100 miljoen usd gestolen. Dit onderzoek mag geen zins in de doofpot belanden. Het moet eens en voor altijd een einde komen met deze duistere praktijken. Kom allen…..ons mooi land mag niet meer beschadig worden. Oproep aan allen om deze corrupte bende voorgoed op te sluiten. Zonder kans op vervroegde vrijlating. Dat verdienen ze zeker niet. Alle bezitting miljarden usd van deze gasten bevriezen.


  Maak melding
 35. Waarom had NDP geen lening van dit bedrag genomen ,dan hadden de banken van rente kunnen genieten .

  2015 voor de verkiezing had NDP met Boefdraad de zelfde truk uit gehaald maar deze keer is het op tijd naar buiten gekomen .

  Boefdraad gaat ook als eerst vluchten uit Suriname .


  Maak melding
 36. De ongeleide emotionele labiele Steven wordt geloosd door de RVC, niet door de regering. Hij weet het alleen nog niet. De tik op zijn schouder van de RVC voorzitter toen hij weer bezig was de leugens te herhalen was tekenend. Zijn reactie daarna dat er niet is gestolen en dat we niemand van diefstal kunnen beschuldigen van diefstal was rijkelijk te laat. Het gemompel onder de aanwezigen was tekenend, dat wilden ze niet horen, ze wilden opgezweept worden. Er stonden politici/vhp’ers daar, vakbondsmensen en anderen met heel andere belangen, Steven liet zich misbruiken en dat wilde de RVC niet.

  Waarom geen spoedvergadering van de RVC bij andere banken, gewoon omdat ze weten dat er niets aan de hand is, alles is volgens afspraak.

  Trouwens van we komt het bericht precies dat Steven ontslagen zou worden, blijkbaar van iemand die wist dat Steven incompetent gedrag onhoudbaar is van de bank.

  Hij wordt in ieder geval nu nog niet ontslagen, maar hij is onhoudbaar op die functie.


  Maak melding
 37. @Robbert
  Als er een paar onevenwichtig zijn dan zijn Adhin, U, RobG, Pakiratigri en Wendy daar voorbeelden van:

  Er worden steeds nieuwe redenen gespind wat er wel en niet met het geld mag en kon gebeuren. De Banken, de Economen, de vakbonden en het personeel zijn eenduidig dit is diefstal.

  Adhin kondigde zaterdag per morgen een verklaring aan. zondag is voorbij.

  U verklaart Steven Coutinho emotioneel. Dat is correct dat kan en moet zelfs onder deze omstandigheden omdat genuanceerd handelen niet werkt bij deze regering. De regering liegt en bedriegt en zal nooit in het belang van het volk handelen.
  De RvC was duidelijk wat het doel van de vergadering was en dat zij Coutinho steunt. Assuria is de grootste aandeelhouder maar waarschijnlijk geen meerderheidsaandeelhouder ofwel de staat kan de RvC niet naar huissturen.

  beste Robert met deze actie op zondag heeft Coutinho het mandaat van de RvC, het Personeel en de vakbond. Hij is voorlopig de autoriteit die tegen de VO, Boefdraad en de President kan zeggen ophouden met jullie gerotzooi. Hij heeft het namelijk al gezegd en is nu niet meer te raken door de regering tenzij met geweld.


  Maak melding
 38. @jojo,
  Ik houd u alleen een spiegel voor. Politieke hysterie heeft zich meester gemaakt van u en de uwen. U bent allen verworden tot eendimensionale gedrogeerde menselijke creaties met een minimum aan hersenen. U en de uwen rekenden zich rijk. U en de uwen en ook Steven Continho gaan letterlijk met de billen bloot. U hebt uw geloofwaardigheid helemaal verspeeld.


  Maak melding
 39. Beste RobG die spiegel is prima. Het is dan best pijnlijk voor u dat uw spiegel een lachspiegel is want niets wat u presenteert heeft een basis die aansluit bij de realiteit. Het vervelende is dat de regering steeds met de billen bloot moet als het er op aankomt.

  Boefdraad belooft onderzoek maar komt nergens mee.
  Adhin belooft een verklaring maar komt nergens mee.

  Ondertussen daalt de Oppenheimer obligatie lening weer beste RobG.

  Iedereen, zelfs met allen basis onderwijs, begrijpt dat het gebruiken van geld zonder instemming van de eigenaar diefstal is.
  Rechtpraten gaat niet en daarom krijg je podium taal en gekrijs over politiek en politiek gewin van de oppositie. Het doet pijn als de leugens dag in dag uit duidelijker worden.

  Deze regering dwarsboomt fraude onderzoek. Er zijn maar 3 politie mensen voor Fraude etc.

  Bij een regime change zal daar zeker verandering in komen beste RobG en dat laat velen peultjes zweten want zijn nergens welkom buiten Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES