vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameVice-president eist rectificatie van dWT om 'aardappel en uien' verhaal

Vice-president eist rectificatie van dWT om ‘aardappel en uien’ verhaal

-

Does Travel & Cadushi Tours

Vice-president Ashwin Adhin heeft zondag via het Nationaal Informatie Instituut laten weten diep verontwaardigd te zijn over berichten van het ochtendblad De Ware Tijd, verschenen in de kranteneditie van 1 februari 2020 waarin hij wordt geciteerd. In het artikel (foto) staat dat de vp aangeeft dat de regering de kasreserve heeft gebruikt voor de aanschaf van aardappelen en uien.

Volgens de vice-president kunnen de reacties die hiermee zijn uitgelokt in de samenleving, als zeer schadelijk en negatief worden betiteld. Zo lieten burgers op Facebook zaterdag geen spaan heel van de vp om zijn uitspraken.

“Deze beweringen gepubliceerd bij eerder genoemd medium zijn onjuist en berusten volledig op onwaarheid. Bij desbetreffende toespraak bij de gronduitgifte te Altona Village heeft de vicepresident aardappelen en uien nimmer in de mond genomen” aldus het NII. Gelet op het bovenstaande zal er vanuit het kabinet van de vicepresident rectificatie geëist worden van het betreffende medium.

De Surinaamse krant dWT was echter niet het enige medium dat schreef over de aanschaf van aardappelen en uien. Ook het regeringsgezinde Faya pepre News bijvoorbeeld plaatste zaterdag deze posting waarin ze Adhin citeerde:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

74 REACTIES
 1. In 2010 had de NDP een goed gevulde staatskas overgenomen, maar binnen drie jaar heeft deze NDP-regering meer dan U$$ 2 miljard opgemaakt. Waar is dat geld gebleven ?

  Heeft de NDP niet genoeg geklauwd van het volk


  Maak melding

 2. Professor Adhin is aan t dementeren. Krijg je als je met andermans geld gaat feesten in t buitenland. gratis advies : DONT ROLL THE DICES IF YOU CANT PAY THE PRICE.


  Maak melding

 3. Zoveel honderderd miljoenen usd gestolen. Er moet een grondige onderzoek komen. Dit onderzoek mag geen zins in de doofpot belanden. Het moet eens en voor altijd een einde komen met deze duistere praktijken. Kom allen…..ons mooi land mag niet meer beschadig worden. Oproep aan allen om deze corrupte bende voorgoed op te sluiten. Zonder kans op vervroegde vrijlating. Dat verdienen ze zeker niet. Alle bezitting miljarden usd van deze gasten bevriezen.


  Maak melding

 4. De NDP is de regie kwijt…..

  Na de overname vd afobakka dam en de olievondst, gebeurt dit:

  1. Kwestie van Trikt
  2. SCHANDAAL kasreserve

  En dan willen ze de verkiezing winnen. Ze moeten hopen op de verstandsverbijstering van de complete bevolking.

  Zaterdag zouden ze met verklaring komen, niet gekomen. Vandaag is zondag en ze komen met niet juist geciteerd.

  De geest is uit de fles, vervroegde verkiezingen aub, laat t volledige kabinet vallen want het was nooit wat, het is niks, en het wordt niks meer met NDP.


  Maak melding

 5. Nou, nou,nou………! Allemaal nep nieuws in de De Ware Tijd.Het lijkt er steeds meer op dat de redactie van de Ware Tijd bestaat uit figuren die zichzelf tot journalist gebombardeerd hebben. Deze krant mag wat mij betreft haar naam nu veranderen. Ik heb daarom altijd ook weinig waarde gehecht aan de berichtgeving in veel Surinaamse kranten en overige media. De inhoud van de berichten heeft met scholing van de journalisten te maken. Hoe zit het met al die figuren zoals Steven Continho van de DSB. Deze Steven liet zich inspireren door het artikel in de Ware Tijd.Steven zit nu in zijn blootje. Ook het verhaal dat hij ontslagen zou worden komt ook van dezelfde Ware Tijd. Wat een labiele figuren.


  Maak melding

 6. @RobG wat je doet is afleiden van de discussie. Kern is dat deze regering ongeoorloofd een greep in de kas heeft gedaan. De rest is bijzaak. Hoogste tijd dat forensische accountants onderzoek gaan doen bij de Centrale Bank van Suriname.
  Het feit dat men geen jaarlijke rapportages wil overleggen doet het ergste vrezen. En jij als econoom weet dat ook !


  Maak melding

 7. Als je constant leugens verkondigd zoals bij deze loopjongen de laatste maanden het geval is, weet je niet meer, wanneer je de waarheid moet spreken.


  Maak melding

 8. Vice-president eist rectificatie van dWT om ‘aardappel en uien’ verhaal
  2 februari 2020
  ********************************************
  De Vieze-ple-si-dent …. moet aan het Sur. volk vertellen waarvoor de $100 milj.
  werkelijk gebruikt is … anders blijft het aardappel, uien verhaal …. recht overeind staan.


  Maak melding

 9. FEIT IS; MEN HEEFT DAT GELD ZONDER TOESTEMMING GENOMEN EN GEBRUIKT/VERBRAST IS NOGSTEEDS DIEFSTAL, DIEFSTAL, DIEFSTAL, DAT IS DE KERN VAN HET VERHAAL, DAT IS DE RODE DRAAD.

  PROBEER HET ACCENT NIET TE VERLEGGEN, OF BETER GEZEGD, NO DRAAI A ***** TORIE!!!!!


  Maak melding

 10. Deze uitspraak heeft zelf wereld nieuws gehaald. Was ook op cnn, met foto van adhing en een aardappel. We zijn nu wereldwijd belachelijk gemaakt.. wat een schande. Bah.


  Maak melding

 11. Heeft iemand een video gemaakt?Laat zien en horen wat deze watever heeft gezegd. Een dagblad als dwt moet een redactie hebben om te confirmeren dat de journalist de juiste dingen heeft neergeschreven.Dat heeft hij zeker gedaan.


  Maak melding

 12. WAT BEZIELT DEZE VP ADHIN: DAT UIEN EN AARDAPPELENVERHAAL HEEFT HIJ ZELF WERELDKUNDIG GEMAAKT EN NIET DE WARE TIJD.

  DIT GELD IS ONDER ANDERE UITGEGEVEN AAN UIEN EN AARDAPPELEN.

  WAT VOOR RECTICATIE WIL JE HEBBEN MENEER DE VP?


  Maak melding

 13. Er groeit genoeg andere aardvruchten hier. En als vervanging van die uien groeit ook sjalotte en dat lenteuie ook. Mensen die willen eten aardappel en uien, dan laat ze veel betalen. Als het teveel is dan kopen ze niet. Dan gaat vanzelf dat import stoppen


  Maak melding

 14. Direct of impliciet heeft Adhin gewoon aangegeven dat de 100 milj USD voor dergelijke zaken is gebruikt. Deels of geheel, dat maakt niet uit. Ze mochten daar nooit voor gebruikt worden.
  De oppositie heeft nergens gezegd dat het uitsluitend daarvoor is gebruikt. En zolang het woord “UITSLUITEND” niet gebruikt is kan niemand van de oppositie iets verweten worden. Ze hebben zelfs aangegeven dat het uitgesloten is dat het geld alleen voor Uien en aardappelen gebruikt is want dan zouden alle mensen kamers vol moeten hebben.
  Nee een rectificatie is dan ook niet nodig en niet afdwingbaar. Adhin zet bewust een grote bek op om een rookgordijn te maken en de aandacht af te leiden van het feit dat deze regering de Bankwet en afspraken met banken op een schandalige wijze heeft overtreden.
  Misschien dat het werkt naar ongeschoolde paarse leden, maar elk wel denkend mens beschouwd zijn eis als ABSURD en een uiting van machtsmisbruik, A No MI, en andere slechte eigenschappen die deze regering zo typeren.
  Erger is dat hij alleen oog heeft voor de stemmen van de ongeschoolde kiezers maar totaal voorbij gaat aan de gevolgen die dit heeft voor de betrouwbaarheid van het land. De IDB vertegenwoordiger zat vandaag bij Hoeffie. Ik denk dat die man zo snel mogelijk weg wilde aar de reeds maanden geleden gemaakte afspraak niet kon afzeggen
  De gehele internationale financiele wereld gaat Suriname heel hard laten vallen als een criminele en uitserst onbetrouwbare staat. De uitstaande obligaties zullen morgen van de beurs gehaald worden in afwachting van meer informatie om vervolgens sterk in waarde te dalen. De kans dat financiers leningen terug vragen, teozegingen intrekken, dat handelsbanken hun relaties opschorten is allemaal heel groot. De status zal mogelijk naar D dalen.
  Nee in een domme A NO MI poging om de verkiezingen te redden heeft Adhin het land mogelijk totaal geisoleerd van de internationale financiele wereld. Suriname is verworden tot een schurkenstaat met beperkte import en export mogelijkheden. Zelfs sardien gaat schaars wordne. Het volk mag de kwik-vis gaaneten.
  NDP BEDANKT!!!
  BOUTERSE GAF AAN GELEERD TE HEBBEN> WEL WE ZIEN HET EN HET VOLK GAAT HET VOELEN


  Maak melding

 15. Hahaha…wie had verwacht dat faya pepre DWT back up zou moeten geven.
  VP Aloeman zal een heel ingewikkeld verhaal moeten bedenken om opa Bokito en vieze Boefie te gaan vrijpleiten.
  Misschien kan tingie Kanhai hem adviseren.
  Het verhaal is rechtstreeks afkomstig uit onze bananen republiek Suriname.
  Diep triest.


  Maak melding

 16. @ Robin voor 100 miljoen dollars krijg je om en nabij 200 miljoen kilo aardappelen landed in Suriname. Suriname heeft een bevolking van =/-500,000 dus ongeveer 2000 kg/persoon. Op de global groothandelsmarkt is er nauwelijks veel verschil tussen de prijs van uien en aardappelen. Sterk verhaal.


  Maak melding

 17. De ndp zijn boeven,geld hebben zij allang op de buitenlandse bank gestald,bouta boefdraad alle ndpers zijn dieven leugenaars,strooit sand in de ogen van de arme surinamers,gado ne sriebi foefoermang ndp??


  Maak melding

 18. Ik ben omgeslagen van het lachen en daarna tranen uit mijn oogleden wegglippen.
  Zelfs gisteren in Den Haag tijdens het concert tribute of Mohamed Rafi in het bomvol grote zaal van de regentes, had 1 van de zangers de aardappelen van 100 miljoen € van adhin onthuld, de hele menigte moesten krom lachen.
  Zelfs slecht horenden konden de leugens van adhin goed en beter interpreteren, terwijl blinden die nooit een aardappel of een ui hebben gezien hun verstand helemaal kwijt zijn .
  Als hij niet weet wat 1 kilo aardappelen of ui kost , vraag het dan aan Somohardjo die basis goederen bezig is te verpakken voor zijn eenheidsbeweging te Lely dorp .
  Men zegt wel : als is de leugens toch zo snel de waarheid achterhaalt hem wel , maar deze van adhin is te te snel achterhaald.


  Maak melding

 19. Adhin heeft een luxe standplaats gekregen bij de centrale markt voor aardappelen en uien. De tekst luidt: Luxe aardappelen en uien te koop.

  Wat is een gemiddelde blanke man trots dat aardappelen voor zulke bedragen zijn gekocht 🤣🤣🤣


  Maak melding

 20. Rectificatie!!!!
  Wat voor een ezel stront nou, hij heeft het gezegd en het werd vast gelegd. Kom nou ..,
  Het klinkt een beetje op een verdwaalde- of een heel erg late censuur .
  Ontwaakt van al die dagen lange bezoperij .


  Maak melding

 21. Nu gaat hij de DWT aanvallen dat het niet gezegd is wat een oetlul zomaar zullen ze toch niet het artikel verplaatsen over aardappelen en uien het zal waar zijn daarom schuift hij de schuld bij ienand anders de grond begint heet te worden onder zijn voeren oplichter die hij is.
  Luxe vakantie met het geld van de belastingbetaler, adhin moet grofvuil gaan verzamelen dat past bij hem


  Maak melding

 22. Op het bandje tijdens de massameeting te Domburg is het duidelijk te horen wat de VP heeft opgesomd wat met geld is gebeurd, hij heeft ook duidelijk aangegeven dat het volgens gemaakte afspraken is gebeurd.

  Aardappel en uien is niet te horen punt. Dit is dus verzonnen door DWT. Nu is dus ook duidelijk wat voor kwade rol de media speelt in Suriname, ze zijn niet eerlijk en objectief en dienen andere belangen en zijn manipuleren de boel.

  Komt nog bij dat de VP tijdens toespraak te Domburg als NDP politicus heeft gesproken, het is campagne voering tijdens verkiezingsperiode. Hij sprak op dat moment niet in de hoedanigheid als VP van Suriname, hij heeft ook wijselijk verwezen naar de officiële regeringsverklaring die er aan komt en dat het tijd kost om op leugens en laster te reageren.

  Rectificatie is in deze op zijn plaats ergo als DWT dat niet vrijwillig doet moeten er andere stappen ondernomen worden. Ik hoor ze al en massa schreeuwen, “dictatuur in Suriname, geen vrijheid van meningsuiting, muilkorven van de pers”. Zo moreel corrupt zijn de tegenstaanders van de z NDP, alles lijkt te zijn geoorloofd. Men is bezig een gevaarlijke situatie in Suriname te scheppen, die zelf zou kunnen uitmonden in een regelrechte burgeroorlog, als de vhp maar regeermacht krijgt.

  Nu die Steven van DSB, het moge duidelijk zijn dat deze jongeman een kans heeft gekregen maar te licht is bevonden, hij is emotioneel instabiel. Hij heeft tot twee keer toe de leugens van DWT herhaald en moest duidelijk worden teruggefloten door de VZ van de RVC, (zie het filmpje, de tik op de rug). Na het tikje begon hij anders te praten letterlijk zei hij”we gaan niemand beschuldigen, we weten niet als er is gestolen”.

  Het kwaad is al geschied Steven, je bent incompetent bevonden. Lees de ingezonden stuk van Bousad ex vz van Hakrinbank. Hij stelt duidelijk dat alle ceo’s van de afspraak afwisten, elke maand wordt er een weekstaat gestuurd, in de weekstaat van Jan. Zag hijzelf de -100miljoen, hij wist ook te vertellen dat het de 100miljoen van afobakkadam moet zijn. Hoe heeft Steven dit gemist.

  Nu lees je van de bankiersvereniging dat er nog 1,3miljard in kasreserve is en er dus maar 100miljoen is gebruikt.

  De kasreserve komt van alle banken, de vereniging heeft een verklaring gegeven, de rest van de bank CEO’s hebben geen van allen officieel gereageerd, alleen de emotionele wrak Steven; waarom? Omdat Steven incompetent is en zichzelf wilde verschonen, zo erg dat hij klinkklare leugens heeft herhaald.

  De ongeleide projectiel Steven heeft zijn hand overspeelt, dat weet de RVC vandaar de spoedvergadering bij DSB zondagochtend. Hij is ongeschikt bevonden en ze gaan hem lozen, hij is de enige die het nog niet weet.


  Maak melding

 23. Zeer opmerkelijk wat er momenteel vlak voor de verkiezingen gaande is, zonder dat de oppositie dankbaar gebruikt van maakt. Het is triest dat de politiek in Suriname vandaag verworden is, dat iedereen en dan ook iedereen aan het graaien is zowel oppositie als coalitie, is aan het meewerken dat alle tegoeden van het land in hun zak terecht komt. De vraag is waar gaat dit eindigen.


  Maak melding

 24. Waarom hadden de slimme Japi Japi die auto en vlees eten het geld niet geleend om de Stuwdam af te lossen of te betalen .

  Einde van het jaar 2019 ging iedereen dansen en geluk wensen bij NDP .

  Vier weken in het nieuw jaar 2020 Leeft men in een Aardappelen en uien wereld van NDP .

  Er was geen geld om stuwdam te kopen zij NDP hoogopgeleide schurken ,maar waar komt dit geld dan van dan Juulie Alcoholisten in NDP .

  China had Bokasa Bouterse maar 15 miljoen gegeven en nu praat men over 100 miljoen USD is geen SRD .

  NDP leent niet ,men neemt of steelt of Ongevraag nemen .

  Eerst vragen dan nemen of lenen .


  Maak melding

 25. Adhin is een grote valse schaamteloze leugenaar. Niks rectificatie van dwt. Waar is dat geld gebleven. Inderdaad aardappelen en uien met een goudrandje gekocht.
  Pe a monie de. Geen zaken verdraaien. Dievenbenden. Weg met deze hele regering.


  Maak melding

 26. Eerste Toneel voorstelling van NDP over lenen maar niet melden .

  Twee Toneel voorstelling Hoefdraad leent om Stuwdam te betalen .

  Derde Toneel voorstelling Aardappelen en uien in voeren er is nu geld .

  Er is zoveel geld waarom moest Boefdraad de hele wereld rond gaan om geld te lenen om de Stuwdam te betalen zelf Japi Japi zijn slimmer dan mensen van NDP .


  Maak melding

 27. Zulke rovers hebben wij niet nodig in het topbestuur van een land. Weg met deze gasten.
  Op zijn Rotterdams gezegd: deze gaste kennen niet ergere, weg met ze.


  Maak melding

 28. Op radio apintie hoor ik een verhaal over suikerziekte..Ik hoor duidelijk iemand zeggen dat het door een verkeerd dieet wordt veroorzaakt.. Surinamers moeten anders eten.. . En adhin heeft het over 100 miljoen dollar aan aardappelen en uien..Genoeg om het rijstcultuur om te vormen… Ook steven coutinho.. een bankdirecteur tekent protest aan..,, Wij eten rijst.. En… Het geld komt van de burger.,, .. ,,Een kasreserve,,.zegt hij. .,, En mag niet uitgegeven worden.,, . aan grootschalig eten kopen.. Dus ook niet aan aardappelen.. Er wordt een plan beraamd om steven.. een loer te draaien.. Wij gaan hem ontslaan.. Hoor je ndpers in de gang zeggen.. … Hij heeft kritiek en dat mag niet… Soerinder van de radio wordt door de ndp als voorbeeld genoemd… Hij had kritiek en zit nu vast..Ndp regering ..vooral de oude garde gaat terug naar 1981. Mevr. Simons had ook aan jogi eens verteld..,, Wat wij zeggen dat is pas wet.,,,de rest telt niet.. Adhin betreurt zijn eigen uitspraken.. Hoe kan ik zo een fout maken .. Schamen hoeft hij zich niet want.. zijn baas heeft het vorig week.. ook aan de coronianen verteld,, ding vrouw foe krijgsraad giem 20 jaar. . Echte echte.,, .


  Maak melding

 29. Sinds deze regering er zit worden wij bestookt met corruptie schandalen te veel om op te noemen. Deze regering heeft zich vanaf dag 1 bezig gehouden met hoe zich te verrijken en nu is de bodem van de schatkist zichtbaar. Nog vijf….!!!


  Maak melding

 30. Een verbatim van zijn verklaring wat er met die 100 mil gebeurd is kan hem meer de stront doen inzakken, dan een rectificatie. Uiteraard kan na transriberen de paperassen rectaal bij hem ingeschoven worden.


  Maak melding

 31. VP Ashwin Adhin laat zich telkens weer voor schut zetten. Wat een sukkel. Waarom komt Hoefdraad zelf niet of Bouterse hij is ten slotte de eindverantwoordelijke.
  Nu proberen ze zich er onder uit te praten. Wie is hier de jap jappie of de kes kessie ? Duidelijk die Ashwin Adhin.

  Vraag blijft :
  Pe a moni de ?!

  Want elke huisvrouw, zelfs de ongeschoolde uit het binnenland, weet dat wanneer je aan je spaargeld moet komen om dagelijkse boodschappen te doen dat de situatie ernstig is.

  En wat doen de geleerden van de NDP, zij moeten aan de spaargelden van het volk komen voor de BASISgoederen want al het eigen spaargeld is op. En zij hebben geen inkomen gegenereerd.

  Het volk van Suriname moet nu echt beseffen dat praatjes geen gaatjes vullen.


  Maak melding

 32. Kondremangs
  De vieze lijder van de Aloe gang eist rectificatie? ?????? Sorry hor. ..maar deze exvhp overloper wordt al vanaf 2010 rectaal genomen en misbruikt door DiDiBri en zijn boevenbende. …..waarom komt DiDiBri himself dit soort nonsens niet aan ons verkopen? ???? Adhin jo boeriki. …..soema njang DiDiBri njang. ..moesoe pai DiDiBri paimang. …..en btw. …waar zijn de grote bekken uit Ocer? ??? Abrafoefoerhams. …misibakba. ….kiskisie apongsoewa…..laaghart. …dokkip uit nickerie. ….Meye de aanrander. ..Neede de verkrachter. …….ab(d)oel ..pe deng smoelwerk de? ????? Of zijn ze bezig hun aandeel weg te zetten. …zodat men op de bekende blinde muur gaat stuiten. ..zoals altijd? ???? Enfin. ……triest. .nogmaals in triest wat er voor de zoveelste keer door die mulo jongens veroorzaakt is. ……nu is brombere op weg naar Leonsberg om die kawatra van DiDiBri en Boefdraad te proberen op te ruimen. ..maar het zal niet helpen. ….die beerput gaat open. ……NIET NA VERKIEZINGEN. ..MAAR ERVOOR. …..de mensen hun ogen gaan steeds meer en meer open. …..OPSLUITEN DIDIBRI EN ZIJN BOEVENBENDE. ……en nu mogen de DiDiBri lovers reageren. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 33. Hebzucht van de NDP-werknemers wordt de nekslag van hun eigen partij en van Bouterse.

  Amzad Abdoel,
  die biggie bek klap waar jij op zit te wachten komt vanuit jullie eigen hoek en zal fataal zijn voor Bouta en voor de gehele NDP.


  Maak melding

 34. Wat een rommeltje daar met de media. Voor de neutrale lezer is dit niet meer te bevatten. Er wordt maar van alles rond geroepen, 100 miljoen, 250 miljoen, 1 miljard, 2 miljard! Allerlei deskundigen komen aan het woord! Wie moet je nog meer geloven! Is een poppenkast en dat alleen om aan de macht te komen of te blijven en te profiteren! Wanneer komt de nieuwe generatie Surinamers los van de oude politiek!


  Maak melding

 35. @Robert,

  Adhin heeft wel degelijk gezegd dat onder andere AARDAPPELEN EN UIEN met dat geld is gekocht.

  Je moet beter gaan luisteren wat deze grappenmaker gezegd heeft.

  Probeer de vieze pleesident nou niet te verdedigen.


  Maak melding

 36. Best wel een leuk verhaal aardappel uien en knoflook ingekocht uit die100 miljoen.
  Adhin kon ook niks anders verzinnen.
  Hij heeft ook een baas.
  Hij zal.ook naar zijn baas moeten luisteren.
  Deze adhin moet trouw aan zijn baas blijven.


  Maak melding

 37. Wat de VP heeft gezegd is: “Er moeten importen gedekt worden, basisgoederen moeten betaald worden, interveniering, aflossingen” Luister maar naar de audio van de video op Starnieuws. Die leugenachtige Leeuwin heeft er wat anders van gemaakt.


  Maak melding

 38. Importen dekken. Niet!! met middelen uit de kasreserves.
  Misschien begrijpt hij dit: a no joe monie
  Geen excuus is goed genoeg om deze diefstal goed te praten.
  Dus ook niet om schulden af te lossen, ook niet voor condooms, ook niet voor uien, ook niet voor wapens, NERGENS voor.
  Lastig om te begrijpen? Dan op een andere manier
  BLIJF MET JE GORE POTEN AF WAT NIET VAN JOUW IS. Vuile dief

  Wat riep Misiekeba onlangs over subsidies?
  Dus je hebt geen geld, je steelt en durft nog te zeggen dat je gaat subsidiëren.
  De officiële verklaring laat op zich wachten. Zzzzz
  De toespraak van deze dief is opgenomen door mensen in de zaal. Leve de smartphone
  Daar had hij niet op gerekend. Het verweer is natuurlijk; dit is nep. Het is niet mijn stem
  Adhin moet naar de rechter stappen en rectificatie per direct eisen. 😄😄

  Coutinho is natuurlijk al ontslagen.😄😄😄

  images.app.goo.gl/wG4RwnSLDB9J2T4P7

  Adhin, Hoefdraad en


  Maak melding

 39. @ALLE KUMAKOISI LOVERS,

  EX BANKDIRECTEUR WIM BOUSSAID HEEFT SURINAME EIGEN OBLIGATIES GEKOCHT MET EEN DEEL VAN DE KASRESERVES.

  ZOGENAAMD ZIJN DE OBLIGATIES IN TREK BIJ DERDEN.

  WIJ HEBBEN HIER VAN DOEN MET DIE-HARD CRIMINELEN.


  Maak melding

 40. SU heeft een harde meedogenloze leider nodig die korte metten maakt met deze criminelen.
  Deze bankrovers verdienen het om zonder pardon opgepakt en financieel helemaal kaalgeplukt te worden totdat iedere geroofde cent terugbetaald is. Als niet alles terugbetaald kan worden dan moeten ze maar net zo lang dwangarbeid verrichten totdat alles terugbetaald is geworden of totdat ze eraan bezwijken (een win-win situatie).


  Maak melding

 41. Ik ga dat debacle bij de CBvS absoluut niet goed praten. Wij moeten wel zo eerlijk zijn en zeggen, dat men. Steven niet vrijuit gaat.
  1. De kasreserve moet worden gecontroleerd door de banken. Daarnaast moesten de banken een overeenkomst tekenen. Zij hebben nu dus geen voet om op te staan.
  2. Het is absoluut fout om als topfunctionaris om te reageren op geruchten of zelfs krantenberichten. Als u zelf niets hebt gehoord, wacht liever de officiele verklaring af en reageer daarop
  3. Faya Pepre watra nieuws is geen officiele woordvoerder van geen enkel organisatie. Officieel reageren op nieuws van die site, is dus fout


  Maak melding

 42. Boehoe vp oh je wilt rectificatie, liever was je net zo flink om rectificatie te eisen voor het verdwenen geld kom je ons aanvallen, ga je echt de krant aanvallen?? Is je imago niet allang geschaad???? Je bent VP en onder zeg maar jouw mede gezag verdwijnt er 250 miljoen USD van onze kasreserve, u moet zich schamen maar dat heeft u nieteens mijn grootmoeder zou zeggen u no ab firi, kom je rectificatie vragen aan een krant, kom je macht uitoefenen op het mediuum, belachlijk vind je zelf niet VP… Zou u niet zo’n houding moeten hebben jegens de gasten die 250 miljoen USD verduisterd hebben, zou u niet degene moeten zijn die voor ons als volk opkomen en meteen een diepgaand onderzoek gelasten de pg inroepen en al maar neen.. kom je grofweg lullen over wat er in een krant gepubliceerd geworden is we zien het de krant had ook kunnen zeggen dat u bacoven gekocht had ofniet u en de uwen ziet het toch als een bacovenwinkel en zien het volk als ongeschoolde apen… Dus wat maakt het uit wat er in de krant stond, waarom wilt u uw macht bij de ware tijd tonen wat een lachertje maar ik snap het een heisa maken ander nieuws moet verschijnen die torie van 250+ miljoen USD moet in de doofpot..
  Geloof me u hoefde nieteens dat te doen hoor we zijn dom en zwak aan ons als volk kan je een ezel voor BMW verkopen dus ga je gang doe je ding…
  Waar gaan jullie nog meer stelen VP via dit medium stel ik u die vraag??
  Of mogen we ook niet meer praten? Moeten we gebukt gaat onder die tirannie van u en de uwen?
  Te denken dat deze groep vel was tegen kolonisatie maar dit is toffer dan de slavernij want ook al vlucht je nu de bossen in moet je oppassen dat je niet verwijderd wordt want dat stukje bos is van een chinees…
  Jullie hebben gefaald en kom je niet wreken als een mietje op een krant voor jullie falen wees een man en kijk of je het kan herstellen of niet basta..
  Liever zeg je dan inderdaad dat jullie uien en aardappelen gekocht hebben kom niet doen alsof je niet weet dat het Surinaams volk dom en zwak is en dat je ons gewoon kan verdraairn en toch een hele massa achter je krijgt…
  We weten dat al, is geen nieuws meer..
  Ga win verkiezingen er is geen daadkracht hadden we liever geen bruggen geen raffinaderij geen goudordening dan waren we niet in zulke grote schulden het milieu hoefde niet zo zwaar aangetast zijn maarja…
  Ontwikkeling van jullie is 98.7% vernietigen voor 1.3% iets doen dat jullie niet zelfs gedaan hebben het gaat toch niet denk a torie!!!!
  De ware tijd tek u big up het maakte niet uit als u gepubliceerd had dat de VP gezegd heeft dat ze met 250+ miljoen USD Bacoven had gekocht het veranderd toch niets aan de situatie.. alleen moet u de VP vragen als hij alleen ballen heeft om machtsdronken te komen uithangen voor u ipv zijn macht te gebruiken en binnen 30 dagen die 250 miljoen USD terug te plaatsen kan hij dat niet moet hij grof gezegd zijn bek houden en die aardappelen en uien eten of hebben we geen vrije meningsuiting meer???


  Maak melding

 43. hij was high. forgive him. Hij moet daar oplezen wat de bankberover hem voorschrijft. Zielig voor deze jongen met goede kennis. Bouta stooft hem letterlijk gaar in aloe anda tarkarie.


  Maak melding

 44. De zaak is heel eenvoudig. Een rechter ga je niet op het podium vinden. Ook niet in de DNA . Je moet echt de gang maken naar de rechter . Laat de officiële uitleg komen in de DNA. Is men daar niet tevreden mee, kan men aangifte gaan doen. De PG zal zich daarover buigen. Zal het een kans van slagen hebben? Probeer dan. Het spaart veel geschreeuw. Men wordt straks schor. Kwalijke zaak dat men het arme volk probeert op te hitsen. Waar blijft de democratie? Is de democratie iets willekeurigs dat we naar believen mogen gebruiken? De heer Adhin heeft het volste recht zijn beklag te doen en rectificatie te vragen. Zo hoort dat ook in een democratie. In woord en daad.


  Maak melding

 45. @ Wim
  1. Je hebt gelijk. De banken moesten de centrale bank en de overheid, die in de kas van de centrale bank is gaan graaien niet vertrouwen. Schande dat ze dit wel hebben gedaan toch?
  Het is overigens geen debacle. Ik vind de zwarte wolk die boven de laatste lening van Staatsolie staat zorgelijker.
  Het gaat trouwens niet alleen om het bedrag, maar om het feit dat de centrale bank niet te vertrouwen is. Of Hoefdraad heeft eigenhandig gegraaid en dat is dan het meest zorgelijke.
  Daar zou ik, als ik in Suriname woonde niet van kunnen slapen.
  2. De top functionaris is niet in dienst van de overheid. Hij ziet dat het geld dat zijn bank voor particulieren moet beheren, door de overheid zonder toestemming van de bank(en) en wellicht ook zonder toestemming van de centrale bank zelf is opgenomen en gebruikt om uien te kopen. Rode uien, deze lijken op paars.
  Hij heeft alle recht en is zelf verplicht om van leer te trekken tegen de dieven.
  De overheid komt maar niet met een verklaring. Het enige dat we tot nu toe hebben vernomen is op zaterdag dat er een verklaring zou komen. Adhin begint nu te ontkennen en eist, voor de bühne rectificatie. Voor de bühne, want ook hij weet dat er genoeg mensen aanwezig waren die zijn praatjes hebben opgenomen
  3. Dat faya pepre gedoe snap ik niet helemaal. Een ieder is toch vrij om zijn of haar mening te geven. Zeker als je geen officiële instantie bent. Of is dat in Suriname verboden.
  Wij geven toch ook hier onze mening

  Ophitsen
  In de DNA zal je inderdaad geen rechter vinden. Ook niet op het erf noch in Ocer
  Ik neem, hopelijk met toestemming dan ook de zin van Nina over
  “Adhin moet naar de rechter stappen en rectificatie per direct eisen. 😄😄”
  Stelen is nooit goed te praten. Nooit betekent nooit, wat je ook met dit geld mocht hebben gedaan. Hoefdraad heeft geen verklaring, daarom komt deze er ook niet.
  Het volk moet op de hoogte gebracht worden. Te allen tijde. Het is hun geld.
  Voorbeelden van ophitsen zijn
  – Met een bordje voor het KLM gebouw gaan lopen
  – Kom ons ophalen op Zanderij, laat zien dat je ons steunt, of woorden van gelijke strekking.
  – Het zijn allemaal apen of woorden van gelijke strekking van Afongsoema (of zoiets)
  – We staan achter u en zullen komen naar het gerechtsgebouw.
  Of woorden van gelijke strekking. Scholen in de nabije omgeving moeten dicht, straten moeten worden afgesloten.
  Enz


  Maak melding

 46. Het ging waarschijnlijk zo:
  Bouterse: beta Ashwin auw soen (kom luisteren). Loekoe noh, deng mang foe VHP e wer mie ede baka. Ze kletsen over de kasreserve. Beta Ashwin wij hebben jouw nu hard nodig, want alleen jij kan het goed uileggen.
  Ashwin: maar baas wat moet ik de mensen zeggen dan ?
  Bouterse: mie no sabie yere go tak nanga Gillmore.
  Ashwin belt Gillmore: Meneer Hoefdraad sampsa nanga a kasreserve ? Wat moet ik nu zeggen ?
  Gillmore (is al gestressed) : no wer mie ede boy, zeg ze dat je aardappel heb gekocht.
  Ashwin neemt dat serieus en denkt hoe moet hij dat indrukwekkend vertellen. Ik ga zeggen dat we basisgoederen hebben gekocht want iedereen moet toch eten. Dat zullen ze vast geloven.


  Maak melding

 47. Wim maak je niet druk om de reactie van Pico, simplistischer dan dit zal je het waarschijnlijk nooit meer krijgen.

  Ik bedoel als je al de reacties van waterkanters gaat vergelijken, Ach laat maar.


  Maak melding

 48. Kondremangs
  Als we het column van Nita Ramcharan van Starnieuws lezen. …dan blijkt dat Aloemang behoorlijk de wind van voren heeft gehad van DiDiBri in bijzijn van ongeveer 20 japjapies vd ndp. ….dus kunnen we aannemen dat deze exvhp overloper zijn langste tijd heeft gehad in de Daltongang. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES