zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDe West: 'Niet USD 100 miljoen maar USD 250 miljoen verdwenen bij...

De West: ‘Niet USD 100 miljoen maar USD 250 miljoen verdwenen bij CBvS’

-

Does Travel & Cadushi Tours

Opmerkelijk bericht zaterdag in de doorgaans goed geïnformeerde Surinaamse krant ‘De West’. De redactie van de krant meldt dat zij uit zeer betrouwbare bancaire kringen heeft vernomen dat er niet USD 100 miljoen, maar een bedrag van USD 250 miljoen is verdwenen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

De Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) maakte eerder deze week in een persbericht bekend, dat de CBvS gemaakte afspraken over het beheer van de vreemde valuta kasreservegelden niet is nagekomen. De aanwezige liquide internationale reserves, bleken USD 100 miljoen lager te zijn dan de bij de CBvS geplaatste kasreserve van de banken.

Volgens De West gaat het niet alleen om deze eerder genoemde USD 100 miljoen aan kasreserve, maar ook om USD 100 miljoen termijndeposito’s en USD 50 miljoen aan swaps en vrije deviezen. Hoe de krant aan deze specifieke informatie komt is niet bekend.

Dit weekend gaf de Surinaamse vice-president Adhin aan dat de USD 100 miljoen kasreserve gebruikt is om onder andere aardappelen, uien en andere basisgoederen mee te bekostigen. DSB topman Coutinho noemde de uitspraken van vp Adhin ‘nonsense’.

De Surinaamse overheid zou zaterdag met een duidelijke verklaring naar buiten komen maar dat is tot op het moment van schrijven (22.15u) niet het geval geweest.

UPDATE: Ook NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft tijdens de ‘opo yari’ vergadering van afdeling Paramaribo zaterdagavond meegedeeld dat veel meer geld opgemaakt is dan de USD 100 miljoen. Volgens hem was er totaal USD 500 miljoen van de commerciële banken onder beheer van de CBvS. Hiervan is de helft – USD 250 miljoen – gebruikt aldus Starnieuws.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

46 REACTIES
 1. Loopjongen Adhin, praat alleen maar nonsense sinds hij met het paarse virus in aanraking is gekomen, er komt geen zinnig woord meer uit, alleen nog leugens en bedrog, en dat zogenaamd voor een hoog opgeleide, zeker ook zijn diploma,s gekocht.


  gemodereerd
 2. Hoppaaaaa….

  de paarse schandalenberg groeit in ijltempo.
  Wat een teringbende in dat maffialand


  gemodereerd
 3. Dat het volk niet in opstand komt.
  Boefje is erg stil.
  Kabouter heeft trauma voor 31 maart
  Adhin die verkoopt leugens voor 100 miljoen $
  En ga zo door


  gemodereerd
 4. LIST & BEDROG. Dat is t kenmerk v deze ongeorganiseerde bende. Het schuim der aarde is boven komen drijven en heeft zich met aanhang verzameld op de Berm.


  gemodereerd
 5. Beste president in Suriname ooit gehad was Venetian en sardjoe,maar de surinamers zijn zo dom om op ongeschoolde te stemmen,dit krijg je dan
  Rompslomp beleid,nog 5 mensen,jammer van zo een mooi land adhin yoe na wang marionet leugenaar,je geloof in je eigen leugen ,smerige mannetje jij en bouta samen


  Maak melding
 6. Satan is de vader van alle leugens en bedrog. Je ziet zijn werk overal in deze slechte wereld terug komen. De geïnspireerde Heilige Schrift laat zien hoe de mensen zullen zijn in deze tijd, o.a liefde voor geld. In 2Tim 3:2 staat geschreven “Want de mensen zullen alleen om zichzelf geven en om geld ” Dit is bijna 2000 jaar geleden opgetekend. Bijzonder hè?


  gemodereerd
 7. Dus wat is het resultaat van mensen die liefde hebben voor geld ??

  Roofovervallen
  Verduistering
  Diefstallen
  Leugens en bedrog
  Ontrouw
  Moord
  Enzovoorts…..


  gemodereerd
 8. Volgens econoom Anand Biharie is dit bedrag veel hoger namelijk ongeveer 380 miljoen USD welke is ontrokken uit de Kasreserves.

  Dat bedrag van 100 miljoen USD heb ik daarom in twijfel getrokken.

  In To The Point op radio Apintie kenschetst deze econoom Anand Biharie de economische situatie als een HORRORFILM.

  DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ HEEFT SURINAME REGELRECHT NAAR DE SLACHTBANK GELEID.

  SURINAME MOET AF VAN DEZE KUMA INCOMPETENTE LIJDERS.

  WEG MET DEZE MOORDENAAR IN EERSTE AANLEG EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA.


  gemodereerd
 9. Het volk heeft de US dollars gekocht als goedkope Dollars, dit om zand in hub ogen te strooien dat koers van de SRD wordt gestabiliseerd. Het volk is voor de gek gehouden en nu zie je van waar de goedkope dollars vandaan komen. Typisch NDP jullie gaan nog meer mee maken als ze de komende verkiezing gaan winnen.


  gemodereerd
 10. En toch zijn er mensen die deze dieven bende regering incluis bouta…blijven steunen en verdedigen….al worden ze tot bloedens toe genaaid en bestolen door deze boevenbende!!! Wanneer gaat de meerederheid van Surinamers nu hun stem laten horen???? In ieder ander democratisch land waren al duizenden mensen de straat op gegaan om krachtig te protesteren tegen deze gang van zaken…maar alleen in suriname blijven ze rustig op hun luie reet zitten…..niet te geloven!!!!!!


  gemodereerd
 11. Natuurlijk ,zal het zo zijn .Voor kippenpoten ,olie ,rijst moeten ook worden betaald wat de Surinamse bevolking gratis krijgen.

  Jullie hebben zelf gezien op tv ,dat de bevolking van su zelfs bereidt zijn om zelfs gras te gaan eten voor deze mensen die aan de macht zijn.

  Neks No Fout Nog 5 Jaren . Chotelal en Gratis Pakketten en gratis eten ZINDABAAD.


  gemodereerd
 12. Het volk heeft de US dollars opgekocht als goedkope us dollars. Vandaar de files toen der tijd bij die cambio.


  gemodereerd
 13. Elke dag zijn de zogenaamde deskundigen van de VES in de media om steeds achteraf commentaar te leveren. Als je echt deskundig bent dan moet je zoiets zien aankomen en de burgers beter te informeren. Maar deze heren zijn allemaal met politiek bezig dan met het algemeen belang. De RVC van de Centrale bank van Suriname is verantwoordelijk voor de misstanden daar. Ik hoor niemand met een vingerverwijzing naar hun. Hou een keertje op met politiek en roep de eerste verantwoordelijken op het matje voor de ongeregeldheden. De eerste verantwoordelijken zijn de directeuren en de RVC.


  gemodereerd
 14. De directeuren van de banken zijn in eerste instantie verantwoordelijk voor alle tegoeden van de spaarders. De spaarders hebben in alle vertrouwen hun geld bij deze banken in bewaring gegeven. Dus laat deze directeuren nu geen nonsens vertellen dat ze nu pas van deze ongeregeldheden op de hoogte zijn. Dan ben je niet geschikt als bankdirecteur. Dus laat Steven en zijn collega,s geen nonsens komen vertellen om hun ernstige tekortkomingen goed te praten. Zij moeten als eerste met ontslag weggestuurd worden. De vakbond is niet niet helemaal goedwijs meer om werknemers te mobiliseren om deze incompetente bankdirecteuren te ondersteunen. Wat gebeurd er allemaal in mijn zeer geliefd Sranang!


  gemodereerd
 15. Dit is misdaad. Fraude, diefstal, het volk misleiden. Deze gasten mogen weg rotten in de hel.
  Onze mensen pinaren, Gezondheidszorg ligt letterlijk op zijn gat. Onze oudjes hun pensioenen stellen niets voor. Kinderbijslag is een wassen neus, is een fooi om de ouders monddood te maken. Kinderen kosten geld. Ons volk wordt letterlijk belazerd en in armoede gedompeld.
  Het levensonderhoud is duur. Volk sta op en stem niet op de ndp. Allemaal graaiers en oplichters. Weg met de ndp, zijn allemaal losers. Stem op VHP dan komt ons volk voorruit.
  De Centrale bank is ook zeer onbetrouwbaar geworden is onder invloed van duivelse krachten en machten. Ze werken mee om het volk te belazeren. Dit is geen politieke stunt het is de naakte waarheid dat onze gemeenschapsgelden voor eigen belangen worden misbruikt en niet in het belang van het volk. Vreselijke, schaamteloze toestanden. Zie dit niet verbeteren. De waarheid moet direct boven tafel komen.


  gemodereerd
 16. @ Waldo, ik ben het niet eens met jouw reactie. Je vergeet een ding en dat is de ril van de Surinaamse media meer in het bijzonder de zender van de Surinaamse zwarte racist Limburg met zijn zender Bakana Tori. Dit sujet staat kritiekloos achter de NDP en laat geen gelegenheid onbenut om de burgers te manipuleren mbt het regeerbeleid van Bouterse cs. Denk je echt dat de burgers over de juiste feiten geïnformeerd wordt ? Waarom is de radiojournalist Satish Baldewsingh gearresteerd ? Toch omdat hij de burgers op een faire manier op de hoogte bracht van de wanorde die in het land heerst ?


  gemodereerd
 17. Boefen zijn het laat iedereen zijn geld opeisen dan is su de lul hij en vrouwtje geven geld uit als water die arme mensen kunnen niet rondkomen elke dag is overleven hoe gaat het verder nou slechter alles wordt duurder of is al duur ze stelen als ratten of zijn ze erger zeg


  gemodereerd
 18. Ik doe niet meer mee ,ik wacht het af wanneer ze gaan weg vluchten uit Suriname stelletje schurken .

  Zelf Japi Japi hebben meer verstand dan al de Hooggeschoolde schurken .


  Maak melding
 19. Wie kan zich nog herinneren dat de veroordeelde Drugscrimineel er gezegd had dat 2 cambio’s goedkope USD aan de man zou brengen zodat mensen hun huur konden betalen.

  Chotelall krijgt goedkope USD uit het Spaargeld van de burger.

  Dus is mijn conclusie dat de veroordeelde Drugscrimineel de Moederbank heeft opgedragen Chotelall te voorzien van USDollars.

  Dit alles komt uit het brein van de veroordeelde MOORDENAAR in eerste aanleg.

  Tritjie heeft ook verwezen naar deze man toen hem de vraag werd gesteld hoe Chotelall aan zijn USDollars komt.


  Maak melding
 20. Ali baba Bouterse met de 26 zetels en 3 overlopers rovers of bandieten .

  Zelf Geiten hebben meer verstand dan deze rovers van NDP .

  Vrouw Simons DNA wanneer ga je de begroting behandeling beginnen en goed keuren .
  Waar is Hoogie en Doehkie de kolonisten uit Noordzee hebben het gedaan .


  gemodereerd
 21. No wang “keskisie” nanga “jap-japjapi” kan poeroe a volkspresident !
  Aan de bevolking wenst hij slapeloze nachten toe en de roofovervallers en roofmoordenaars
  hebben vrij spel !


  gemodereerd
 22. Transparantie bij deze regering ver te zoeken. Duistere praktijken doen en zorgen dat a tori no leki, maar toch a leki…..whahahah..deuk. Wat doen de coalitie jaknikkers in de dna nu. Stelletje plunderaars. Allemaal medeplichtig hieraan. Opsluiten de hele bende.


  gemodereerd
 23. Tafeltje dekje Ezeltje strek je Knuppels uit de zak!!!!
  MI zal het niet lang meer duren voordat het Surinaams volk weer als Zombies gaan rondlopen en pinaren onder een verschrikkelijk regime.
  Nogmaals: ik zie de verkiezingen niet komen.
  Sterkte aan de eerlijke arme burgers.


  gemodereerd
 24. Iedereen schrijft en schreeuwt.
  Niemand die het geld gejat heeft wordt onmiddelijk aangehouden.
  Of is er een verschil tussen stelen van miljoen en beloven terug te geven?
  Of stelen van kippen en de bak ingaan.
  Mag in dit land een politicus stelen en liegen en een burger die een fractie van doet wordt door brave agenten opgepakt?

  Rusland Santhokie enz. schreeuwen moord en brand, maar je zal zien dat ze uiteindelijk niks doen.

  Toneel

  Het is een poppenkast.
  Het volk is bang.
  De oppositie is lam en angstig.
  De mensen met al hun titels zoals Simons, Miesiekaba, Bouva enz. Die hebben toch een geweten???
  In elk land zouden zij aftreden.
  Of wat aan de zaak doen, zich van distancieren.
  Maar nee

  God is toch onzichtbaar.
  Geld niet


  Maak melding
 25. 100…..250…500 miljoen usd niet te verantwoorden (lees gestolen)….zand erover en we gaan door. 1 doksa gesloten en de hele familie de bak in. Whahahah….leki.


  Maak melding
 26. @Agoetrigri yes dat is het.
  De mensen weten nu niet meer wat wet en recht is. Goed en fout.
  Laat niemand blablabla komen zeggen over na de verkiezing.
  Wanneer je bij kirpalani steelt wordt je snel opgepakt, omdat het niet mag. Je gaat het geld verduisteren.

  Maar wanneer je 250 miljoen van burgers jat, voor de ogen van Kirpalani.
  Mag je uitleg komen geven. Wat vriendelijk.
  De arts Simons zwijgt.
  De Drs Miesikaba en pastor zwijgt.

  Maar steel 1 cent of een kip van ze.
  Zal je zien hoe ze je opsluiten.

  Sanrhokie Rusland Somo
  En al hun slappe trawanten.
  Durven niks.
  Gaan veel brullen maar nooit wat doen.

  Waarom?
  Zij hebben even hard de masen gelaten zodat de politie niks kan doen.
  Zij hebben ook boter op hun kop.

  Laat ze niet met na de verkiezing komen.
  Ze weten dat dit soort zaken onmiddelijke aanhouding vereist.

  De PG laat je direct opsluiten als je verdachte bent.
  Er is een strafklacht tegen Nijman en Trigt
  Die openlijk gejat hebben.
  Maar ze worden niet opgepakt.
  Verduistering, diefstal, valsheid in geschrifte noem maar op.

  Die man scheld de president uit en wordt opgepakt.
  Die andere man v trigt steelt 250miljoen en wordt vrijgelaten.
  Wat hij ook met het geld gekocht heeft is onbelangrijk.
  Hij heeft gestolen, was geld van derden.

  De zelfde agent3n gaan morgen rennen en schieten op kleine dieven.

  Waar is het geweten?

  Anarchie
  Geld geld geld


  Maak melding
 27. De mensen die bij de banken werken kunnen beamen dat meer dan 75% van het spaargeld van de achterban van de VHP is.


  gemodereerd
 28. Ik weet niet precies wat men bedoelt met “vrije devezien” maar de kasreserve- en termijndeposito tegoeden behoren zeker niet in eigendom toe aan de Staat. De Staat mag daar niet zomaar aan komen en al helemaal niet om hun begrotingstekorten daarmee te financieren.

  Na het SPSB schandaal waarbij politieke vriendjes leningen kregen, die niet terug betaalden en vervolgens werden die onafgeloste leningen afgeschreven uit de boeken wordt het land nu geconfrontreerd met een schandaal bij de CBvS waarbij tegoeden van burgers en bedrijven op een onrechtmatige wijze verduisterd zijn geworden om de begrotingstekorten v.d. roverheid te financieren en om o.a. uien en aardappelen te kopen.

  Het is duidelijk dat er een stel geldbeluste bankrovers aan de macht zijn die azen op het zuurverdiende spaargeld van burgers en bedrijven.
  Het is ook duidelijk dat men de banken niet meer kan vertrouwen met het beheer over de spaargelden v.d. mensen want via de Centrale Bank kan de overheid met z’n corrupte klauwen komen aan de tegoeden v.d. burgers.
  Wie verstandig is haalt z’n geld z.s.m weg.


  Maak melding
 29. Na veertig jaren onderdrukking mogen deze boeven weg ze zijn geen Surinamers .

  Geen enkel Bejaardehuis of ziekenhuis heeft Aardappelen en uien in geen 5 jaren gekregen van NDP Schurken

  Op donderen Bokasa Bouterse na veertig jaren zijn er duizenden doden op jou naam mensen sterven door gebrek aan medicijnen en eten .

  Adboel en Misikaka en Simons jullie zijn medeplichtig van deze Roof bende van NDP

  En maar komen dansen op de podium populair lopen spelen stront zaken van NDP.


  Maak melding
 30. Doehkie vice President uit Nickerie leef je nog bel Limbo SRS Radio nu stelletje onderderukkers.

  Waar is Hooghart ,Henk Herrenberg Wijdenbosh ,Jozefzoon Abrahams Boerenveen Graanoost puur onderdrukkers erger dan slavernij .

  Limbo SRS Radio leef je nog stront snuiver en alcohollisten dan wel men land besturen .


  Maak melding
 31. Debora en wat wilde jij dan uitleggen,dat omdat het geld van Hindoestanen is men het wel mag stelen? Jij bent vast een buitenkind van Wendy,wat een mongolen jullie.


  Maak melding
 32. Waldo 2 februari 2020 At 09:31
  “Elke dag zijn de zogenaamde deskundigen van de VES in de media om steeds achteraf commentaar te leveren. Als je echt deskundig bent dan moet je zoiets zien aankomen en de burgers beter te informeren. ………. De eerste verantwoordelijken zijn de directeuren en de RVC.

  Beste Waldo
  Er is vooraf gewaarschuwd. etc. Die waarschuwingen zijn allemaal in de wind geslagen.
  Er zijn heel kritische vragen gesteld die zijn nooit volledig beantwoord of zoals Adhin dat doet gebagatelliseerd.

  Natuurlijk is het hele systeem verantwoording verschuldigd alleen wij zien nu heel goed hoe de regering dat denkt te kunnen doen middels macht, je moet luisteren want de enige correcte uitleg is die van de machthebbers.

  gelukkig zijn er bronnen op het internet en mensen die zoeken en lezen en nu via de sociale media de leugens van de regering beginnen te doorzien. Dit is Politiek voor iedereen. De NDP heeft 10 jaar gelogen en dat kon zij met geleend geld en met leugens tot november 2019 nog verhullen. Toen kwam de schuld bij ALCOA boven water en bleek dat men alleen geld kon lenen bij loan shark Oppenheimer tegen exorbitante rente en zekerheden. Die voorwaarden hebben deze regering onderuit getrokken en dieven van ze gemaakt.

  Want de RvC, van Trikt en de bankdirecteuren etc. konden dit alleen doen onder de regie van een grotere macht.

  Bouterse en Adhin hebben geen idee wat er om hun heen gebeurd. Boefdraad houdt zijn theater zo lang mogelijk overeind en is dan Foetsie.


  Maak melding
 33. Zoals ik al eerder aangaf in eerdere reacties op verschillende artiekelen van waterkant.net, haast altijd is er een vervolg waarheid of verkapte vorm van de waarheid.. Mede burgers van Suriname laten we de melding van het Corona Virus serieus nemen… Kijk hier een duidelijk voorbeeld van betrouwbaarheid van de overheid… Eerst was het volgens deze gasten dat de Givernor Van Trikt geknoeid had, daarna moesten we te horen krijgen dat 100 miljoen $ verduisterd was, als reactie daarop moesten we slikken dat er aardappelen en uien met dat geld gekocht was en nu staat het hier op waterkant.net dat het betreft een bedrag van 250 miljoen USD… Mijn bezorgdheid is nu die melding over drie gasten die mogelijk besmet zijn met het Corina Virus, waar zijn de onderzoeksjournalisten want gezien de feiten liegt onze overheid heel goed niet wanneer er straks mensen in getallen dood zullen vallen over straat gaan we horen dat de overheid bezig was om die drie gasten met de gekochte uien en aardappelen aan het genezen was.. Het klinkt allemaal misschien grappig maar laten we letten op onze zaken, want blijkt dat het de overheid niet scheelt hoe het zit met ons als volk…
  Laten we wakker worden dit is serieus.. maakt me niet uit want politiek is volgens mijn mening het enige wat ons land als Probleem heeft en de Politiek creeert problemen voor ons land weg met hun allemaal zeg ik…
  Surinamers verlopig geen boks,geen handjes schudden, de handen optijd reinigen met tissue niezen… Laten we waken over onszelf het maakt de beleidsvoerders niets uit zolang hun zakken maar gevuld worden het is onze plicht over onszelf te waken…
  Het Corona Virus is echt.. Geen vervolg nieuws over de drie gasten merken jullie dat niet op, heel makkelijk in de doofpot.. Gasten zijn bezig met een machtstrijd,hun zakken vullen wie is het volk..
  Ze geven nieg om ons wij als Surinamers moeten collectief gaan waken over onszelf…
  Wordt wakker Suriname, laten ze al het geld nemen want dat geld gaat ons niet kunnen redden van het Virus, laten we alert blijven!!!!


  Maak melding
 34. Dit onderzoek mag geen zins in de doofpot belanden. Het moet eens en voor altijd een einde komen met deze duistere praktijken. Kom allen…..ons mooi land mag niet meer beschadig worden. Oproep aan allen om deze corrupte bende voorgoed op te sluiten. Zonder kans op vervroegde vrijlating. Dat verdienen ze zeker niet. Alle bezitting miljarden usd van deze gasten bevriezen.


  Maak melding
 35. Het is de Chinezen gelukt om binnen 10 dagen een gloednieuw ziekenhuis uit de grond te stampen. Het wil de luie parasiterende Surinamers na ruim 40 jaar nog steeds niet lukken om het land op te bouwen. Ik stel voor om het schorem van NDP door Chinezen te vervangen… in landsbelang.


  gemodereerd
 36. Tja, al jaren zeg ik stap over naar Bitcoins, dan heb je deze shit niet. Maar ja Surinaamse ezels stoten zich wel grasg meerdere x tegen dezelde steen


  gemodereerd
 37. ik heb een tip voor jullie internet ridders.. ga en neem die overheid over .. gooi ze om-ver laat hun bloed vloeien .. jullie wachten, wachten en wachten op gebakken lucht en klagen alsof je er werkelijk iets aan gedaan hebt! hier je frustratie tonen heeft geen effect..


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES