woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDrie reizigers met valse paspoorten aangehouden op luchthaven Suriname

Drie reizigers met valse paspoorten aangehouden op luchthaven Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Aangezien het de laatste tijd veel voorkomt dat reizigers met valse paspoorten via de internationale luchthaven van Suriname willen afreizen naar het buitenland, zijn de controles daar aangescherpt. Dit resulteerde afgelopen maand in de aanhouding van drie personen meldt het Korps Politie Suriname vandaag. Het gaat om een Ghanees, een Chinees en een Haïtiaan.

Op woensdag 15 januari werd de 35-jarige Ghanees Adu E. aangehouden, die met een Mexicaans paspoort dat op naam staat van Anthony Y. wilde afreizen. Adu heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit. Hij bleek ook illegaal in het land te vertoeven en is op grond hiervan op donderdag 16 januari het land uitgezet.

Ook een manspersoon van Chinese komaf die veel ouder lijkt dan de persoon op de foto in het paspoort met de naam Wojun G.(22 ), werd betrapt op het reizen met een vals paspoort. Dit vanwege het feit dat deze reiziger die zou afreizen naar Brazilië boven zijn linker oog een opvallende litteken heeft, terwijl de persoon die op de foto in het paspoort is geen litteken heeft.

In het derde geval gaat het om een Haïtiaanse man die met een Frans paspoort op naam van de 26-jarige Bruneau E. wilde afreizen naar Nederland. Deze Haïtiaanse man viel door de mand omdat hij donkerkleurig is, terwijl de persoon op de foto in het paspoort lichtkleurig is. Hij ontkent af te willen reizen met een vals paspoort. Hij geeft aan dat hij reeds vier jaren woonachtig is in Frans-Guyana en in dat land het paspoort heeft verkregen om via Suriname af te reizen naar het buitenland.

Zowel de Chinees als de Haïtiaan zijn aangehouden en voor verdere onderzoek overgedragen aan de afdeling Fraude. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn beide vreemdelingen ingesloten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Suriname is een toevluchtsoord voor alle internationale schurken, rovers, oplichters, moordenaars.

  Al dit soort internationaal gezochte boeven vinden onderdak bij de Bouta-clan.

  Als je niet over een criminele CV beschikt, kon je het land niet in.


  Maak melding
 2. Goed werk. Ga zo door jongens. Is een teken dat men op onze luchthaven nu zeer alert is om onverlaat op te pakken. Hopelijk komt er ook direct een digitaal systeem met vinger afdrukken en gezichtsherkenning, Dit is hard nodig. Belangrijk wie ons land binnen komt en verlaat. Ik heb mij laten vertellen dat dit systeem ook al in Europa van toepassing is. Dus ons land loopt ver achter. Valsheid van sommige gasten om via ons land het hazenpad te kiezen omdat het veel te makkelijk is. Er worden heel veel paspoorten gestolen of vervalst. Ons land hoort een internationaal systeem te hebben. Hoop dat dit binnen afzienbare wijd komt.


  gemodereerd
 3. Er is 1x Surinamer die met een vals paspoort president van het land geworden is, ook die moet hel land uitgezet worden. Hij komt oorspronkelijk uit Stellendam.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES