Boze DSB-directeur haalt hard uit naar Centrale Bank van Suriname

60
us dollars

DSB-directeur Steven Coutinho heeft vrijdag hard uitgehaald naar de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Coutinho vindt het vreselijk dat de DSB misleid is door de CBvS. Erger vindt hij het dat geld van het volk gestolen door de Centrale Bank. Dat zegt Coutinho, bestuurslid van de Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV), in een gesprek met ABC Online Nieuws.

Eerder deze week kwam naar voren dat de CBvS 100 miljoen US dollars van de kasreserve van de commerciële banken heeft gebruikt, zonder dat de SBV het wist. Het gaat hier om tegoeden van bedrijven en burgers en het geburde tegen de gemaakte afspraken over het beheer van de vreemde valuta.

Luister hier naar een boze en emotionele DSB-directeur:

Volgens ABC Online Nieuws waarschuwde oud-bankier Jim Boussaid een half jaar geleden al ervoor om de kasreserves van de banken bij de moederbank te stallen. Hij kan zich daarom moeilijk voorstellen dat de Bankiersvereniging zich misleid voelt. 

Bousaid zegt tegen ABC dat hij de de Bankiersverenigng volledig verantwoordelijk houdt voor de ontstane situatie:

60 REACTIES

 1. Paki-RAT-igri….RobjeGay….Wentelteef Wendy…Lusjenneke…Domsco ?????????

  Geen teksten meer ????
  Oorverdovend stil !!!!!
  Niks meer om alle schandalen recht te lullen ??
  Teruggetrokken onder jullie paarse kakkerlaksteen????

  FAILED STATE is nu wel definitief….toch ????


  Maak melding

 2. Die Coutinho heeft met open ogen zitten slapen. Wat n sufferd. Ongeschikt. Consequenties trekken.
  gemodereerd

 3. Waar is pakirapoesi, waar is robGeit, waar is teefje Wendy???? Ze zijn allemaal verstikt van/in hun eigen verdraaierij, tjeeeeehhik zou zeggen RIP, yoh.

  Hun leider(s) is/zijn in rep en roer, echte slapeloze nachten en tek deng now, want hun dagen om als beleidsmakers zijn geteld nu. Want a tori leki.

  Al gaat de leugen nog zoooo snel, de WAARHEID achterhaald ze toch.
  Alle mooie praatjes ten spijt.
  Ondanks vele waarschuwingen van zowel binnenlandse als buitenlandse deskundigen, toch doen ze wat hebben willen. KOPPIG NO KA!!!!!

  SURINAME IS EEN FAILSTATE GEWORDEN DANKZIJ KABOUTER, EEN HOOGSTE INSTITUUT STAAT VOOR HET GERECHT DANKZIJ KABOUTER, BARKI MILJIOEN DALLA LASI DANKZIJ KABOUTER, SPSB FROMOE DANKZIJ KABOUTER, 4MILJOEN EURO LASI DOOR ZGN SCHOOLBOEKEN DANKZIJ KABOUTER, NASCHOOLSE OPVANG FROMOE DANKZIJ KABOUTER, of nee, o no a mang, na bakra basi, na wang scenario, na wang dotpolitiek deng mang ey play.

  Soso KA deng nationale devaluatie partij disie ey kon leg uit gie sma dja so. En toch jo AB wang loh boerikie mang sang ey bribi deng jap’ japi disie.


  Maak melding

 4. Geen geluid vn misiekaba gehord.wel sensatie vn d boeken vn chan…maar voor allibaba en de 7 rovers hor je niks vn misie kaba….ing bek bigie sote leke a toiletpot foe mi…..dubai kaba….


  Maak melding

 5. @Flyer ze schuilen want hun opperhoofd heeft ze weer en jammer genoeg het heel volk weer in het verkeerde gat genaait. Deze fucking paarse apen moeten eindelijk en voor altijd opdonderen en nooit meer hun lelijke stemmen laten horen, allemaal leugens, 10 fucking jaren lang!
  Wachten tot de verkiezingen? Nee! Nu opstappen en niet mogen mee doen met de verkiezingen!
  Ik ben het nu echt al zat en ben nu echt instaat gewapend deze regering af te zetten als me mede surinamers dat willen doen. Vrede liefend werkt niet meeeeeer!


  Maak melding

 6. Ik heb ook geen reacties gezien van de KUMAKOISI LOVERS, PAPIRATIGRI, SNUGGERE LUCIEN, DOMSCO, ACHTERLIJKE WENDY, ROBG, DEVIL.

  Het is wel opvallend stil bij deze MI E DEDE DJIE MIE LIJDER IDIOTEN.


  Maak melding

 7. De principe van stallen bij een bank is heel simpel; geld in bruikleen, zodat de behesrder economische activiteit kan ontplooien met als doel rendement voor een bepaald periode; vd de rendement krijgt men rente, kostenvergoedingen, etc.

  In ruil daarvoor en bewaarveilig voor de bezitter ervan. Zolang die garantie daar is, kan niemand een worst wezen wat er met het geld gedaan wordt.

  Een centrale bank is een machtige instituut; behalve goud e.a. waardevolle spullen in bezit, heeft het zeer grote netwerk van andere centrale banken (FED, Wereldbank, etc) achter zich. Dus in paniek raken over $100 mio is nergens voor nodig. Defacto beheert CvBS een jaarlijkse jaarlijkse omzet van $4-5 miljard p/j. Dus tijdelijk een deuk van 2% kunnen ze heus hebben.

  De politieke asgieren moeten geen onnodig tumult maken over de issue. Laat de regering wn de CvBS hun werk doen en beginnen met een goede voorlichting.


  Maak melding

 8. De hyena’s ruiken bloed ,hebben honger en komen steeds dichterbij. Wij leeuwen en leeuwinnen zijn bezig met onze kafferbuffel. Jullie zijn duidelijk niet uitgenodigd op het feestje. Een gegrom en de hyena’s trekken zich terug. Doch ,ze worden steeds brutaler. Misschien moet een leeuw toch even de kafferbuffel verlaten, een schijnaanval doen en de hyena’s alle kanten opdrijven.

  Een hypothese; belangrijk zaken gescheiden te houden. De regering is niet de CBvS, noch de SBV en andere betrokkenen in de vorm van controlemechanismen . De regering heeft wel een verantwoordelijkheid naar het Surinaamse volk evenals de CBvS. Die verantwoordelijkheid loopt ook via de CBvS , dus daar hebben we een raakvlak. Hetgeen zich kennelijk heeft afgespeeld is op het conto van de CBvS te schrijven. Het schijnt dus dat R. van Trikt nog meer op zijn kerfstok heeft. Ergens moet die negentig miljoen naartoe zijn gegaan. Voor welke doeleinden? Wie is er allemaal bij betrokken? Vervelend voor de burger. Dat komt wel goed. Dat is een absolute verplichting. Wat wel naar voren komt is dat alle toezichtsorganen tijdelijk aan het slapen waren. Goed dat dit alsnog ontdekt is.

  De minister van Financiën moet wel tekst en uitleg komen geven. Misschien is er een plausibele verklaring. Misschien ook niet en gedane zaken nemen geen keer. Het blijft de CBvS die het feit gepleegd heeft, al dan niet in samenwerking met de regering. Is het geld nou gestolen of gebruikt? Is door het geld te gebruiken daarmee gezegd dat de burger zijn geld als sneeuw voor de zon verdwenen is en hij het nooit meer terugkrijgt? De CBvS is er waarschijnlijk van uitgegaan het geld terug te storten, maar is tussentijds betrapt.

  Belangrijk is om niet met heel veel modder te smijten. De hyena’s moeten dat goed beseffen in verband met de buitenwereld. Suriname is uiteindelijk een klein land (geen invloed). Denk aan het NRA, toekomstige en huidige investeerders en het imago van Suriname. Ga gewoon koel, kalm en klinisch te werk. De grootste uitdaging is het gezond maken van de CBvS . Een bekwame ,integere en betrouwbare crew. Een proces van jaren alvorens het vertrouwen hersteld is. De hyena’s ruiken bloed , hebben honger en willen de kafferbuffel. Het Surinaamse volk bepaalt echter wie op en na 25 mei de kafferbuffel mag opeten. Of de leeuwen en leeuwinnen eten rustig verder, of de hyena’s nemen het over en vreten het kadaver gulzig op. Einde hypothese.


  Maak melding

 9. .
  Tijdens het bewind van Wijdensbosch was er ook een groot schandaal waarbij nearbanker Roep door de NDP werd ingezet om met gelden van burgers te “beleggen”. Hij kon op een bepaald moment honderden miljoenen guldens van particuliere beleggers die hij had gelokt met zijn piramidespel niet meer terugbetalen. Minimaal 200 miljoen gulden verdween daarbij als sneeuw voor de zon, waarop het faillissement van de gevallen nearbanker werd aangevraagd. Voor zijn dood in 2013 heeft Roep verklaard dat hij is misbruikt door de top van de NDP voor het financieren van de drugshandel en het wiswassen van drugsgelden. Hij zei dat topfunctionarissen van het leger nauw betrokken waren geweest bij de duistere zaken. Het is publieksgeheim dat meer dan 80 % van het spaargeld afkomstig was van Hindostanen. Met dit geld is destijds de verkiezingscampagne van de NDP gefinancierd. Uit schaamte durfden de meeste Hindostanen er niet erover te praten. Thans wordt Adhin ingezet door Bouterse om de verdwenen 100 miljoen te verdedigen.


  Maak melding

 10. Rob g zit thuis met twee blauwe ogen nock outh geslagen. Ik hoop dat hij al zijn postings heeft bewaard en rustig doorneemt. Jammer voor het volk,maar ik geniet hiervan en nog steeds niemand op straat om te demonstreren of wat dan ook. Daarom geniet ik hiervan wat eren dom volk en bestuur.


  Maak melding

 11. @Flyer, de Boutisten hebben het hazepad gekozen. Ook zij kunnen het handelen van deze regering niet meer met droge ogen verdedigen. Reken maar dat dit hard aangekomen is onder de NDP stemmers. Hopelijk gaan nu de ogen open bij die lui.


  Maak melding

 12. Mii Gado.
  Sranang e krey! Dit is het onteigenen van mensen hun hard gewerkte centen.
  Je kan zelfs de bank in SU niet vertrouwen. Geen wonder dat steeds meer mensen hun gelden thuis in een kluis bewaren. Met als gevolg nog meer inbraken etc…


  Maak melding

 13. Junk state aub! Fitcher is voor de oppositie, dat geouwehoer over kolonisatie door Nederland, is al achterhaald. Paars wil geen zaken met Holland, de Oranje movement wel. Daarom wordt alles wat VHP zegt voor paars onwaar of er wordt samengespannen tegen de coalitie. Het surinaamse volk is niet dom, ze weten dat ze niet zonder Holland kunnen. Dus kan de moordenaar zijn dekolonisatie stokpaardje met boeler S Sandew Hira gaan berijden, maar dat zal geen effect sorteren
  Nadat vandaag de roverheid weer met een flut verhaal als dat van Adhin gisteren komt, dan moet men gaan mobiliseren om deze bende over enkele maanden met wirtel en tak uit te roeien en al die boeven achter slit en grendel te plaatsen en al hun bezittingen confisqueren.Weg met paars!


  Maak melding

 14. Steven coutinho beschouw ik als een insider… Iemand die werkzaam is in de financiële wereld…. Mensen… Het is triest..steven praat in straattaal over groot geld.. dat opeens verdwijnt .. Mensen als ik kunnen hem begrijpen.. . Ndp.. Stoort zich niet aan de aantijgingen.. Adhin zegt..,, we hebben het geld nodig,,, waarvoor zegt hij niet.. Laatst was er in paramaribo een fietsdief voor de rechter…,,, mevrouw rechter mi ab a fiets fanowdoe gie mi egih wroko.,,, Ook mevrouw simons zegt…,,, parlementariër jogi.. je mag de president geen dief noemen.. Dat is een belediging,,,.. Minister … Hoefdraad is nooit bereikbaar voor commentaar.. Lees ik. Je hoort hij is uitlandig.. Loop in Paramaribo een ministerie binnen.. maakt niet uit welke.. en een vlaag van desinteresse komt je tegemoet … Tjoekoes dat moet je betalen.., de baliemedewerker kijkt je aan als een taxateur.. . Wat kan hij of zij betalen denkt ze,,, Geen tjoekoe.. betaling .. zout dan op,, .. En men ziet op de ministeries het liefst chinezen komen.. Die worden op hun wenken bediend,, mo tjar ding papiera gieh na winkrie,,,no spang.. … Chotelall.. Een ex timmerman is nu een spil in de financiële activiteiten van Suriname geworden ..,,, Hij heeft het gemaakt,,,dat hoor je overal in Suriname… Dit verander je niet gouw..Je noemt het nieteens corruptie meer….Suriname heeft grote vrienden… Servië.. . China en india.. Nederland bemoeit zich marginaal.. met de Surinaamse politiek .. Het bewaakt alleen haar grenzen,, soms met zeeschepen.. Maar invloed van Nederland is groter dan je denkt,, .Het is in Nederland waar het gestolen geld opduikt, dan kan paramaribo het giraal niet verklaren ..zo loopt er een rechtzaak.. Lang leve Surinaamse … Lang leve suriname..


  Maak melding

 15. Dit is een reactie uit pure onmacht!
  De bankdirecteur legt de schuld bij de CBS, maar dit had hij kunnen weten. Er zijn reeds lang signalen bekend dat men het bij de CBS niet zo nauw neemt met de juistheid van de cijfers. Deze bankdirecteur moet de schuld dus bij zichzelf zoeken. Als het waar is dat hij is misleid, dan heeft hij dat volledig te danken aan zijn eigen naïviteit. Een basisregel in de monetaire wereld is: check, check, dubbelcheck! Zaken worden niet gedaan op basis van vertrouwen in anderen, maar op basis van je eigen overtuiging dat het goed zit. En je kunt pas overtuigd zijn, als je het zelf hebt gecontroleerd. Als het is gegaan zoals hij zegt, moet helaas worden geconstateerd dat hij deze basale competentie mist.
  Maar je kunt je overigens haast niet voorstellen dat hij niet heeft geweten dat het geld zou worden gebruikt. Op een andere nieuwssite wordt melding gemaakt dat de vice-president ruiterlijk toegeeft dat het geld is gebruikt, en dat van tevoren door de regering aan de VBS was gezegd dat het zou gebeuren. Dus wie spreekt hier de waarheid?

  Met zijn emotionele reactie maakt deze man de zaak alleen maar waziger. En dit zullen nog meer gaan doen, want het enige wat men nog kan doen is zorgen voor de eigen damage control. Helaas zal dat niet veel helpen, want deze ‘damage’ is niet meer te controleren! Niet voor het land en ook niet voor alle betrokkenen….


  Maak melding

 16. VES is van oordeel dat de bankiersvereniging heeft nagelaten zijn plichten te voldoen. Verregaande beschuldiging. Maw de VES zegt. Jullie hebben zitten slapen. Of meegewerkt.


  Maak melding

 17. DSB-directeur Steven Coutinho is ook debet aan dit debacle omdat hij als bankdirecteur had moeten kunnen weten dat controle en transparantie één van de peilers is waarop de bank moet kunnen steunen.
  Dus nu uithuilen terwijl de DSB willens en wetens heeft meegewerkt want zij hebben niets ondernomen om de bank te controleren en hun rapportage goed na te gaan.
  Hoezo keihard gevochten dan hadden jullie eerder keihard moeten vechten


  Maak melding

 18. Haha was allang bekend dat suriname een failed state is. Nu wordt nog erger.
  Hup ndp of njang dringie partij.
  Ze gaan weer op de ndp stemmen die sukkels.


  Maak melding

 19. De vp bestempelde de hele kwestie als nep nieuws. “Het komt van neppe mensen hé. Dus als mensen komen met nep nieuws, moet je eerste wat in je hoofd komt, 90% kans dit moet van een paar half hoofden komen, met halve informatie. Kon wacht a regering. We wachten rustig op de officiële berichten en dan komen wij tot rust,” zei Adhin

  Het is me wat dat jij (Adhin) zich leent om in alle standen genaaid te worden in alle gaten die je bezit.
  Zelfs nu nadat alles duidelijk is en alle banken hun boosheid tonen blijft Adhin zeggen “Er wordt gezegd in de samenleving dat het geld is genomen. Nu kost het zoveel energie om zaken uit te leggen.”
  Man wat kan deze “koeli” liegen. Nu is de coalitie nergens te bekennen en Misiekaba en Abdoel in het bijzonder om hun broodmolen open te trekken en iets zinnigs te zeggen.

  Volk van Suriname geef ze nog 5 (dagen) en sodemieter ze op


  Maak melding

 20. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Boze DSB-directeur haalt hard uit naar Centrale Bank van Suriname, onder leiding van de Paarse criminele (Boevengilde) in Suriname.

  En als je heel goed naar beide uitzendingen van (ABC) hebt geluisterd, dan heeft de voormalige president directeur Jim Bousaid van de Hakrinbank in Suriname groot gelijk.

  En die Criminele Boevengilde zullen het verhaal van Jim Bousaid met allerlei Paarse leugens weer tegen spreken.

  Misschien kunnen de Banken in Suriname, die 19,5 miljoen euro voorlopig in Nederland laten en niet naar de (CBvS) laten overmaken.
  Dan hebben deze Banken alvast wat kasreserve in het buitenland voor hun Surinaamse cliënten.
  Misschien kunnen ze het alvast laten omwisselen in Nederland voor US-dollars.

  Maar dan zal eerst het volgende moeten worden afgewacht.
  Omdat het OM in cassatie is gegaan tegen de uitspraak voor teruggave 19,5 miljoen euro aan Suriname.


  Maak melding

 21. Is echt echt een zooitje in Suriname, mi gado die arme mensen zijn zo arm en hun geld worden allemaal uitgebaggerd en getransporteerd naar Hongkong 🇭🇰, blijkbaar is dat land het vlucht land van Bouterse en schoonzoon hoefdraad . Hou hem tegen Chantoki. Ze zijn aal glad . Waarschuwingen van de oppositie werden herhaaldelijk genegeerd en nu schreeuwen ze. Wiens schuld dan . Speel met vuur Gilmore en dan zult gij zien .


  Maak melding

 22. Mooi makkelijk om u te hillen. Nooit weet men iets als het gaande is maar erna. Hypocrieten allemaal.
  Diefstal praat ik nooit goed maar zo heilig waren de NF gasten ook niet. Vraag Chan over de 400 ton padie en over de 90 kg coke.
  gemodereerd

 23. Is volgens mr Adhin allemaal nep-nieuws…. het was immers altijd de bedoeling dat geld van ons op te vreten. Alleen is het niet helemaal volgens de regels gegaan. Dat is pas echt nep-nieuws wat ie nu verteld.


  Maak melding

 24. 1 februari 2020 de dag dat de SRD de vrije val heeft genaderd.

  Met dank aan de Nationale Dieven Partij o.l.v. Bouterse en toegejuicht door zijn lovers !


  Maak melding

 25. Geld gebruiken zonder overleg met de eigenaar is een grove vorm van jatten. Het is een slinkse manier van stelen . En daar zijn de ndp-ers uitstekend goed in. Wie zou dan niet kwaad zijn . Het is geld van die arme volk . Kom op zeg . 😱


  Maak melding

 26. Chottelal heeft samen met bouterse goede sier gemaakt met de spaargelden van de burgers en vd bedrijven dat als kasreserve gestald is bij de cvbs. Bouterse zou koers toch omlaag brengen. Als je van trikt vroeg waar die dollars van chottelal vandaan komen,verwees hij toch naar bouterse. Kwam niet uit bouterse zijn zak,alhoewel hij het makkelijk zou kunnen opbrengen hij heeft 10 x keer zoveel als de chottelal dollars die genoend worden. Van trikt deed zijn ding, dacht dat hij safe zat vanwege de kennis die hij had van de verdwenen kasreserve’s. Maar deze homofiel moet nu zijn kaken stijf opelkaar houden van bouterse doet hij dat niet dan is hij niet zeker van zijn leven. Gebeurd nog steeds in su maar dan onder mom van beroving.

  Maar komt een eind aan.
  SBL


  Maak melding

 27. Boze directeur?
  Hij was er zelf bij. Hij is zelf akkoord gegaan met deze achterlijke maatregel.
  De maatregel was; kasreserve. Handelsbanken gingen akkoord om hun vreemde valuta onder te brengen bij de centrale bank.
  Waren de banken, naïef. dom of wisten ze wat er zou gebeuren en stonden ze het toe om er zelf beter van te worden.
  Het is te vergelijken met het volgende
  Een flat met een beheerder/concierge
  Hij zegt aan de bewoners; het is beter dat jullie al je sieraden bij mij in de kluis stoppen ivm de veiligheid. Bewoners gingen akkoord


  Maak melding

 28. De bankiers waren van te voren gewaarschuwd om de valuta kasreserves (tegoeden v.d. burgers en bedrijven) niet te plaatsen onder beheer v.d. CBvS want de kans op herhaling van hetgeen onder Goedschalk was gebeurd was groot.

  Men heeft daar echter niet naar geluisterd met als gevolg dat nu minstens 100 miljoen u$ dollar verdwenen is.

  De ‘verontwaardiging’ v.d bankiers komt dus heel hypocriet over. Zij hebben hier willens en wetens aan meegewerkt en zijn dus medeplichtig aan deze grote diefstal v.d. gelden v.d. bevolking.
  Banken kunnen niet vetrouwd worden met het geld v.d. bevolking.


  Maak melding

 29. Ze hebben het verkocht voor het volk als goedkope US Dollars.
  Dit om zaad in de ogen van het volk te strooien de SRD koers aan het dalen is ten opzichte van US Dollars.


  Maak melding

 30. Toen een tijdje terug het zaakje speelde dat men de valuta kasreserves (gelden van burgers en bedrijven bij de banken) wilde plaatsen onder het beheer v.d. CBvS i.p.v. veilig bij triple A buitenlandse banken had ik uit voorzorg al een groot deel van m’n spaargeld weggehaald van m’n bankrekening want ik vertrouwde het zaakje niet. Ik had het vermoeden dat de corrupte roverheid daaraan zou komen om het op te vreten en ziedaar ik heb gelijk gekregen.

  Ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb want het is nu duidelijk dat de banken niet vertrouwd kunnen worden met de spaargelden v.h. volk.

  Dus beste mensen die nog hun gelden op de bank hebben staan, mijn advies aan jullie is om aan je eigen belang te denken en het z.s.m. weg te halen. Als de banken daardoor omvallen is dat hun eigen schuld en hun probleem. Wees geen slaaf v.d. banken en roverheid. Cash is king.


  Maak melding

 31. allemaal krokodillen tranen.
  het is in overleg met ook van Trikt gedaan.
  Van Trikt heeft met zijn deel van de buit dus die twee auto’s gekocht.
  Dus eigenlijk alles conform plan van de criminelen.
  Toen wilden ze nog verder gaan en daar had van Trikt geen zin in.
  Dus is van Trikt ongewenst verklaard in de clan en dan ben je pineut en wordt hij nu halal geslacht.
  Van Trikt is nu een gevangene van de clanleden onder voorzitterschap van bouterse en hoefdraad en kan suriname alleen op een illegale manier verlaten want elke officiele reis wordt in de gaten gehouden en hij heeft een surinaaamse nationaliteit en dus visumplichtig.
  maar ja aan de andere kant heeft hij genoeg miljoenen gecashed om nooit meer geld problemen te kennen.
  dus alles wat we nu zien in de media zijn acteer acts van criminelen uit de clan van bouterse.
  er moeten na de verkiezingen drie dingen gedaan worden:
  1. internationale onderzoekers om hulp vragen om uit de zoeken waar al de gestolen gelden en goud zijn geparkeerd en deze terug halen naar suriname, we bouwen zo een buffer voor de samenleving
  2. iedereen die fraude heeft gepleegd onderwerpen aan de trias politica, en waar veroordelingen komen deze ook uitvoeren.
  3. een periode van mentale en sociale reiniging starten om het land weer in het reine te brengen met “good goevranance”. en zorgen dat het nooit meer voorkomt dat ongesschoolden, veroordeelden, criminelen suriname morgen besturen.
  als extra verzekering regelen dat buitenlandse partijen kunnen helpen op elk gebied zonder je soevereiniteit prijs te geven.


  Maak melding

 32. Ai boi, dit land blijft maar klappen krijgen. Surinamers leren niet van de fouten die in het verleden zijn gemaakt. De sergeanten coup van 1980 heeft Suriname meer slecht dan goed gedaan. Zolang de mensen van deze ordinaire overname niet gestraft zijn gaat het land niet vooruit komen.

  Zoals ik ook al in eerdere posting aangaf, de SVB is 100% mede schuldig aan dit debacle. Ze waren door meerdere deskundigen gewaarschuwd.
  En nu nog komt Steven Coutinho vertellen dat ze maatregelen hebben getroffen om de gelden van hun klanten veilig te stellen. Hoe dan? Overnight? Het geld ligt toch nog bij de CBvS onder beheer? Zijn jullie met z’n allen gek geworden hier in dit land. Ik had mijn geld allang weggehaald(punt!).
  Sommige van onze landgenoten, O moro den skoro, o moro den fufuru. Als ze al beginnen te roepen dat ze na hun scholing in het buitenland naar Suriname gaan om het land te helpen opbouwen, weet je al dat negen van de tien terug gaan om te stelen.

  Deze mensen leiden commerciële banken en doen zogenaamd niet aan politiek. Ik vind de mistplaatste boosheid van Steven Coutinho een hele grote grap en heel zorgelijk als ik zo de eerdere waarschuwingen van o.a. Drs. Jim Bousaid, Dr. Anthony Caram en Hans Moison, allen oud bankiers, terug luister en lees.


  Maak melding

 33. “Erger vindt hij het dat geld van het volk gestolen door de Centrale Bank” Hoe dan ?

  Hebben de Banken zelf geen controle mechanisme om hun private gelden bij de Centrale bank in de gaten te houden ? Werd er door de Centrale Bank nooit gerapporteerd aan deze Banken.

  Of komt de chaos bij de Centrale Bank ze goed uit om hun eigen falen te verdoezelen ?


  Maak melding

 34. @ Frantz
  Handelsbanken hebben de verplichting tot het leveren van cijfers aan de centrale bank
  Omgekeerd is dit niet het geval. Begrijpelijk.
  Maar, uit de publicaties van de centrale bank, in dit geval de weekstaat, kan er meer dan voldoende informatie worden gehaald. Moet je wel willen lezen en dus werken
  Als er geen chaos was bij de centrale bank en bij de overheid zou Trikt nooit zo snel in een keer hebben toegeslagen, hij zou dan geraffineerder te werk zijn gegaan.

  Paraman
  1. “De principe van stallen bij een bank is heel simpel; geld in bruikleen, zodat de behesrder economische activiteit kan ontplooien met als doel rendement voor een bepaald periode; vd de rendement krijgt men rente, kostenvergoedingen, etc.

  Het principe dat je beschrijft is van toepassing voor particulieren
  Kasreserveregeling valt hier natuurlijk niet onder. En zeker niet vreemde valuta dat handelsbanken hebben gestort bij de centrale bank

  2. “In ruil daarvoor en bewaarveilig voor de bezitter ervan. Zolang die garantie daar is, kan niemand een worst wezen wat er met het geld gedaan wordt.”
  Onzin, spreek voor jezelf. Het interesseert jouw niets wat er met toevertrouwde middelen gebeurt. Hiermee geef je je slechte inborst aan.

  3.”Een centrale bank is een machtige instituut; behalve goud e.a. waardevolle spullen in bezit, heeft het zeer grote netwerk van andere centrale banken (FED, Wereldbank, etc) achter zich. Dus in paniek raken over $100 mio is nergens voor nodig. Defacto beheert CvBS een jaarlijkse jaarlijkse omzet van $4-5 miljard p/j. Dus tijdelijk een deuk van 2% kunnen ze heus hebben.
  Als de centrale bank van Suriname zo’n groot netwerk heeft had ze toch even het land waar de uien en aardappelen vandaan komen kunnen vragen; schiet me dit bedrag even voor toch? Hetzelfde geldt voor het interveniëren op de valutamarkt.
  Hoe beheer je trouwens een omzet?
  Een tijdelijke? deuk. Wederom maakt het jouw geen ene moer uit dat er vreemde valuta , zonder voorafgaande toestemming van de banken, wordt gelicht uit de kluis van de centrale bank.
  Een dief noemt dit lenen, tijdelijk heeft hij het geld uit de kassa gepakt.
  Ik noem dit diefstal.

  Je laatste alinea
  “De politieke asgieren moeten geen onnodig tumult maken over de issue. Laat de regering wn de CvBS hun werk doen en beginnen met een goede voorlichting.

  Hij of zij die melding maakt van diefstal noem jij politieke aasgieren?
  De handelsbanken zijn politieke aasgieren
  Moison noem jij een politieke aasgier
  Ik ben een politieke aasgier.
  Een ieder die hier in het verleden melding heeft gemaakt van frauduleus handelen noem jij een politieke aasgier.
  De regering doet inderdaad haar werk, maar dat is het werk dat zij zich zelf heeft toe gedacht, namelijk Suriname helemaal kaal scheren.
  Figuren zoals jij die dit, weliswaar met een ongelooflijke berg onzin, proberen goed te praten zijn niet veel beter dan de dieven die huis houden bij de regering

  @ sabaku
  Je zou je geld al lang hebben weggehaald. Ik ook
  Het risico dat je wordt overvallen en je geld kwijt bent is er natuurlijk, maar dan pas je je levensstijl aan.
  Nu denk je dat je op dezelfde voet kan leven, terwijl je geld er niet is en je dus op te grote voet leeft.
  De wijze van financiering van de laatste lening van Staatsolie is ook zo’n zorgelijke stap.
  Ik wil net als jij niemand oproepen om zijn geld weg te halen, maar het kan zo over zijn.
  Een bankrun is aanstaande


  Maak melding

 35. Is toch juist goed wat de regering gedaan heeft. Valuta van de rijke lui lenen en aan de totale bevolking geven in de vorm van goedkope dollars (voor betalen van huur etc) en daarnaast voor de import van betaalbare levensmiddelen. Een soort Robin Hood! En de verhuurders van woningen zijn weer de rijke lui! Zij krijgen hun dollars weer! Dus zoveel medelijden hoef je met hun niet te hebben. Politiek maakt een hele drama van!

  Dat spaargeld van de Nederlanders gebruiken de banken toch ook voor het verstrekken van hypotheken. Zij maken daar woekerwinsten mee en de spaarder krijgt geen cent rente.

  Dus ik snap die hele drama in Suriname niet!


  Maak melding

 36. Waldo
  lenen zonder toestemming heet stelen
  De import moet worden betaald door importeurs
  Als je zo nodig de rijke lui wil pakken dan doe je dit via de belastingen

  Dat spaarders nu geen rente krijgen is door het beleid van de ECB
  Zij voert een ongelooflijk gevaarlijk beleid; door banken rente in rekening te brengen als zij daar geld aanhouden. (dit moeten zij overigens), banken moeten dus betalen, dan zeggen zij op hun beurt aan spaarders; dan moeten jullie ook betalen als jullie hier geld storten.
  De ECB wil dat er zoveel mogelijk geleend wordt en niet gespaard wordt. Dit doet zij om de investeringen en consumptieve bestedingen te stimuleren.
  Maar, dit duurt al veel te lang. De boel zal een keer ontploffen.
  Suriname zal helaas de negatieve gevolge hiervan ook ondervinden. Niet alleen de Europeanen


  Maak melding

 37. Deze Coutinho zit al vanaf begin augustus 2019 aan als directeur van DSB en dan komt hij nu pas na 6 maanden erachter dat hij ‘bedonderd’ is geworden door de CBvS/regering.

  Dan zaten hij en de andere bankdirecteuren al die tijd dan voor spek en bonen daar en dan zijn ze eigenlijk geen knip voor hun neus waard.

  Mensen, het is duidelijk dat jullie spaargelden NIET veilig zijn bij de banken. Het meest verstandige is dan ook om het z.s.m. weg te halen bij de banken.
  Wordt wakker voordat het te laat is.


  Maak melding

 38. Al vanaf de financiele crisis van 2008 staat het vast dat bankiers niet vertrouwt kunnen worden.

  Er is hoogstwaarschijnlijk sprake geweest van een grote samenzwering v.d. bankiersvereniging, de CBvS en de regering (minister van financien en de president) om de valuta spaartegoeden v.d. bevolking te STELEN en daarmee de overheidstekorten te financieren.
  Nu doet men aan damage control en probeert men de schuld in elkaars schoenen te schuiven.
  Van Trikt is degene die ‘opgeofferd’ wordt terwijl hij nooit in z’n eentje verantwoordelijk kan zijn voor dit alles.

  Mensen vertrouw de banken niet met jouw spaargeld. Wordt wakker voordat het te laat is en haal het weg v.d. bank want de corrupte regering/roverheid aast op het geld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.