woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameBEP: 'Groei partij ook in Boven-Marowijnegebied hard'

BEP: ‘Groei partij ook in Boven-Marowijnegebied hard’

-

Does Travel - naar Suriname

De groei van de Partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) in Suriname, gaat ook in het Boven-Marowijnegebied (district Sipaliwini) hard. De structuren in dat gebied melden een opmerkelijk groot aantal nieuwe inschrijvingen. Die groei is ook waargenomen en bevestigd door het hoofdbestuur dat zich van vrijdag 24 tot en met zondag 26 januari in het gebied bevond, meldt de partij in een persbericht.

BEP-voorzitter Ronny Asabina zegt dat deze ontwikkeling het BEP-bestuur goed stemt. Hij is onder de indruk van de groeiende steun voor de partij in het Pamaka-gebied. In dat verband heeft hij de dorpen in het Boven-Marowijnegebied en overige ressorten in Sipaliwini bedankt voor de brede steun. “BEP is Pamaka en Pamaka is BEP. Praat tot de mensen om je heen en overtuig degenen die nog aan het twijfelen zijn,” aldus Asabina bij de installatie van kernen tijdens een vergadering op zaterdag 25 januari 2020 te Langatabiki.

Tijdens de vergadering stroomden dorpelingen toe om zich in te schrijven en hun lidmaatschapskaart te maken. Asabina stelde de prominente ontwikkelingswerker en mediapersoonlijkheid Johannes Tojo als een voorbeeld. Tojo heeft geloof in de doelstelling van de partij en is overtuigd van de bijzondere bijdrage die de BEP kan bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname in het algemeen, en die van het binnenland in het bijzonder. Asabina heeft Tojo zijn lidmaatschapskaart persoonlijk overhandigd en gefeliciteerd met de grote stap. De vergadering reageerde enthousiast en met applaus op zijn toetreding.

Tijdens die vergadering heeft het bestuur ook opgeroepen om bij de verkiezingen van 25 mei aanstaande de BEP-kandidaten overtuigend het parlement binnen te brengen door massaal en volgens de partijdiscipline te stemmen. De partijstructuren hebben reeds twee aspirant-kandidaten aan de achterban gepresenteerd voor de invulling van de vier beschikbare plekken op de kandidatenlijst voor Sipaliwini. De twee adspirant-kandidaten zijn Roseline Amauntan (Langatabiki) en Remi Kanape (Diitabiki). Het hoofdbestuur heeft de structuren opgeroepen om in februari reeds alle potentiele adspirant kandidaten te presenteren voor de verkiezingen van de ressort- en districtsraden alsook DNA.

Johannes ‘Cooman’ Asaiti, BEP-coördinator in het Pamaka-gebied, is trots op de lokale gemeenschappen die ze zich massaal achter de partij hebben geschaard. Hij heeft zijn mensen opgeroepen zich niet te laten misleiden door mensen die met geld strooien. “Dat geld zal morgen op zijn, maar uw leven gaat door. BEP no abi moni, ma wi abi koni. Wij bluffen niet over geld en bezittingen, wij bidden en smeken de Almachtige dagelijks om wijsheid. Wie van de Heer wijsheid krijgt, die is pas rijk,” aldus Asaiti die zelf al dertig jaar lid is van de partij. Hij heeft zijn partijgenoten opgeroepen te volharden en te blijven geloven in de kracht van de BEP. Asaiti is overtuigd van de steun van de lokale gemeenschappen voor Amautan als ‘kind van Langatabiki’. 

Het Traditioneel Gezag heeft de partij zowel op Langatabiki, het bestuurscentrum van de stam, als in andere dorpen hartelijk verwelkomd. Daags na de vergadering van Langatabiki was het bestuur ook in het Pamaka-dorp Loka Loka. Ook daar zijn er na een krutu met het dorpsbestuur enkele kernen geïnstalleerd. Voor Langatabiki en Loka Loka waren dat er zes in één weekeind.

De BEP-karavan trekt de komende maanden door alle districten. Op 1 februari wordt er een partijcentrum geopend in Moengo (Marowijne). De structuren in Marowijne maken ook meldingen van een opmerkelijke groei van het aantal leden en kernen in het oostelijk district. Ook in het Boven Suriname gebied zullen erop 1 februari de laatste kernen worden geïnstalleerd De komende weken zullen die plaatselijke kernen wijkvergaderingen houden in verschillende dorpen in Marowijne. De structuren in het Ampoma-gebied en Manlobi in Sipaliwini hebben het bestuur uitgenodigd om een reeks kernen te installeren in februari. Daarna moet de partijleiding richting Wageningen en Nickerie waar de BEP ook wekelijks nieuwe leden verwelkomt. 

De partij zal in komende periode de verkiezingscampagne naar de volgende versnelling opschroeven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Ja sorry Beppers niet vervelend bedoeld, maar ik zie niet dat jullie marrons ontwikkeling kunnen brengen op deze planeet !!!! Het is een feit, kijk maar naar alle camerabeelden qua berovingen recent op waterkant. Nogmaals neem me niet kwalijk maar het is de werkelijkheid.


  Maak melding
 2. LOL. Groei, m’n mars. Dit zijn alleen maar blufverhaaltjes v.d. BEP.
  In 2015 hebben ze niet op eigen kracht zetels behaald maar dankzij de stemmen van hun V7 conbinatiepartners.
  De realiteit is dat het de BEP de grootste moeite zal kosten om 1 zetel te behalen bij de komende verkiezingen en hoogstwaarschijnlijk zullen ze eindigen op nul zetels.


  Maak melding
 3. De Pamakkaners zijn in BEP medeplichtig wat in Paramaribo gebeurd. De mensen die alleen vrienden en familie op hoge posities accomoderen hebben een ratten mentaliteit. Ze stelen, bedriegen, liegen, verdraaien, graaien en naaien het volk opo eye. Bij onrust in eigen gelederen, gaan ze zich bezaten en is de volgende dag alles weer normaal. Waar blijft de moordenaar nu in zijn ambt als president. Zit deze nietsnut op Brokobaka op de plee of is de leugenmachine aan het opwarmen.Hopelijk ziet BEP in dat ze steun aan dieven en moordenaars biedt en op 25 mei met een andere partij gaan.


  Maak melding
 4. Ach losse flodders, EEN SPIEGELTJE & EEN KRAALTJE doen wonderen. die achterlijke BRUNSWIJK,gooit vanaf de helikopter wat geld voor zijn achterban,respectloos.jou eigen mensen, zooo kleineren voor de hele wereld,en denken dat je groot en geweldig bent,dan hoor jij dan bij het stelletje EZELS in de wei !


  Maak melding
 5. Wie op BEP, HVB of PALU stemt, stemt indirekt op de NDP. Dit zijn de aanhangers van DDB.
  Gelukkig dat DOE ten halve gekeerd en niet ten volle gedwaald is.


  Maak melding
 6. @True Torie,
  100% gelijk. Laten zij orde op zaken stellen in hun eigen leefgebied. De verdwaalden in de stad, terug roepen richting bos.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES