maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Weigering van door VHP gedoneerde boeken is politieke actie van NDP minister'

‘Weigering van door VHP gedoneerde boeken is politieke actie van NDP minister’

-

Does Travel - naar Suriname

“Misschien kan minister Misiekaba net zoveel daadkracht tonen bij het volgen van procedures als het gaat om het aankopen van dure auto’s, het doorsluizen van US dollars naar bevriende cambio’s, het storten van opmerkelijk hoge bedragen bij de Postspaarbank en bij aanbesteding van consultants”. Zo reageerde de VHP op de heisa die is ontstaan, na het doneren van boeken aan een aantal scholen.

Die boeken werden tegengehouden door NDP minister Misiekaba, die waarneemt op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc). Misiekaba heeft afgelopen weekend al de boeken die door de VHP gedoneerd waren aan zestig scholen, uit de schoolbibliotheken verwijderd. Hij zegt dat niet de juiste procedure is gevolgd en dat de boeken eerst gescreend moeten worden.

Bibliothecaris Vivian Sedney zegt echter tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd dat boeken niet gescreend worden, omdat er geen bibliotheekbeleid is. De meeste bibliotheken worden volgens de bibliothecaris juist met donatieboeken draaiende gehouden. Het is daarom ook raar dat Misiekaba dit soort boeken laat verwijderen.

Volgens de mediacommissie van de VHP zijn de geschonken boeken onschuldig en bronnen van wijsheid waar kinderen op school nog veel van kunnen leren. Dit besluit van minister André Misiekaba, om door de VHP gedoneerde boeken aan scholen te verwijderen omdat niet de juiste procedure zou zijn gevolgd, is niets anders dan een politieke actie om de VHP te besmeuren, aldus de VHP.

“Voor minister Misiekaba hebben we twee boeken. Eén waarin wordt uitgelegd ‘Gij zult niet stelen’ en één getiteld: Alibaba en de veertig rovers” aldus de VHP in haar verklaring.

https://www.youtube.com/watch?v=JCZ4pGdhHNw

opening
Fernandes Express
Passion in concert

77 REACTIES
 1. Screenen???? Dan mag al zijn rovende collega’s de bak in en zijn opperhoofd ook.

  Het boek “Alibaba en de veertig Rovers” moet eigenlijk zijn “Kabouter en de rovende smurfen”

  Veertig is nog weinig. Wat dacht je van al die gereshuffelde Rovers die thuis zitten op kosten van het volk?

  Dit soort gasten met een nep diploma noemen zich minister. Hoe zal de jeugd van nu over 10/15 jaar naar dít soort kannibalen opkijken?🤔

  Zielig figuur


  Maak melding
 2. Hoeveel boeken heeft … Jap Japie … Kes Kesi … Misji-keba …. niet niet in zijn … Kes Kesie onderkomen laten bezorgen. Deze ABANIES van de Nationale Dieven Partij STELEN alles los en vast !!!

  De Naschoolse Opvang, Carifesta, EBS, OW {BANDITO ABRAHAMS} om enkele te noemen.


  Maak melding
 3. Het gaat om boeken. Educatieve middelen.
  Waarom zou deze misbaksel van Misiekeba deze boeken verwijderen. Wat een kortzichtige aktie. Hij doet de kinderen tekort. Juist moeten kinderen aangespoord worden meer te lezen. Boeken lezen houdt ze van de straat. Het gaat om kennisverrijking. Het gaat om een donatie. Misiekeba wat ben jij een grote ezel. Waar haalt hij de brutaliteit vandaan om kinderen tekort te doen. Deze gast die Misiekeba heet en zich ook dominee noemt, heeft ook geen kaas van de bijbel gegeten. Heeft dagelijks dubbele petten op..
  Ook hij loopt financieel te graaien. Hij moet de schoolkinderen met rust laten. Misiekeba
  waar blijft onze Surinaamse Dubai? Schaamteloos.


  Maak melding
 4. Wat een rare beslissing van de ndp. Zij vullen de school bibliotheken niet en verhinderen anderen dat te doen. Een paar jaar geleden hebben vrimwillegers de school bibliotheek van Rustenwerk bevoorraad. Geen kick van de regering. Het is inderdaad een politieke actie van de ndp. Een betreurenswaarfige actie.


  Maak melding
 5. Wie heeft hem deze waarnemende functie toebedeeld als minister van onderwijs cultuur en wetenschappen? Wat is er met Lilian Ferrier gebeurd? Misiekeba gooit zijn aktie op een politieke spelletje tegen de VHP.
  Gaat hij ook al die rolstoelen die gedoneerd zijn aan onze ouderen en gehandicapten in de verzorgingshuizen met dank aan de VHP ook in beslag nemen? Het is dus overduidelijk dat hij de zwakkeren in onze samenleving ernstig dupeert. Hij laat nu wel met zijn aktie zijn goede kant zien. Maar niet heus. Hij zit voorzichzelf daar en niet voor de sociale zwakkeren in onze samenleving. Trieste zaak en machtsmisbruik.


  Maak melding
 6. Niet alleen boeken moet men screenen ook de film die op tv komen overdag. Wat de kleintjes al niet te zien krijgen.
  Dat meisje van hendrikschool had boek van buurvrouw gekregen. Eindstand heeft ze zich verhangen.
  Waarom heeft VHP het niet verdeeld onder zijn leden en hun kinderen??


  Maak melding
 7. Daarom gaan we nooit vooruit in Suriname, rancune, kijk naar die papam bierfisie djuka, dankzij bouterse heeft hij zijn stratie gezien, en om aandacht te trekken mogen de kinderen stikken,,Big up VHP. VHP bewijs tak ding bigie morro ding.


  Maak melding
 8. Ik wil graag zien dat Wilders namens de PVV scholen bezoekt en boeken uitdeelt. Ik wil graag zien dat een of andere imam namens de islam hetzelfde doet bij scholen. Allemaal onschuldige boeken met veel wijsheid. Ook wil ik weer een bibliothecaresse horen die zegt dat er geen beleid is op dat gebied. Bibliotheekbeleid is niet hetzelfde als het beleid van het Ministerie van Onderwijs. Dat de boeken onschuldig zijn, doet er niet toe. Een donatie aan een bieb mag altijd. Dat is een kwestie van liefdadigheid etc. Echter niet vanwege politieke ,religieuze en andere motieven. Het riekt dan naar indoctrinatie en politieke beïnvloeding. De VHP is een politieke partij. In dit geval mag het Ministerie optreden. Sterker nog ,het is verplicht op te treden. De minister die waarneemt ,geeft aan dat de boeken eerst gescreend moeten worden . Wie weet na screening dat ze dan wel aan de scholen terugbezorgd kunnen worden. De VHP had beter moeten weten en niet op deze politieke wijze te werk gaan. Het Ministerie van Onderwijs is geen politiek orgaan. De VHP wel. Dus wie is politiek bezig?


  Maak melding
 9. Deze klootzak wist wel een amnestiewet in te voeren, waarbij hij ook de procedure niet in acht heeft genomen, daar er volgens de grondwet niet toegestaan word, dat er tijdens een lopend proces, word ingegrepen, dit misibaksel heeft boter op zijn hoofd, en moet snel opdonderen na 25 mei, ook hij zal in de geschiedenisboeken komen als medeplichtige van 10 jaar corruptie, en 10 verloren jaren zonder vooruitgang, met een veroordeelde moordenaar en drugscrimineel, die al die jaren het volk voor de gek hebben kunnen houden.


  Maak melding
 10. Dit is een zéér kwalijke zaak wat de heer misbaksel laat uitvoeren. Afhankelijk van het inhoud van deze gedoneerde boeken, lijkt het mij een ideaal voorbeeld van een donatie.

  De heer misbaksel moet zelf ook wat meer boeken lezen om zijn woordenschat te vergroten.


  Maak melding
 11. Een zeer kwalijke zaak wat de heer Misbaksel laat uitvoeren. Afhankelijk van de inhoud van de gedoneerde boeken, lijkt het mij een prachtig voorbeeld van een donatie.

  Want je zelf ontwikkelen en zelf aan je levensonderhoud kunnen voorzien is de basis. In plaats van achterover hangen en wachten op gedoneerde voedselpakketten, niet waar meneer Misbaksel?

  U zou zelf wat economische boeken moeten lezen. En het kan geen kwaad om je Nederlands op te schroeven want dat is me toch een niveau.


  Maak melding
 12. Misiekaba heeft liever een domme bevolking. Daarom heeft het onderwijs geen prioriteit want dan kunnen hij en zijn kornuiten langer aan de macht blijven. De generatie die achter de ndp loopt is verloren en kansloos in de maatschappij. Deze actie bewijst weer eens partij belang boven volksbelang staat.


  Maak melding
 13. Van deze aap kan je niets anders verwachten,dan deze stomme handelingen en domme uutspraken. Maar ook hij zal met al zijn familieleden en bevoorrechte vrienden worden opgepakt en berecht worden. Nier door pg .
  SBL


  Maak melding
 14. Met het weigeren van de boeken voorkom je dat de jeugd kennis vergaart over een zeer belangrijk onderwerp. Misschien wil de NDP dat ze moeten leren hoe te moorden en criminaliteit aanbidden. Zie ook het geval met van der San die uit het nest van de NDP wil stappen. Dat Bouterse het niet accepteert om hem te laten vertrekken, geeft ook aan dat DDB weet dat zijn dagen zonder hem geteld zijn.


  Maak melding
 15. Misikaka ik laat je voor Pramesser hij gaat je weer een klap geven .

  Misikaka hoe ga je huizen bouwen en huur subsidie geven .

  Misikaka de woning bouw fonds heeft 5 miljoen SRD hoeveel mensen denk je te helpen om een woning te bouwen .


  Maak melding
 16. Ik zou hem ook het boek geven met de Titel How to be mindful
  Misschien zal dit hem helpen een beter inzicht in leven en welzijn te krijgen
  Of het boek van De 8 december moorden, wellicht zal hij dan de waarheid kunnen belezen


  Maak melding
 17. De groeten aan Msikaka hoe ga je de huizen bouwen uit de woning bouw fonds .

  De woningbouw fonds heeft 5 miljoen SRD hoeveel mensen denk je te kunnen helen .


  Maak melding
 18. Je kan niet zomaar boeken doneren aan scholen. In Nederland gebeurt deze onzin ook niet. Wat een achterlijk gedoe van sommige mensen. En zulke mensen willen een land regeren. De volgende keer doneert iemand Jihad boeken aan scholen. Echt hersenloos gedrag.


  Maak melding
 19. Regels en juiste procedures gelden alleen voor de Hindoestanen .Waar deze soorten ministers zitten is altijd een racistische probleem .

  ‘Gij zult niet stelen’ en ‘ Alibaba en de veertig rovers’ . misschien voelt hij zich aangesproken. Realiteit is hard.


  Maak melding
 20. De reactie van Misiekaba is zeer vreemd, omdat er in de afgelopen jaren duizenden boeken vanuit Nederland zijn verzonden naar het CCS en scholen in Suriname. Ook zijn school meubilair en andere relevante spullen naar Suriname verzonden. Veel donaties liepen via stichtingen of politieke organisaties in Suriname. Ik weet dat men in Suriname erg blij is met deze spullen. De mensen die zich hiervoor inzetten zijn doorgaans zeer verantwoord bezig en Misiekaba zou hun moeten bedanken. Via de VHP zijn er in het verleden ook medische goederen gedistribueerd onder zorginstellingen. De minister van Volksgezondheid heeft dit ook niet verboden. Veel kinderen kunnen boeken in Suriname niet kopen, omdat ze erg duur zijn.Het is daarom goed dat mensen moeite doen om de leescultuur in Suriname te bevorderen.


  Maak melding
 21. Dit wat de minister doet is zeer kwetsend….. Die boeken zijn in Nederland ingezameld… misschien bij vriespunt.. Door zeg ik.. INSPANNING van alles wat in Nederland woont..Hollanders.. Boeroe.. Creolen.. Hindoestanen.. Turken.. Noem maar op… Nu zijn die boeken niet welkom… Deze boeken zijn legaal in Nederland door de douane doorgelaten.. . Ze komen binnen volgens hem via de winkel van de concurrent.. De concurrent is een andere politieke partij … Een vorm van censureren.. . Dat is het wat deze zielige geest doet…Boeken tegenhouden.. Mijnheer de minister..Is een schending van mensen rechten..wat u doet.. Grote groepen surinamers houden van boeken lezen…. Wat je ook doet.. Het wordt gelezen..


  Maak melding
 22. Misikaba Dit noemt men een mooie uitglijder die je maakt. Deze uitglijder gaat je stemmen kosten.
  Mag ik jouw woorden als volgt vertalen daar je volgens mij niet weet wat je zegt:
  als een leerkracht in privé boeken gaat halen bij Chantoki is er niks aan de hand. En als een leerkracht achteraf besluit om de verkregen boeken in privé aan de school te doneren is er ook niks aan de hand zolang ze de VHP en Chantoki niet noemt. Het laatste is een gat in jouw theorie en is een bevestiging dat dit een politieke kwestie betreft. Dit moeten mensen voortaan doen. Niet direct maar indirect doneren en geen namen noemen.
  25 mei 2020 is bijltjesdag. Dan gaan de Surinamers afrekenen met de NDP. Weg ermee.


  Maak melding
 23. ai boi…en deze figuren willen vooruitgang brengen in SU…..
  vd andere kant heeft de meerderheid gekozen om rovers/criminelen te faciliteren….

  Een VEELVOUDIGE MOORDENAAR tevens VEROORDEELDE DRUGSDEALER als PRESS…

  Zie het resultaat…anarchie op en top…

  MOREEL VERVAL…


  Maak melding
 24. Tja jouw eerste uitglijder was de oorlogsverklaring aan het adres van de VHP.
  If Joe wan feite dan we feite.
  Dat is toch geen taal voor een Dominee. Die hoort vrede te prediken en geen oorlog te stimuleren


  Maak melding
 25. Rare redenatie. Politiek gemotiveerd:
  Wat denkt Misiekaba dan van:
  1>> De NDP vlagen rondom de uitgifte van Grondbeschikkingen.
  2>> De enorme toename van overheidsprojecten start of oplevering in de laatste 6 maanden voor de verkiezingen.
  3>> De Computers voor Scholen waar de First lady steeds bij aanwezig is.
  4>> De pakketen uitgfte met NDP vlaggen
  5>> De Boothouders die met NDP vlagen voeren gratis mensen konden overzetten vanaf Meerzorg.

  etc.etc,
  Alles is politiek gemotiveerd alleen doet de ene het met eigen middelen en de andere het met staatsmiddelen.


  Maak melding
 26. Boeken die in een schoolbibliotheek worden geplaatst hebben tot doel om het leesplezier van de leerlingen te vergroten en niet om het leesplezier van de kinderen te verpesten met propaganda van de VHP.

  De boeken moeten aantrekkelijk en actueel zijn. De dynamiek in de hedendaagse wereld moet aan hen uitgelegd kunnen worden. Dus geen propagandamateriaal van de VHP bevatten.

  Een Surinaamse schoolbibliotheek moet geen nostalgische bewaarfunctie gaan vervullen voor het foute kolonialisme dat in de boeken wordt verheerlijkt. De oranje movement verheerlijkt het huis van Oranje.

  Het leesplezier van de kinderen moet niet verpest worden door hen verouderde en viezeboeken uit Nederland te laten laten lezen.

  Het leesplezier van de kinderen kan enorm vergroot worden door de kinderen een aantrekkelijke en actuele collectie van boeken te laten lezen.

  Boeken die in geen jaren zijn uitgeleend in Nederlandse bibliotheken zijn verouderd en hebben geen interesse van de Nederlandse kinderen. Deze boeken moet de VHP niet in Suriname komen dumpen. De Surinaamse regering is verplicht de leerlingen te beschermen tegen dit soort troep uit Nederland.

  Boeken met verouderde informatie en informatie over de eeuwige sukkel Santoki zijn niet welkom in de schoolbibliotheken van Suriname.


  Maak melding
 27. Misschien heeft Chantoki wel gelijk , hij wilt absoluut geen onder ontwikkeld volk hebben als hij het roer overneemt op 25 mei. En dat zal ook gaan gebeuren, want heel veel ouders zijn ontstemd van deze kakkerlak stunt van die bos kakkerlak .
  Ik heb het hier over de hoop en de toekomst voor morgen, kinderen die een psychologische ontwikkeling doormaken en gevormd moeten worden, zijn ontnomen van HUN ontwikkeling. Kom op man …wees volwassen, misikakalaka. de top van de regering is sowieso kinderachtiger dan de kinderen op de lager scholen.


  Maak melding
 28. Afiba
  Je bent wel erg aan het kletsen uit je nek o m aan te geven dat dit in Nederland niet gebeurt.
  Heb jij ooit in een bibliotheek gewerkt laatstaan in het bestuur van de gemeentelijke bibliotheek?
  Je kraait echt onzin. Als het bestuur de boeken zelf heeft gekozen en de leerkrachten van de school zelf hebben aangegeven welke boeken zij verkiezen dan komen de boeken er.
  Prive kinderboeken geven aan de bibliotheek van de school ook dat mag mits goedgekeurd door het schoolbestuur.
  Niet de minister geeft toestemming want deze kan zijn tijd beter besteden. Misie-ka-ba kan liever proberen zijn tijd beter te besteden aan zaken die hem raken en belangrijk zijn voor Suriname.


  Maak melding
 29. Kandeh Santhokie reke a sani na wang bakba winkrie zomaar uit t niets ga je boeken uitdelen aan scholen zonder t ministerie in kennis te stellen wacht totdat je eens aan de macht komt dan doe je dat zelfs in Nederland zou je de desbetreffende eerst moeten kontakten alles op de brandstapel zetten ie law kba mi denki….go djompo hogi dagoe doro tap podium


  Maak melding
 30. Kondremangs,
  Hiermee laat de awari domri zien, dat hij geen kaas gegeten heeft van volksontwikkeling; in dit geval de schoolgaande jeugd. Als mijn vriend Vivian Sedney, die een autoriteit is op het gebied van bibliotheken, aangeeft, dat er GEEN beleid is op dat gebied; dan moet de mini-ster zich achter de oren krabben…..overheidsbeleid is GEEN partijbeleid. Natuurlijk moet je weten, wat voor boeken je geeft aan de jeugd; maar ik neem aan, dat de VHP genoeg kader heeft om op een verantwoorde wijze daarmee om te gaan. Het geeft echter ook het karakter en de werkwijze van de mini-ster en zijn politieke nest aan, hoe onverdraagzaam en niet -cooperatief zijn, terwijl DiDiBri maar blijft roepen, dat iedere Surinamer nodig is voor de ontwikkeling van ons land………wat een contradictie!!!
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 31. Kondremangs,
  Lawpi…geldt ook voor jou dan om je NONSENS vanuit Ptata op de Surinaamse samenleving te spuien………jouw theorie jo bongrobita!!!
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 32. @RobG
  Het lijkt er op dat u alle titels kent en weet wat de Surinaamse kinderen willen lezen voor hun lees plezier.

  u presenteert waanbeelden zonder onderbouwing. Als het niet goed is zouden scholen zelf wel besluiten het niet te aanvaarden. U behandeld iedereen als randdebielen. Boeken die niet aan de verwachting voldoen worden niet gelezen, ook niet door Surinaamse kinderen.
  Indien er iemand patriarchaal en als kolonisator van de geest actief is dan bent u dat wel.


  Maak melding
 33. Misiekaba komt uit een partij die censuur verheerlijkt.Tijdens de revo tijd kwam je van het werk en zat bij de tv hele avond naar testbeeld en herhalingen van de NMR te kijken op de tv.En op het eind kreeg je een half uurtje Jefferson.Van zeven uur ’s avonds tot vijf uur in de ochtend mocht je niet op straat zijn.Er was maar één [1] radio station waar je naar de leugens kon luisteren.En natuurlijk één [1]dagblad.


  Maak melding
 34. RobG,

  30 januari 2020 At 10:44

  Boeken die in een schoolbibliotheek worden geplaatst hebben tot doel om het leesplezier van de leerlingen te vergroten en niet om het leesplezier van de kinderen te verpesten met propaganda van de VHP.

  De boeken moeten aantrekkelijk en actueel zijn. De dynamiek in de hedendaagse wereld moet aan hen uitgelegd kunnen worden. Dus geen propagandamateriaal van de VHP bevatten.

  Een Surinaamse schoolbibliotheek moet geen nostalgische bewaarfunctie gaan vervullen voor het foute kolonialisme dat in de boeken wordt verheerlijkt. De oranje movement verheerlijkt het huis van Oranje.

  Het leesplezier van de kinderen moet niet verpest worden door hen verouderde en viezeboeken uit Nederland te laten laten lezen.

  Het leesplezier van de kinderen kan enorm vergroot worden door de kinderen een aantrekkelijke en actuele collectie van boeken te laten lezen.

  Boeken die in geen jaren zijn uitgeleend in Nederlandse bibliotheken zijn verouderd en hebben geen interesse van de Nederlandse kinderen. Deze boeken moet de VHP niet in Suriname komen dumpen. De Surinaamse regering is verplicht de leerlingen te beschermen tegen dit soort troep uit Nederland.

  Boeken met verouderde informatie en informatie over de eeuwige sukkel Santoki zijn niet welkom in de schoolbibliotheken van Suriname.

  =============================

  Maar wat heeft de regering Bouterse gedaan om bibliotheken te voorzien van nieuwe boeken ?

  Ben het helemaal met je eens dat partij gedreven materiaal niet in een school bibliotheek thuis hoort. In dit geval gaat het slechts om 1 boek namelijk die van de heer Santhoki. Voor de rest kunnen scholen zelfs beoordelen of de boeken geschikt zijn. Zolang de regering niet met boeken komt is dit een prima initatief.


  Maak melding
 35. Bouta-lovers en eigenlijk de gehele NDP is echt laag gevallen.

  Geen enkel greintje respect of begrip verdienen deze extremisten !

  Andere woorden heb ik er niet voor.

  JoJo haalt het goed aan.
  Hoe dan wanneer Gold digger Ingrid Waldring computers doneert en rugtassen en andere schoolspullen namens de NDP ?

  Gewoon schijnheilig, hypocriet en laf !

  Als nu de ogen van het Surinaamse volk niet open gaat en zij niet tot actie over gaan dan is Suriname echt hopeloos.

  Tegen de tijd dat je een kind verbiedt om zich te ontwikkelen dan ben je echt laag.

  De NDP dwingt een kind te geloven en te leren wat alleen de NDP goed vindt.
  Geen respect voor NDP !

  Tra fas no de !

  Stem voor het kind van Suriname !

  Krakti !


  Maak melding
 36. Meneer de pastor Misiekaba,

  Jouw achterban houdt niet van lezen en zal ook NOOIT een boek lezen. Te lui of gemakzuchtig? Waar maak je je druk om. Je wilt ze liever DOM houden, zoals jouw geloof de mensen in die kerk DOM wilt houden.
  Jij bepaalt NIET welke boeken het volk wel/niet mag lezen. Door veel te lezen verrijkt men zijn eigen kennis en kan men zelf zijn oordeel vellen over die kennis die men vergaard heeft. Als je in discussie treedt met mensen moet je weten waar je over praat. Die kennis komt niet zomaar uit de lucht vallen.
  Je hebt leergierige mensen, die door het lezen op hoog niveau hun eigen kennis vergaart.
  Waar heb je je academische graad behaald. Of heb je die gratis gekregen voor een bordje linzensoep/bruine bonen?
  Doe iets nuttig ipv anderen lastig te vallen met nietszeggende woorden.


  Maak melding
 37. @jojo,

  Ik ga ervan uit dat u als geen ander weet dat achter deze actie van Santoki partijpropaganda schuilgaat. Vooral als ook zijn boek wordt meegegeven aan de naïeve leerkrachten. De boeken moeten de schijn opwekken alsof er leesmateriaal gratis wordt verstrekt aan scholen terwijl het er bij de VHP gaat om de bijvangst van naive leerlingen. Het is mijn inziens volkomem terecht dat de plv minister van Onderwijs actie heeft ondernomen. Om eerlijk te zijn. Ik zou er geen moeite mee hebben als een charitatieve algemene instelling algemene leesboeken zou schenken aan basisscholen.


  Maak melding
 38. @ Robles …. prominent NDP-lid { garde Fraudeurs, Dieven en Leugenaars }… hou je bij je leest. Chan heeft geen boeken bij de collectie met als titel …. ” hoe Licht ik zoveel mogelijk mensen op.”

  Vind je dat zo erg ??????????????


  Maak melding
 39. sur is en blijft een derde wereld land jammer natuur grondstoffen , zolang er geen een echte ijzersterk en eerlijk beleid komt en besturings apparaat basta


  Maak melding
 40. Het is kenmerkend aan de NDP om misbruik te maken van de naiviteit van jonge onervaren mensen.

  De NDP voert elke keer weer campagnes gericht op jongeren. Deze groep is vatbaar voor allerlei materiele maar kortzichtige zaken. Deze groep hebben geen strategisch inzicht en zijn onervaren. De NDP maakt hier flink misbruik van en noemt dat hun mentaliteit.

  Slijmen op basisscholen is een gewoonte van Ingrid Waldring-Bouterse om zieltjes te winnen voor haar man Bouta.

  Bah, wat een vies spel spelen ze bij de NDP !
  Echt laag ! Zeer laag !


  Maak melding
 41. Wanneer gaat Bouterse zelf een boek schrijven voor de kinderen .

  Hier in Nederland ga ik elke week een keer naar bib ,is een plezier te zien hoe de kinderen oude en nieuwe boeken lezen .

  Ik heb ook dozen boeken naar Suriname gestuurd dat zal ik ook zelf delen en niet verkopen .

  Het heeft mij ook geld gekost om ze op de boot te zetten .


  Maak melding
 42. @Brantimakka: Hetgeen je schrijft raakt kant nog wal. Wil je in een GEORDENDE SAMENLEVING de ontwikkeling van de schoolgaanden bevorderen, doe je dat door boeken te doneren, die na screening door de bevoegde instantie geschikt zijn bevonden voor het leerproces van de leerplichtigen. Dat doe je niet door o.a. stiekem boeken die jou verheerlijken tussen de rest te stoppen, om zo je politieke propaganda over de ruggen van de kinderen te voeren, meneer Santhoki! Dat de leerkrachten, allen VHPers, daaraan hebben mee gewerkt vraagt om disciplinaire maatregelen door het ministerie. Als je het dan, als je gewezen bent op je misstap, nog verdedigt geeft aan dat je ook de orde op de scholen aan je laars lapt enkel en alleen maar om politiek te scoren. Dit is weer eens het bewijs dat de woorden normen en waarden aan jou en je partij niet zijn besteed. Blok me maar weer meneer de admin! De waarheid is hard he?


  Maak melding
 43. Robg(en alle andere personages die achter de naam schuilen) is triest dat jullie als billenlikker onzin moeten schrijven en als schaap door het leven moeten voor 50 srd


  Maak melding
 44. Heel binnenkort is het boek dat een onderdeel is van Santoki zijn charme offensief te koop in kringloop winkels. Zonde voor al die bomen die gekapt zijn om dit soort prullaria te produceren.


  Maak melding
 45. @RobG
  Natuurlijk zit er propaganda in. Niet eens verhuld.

  Echter u bent dan wel de pot die de ketel verwijt dat deze zwart ziet.
  De VHP doet dit soort propaganda met eigen middelen.
  De NDP doet dit met staatsmiddelen en middels ministers en first ladies die grondpapieren uit delen, computers uitdelen etc.

  U heeft Waidoe toch wel gehoord, nu ik bij de NDP zit kan ik dingen regelen voor mijn mensen. Beter gezegd hij kan nu dingen regelen voor zijn stemmers met staatsmiddelen.


  Maak melding
 46. Waarom staan in de geschiedenis boeken van Suriname niet de waarheid omtrent de sergantencoup van 25 februari 1980 ?

  Wordt dat bedoelt met screening ?
  De waarheid verbergen van een agressieve machtsovername door een groepje criminelen uit het Surinaamse leger.


  Maak melding
 47. Misselijk.kba heeft echt geen donder te doen. Hij ontzegt hiermee ook de kinderen het recht van zelfontplooiing.

  Ik heb nergens begrepen dat het boeken waren voor de leerstof. Het waren boeken voor de bibliotheken en mediatheken, waar iedereen en met name kinderen hun algemene kennis kunnen vergroten.
  Volgens bibliothecaris Vivian Sedney is er ook geen bibliotheekbeleid. Dus ook hier zit de mini ster pertinente leugens te verkondigen.

  Hij heeft zelf over “witte sneeuw”(pleonasme) geleerd op school en later op kosten van de belastingbetaler met z’n eigen ogen “witte sneeuw” mogen aanschouwen. Hij is dus bewust bezig met kinderen hun algemene ontwikkeling te spelen, door ze algemene informatie te onthouden.

  Deze zwarte man heeft zoveel haat voor de “witte sneeuw” dat het zowaar op racisme begint te lijken.

  Door het volk bewust dom te houden, probeert de NDP vast te houden aan haar achterban.


  Maak melding
 48. Ook de in Suriname heeft de Haat grote hoogtes bereikt.
  Haat maakt blind. Wanneer mensen toegeven aan haat, kunne ze niet meer redelijk/objectief denken.

  Hoe dan ook of om welke (politieke) redenen dan ook dat de boeken terug moeten, boeken kunnen niet zomaar op scholen in gebruik genomen worden.
  Dus is ee foutje van onze Chan.


  Maak melding
 49. Hoe dan ook of om welke (politieke) redenen dan ook dat de boeken terug moeten, boeken kunnen niet zomaar op scholen in gebruik genomen worden.
  Dus is ee foutje van onze Chan.


  Maak melding
 50. Waar zijn de boeken die voor meer dan een miljoen us dollar aangeschaft was. Hebben die boeken ooit de planken van de bibliotheek bereikt. Waar zijn ze meneer Miesikaba? 1 miljoen dollar uitgegeven en nooit een boek op de plank. Wie was toen verantwoordelijk voor de aanschaf? Adhin of Santoki? De ophef gaat alleen om 2 boek, dat boek draagt de titel Chan. Als het de titel Bouterse zou dragen, dan was er niks aan de hand. Maar wat moeten de kinderen met een boek over de moordenaar ? Het boek Chan heeft iets te vertellen, en iets hebben de paarse ratten niet, vandaar deze ondoordachte reactie van een pater.


  Maak melding
 51. @Benny

  Helemaal eens in het onderwijs geen politiek bedrijven. Als boeken aan de eisen van de Schoolleiding voldoen lijkt het mij geen politiek.
  Hoe politiek zijn de acties van de first lady qua uitdelen van schooltassen, pakketten en labtops.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES