maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'Vuurwerkspektakel Chinees Nieuwjaar mislukt door de wind'

‘Vuurwerkspektakel Chinees Nieuwjaar mislukt door de wind’

-

Does Travel - naar Suriname

Wat een waar vuurwerkspektakel moest worden op de Wijdenboschbrug in verband met het Chinees Nieuwjaar, is voor velen in een deceptie geëindigd. De organisatie heeft toegegeven dat de vuurwerkshow mislukt is en zegt dat de plotselinge harde wind op de Bosjebrug de grote boosdoener was.

Dat kwam gisteren naar voren tijdens een persconferentie in het DNA-gebouw, waarbij minister Stephen Tsang, districtscommissaris Mike Nerkust en Fariel Karamat Ali van Enigma Pyrotechnics aanwezig waren. De persconferentie was onderdeel van een evaluatie van de viering van het Chinees Nieuwjaar in Suriname.

“De wind heeft ons compleet verrast. We hadden wel rekening gehouden met windvlagen, maar niet met zo een plotselinge harde wind” aldus minister Tsang. Hij neemt de volledige verantwoordelijkheid op zich dat het massaal toegestroomde publiek niet heeft genoten van het vuurwerk dat door Enigma Pyrotechnics in elkaar was gezet.

De verschillende partijen gaan de handen ineen slaan om het volgend jaar helemaal anders te doen zei de minister. Tsang wil de vuurwerkshow afwisselen met een digitale lasershow en er een groot jaarlijks evenement van maken. (Foto: (c) Hedwig de la Fuente)

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Het is de Chinese vloek die over het land raast. Overal waar de Chinezen opduiken geeft het problemen. Nee ik noem dit karma. China heeft ons geliefde land dichtgespijkerd met leningen die wij met bloed zweet en tranen gaan terugbetalen.
  Smerige horeca zaken, supermarkten met producten die over datum zijn, dubieuze geld transacties naar China, derde rangs onveilige goederen die in de schappen te vinden zijn (speelgoed, batterijen, scheermessen etc). Chinezen ten voeten uit

  Vandaag de dag onder vinden landen als Sri Lanka en Griekenland de last van de Chinese dominantie. Sri Lanka moest haar luchthaven opgeven en de Grieken op hun beurt de haven in Pyreus. Bizar !

  Chinezen weigeren aan te passen in Suriname. Verdiende geld wordt maandelijks gegireerd naar Peking. Vind je het gek dat ze met de nek aangekeken worden. Blijft niks over voor de Surinaamse economie.


  Maak melding
 2. @ Koos,

  Helemaal waar wat je zegt, dat die Chinees een vloek is, overal ter wereld waar ze zich begeven, hebben aanpassingsproblemen, en hebben geen betekenis voor dit land, wel wat betreft het vernietigen van dit land, maar zitten daar totaal niet mee, en dan zie je zo,n Tsang met een lulverhaal over rukwinden, die hij niet heeft zien aankomen, en dat moet dan een toeristische trekpleister worden, grotere onzin moet ik nog horen, Wat een commediant.


  Maak melding
 3. A no mie, na a winti😌😌,
  Tjeeeh weet men nu pas dat er rond de rivier vaak genoeg veel wind waait, wat een zwakke en goedkope argument.

  En toch heb je een paar JAP’ japi’s en kes’ kesi’s die dat zwakke argument gaan accepteren.

  Dat men Iets anders/iets nieuws wil doen, daar sta ik wel achter. Maar mi Begi yere, kong manga wang tra rede


  Maak melding
 4. Surinamers zijn over het algemeen niet gewend aan het esthetische vuurwerk met al haar mooie kleuren, mooie figuren en kunstvormen en schoonheid. Men is gewend aan de oorverdovende pagara’s waar mensen er soms tijdelijk doof van kunnen worden.


  Maak melding
 5. Suries zijn het domme volk niet de Chinees de Chinees ziet geld in bacoveland en grijpt het met handen en voeten de Surie kan geen moer dan eten en vreten van andermans geld en kan ook niet meer dan dat


  Maak melding
 6. “De verschillende partijen gaan de handen ineen slaan om het volgend jaar helemaal anders te doen zei de minister. Tsang wil de vuurwerkshow afwisselen met een digitale lasershow en er een groot jaarlijks evenement van maken.”

  Deze minister gaat er gemakshalve aan voorbij dat hij volgend jaar geen minister meer is.


  Maak melding
 7. Ik kan me dat voorstellen want is water en wind en hoogte.
  Ik was er nooit happy mee want er wonen mensen op commewijne die 24/7 gebruik moeten kunnen maken van de brug.
  Beneden zijn er ook olieleidingen van de staatsolie. Prima zo. Volgend jaar komen ze niet meer.


  Maak melding
 8. Kan iemand me veryellen waarom de saka saka chinezen hun uien en aardappelen nog boven de srd 7 verkopen. Waar zijn de schurken van HI???
  Die ellendelingen kopen de goedkope aardappel en uien bij chotelal.


  Maak melding
 9. @T Wendy waarom zou je überhaupt aardappel of ui kopen daar in su, nog erbij bij een Chinees? baya als ik daar woonde zou ik dat soort dingen lekker zelf planten en me buikje elke dag vol eten .(en of langs me erf verkopen)
  #KweekEnOogst


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES