Van der San blijft directeur Kabinet van de President

40
Eugene van der San verliest rechtszaak tegen Openbare Werken
Eugene van der San (archieffoto).

Eugéne van der San blijft directeur van het Kabinet van de President. Hij had eerder deze week zijn ontslag ingediend bij president Desiré Bouterse nadat er rond het 8-december strafproces een verschil van inzicht zou zijn ontstaan met raadsman van het staatshoofd, Irvin Kanhai. Het staatshoofd heeft gisteravond tijdens een NDP-meeting in Coronie aangegeven dat er tijdens het werk verschil van mening kan zijn, die ertoe kan bijdragen dat er nieuwe inzichten ontstaan.

President Bouterse onderstreepte dat in het samenwerken wij instaat moeten zijn om rationeel zaken te benaderen en zeker niet voorbij moeten gaan aan de verdiensten van in dit geval Van der San.

Het Surinaamse staatshoofd benadrukte dat directeur Van der San vanaf 1980 het proces heeft ondersteund en vanwege zijn kennis is aangetrokken om leiding te geven aan de bestuurs en administratieve aangelegenheden van het Kabinet van de President.

Op grond van de verdiensten heeft de president van Suriname aan de directeur medegedeeld diens ontslag niet te kunnen accepteren, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Bekijk ook:

40 REACTIES

 1. Je heb nog een paar maanden dan je met pensioen genoeg is genoeg .

  Telkens een mens als Aap lopen schelden via SRS Radio Limbo .

  Op je oude dag altijd maar boos worden je leeft naast de realiteit Van Der San .


  Maak melding

 2. De wil van de van MOORDENAAR IN EERSTE AANLEG: IN EEN ANDER ARTIKEL ZEGT DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL DAT NIEMAND HEM GAAT KUNNEN OPSLUITEN.

  DE MOORDDADIGE MESSIAS HEEFT GESPROKEN.


  Maak melding

 3. 😎🤣 Raar volk dat niet weet wat ze doen/willen en voor al wat ze kunnen.

  Heel logisch om van der San als de externe hersens van de President aan boord te houden en in een kast op te bergen zodat hij nog een paar maanden tegen betaling niets kan verklappen.
  Als van der San hier op ingaat kan hij wellicht de NDP erfenis nog een beetje redelijk overdragen aan het volgende regime.


  Maak melding

 4. Ach, we kennen de heer van der San wel. Het is een super intellectueel, een man die snel van begrip is en die kan soms emotioneel kan reageren. Dat hebben we toch meegemaakt toen hij een VHP-er het een en ander duidelijk probeerde maken. Het was een genant moment voor de VHP. Een hardleerse dna lid van de VHP versus een super intellectuele man. Van der San ondernam diverse didactische pogingen om het VHP dna lid het een en ander duidelijk te maken maar cognitief was de VHP-er niet in staat die informatie te begrijpen. Het ging er bij de VHP-er niet in.


  Maak melding

 5. Kondremangs,
  Zozo…….DiDiBri kan niet zonder jo koe………en ook niet zonder barbamang……….wat is er beloofd om de zg vrede tussen de aasgieren op het kabinet van DiDiBri te “bewaren”??????
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 6. De directeur van Het Kabinet van de President blijft aan!
  Gelukkig want er bestaan nog integere en loyale mensen in de Surinaamse samenleving. Mensen met menselijke eigenschappen en soms bijzonder eigenwijs maar dat hebben wij vaker gezien en daar kunnen we heel vaak begrip voor opbrengen. Als directeur van Binnenlandse Zaken tijdens de frontregering is hij ook al eens ontheven uit zijn functie maar de werkverhoudingen en onderling begrip voor elkaar zijn in stand gebleven.
  Er is zeker een prijs betaald voor de continuering van de functie en dat zal zeker niet liggen in de financiële sfeer want bij de wisseling van de ministersfunctie naar de directeursfunctie was dat goed geregeld.
  Als er een persconferentie omtrent deze zaak gehouden wordt, kunnen er vragen gesteld worden en ik neem aan dat daar ook antwoorden op komen.


  Maak melding

 7. Afleiding misleiding,de echte probleem dat staat Suriname failliet is.ze proberen alle trukjes uithalen om aandacht ergens anders plaatsen.ze zijn hard bezig geld van ons opmaken kijk tot the point wat heeft Biharie uitlegt… Suriname failliet er is geen oplossing voor de hand…er miljarden gestolen dat geld moet terug het is van het volk


  Maak melding

 8. Zijn advies aan Bouta om voor één dag terug te treden was CORRECT. De toenmalige koning van Belgie heeft het destijds ook gedaan om de abortuswet niet te tekenen.

  Het ontslag van de heer van der San was een zwaar offer voor hem. Voor Bouta was hierdoor een belangrijke pion gevallen, die hij moeilijk zou kunnen vervangen. Het zou hem veel geld en diensten gekost hebben. Dat zou hij niet kunnen redden vòòr 25 mei.

  Vanwege “vriendschap” bleef van der San nu achter Bouterse staan . Er waren al eerder discussies waar hij het niet mee eens was. Maar hoe lang zal deze zgn vriendschap duren? Zeer hypocriete houding!!. Geen ECHTE vriendschap dus. Als Bouta zegt “Spring met mij in de ravijn”, dan zal van der San dit OOK doen???

  In eerste instantie dacht ik dat van der San eindelijk het licht had gezien. Wat een laffe houding!! Denkt NIET aan het Surinaamse volk, maar handelt PUUR uit eigen belang. Promotie in zicht ???
  De reputatie van land en volk , daar hebben beiden lak aan.

  Starnieuws dd 29 jan een zienswijze van Ruben Ravenberg, Ph.D, MBA.: Een nadere kijk op bepaalde regeringsacties
  ZEER GOEDE WEERGAVE van het regeringsbeleid!!!.


  Maak melding

 9. Hij blijft. Dat is mooi.
  Dan is er toch nog één hersencel aanwezig op het kabinet van de president.
  Voor de rest bestaat het kabinet geheel uit koebies zonder hersenen.


  Maak melding

 10. @Manu,

  Hetgeen je hebt aangehaald dat de veroordeelde Drugscrimineel uit zijn ambt kan worden gezet door de Krijgsraad heb ik een jurist dat ook horen zeggen.

  Tegen de president van de Krijgsraad heeft deze MOORDENAAR gezegd dat hij Ambtsdrager is en tevens pleesident van de Republiek Suriname.

  Ik hoop ook deze veroordeelde Drugscrimineel uit zijn ambt wordt gezet.

  Deze grappenmaker zegt dat No wan sma no mang Sroto Mi.


  Maak melding

 11. De onenigheid van de advocaat en de heer van der San was niets anders dan een storm in en glas water. Ik hechtte er weinig waarde aan. Het pittige karakter van de heer van der San speelde hem parten. Aan de atmosfeer van het geheel kon je proeven dat het weer goed zou komen.


  Maak melding

 12. Whahawhwahahahahahahahaha. Kijk eens naar de reacties van de vorige keer. Toen Van der San zijn ontslag indiende. Hoe men er als de kippen bij was met comments. Wat werd er allemaal gezegd? De ratten verlaten het zinkende schip. Van der San vindt Bouterse een verrader enz. Weet men niet dat haastige spoed zelden goed is. Wakti noh. Whaahahahahahaha. De heer Van der San is een Boutist . Niet zozeer een NDP-er. Ontslag indienen bij de president kan gehonoreerd worden of niet. Dan pas heb je zekerheid. En mag je lullen. Hoe vaak praat men wel niet voor zijn beurt. Timer even noh. Whahahahahaha. Van der San is wel een heethoofd. Vakkundig qua bestuurskunde. Maar geen politicus. Daar is hij te ongeduldig voor en hij is minder goed in het kanaliseren van zijn emoties. Ik hoop dat ze goed bijpraten want een volgende keer zal het definitief zijn als hij weer zijn winti krijgt. Voor nu; neks no fout. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


  Maak melding

 13. @ van der San …. Korte Lont Sjinnie …. JO KOE … je laat je Staande en Zittend N..i.n door de
  Misdadige Moordenaar … ple-si-dent … Desire Delano Bouterse.

  Na 25 mei zullen wij de Bastaard Baby verwelkomen !!!!!!!!


  Maak melding

 14. van der Sande heeft gelijk. Kanhaai is gevaarlijk. Hij is Bouterse aan het naaien.
  Hij wil dat hij veroordeelt word
  Hopelijk luistert de president een volgende keer naar hem en niet naar die mpp kahaai


  Maak melding

 15. Er is flink heel veel geld onder tafel gespit zo te zien .? Zwerver kanhai en pool muis eugene hebben handjes geschud en zand erover .
  Nou nog punt erbij in het beoordeling formulier voor de aankomende verkiezing namens het volk. Den go las ing !!!


  Maak melding

 16. Bouta-lovers zijn echt dom.
  Van der San heeft zijn ontslag ingediend omdat hij het niet eens is met bepaalde standpunten van het groepje rondom Bouta. Dat Bouta zijn ontslag niet accepteerd is puur om zijn eigen gezicht te redden. En dat wil dus nog niet zeggen dat van der San het nu ineens wel eens is.
  Indien van der San een rechte rug heeft / stevig in zijn schoenen staat en geen meeloper is blijft hij bij zijn besluit.
  Maar Bouta zal wel flink geslijmd hebben en hem misschien wel een bonus beloven. Zo doet Bouta dat nou eenmaal.
  Feit blijft, de breuklijnen zijn zichtbaar.


  Maak melding

 17. Pakiratigri, snap je niet dat er een gun op zijn hoofd is gezet en jij praat maar dat hij slim is. Die man is gewoon bang en bedrijft, maar domme mensen vooral de paarse ratten vinden dat normaal. Wacht tot de beerput open gaat voor 25 mei is NDP niks meer.


  Maak melding

 18. Van Der San wilde PG ontslag geven hij had een brief geschreven , het moment dat men 2600 kilo COKE zo verbranden kom hij met zo iets .

  Hij loop telkens bij Limbo SRS Radio te zeggen hoe PG voor de VHP is .

  Moet PG dan voor NDP zijn dat was hij wel goed .

  PG trapte niet in de brief dat ze hadden gestuurd dat hij met ontslag gaat gaan .

  Om de COKE moest PG weg volgens Limbo en Van Der San .


  Maak melding

 19. Hoevaak dient deze meneer zijn ontslag.
  En elke keer is het nieuws in de media,alsof zij geen betere onderwerpen hebben.
  Hopelijk gaan de media in aanloop naar de stembusgang nog melden als VdS scheetjes laat..sorry media
  …NDPsoap only for the interested ones


  Maak melding

 20. v.d.San zit daar voor spek en bonen Bouterse luistert toch niet naar hem.Suriname is een failliet land met als zijn adviseurs die alleen maar rijker worden zelf die man van de Centrale bank die ontslagen is heeft flink geprofiteerd met de gang van zaken in het chaotisch land.Als Surinamers voel ik mijn rot om in zo een land te wonen meneer Bouterse die het land naar de kloten heeft geholpen.


  Maak melding

 21. “Over de ontslagaanvraag van Eugène van der San, directeur van zijn kabinet, zei Bouterse dat er een verschil van inzicht was over hoe de zaak rond de Krijgsraad aangepakt zou worden. Dat heeft hem boos gemaakt, maar de president merkte op dat Van der San een stonfutu is. Sinds 1980 ondersteunt hij de strijd en hij heeft veel kennis anders was hij geen directeur van het kabinet en was hij ook geen minister van Justitie en Politie geworden. Van der San is ook een goede vriend die veel heeft gedaan. Op grond van al deze zaken heeft Bouterse hem geroepen en aangegeven dat hij het ontslag niet accepteert. Bij een borrel wordt de verschil van mening uitgepraat en Van der San gaat weer aan de slag.”
  Bron Starnieuws 30 Jan, 02:03

  Eugene van der Sab had dat kunnen weten, ze zijn vrienden…
  Ook dat was een senario, halve waarheden en hel leugens!!!


  Maak melding

 22. “Over de ontslagaanvraag van Eugène van der San, directeur van zijn kabinet, zei Bouterse dat er een verschil van inzicht was over hoe de zaak rond de Krijgsraad aangepakt zou worden. Dat heeft hem boos gemaakt, maar de president merkte op dat Van der San een stonfutu is. Sinds 1980 ondersteunt hij de strijd en hij heeft veel kennis anders was hij geen directeur van het kabinet en was hij ook geen minister van Justitie en Politie geworden. Van der San is ook een goede vriend die veel heeft gedaan. Op grond van al deze zaken heeft Bouterse hem geroepen en aangegeven dat hij het ontslag niet accepteert. Bij een borrel wordt de verschil van mening uitgepraat en Van der San gaat weer aan de slag.”
  Bron Starnieuws 30 Jan, 02:03

  Eugene van der Sab had dat kunnen weten, ze zijn vrienden…
  Ook dat was een senario, halve waarheden en hele leugens!!!


  Maak melding

 23. Rob G leuk dat u weer in ons miden bent. Bent u gewoon bezig VdS te treiteren of zijn al die loftuigingen gemeend? U bent vast en zeker veel slimmer dan VdS en Pres samen.


  Maak melding

 24. Een interessant stukje haalt Sabaku aan.

  “Bij een borrel … ”

  Onder het genot van een borrel sprak Bouterse met kolonel Valk en vroeg hem het een en ander.
  Hoe de situatie werkelijk verder was weet niemand.
  Maakt Bouterse daar geen misbruik van ? Verdraait hij de feiten niet zoals hij het altijd doet ?

  Bouterse verspreekt zich de laatste tijd vaker.
  Zo zegt hij: ” het was een incident in de oorlog” .
  Terwijl er geen oorlog was. De machtsovername was een misdrijf van een groepje criminelen geleid door Bouterse.
  Verder zegt Bouterse dat hij verantwoordelijk is voor de gewapende machten. In Coronie zegt hij dat ze hem niet gaan kunnen opsluiten want hij gaat het met de wet verdedigen (de wet aanpassen).
  Bouterse verspreekt zich en indirekt bekent hij schuld.

  Het is nu aan het volk.
  Laat het volk zich leiden door een leider van een criminele organisatie onder het genot van een “borrel” (gezelligheid met los lossie en bor borrie of anders gezegd slap gelul) ?


  Maak melding

 25. Kondremangs
  Jo koe heeft geen ballen en ruggegraat. …hij hft zich weer in de pers laten gaan in een ingezonden stuk tegen Naipal. …jo koe heeft hem beschuldigd van waterdrager van Santokhi te zijn. …..maar jo koe is vergeten dat hij alleen maar nierdialyse machine van zijn baasje DiDiBri in de gaten moet houden. …want peggy zwaait de scepter daar op het kabinet. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.