‘Cellenhuizen in Suriname raken overvol met criminelen’

32
verdachte die op politie schoot neergeschoten en in ziekenhuis overleden
Archieffoto: arrestatie door Korps Politie Suriname.

De Surinaamse politie heeft in relatief kort tijd heel wat zware en ‘die-hard‘ criminelen aangehouden en vastgezet. De cellenhuizen in Suriname kunnen dit niet aan en raken overvol. Dat zegt korpschef Roberto Prade tegen de Surinaamse krant Times of Suriname.

“De cellenhuizen kunnen dit allemaal niet behappen, maar we kunnen die mensen ook niet in de samenleving laten” zegt Prade tegen de krant. Het gaat daarbij om mannen die gewoonweg een beroep hebben gemaakt van het criminele gedrag of crimineel handelen, zegt de Surinaamse korpschef.

Volgens Prade is de positieve kant van het verhaal dat er sprake zou zijn van een daling van berovingen, inbraken en overvallen. Uit de statistieken van de afgelopen drie jaar zou blijken dat alle drie misdrijven in 2019 zijn afgenomen ten opzichte van 2017.

32 REACTIES

 1. Al moeten deze ABANIES met 30 man in een cel van 3 bij 4 meter: Lock Them Up.

  MISSCHIEN gaan ze op deze manier het Roven en Moorden afleren.

  Het cellenhuis is geen hotel hoor.

  SROTO DENG MARS.

  Ze moeten aan den lijve voelen wat ze anderen hebben aangedaan.

  Nogmaals: SROTO DENG BEEST.


  Maak melding

 2. De cellenhuizen kunnen dit allemaal niet behappen, maar we kunnen die mensen ook niet in de samenleving laten” zegt Prade tegen de krant.

  De enige oplossing is herinvoeren van de doodstraf en ook voltrekken. Gewoon het eerste jaar 300 Die Hard criminelen executeren. Daarna zal je zien dat criminaliteit gaat afnemen.


  Maak melding

 3. Zet ze voor een vuurpeloton. Want ze komen toch nergens meer aan de bak.of anders stuur ze naar doekhie project achter vliegveld blauwe huis op rechts. Me wachtie ding. Sin ding kong.


  Maak melding

 4. Zoals 8 december 1980 de geschiedenis zich laten herhalen.
  Nu loslaten en op de vlucht …………………
  Misschien DE oplossing voor de overvolle cellenhuizen


  Maak melding

 5. Maar de mini ster van justitie beweert dat criminaliteit omlaag gaat. Duidelijk dat de mini ster de statistiek ondersteboven houdt en naar kijkt.


  Maak melding

 6. Een ronde cellenblok bouwen van 2000 man . cellen moeten net genoeg zijn voor een stapelbed, aantal douchecellen en toiletten. 1 keer in de week douchen en luchten en zeker niet allemaal te gelijk.
  Santa Boma bestaat al sedert kinder geheugenis wordt hoogtijd voor een tweede Boma zo ontstaat er ook werkgelegenheid.
  Suriname heeft grond genoeg.
  Evalueren waar en hoe ipv over Chinese vuurwerkfeest mislukt.


  Maak melding

 7. Regeren is vooruit kijken, toen die moordenaar president van dit land werd, kon je al aanvoelen, dat met deze paarse criminele organisatitie, het aantal criminelen ook zou toenemen, maar het hebt in die 10 jaar niks gedaan betreffende exstra cellenhuizen bouwen, waardoor je nu met overvolle cellenhuizen zit, en daarbij weer eens mensenrechtenschendingen pleegt, zoals deze paarse bende gewend is dat te doen.


  Maak melding

 8. China kent een vuurpeloton daarna worden de bruikbare organen en onderdelen gebruikt voor donatie oftewel verhandeld.
  Waarom niet in Suriname.
  Trouwens een goede ervaring voor de aankomende artsen en wetenschap.


  Maak melding

 9. In 2019 werden cijfers naar buiten gebracht waarbij een vergelijking werd gemaakt ten opzichte van 2018.In het verslag hiervan werd geprezen over de afname van criminaliteit.

  Ik stel voor, zwaardere straffen en verplichte dwangarbeid voor criminelen.
  Doodstraf voor: moordenaars en verkrachters.

  Go team


  Maak melding

 10. Er is niets mis mee om zwaar bewaakte gevangenissen te bouwen heeft ons land hard nodig. Het is of het 1 of het ander, de doodstraf invoeren. Prade wil hiermee hopelijk niet zeggen dat moordenaars en roversbende vrij uitgaan.


  Maak melding

 11. Dit is toch een heel tegenstrijdig bericht. Ondanks het feit dat de criminaliteit is afgenomen is het aantal gedetineerden drastisch toegenomen. De cellenhuizen raken overvol. Wat klopt niet in dit bericht of zit iemand weer te liegen.
  Volgens mij hebben de gedetineerden binnen de gevangenis het beter dan daarbuiten. Dit werkt als een magneet op de criminelen. Het beste zou zijn om ze niet in de gevangenis op te nemen of de luxe behandeling in de gevangenissen af te schaffen.Geef ze weer brood en water.


  Maak melding

 12. En deze week nog populistisch roeptoeteren dat de criminaliteit is gedaald.

  Het is en blijft een corrupt, crimineel misdadig land en volk.

  Ik hoef mijn gelijk niet te halen, krijg het nl. dagelijks op een presenteerblaadje aangereikt door de Bouta-maffia zelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.