Opnieuw lijk in goot aangetroffen in Suriname

5
Opnieuw lijk in goot aangetroffen in Suriname
Het lijk wordt afgevoerd.

In Suriname is vanmorgen opnieuw een lijk in een goot aangetroffen. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het ontzielde lichaam van een man werd aangetroffen in een goot aan de Zwampweg in het ressort Lelydorp.

Bronnen melden aan de redactie van Waterkant dat men op de plek bezig was met ontbossings- en schoonmaakwerkzaamheden. Met behulp van een graafmachine werd daar gewerkt, toen het lijk werd aangetroffen. Het verkeerde in verre staat van ontbinding.

Het is nog niet duidelijk als het om een misdrijf gaat. De persoonsgegevens van de gevonden man zijn nog niet bekend. Het ontzielde lichaam is door de autoriteiten in beslag genomen voor nader onderzoek.

Zodra er meer bekend is wordt dit bericht aangevuld.

Op 9 januari werd ook al een lijk aangetroffen in een goot langs de Vier Kinderenweg. Het ging toen om een 37-jarige man, die door een misdrijf om het leven was gekomen.

Extra foto – De politie doet onderzoek in de omgeving waar het lijk werd gevonden:

https://www.facebook.com/klaas.anthonio/videos/2911846332209390/


5 REACTIES

 1. De zoveelste. Is er anarchie uitgebroken in Suriname?
  Zelfs berovingen worden voorafgegaan aan het eerst doodschieten en dan roven wat kennelijk veiliger wordt gevonden.
  Vraag mij nog steeds af waarom winkeliers geen vuurwapenvergunning krijgen terwijl ze altijd worden mishandeld en vermoord door de rovers.
  De rovers krijgen een vrijbrief in Suriname omdat de winkeliers geen wapenvergunning krijgen van de overheid.
  Ik ken genoeg winkeliers die een wapenvergunning hebben aangevraagd maar nog steeds na langer dan 4 jaar nog wachten op de vergunning. Onderwijl leven ze in angst want de rovers mogen niet maar gebruiken wel vuurwapens


  Maak melding

 2. Van onderstaand bericht geloof ik geen moer van. Misschien dat het aantal misdaadgevallen is afgenomen, maar de hardheid neemt enorm tie. Denk aan die twee bejaarde van Saramacca en de moord op de ex politieman.

  Bron DWT.

  PARAMARIBO – Het misdaadcijfer in Suriname is het afgelopen jaar met 11 tot 16 procent gedaald. Korpschef Roberto Prade is nog niet helemaal tevreden maar zegt wel dat de cijfers in lijn zijn met het doel dat het Korps Politie Suriname zich had gesteld. Hij zei tijdens een activiteit van beveiligingsbedrijf PPS (Professional Private Security) dat het streven minimaal 10 procent was.

  Het streven is om binnen drie jaar een minimale daling van 25 procent te realiseren. Het aantal inbraken lag in 2019 elf procent lager dan in 2018. Er waren zestien procent minder berovingen en elf procent minder overvallen. Prade begrijpt dat de roep om veiligheid in de gemeenschap groot is, maar ze moet begrijpen dat de politie een achterstand had.

  Zo was er onvoldoende vervoerscapaciteit en moderne apparatuur voor onderzoek. Die achterstand is intussen voor een belangrijk deel ingelopen. De topman verwijst daarbij naar de tientallen politievoertuigen die eerder deze maand zijn overgedragen aan het korps en naar nieuwe software waarover het korps nu beschikt. “We zijn dus op de goede weg.”

  Opvallend is dat de criminelen vaak vrij jong zijn. Uit statistieken blijkt dat het grootste aantal tussen de twintig en dertig jaar is. In sommige gevallen zelfs jonger dan twintig. Prade stelt dat bestrijding van criminaliteit van verschillende factoren afhangt.

  “Alleen blijven straffen is niet de oplossing. We moeten ook investeren in preventie. Het kost de overheid miljoenen om alle gedetineerden te onderhouden.” De korpschef pleit daarom voor speciale programma’s om criminaliteit te voorkomen. Paramaribo en Wanica zijn nog steeds de meest kwetsbare criminaliteitsgebieden van het land.


  Maak melding

 3. O, niet weer hè, één lijk is een tragedie, twee lijken, een patroon en drie lijken betekent,er volgen meer.
  Onderzoek, forensisheonderzoek, het verhaal op de PD en één rechercheurs, met het hart op de juiste plek, zal de totale waarheid ontrafelen.
  En de nabestaanden, een bevredigende antwoord geven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.