LVV houdt informatiesessies over hygiëne Coronavirus

4
LVV houdt informatiesessies over hygiëne coronavirus

In het kader van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gemeend, zijn personeel te informeren wat er kan worden gedaan op het gebied van  hygiëne ter voorkoming van ziekten. De informatiesessies zijn op maandag 27 januari gestart en er wordt gewerkt met groepen van afdelingen in Suriname.

Tijdens de sessies komt onder andere aan de orde persoonlijke hygiëne, die van belang is voor ieder mens. Zowel lichaam- als handhygiëne is een belangrijk onderdeel bij het voorkomen van ziektes en infecties. Het in acht nemen van de persoonlijke hygiëne kan ertoe bijdragen dat men minder ziek wordt met als positief gevolg minder ziekteverzuim. Lichaamsverzorging is ook een thema dat behandeld is geworden.

De Surinaamse groepen wordt geadviseerd de handen vaker te wassen met stromend water en vloeibare zeep, dit zeker na schoonmaakwerkzaamheden en toiletbezoek. Bij het hoesten, niezen en snuiten moet men een wegwerpdoekje gebruiken en hierna de handen goed wassen. Door hygiënisch te werk te gaan, kunnen veel virale ziekten voorkomen worden. Schoonmaken van gebruiksvoorwerpen komt tijdens de sessies ook aan de orde.

Minister Rabin Parmessar geeft aan dat ook het ministerie van LVV een bijdrage kan leveren in het voorkomen van een aantal ziekten, zoals het Coronavirus. “We moeten met ons allen erop toezien dat vooral in deze tijd hygiëne serieus wordt genomen. Voorkomen is beter dan genezen”, meldt LVV.

- Advertentie -

4 REACTIES

  1. Welke personen waren in China onze onafhankelijkheidsdag gaan vieren en ons aan de chinezen verkopen? Moeten die mensen niet op Corona gescreend worden. Gelieve ze stuk voor stuk in quarantaine te plaatsen of dat virus gewoon haar werk laten doen.


    Maak melding

  2. Minister van LVV. Weet je wel wat het verschil is tussen persoonlijke hygiene en lichamelijke hygiene???? Handhygiene daar zijn protocollen voor. Gebruikte voorwerpen grondig ontsmetten, zijn ook regels voor. Al die restaurants in ons land, hoeveel hebben een ondernemersdiploma behaald en de opleiding algehele hygiene. Alle Cafe en restauranthouders horen ook deze certificatie opzak te hebben. Hygiene is een zeer breed en boeiend vak, waarvan je je elke dag aan deze regels dient te houden. Dit is ook niet enkel voor deze uitbaters maar geheel het volk. Eerst dacht men dat deze virus verspreidt werd door vleermuizen, slangen. Men is dus erg zoekende en kan de vinger niet precies op leggen. LVV doe je best het kan nooit kwaad aan mensen hun bewustwording te werken.


    Maak melding

  3. Iedereen moet zijn handen wassen na toilet. Voor het eten.Het voorkomt bacterie transfer en andere levende organisme.Lvv kan dat ook doen. Ministerie van financien ook.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.