13-jarig meisje dat betrapt werd op spieken neemt chloor in

22
Spoedeisende Hulp SEH AZP Suriname

Een 13-jarig meisje heeft afgelopen week chloor ingenomen, nadat zij op een school in Paramaribo tijdens een repetitie door de juffrouw betrapt werd op spieken.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de leerlinge conform de regels een diepe onvoldoende kreeg. De moeder van het kind werd door de schoolleiding in kennis gesteld over het voorval.

Bij thuiskomst sprak de moeder haar dochter aan over de handeling. Niet lang daarna heeft de Surinaamse leerlinge chloor ingenomen om zodoende uit het leven te stappen.

Toen de ouders ontdekt hadden dat hun dochter chloor had ingenomen werd zij met spoed gebracht naar de Spoedeisende Hulp in Suriname voor medische behandeling.

De politie van Geyersvlijt kreeg de melding en ging ter plaatse voor onderzoek. Het meisje verkeert buiten levensgevaar.

- Advertentie -

22 REACTIES

 1. t Is echt ee grote opgefokte prestatie-wereld geworde.
  Ee kind va 13 jaar doet dit voo dat. Dan is t toch meer de druk vd buitenwereld.
  Satan heeft al bijna alles onder controle.

  Mijn kind hoeft gee academische graad te behale.


  Maak melding

 2. Wat een triest gebeuren. Gelukkig hebben de ouders direct gehandeld om erger te voorkomen.
  Spieken op school is van alle tijden en komt overal in de wereld voor. Wanneer je betrapt wordt voel je je inderdaad schuldig, maar is nog geen reden on tot zo’n actie over te gaan. Ze voelde zich schuldig en schaamde zich doordat zij betrapt is. Sommige mensen hebben moeite met het woord eerlijkheid. Kinderen worden niet gestimuleerd meer openheid van zaken te geven naar de ouders en de leerkrachten toe. Het is belangrijk dat opvoeders meer informeren bij hun kroost hoe het met ze gaat, het algeheel welbevinden van een kind is zeer belangrijk. Vaak weten ouders niet wat er in een kind omgaat. Rustige praten tot je kinderen. Schreeuwen,schelden, slaan daar heeft een kind totaal geen baat bij. Ouders horen meer interesse te tonen in het hele schoolgebeuren van hun kinderen. Hoe doen zij het op school, waar hebben zij moeite mee en hulp bieden of dit bespreekbaar maken op school zodat het kind hulp kan krijgen. Hoop dat dit eenmalig was. Wens dit kind en de ouders veel sterkte met het herstel. Een dikke onvoldoende krijgen is nooit leuk. Vaak hebben kinderen ook last van faalangst. Dit wordt amper erkent op de scholen.

  Sarie Torie


  Maak melding

 3. Ze moet een goede kotie go erbij krijgen. Je dient je lessen te leren. Maar als je geen controle uitoefend als ouder dan krijg je dit.
  Tot de middelbare school dien je controle te houden.


  Maak melding

 4. Letten jullie ook op jullie woorden als kinderen dingen fout of niet goed doen. Blijf ze bijstaan, breek ze niet af met lelijke woorden want zo help je niet aan hun opvoeding. Elke zelfmoord is er 1 te veel dus help het voorkomen. Die leerkracht kan alsnog een kans gegeven hebben het kind nog een kans te geven op een ander datum te maken. Het is en blijft nogsteeds een kind. Er zal een reden zijn voor het niet kennen van de les. Problemen thuis in het gezin, leer problemen of vergeten zijn het niet kunnen begrijpen van de les dus ook. Wees vrij met de leerlingen dit kon voorkomen worden. Een kind schande geven voor de klas is ook niet leuk, zet jezelf in hun plaats en kijk hoe jij het ervaart als leerkracht. Het kan veel beter roep ze apart en praat met ze.😑😑


  Maak melding

 5. dat is erg.kinderen moeten idd hun best doen en spieken is niet goed te praten.maar het is niet nodig om zulke drastische stap te nemen.1 onvoldoende is het einde van de wereld niet.benny,je moet aan de toekomst van je kinderen denken en een diploma is echt wel belangrijk.maakt niet uit in wat maar het is beter dan geen.


  Maak melding

 6. Er zijn zoveel mensen die door te spieken, liegen, bedriegen, oplichten en vervalsen zeer “succesvol” zijn geworden.

  Was zij niet betrapt, dan zou ze er gewoon mee doorgaan net als zovelen. Niemand kan heilig boontje lopen spelen dat ze nog nooit in hun leven hebben gespiekt op school.

  Enige domme actie van het kind is de chloor innemen


  Maak melding

 7. Het is een kind van 13 jaar en de reactie,s van de volwassenen is wel diep triest dat ze zich niet kunnen indenken hoe een kind van 13 jaar zich moet voelen nádat ze betrapt is alsof ze zo heilig zijn.


  Maak melding

 8. Wendy ben jij wel helemaal bij.Een meisje van 13 probeert het leven te laten,en jij wil haar nog een Spaanse bok geven.Heeft u wel van communiceren gehoord.Maar door jou baas hebben mensen geen toekomst meer.Want iedereen heeft wellis dat gedaan hoor.Maar door die afgod die jij aanbid brengen mensen tot wanhoop.En als je haar pakslaag geeft springt ze juist van een brug af.Op school gefaald.,thuis pakslaag wat rest nog. Je bent een goede moeder.Ken je haar thuis situatie,misschien maken haar ouders problemen kan ze zich niet orieenteren.Ze is 13 haar hersenen zijn nog niet helemaal ontwikkeldt.Dus op de middelbare school kun je niet spieken.


  Maak melding

 9. En waarom ik Politiek aanhaalt is dat vroeger je pakslaag van de juf kreeg.Maar het kwam bij niemand op om clhoor te drinken en toch proberen mensen te zeggen dat goed gaat in Suriname.En inderdaad stelen ze in Nederland examen vragen of betalen onder tafel voor rij examen.Maar je kunt Nederland niet met Suriname vergelijken,hier wonen pak een beet 17 miljoen inwoners.


  Maak melding

 10. Mooie grap. Kinderen mogen doen en laten wat ze willen. je mag niets zeggen. Niet in mjn huis. Opvoeden is opvoeden. Ik heb altijd naar mijn kinderen hun schoolprestatie’s gekeken. Waar ik kon hielp ik en anders zoek ik iemand.
  Daarom zeg ik dat de ouders ook fout zijn. Praat mt je kind over school en alles. Je dient je lessen te leren.
  En kom me niet zeggen je hebt geen huiswerk of lessen te leren


  Maak melding

 11. He stelletje randdebielen rustig aan. 13 jaar oud wat is er tegen haar gezegd dat haar zo bang heeft gemaakt. Spieken is iets van alle tijden dat bij het gedrag van kinderen hoort. Het lijkt wel als sommige randdebielen nooit kind zijn geweest. Stelletje loser.


  Maak melding

 12. Wendy
  Ik snap jou wel maar ik praat voor mijzelf thuis was ik een Engel,maar buiten niet je hebt niet alles in de hand. In Nederland doen die marokannen ook stoer buiten ,en buiten zijn ze vervelend.Dus als de school thuis gaat weten die ouders niets want ze vertalen het tegen overgestelde.Geloof mij ook zwarte.


  Maak melding

 13. Waarom gaan jullie niet eerst onderzoeken waarom het meisje moest spieken.
  Is de school te moeilijk voor haar.
  Had ze haar lessen niet geleerd.
  Is ze te lui om te werken.
  Begrijpt zij de stof.
  En het belangrijkste : werd ze thuis begeleid door haar ouders, broers , zusters of iemand anders.
  Vroeger na school hield ik ervan om kinderen uit de buurt met hun huiswerk te begeleiden, zoals mijn zusters dat met mij hebben gedaan. Daar gebruikten wij het benedenhuis voor. Een grote open ruimte. Ouders betaalden mij niet royaal, maar ik had elke week mijn zakgeld voor school. En wat was ik apentrots als de kinderen overgingen of slaagden. Op die manier hadden de kinderen ook geen behoefte om te spieken. Maar ja, Suriname is de Suriname die ik ken, niet meer.


  Maak melding

 14. Jullie hebben de oorzaak gezocht voor haar daad.
  Maar de aanleiding gaat aan jullie voorbij.
  In het artikel lees ik:
  “De moeder van het kind werd door de schoolleiding in kennis gesteld over het voorval.
  Bij thuiskomst sprak de moeder haar dochter aan over de handeling. Niet lang daarna heeft de Surinaamse leerlinge chloor ingenomen…

  Dus het kind was thuis, later sprak haar moeder haar aan
  Ze had toen ze thuis kwam en voordat haar moeder thuis kwam ook de gelegenheid tot het innemen van chloor. Dit deed ze niet, maar na het (eenzijdig) gesprek (gepreek) besloot ze tot haar daad.
  Voor mij is dit arme kind zooooooo bang geworden voor haar moeder dat ze in paniek en angst iets dom deed. DERTIEN jaar
  Dat krijg je ervan als je je niet toegankelijk opstelt voor je kind(eren), maar dreigt met hel en verdoemenis en wat je allemaal niet gaat doen als het weer gebeurt.
  Sommige mensen begrijpen niet hoe teer een kinderziel kan zijn.
  Dit wil geenszins zeggen dat ik straf uitsluit

  Ook ik heb in de derde klas “gespiekt” bij Duits. “Samen” met mijn buurman gemaakt. Hij schreef het op en ik schreef het daarna op.
  De docent riep mij bij zich, terwijl de klas een boek moest lezen.
  Hij zei; jij en Tjeerd hebben beide 1 fout> jullie zouden dus een 9 hebben, maar jullie hebben dezelfde fout. Ik stel dus voor jij een 3, Tjeerd een 3 en ik als docent ook een 3.
  Wat ik daarvan dacht. Ik ging akkoord. Hij zei, ok als Tjeerd ook akkoord gaat.
  Tjeerd moest ook bij hem komen en kreeg dit voorstel. Hij accepteerde het voorstel.
  Tjeerd was nieuw op school, maar ik kende hem van de lagere school. Hij zat 2 of 3 klassen hoger dan ik en zat bij mijn broer in de klas.
  Later zaten we samen op de middelbare school.
  Toen ik thuis kwam, zei mijn moeder: ik heb gehoord dat je een mooie drie had voor Duits.
  Tjeerd zal het vast en zeker aan mijn broer hebben verteld en die is naar huis gerend om het te gaan vertellen.
  Straf? Geen idee meer. Maar het idee dat ze het wist was genoeg om het maar te leren een volgende keer en meneer de Groot had het sportief opgelost


  Maak melding

 15. yves de munter 28 januari 2020 At 09:49

  dat is erg.kinderen moeten idd hun best doen en spieken is niet goed te praten.maar het is niet nodig om zulke drastische stap te nemen.1 onvoldoende is het einde van de wereld niet.benny,je moet aan de toekomst van je kinderen denken en een diploma is echt wel belangrijk.maakt niet uit in wat maar het is beter dan geen.
  —————-

  Maa mij guns, Yves De Munter, waar heb ik gezegd dat je níet aan de toekomst van je kinderen moet denken en een diploma is níet echt belangrijk is.


  Maak melding

 16. Ik vind wel een vriendje aktie van die school. Vroeger werden ouders echt niet geroepen als hun kind spiekte. Als het kind spijbelt of echt werede is dan kan ik begrijpen. Maar voor spieken kon die school gewoon dat kind zelf corrigeren. Vraag me wel af wat die moeder aan het kind heeft gezegd dat ze chloor is gaan innemen. Tegenwoordig kinderen doen hele gekke dingen.


  Maak melding

 17. Och arm kind, ik hoop dat je er bovenop komt en de hulp krijgt die je zo nodig hebt!
  Let niet op de ‘grote mensen’ want die weten het allemaal zooooo goed!
  Heel veel beterschap!


  Maak melding

 18. Tips toch een💩met de jeugd van nu alles krijgen en hebben ze en toch dit hopeloze gedrag.
  Zeker geen tijd sociale media was te belangrijker dan haar schoolboeken.
  Dus als juf of ouder moet je gewoon je smoel houden en ze hun gang laten gaan.
  Nou deze moeder had haar zeker geen bezoek gebracht dan ben je toch niet blij met zo’n kind.
  De jeugd heeft geen idee hoe hard ouders moeten werken om ze te voeden, kleden, dak boven hun kop en vergeet hun dure mobiel niet😠

  Zal niet de eerste keer zijn geweest dus ze zou gestraft worden. De jeugd is niet de toekomst dus God neem de aarde maar weer over🙏🙏🙏🙏🙏🙏


  Maak melding

 19. Leren is saai, spieken is een uitdaging…….om niet door de leraar gepakt te worden. Als je wordt gepakt ben je een domme spieker en heb je de neiging zelfmoord te plegen. Dat is dus gebeurd.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.