Wegenautoriteit legt looppad aan voor blinden en slechtzienden

6
Wegenautoriteit legt looppad aan voor blinden en slechtzienden

Bij de Wegenautoriteit (WA) was er afgelopen week een vergadering met diverse belanghebbenden over de aanleg van een looppad voor blinden en slechtzienden. Het 310 meter lange looppad dat aan internationale standaarden zal voldoen, loopt vanaf de hoek Johan Adolf Pengelstraat tot de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS) aan de Dr. Sophie Redmondstraat.

Natasia Hanenberg–Agard, directeur van de NSBS, toont zich zeer verheugd over dit project welke in 2013 werd aangevraagd door de stichting. Het veiligheidsaspect in het openbaar staat centraal bij de mens met een visuele beperking. Naar zeggen van Hanenberg–Agard weerhoudt de onveilige situatie de doelgroep om vrijelijk over straat te gaan. Het feit dat de WA het verzoek van de stichting heeft ingewilligd is ten zeerste aan te prijzen.

Op de wegstrekking richting de NSBS staan de voertuigen vaker zodanig geparkeerd dat de blinden en slechtzienden hun weg soms op de autoweg moeten vervolgen. De vele klachten van de blinden en slechtzienden die de Surinaamse stichting te voet aandoen zullen dan ook tot het verleden gaan behoren met de komst van het looppad.

WA-directeur Grasella Jozefzoon gaf aan dat ze bij haar aantreden met het verzoek tot aanleg van het looppad geconfronteerd werd. De directeur en haar staf achtten het meteen van belang het project te realiseren en zodoende de mens met een visuele beperking tegemoet te komen.

Op 6 februari zal er een aanvang gemaakt worden met de werkzaamheden. Volgens Heman Badloe, hoofd van de afdeling Uitvoering bij de Wegenautoriteit, zal het project binnen twee maanden worden uitgevoerd.

6 REACTIES

 1. Valt het op ?

  Allerlei soorten stichtingen zijn gelieerd aan de NDP. Zij declareren bij de overheid om halve plannen / projecten uit te voeren

  Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met blinden en slechtzienden. Maar lopen de blinden en slechtzienden alleen daar op die weg ? Maken zij niet gebruik van andere wegen ?

  Zou het niet beter zijn om er een nationale aanpak van te maken zodat er rekening gehouden kan worden met alle zwakke verkeersdeelnemers ?
  Zou dit, een veilig wegennetwerk, niet een onderdeel moeten zijn van de INFRASTRUCTUUR waar de NDP en Bouta het vaker over hebben ?
  Want lopen alleen zij gevaar ?
  Vele voetgangers, fietsers en bromfietsers moeten nog steeds gebruik maken van dezelfde rijbaan waar vele automobilisten roekeloos overheen scheuren.

  Is de aanpak van de infrastructuur in de afgelopen 9 jaar door de NDP / Bouta niet gefaald ?


  Maak melding

 2. Heel opvallend dat alles uit de kast wordt getrokken voor de verkiezingen. Na de verkiezingen gaat de chaos in het verkeer op de oude voet door. Trouwens er wordt beweerd Door jurist Jones dat Bouta zijn veroordeling voor de 8 december moorden een coup is. Hoeveel percelen heeft Jones gekregen. Weer een verdwaalde jurist met de kolder in zijn hersenloze kop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.