Directeur Kabinet van de President dient ontslag in

42
Eugene van der San verliest rechtszaak tegen Openbare Werken
Eugene van der San (archieffoto).

Eugéne van der San, directeur van het Kabinet van de President heeft vandaag zijn ontslag ingediend bij president Desi Bouterse. Wat de reden precies is voor deze stap, is nog onduidelijk.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het te maken heeft met de recente woordenwisseling tussen hem en raadsman Irvin Kanhai bij de zitting van de Surinaamse Krijgsraad.

Van der San had Bouterse geadviseerd om zijn functie als president voor enkele uren neer te leggen om voor de Krijgsraad te verschijnen. De president negeerde op het laatste moment het advies en ging toch als staatshoofd van Suriname naar de Krijgsraad.

De directeur was duidelijk ontstemd over het gebeuren en kreeg daarover een woordenwisseling met de raadsman na de zitting. De regering heeft nog geen officiële mededeling gedaan over deze zaak.

42 REACTIES

 1. Deze Heer Van Der San.. Beschouw Ik Als 1 Van De Domste Mensen Die Zich Rond Bouterse Bevind.

  Kortom de slechtste van die domste.. Ik heb hem Bouterse nog nooit een goede advies zien of horen geven…

  Op Tievezen Heer van der san


  Maak melding

 2. Dit is ook een stomste besluit van de andere adviseur van Bouterse ,Abraham met de tover besluiten zal Bouterse wel goede advies geven om als President te gaan .

  Stoer doen dat weet Abraham en Graanoost en Wijdenbosh heel goed .

  NDP is een tijdbom vol met groepjes onder elkaar vechten dat weet NDP heel goed .


  Maak melding

 3. Wat een grap zeg.
  De ene mislukkeling dient z’n ontslag in bij de andere mislukkeling.
  Ze mogen beiden opdonderen naar waar ze thuishoren namelijk naar het bejaardentehuis (van der san) en naar de gevangenis (bouta).


  Maak melding

 4. Suriname gaat de geschiedenis in door het eerste land ooit te zijn met een staatshoofd die tijdens zijn ambt zich bevind naar een rechtszaal voor verhoor in een (straf)zaak.

  Eerste primeur was er al met de 20 jaar eis. Ook dat is nooit eerder voorgekomen dat een staatsleider TIJDENS zijn ambt zoiets voor zijn kiezen krijgt…


  Maak melding

 5. @Bigisma je hebt me zo laten lachen kleine muis verlaat Ratten schip 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂


  Maak melding

 6. Er gebeuren rare dingen in bouta land.
  Geen piep hoor je van de ndpers…
  Geen parade dus voor Van der san.
  @Wendy
  Wordt jij de next. directrice van het kabinet van plesjident bouta de criminal?!😂

  ..


  Maak melding

 7. Men moet niet te veel afgeven op van der San. Hij was de enige in het entourage van de President die beargumenteerd meer dan 10 regels op papier kon krijgen. Nu houdt hij de eer aan zichzelf. Deze man heeft jaren loyaliteit betoont en kan niet meer door de deur met zijn President. De macho meepraters hebben hem af laten haken. De schreeuwers hebben gewonnen.

  Dit toont aan dat de hersens afscheid nemen van de NDP en alleen de volgers van de oude mannen overblijven. Wacht tot de kieslijsten opgesteld worden en er wat Domme herriemakers in hun ogen te laag geplaatst worden of Afonsoewa boven Simons komt te staan. Of als Waidoe boven een dye-hard NDPer komt te staan of als Waidoe onverkiesbaar geplaatst wordt. Stel je voor dat Kensenhuisen vindt dat hij te laag staat.

  Dan pas wordt het gezellig op het Rattenschip.


  Maak melding

 8. De heer van der San is (nu pas) tot het besef gekomen dat de President DD Bouterse een grote verrader is. Dit heeft hij lang voor zichzelf proberen te bagataliseren maar met zo’n vreselijke narcist als Bouterse valt uiteindelijk niet meer mee samen te werken.

  De heer van der San is volgens mij best wel een oprecht mens, maar werd verblind door de mooie woorden van zijn leider waar hij zoveel geloof in stelde maar kwam steeds meer tot het besef dat het werken met een verrader en mede verraders niet meer werkbaar was.

  En reken maar dat dit een zwaar offer is voor de heer van der San … voor de President gewoon een pion die gevallen is om vervolgens op zoek te gaan naar een volgend schaakstuk dat eventueel voor veel geld en diensten gekocht zal moeten worden zoals zovele van zijn duivelse dienaren.


  Maak melding

 9. Ik vind het prima dat Sjat Lont Sninny er de brui aan geeft gegeven.

  Alles in de omgeving van de veroordeelde Drugscrimineel moet in elkaar donderen zo vlak voor de verkiezingen.

  Lilian, de moeder van de in ongenade gevallen Robert, kan niet meer functioneren als minister nadat zoonlief VREET NA POT heeft gespeeld bij de Moederbank. Ook jouw ontslag indienen Iron Lady.

  Na de verkiezingen is de kans groot dat salarissen van de ambtenaren niet betaald gaan kunnen worden.

  VERPLICHTI PAYMANG MUSU PAY: RUIM 100 MILJOEN USD MOET OP 01 JUNI WORDEN BETAALD AAN DE GELDSCHIETER.

  DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ EN DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL ZULLEN TEN ONDER GAAN. OF ZE DE VERKIEZINGEN WINNEN OF NIET.

  BIJ VERKIEZINGSWINST WAT MIJ ONMOGELIJK LIJKT, GAAT HET VOLK ZE VERJAGEN ALS SALARISSEN NIET BETAALD GAAN KUNNEN WORDEN.

  NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ: HET EINDE IS NABIJ!!


  Maak melding

 10. Het is te hopen dat de afgang van de NDP hiermee is ingezet, zo zie je maar DDB is never nooit njente een kompaan kameraad en vriend, altijd al een verrader boef en leugenaar. Gelukkig dat het volk alles zelf in handen heeft om deze looser straks weg te stemmen.


  Maak melding

 11. Het zat eraan te komen.
  Je hoeft echt geen waarzegger te zijn om dit te voorspellen.
  Bij de veroordeling van Bouterse is er al gezegd: Kanhai krijgt de Zwarte Piet toegeschoven.
  Daarna het welles -nietes spelletje of er verzet tegen het vonnis wordt getekend en uiteindelijk is Bouterse als President van Suriname bij de rechtbank verschenen.
  Op dat moment was glashelder : dit krijgt een vervolg……
  De gevolgen zijn helaas nog niet te overzien en we gaan beslist niet koffiedik kijken maar dat een eerbare bestuurskundige de handdoek in de ring gooit, spreekt boekdelen.
  Wordt nog steeds vervolgd…..


  Maak melding

 12. Volgens mij is van der San altijd wel een beetje kritisch geweest, maar vanwege “vriendschap” bleef hij achter Bouterse staan. Er waren al eerder discussies waar hij het niet mee eens was.

  Heeft hij dan nu eindelijk toch het licht gezien ? En durft hij nu toch te kiezen voor een oprechte democratie, voor de reputatie van land en volk ?

  We zullen zien.
  Een goed begin is nooit te laat.

  Aansluitend op dat rattenschip: er zijn nu meer gaten dan kaas.


  Maak melding

 13. Misschien dat Sjinnie Kortelont ook ambitie’s had om president te worden.Maar met het staan van de president in de beklaagden bank,is de ambt zwaar bevuild.Nu ziet hij af van zijn voornemen.
  Blijft nog de vraag wat Kanhai bereikt heeft met de president en ambt in de moordenaars bank te laten staan.Voor zijn onschuld had de president wel zijn verhaal klaar.Dat het een incident was in oorlog tijd.Het was geen oorlog maar een duistere tijd.Een medisch student die ik kende, werd van huis gehaald door militairen en is tot heden niet terug.


  Maak melding

 14. Zolang er geen pers bericht uitgaat kan je verder niets zeggen. Het volk is van niets op de hoogte maar men begin al van alles te schreeuwen. Er wordt heel veel fake nieuws naar buiten gebracht maar van der San moet een pers bericht persoonlijk uitbrengen daarom hebben we een TV (nieuws uitzending) waar je het volk kan bereiken/toespreken.
  DUS VAN DER SAN AAN JOU DE KEUS.
  EN DE VRAAG IS: DOET IE HET OF DOET HIJ HET NIET.


  Maak melding

 15. Van der San heeft er heel goed aangedaan de eer aan zichzelf te houden door te bedanken voor deze functie. Hij heeft hiermee duidelijk aangegeven dat hij niet meer met Jo Koe Bouterse wil samen werken. Een koe wordt nooit een paard en omgekeerd. Ezels valt nog iets te leren, maar blijft een ezel. Irvin Kanhai deze gebaarde ezel is de slechtste drugs advocaat.
  Deze advocaat had beter kunnen blijven hangen in een advocatenboom.Sommige juristen denken vaak het beter te weten en falen gigantisch. Bouta en aanhang zijn zwakbegaafde criminelen. De december moorden kun je nimmer uitwissen en de nabestaanden hebben recht om gehoord te worden. Criminelen horen achter de tralies thuis. Sommige juristen hebben ook geen vlekkeloos verleden behoren ook tot criminele organisatie of houden zich met criminele praktijken bezig. Gaat altijd om eigen belang. Geld en goederen. zelfverrijking. Het recht moet altijd zegevieren in een rechtstaat. President of niet, gewoon de gevangenis in. Je bent president maar geen Jezus Christus op aarde. Mensen doel bewust vermoorden, laten vermoorden kun je nooit goed praten.
  De nabestaanden lijden al jaren om het wrede onmenselijk verlies van hun geliefden. Willen leeg hoofden Bouta dan vrij pleiten voor zijn misdaden?? Dan zijn ze veel erger dan Kain en Abel. Sommige black people van wie kun je dit anders verwachten dat men elkaar aan het uitmoorden is en velen dit goed keuren. Zegt wel heel veel over jezelf.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 16. Hopelijk heeft hij het manuscript al af a la Roy Horb. Ik herlees nu “De laatste dagen van een kolonel Surinaamse notities van Gerard v Westerloo” het is nog steeds verkrijgbaar via Bol.
  Bouterse i echt een rat hoor! Van arme verstoten internaatjongen via hosselaar naar Rattenkoning.


  Maak melding

 17. Nu wil men in de wet gaan vastleggen dat je de president niet mag beledigen. Het hele land en de media willen zij de mond snoeren. Mensenrechten worden geschonden en met de voeten betreden. De 15 december moorden moeten ook verzwegen worden anders draait de gewone burger de cel in. Vrije meningsuiting worden nu strafbaar gesteld. De slavenkoning Bouta wordt nu wettelijke beschermd. Wat bezielt deze aardse hersenloze gasten? De familie’s van de december moorden worden dus ook hierdoor de mond gesnoerd. Elke rechtstaat
  Is begaan met vrije meningsuiting. Enkel in ons bananen republiek wordt het strafbaar gesteld dus er zullen meer moorden gepleegd worden en in de doofpot gestopt worden want er is een wet hiervoor. Daar is ons land een Failed State. Er doen zelf verhalen de ronde dat wanneer bepaalde werknemers die een baan hebben op een ndp ministerie niet stemmen op de ndp hun baan verliezen. Dit is wat er hier gesteld is in ons bananen republiek.

  Dom dommer domst.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 18. Van Der San hoe kan je mensen apen noemen en Kip heb je deze worden ooit van jou voorouders geleerd nee .

  Je was ook Minister van justitie daar heb je maar 2 maanden gewerkt , toch ben je terug gekomen waarom ben je niet gelijk met pensioen gegaan .

  Limbo SRS Radio nodig Van Der San nu uit ,en laat hij mensen geen Aap en Kip noemen .

  Voor eind april gaat de tijdbom van NDP ploffen daar je verbroedering zien .

  Er zijn drie groepen met veel ruzie onderling ,Abrahams is de stoker je heb Doehkie in Nickerie ook een stoker en Misikaka en Hooghart en Graanoost en Boereveen en Wijdenbosh dan krijg je nog Pramesser van Lvv die president wel worden .

  Is een tijdbom van NDP met hun onderdrukte denk beelden in 40 jaren .


  Maak melding

 19. Deze man was er vanaf het eerste uur bij, mede verantwoordelijk voor het politieke bewustwordings proces van Bouterse. Ook zo eentje die het altijd beter schijnt te weten dan anderen.
  Van Der San is net zo’n narcist als zijn vriend Bouterse. De man met het kort lontje…Geen gemis voor Suriname.
  Let maar op, de tijd is aangebroken dat ze elkaar gaan opeten!

  Laten wij met z’n allen hopen dat er hier en daar eentje tussen zit, die eerlijk en oprecht zijn/haar memoires op papier zet voor het nageslacht.


  Maak melding

 20. Rob g ik heb dit al 6 maanden geleden gezegd, de ratten verlaten het schip en voor verkiezing staat bouta alleen en de rest is er vandoor na zelfverijking. Dan begint het spel voor de nieuwe partij en de ratten vangen en alles afpakken en opsluiten.


  Maak melding

 21. De brullende Jo koe, blijkt uiteindelijk ook maar een politiek kuikentje te zijn.
  Altijd een grote bek, maar niks in de melk te brokkelen.
  🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding

 22. Goedzo van der san, hou de eer aan je zelf, verlaat die kippenkok want eindelijk loop je als een kip met hersenen want na de verkiezing zal er helemaal geen geld over blijven om jullie loon uit te betalen. Het wordt een chaos, reken maar.


  Maak melding

 23. Deze keer was het advies..van san.. Ga laat je lekker inpakken door die krijgsraad dames.. Baas is niet dom.. Hij overleeft momenteel meer dan dat ie regeert… Hij vertrouwt niemand… Misschien werken ze voor een vreemde mogendheid… Of misschien willen ze op die stoel van baas.. Kanhai is ook niet van gisteren…. Die man was op 8 december getuige van.. Wie wel of geen getuige was van zee landia..drama….Ding palu mang kies foeroe yepi foe kanhai.. Palu was in 1980 en 1981 een terreur orgah.. Blijft een dreiging..


  Maak melding

 24. Langzaam maar zeker gaat het zooitje ongeregeld van de NDP uit elkaar spatten. De spanning om te wachten op 25 mei zullen te groot zijn. met boter op je kop en in de zon lopen is ook geen optie. De dagen van deze bende zijn geteld. Allemaal stuk voor stuk komen aan de orde. vuilnis gaat vanzelf op in oplosbare derivaat, ook voor Abrahams en alle andere pajongwaaiers van de NDP.


  Maak melding

 25. Sjinnie was bepaald geen domme man. Hij ziet ze afstevenen op verlies, dus verlaat hij het zinkend schip. Zijn advies aan Bouta om voor één dag terug te treden was correct. Heeft de toenmalige koning van Belgie destijds ook gedaan, toe hij de abortuswet moest tekenen. Hij tekende die niet, omdat zijn huwelijk kinderloos was gebleven.


  Maak melding

 26. Kondremangs
  Dat jo koe nu pas het zinkende schip van DiDiBri verlaat. .heeft te maken met reshuffelen belijd van DiDiBri en zijn boevenbende. …of je gaat zelf weg of we reshuffelen jou uilskuiken. …..maar ik heb GEEN MEDELIJDEN met dit soort figuren die hun ziel aan DiDiBri verkocht hebben. …..it fires back in their faces. ….en ze kunnen bedreigen tot ze een ons wegen. …ik blijf DiDiBri en zijn boevenbende bekritiseren en beledigen. …..want vanaf 25 februari 1980 hebben die mulo jongens ons land naar de fillistijnen geholpen en het zinkt nog steeds. ……waar is het commentaar van de DiDiBri koeien?
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 27. Mensen letten jullie goed op!
  Het is slechts een aanvraag tot ontslag, dus moet het nog goedgekeurd worden.
  Simpel.
  Rara wordt het geaccepteerd?
  Nee.
  Dus zomaar zoveel heisa.
  We moeten minder naar personen kijken en meer naar problemen en oplossingen.
  Hierdoor blijven we to the point.

  Bijvoorbeeld:
  1. Wordt het geld van, van Trikt teruggehaald?
  2. Wordt hij vervolgd?
  3. Wordt Spsbank onderzocht en worden er mensen aangehouden?
  4. Waarom worden Witte board criminelen door ook de pers beschermd?
  5. Geldt in Su het gelijkheids beginsel?
  Zo ja, waarom worden van Trikt en Kromo niet direct aangehouden?
  6. Is er geen vluchtgevaar?
  7. Kan hij nu niet alle geld verduisteren en alibi’s zoeken?
  8. Waar is het onderzoek naar de moord van Brielle, Pocornie en On the Run?
  9. Waarom worden bepaalde onbekende mensen wel aangehouden en hoge pieten niet?
  10. Het volk en daarbij de pers, moet scherp blijven. Ze vergeten te snel of zijn bang om vragen te stellen. 1 van de gevolgen van de jaren 80.

  Bless


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.