‘Bericht over mannen besmet met Coronavirus in Suriname is nep’

12
WHO beslist vandaag over uitroepen noodtoestand om Coronavirus; Suriname ook alert

Op Facebook doet het nepnieuws over twee besmette gevallen met het Coronavirus de ronde. Volgens het nepbericht zouden twee manspersonen besmet zijn met het virus en die zouden opgenomen zijn in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt dat er tot nu toe in Suriname geen officiële meldingen zijn gemaakt van besmetting met dit nieuwe virus.

Het ministerie is op alert, heeft een Plan van Aanpak met deskundigen en partners opgesteld en is zich van bewust dat dit virus ook Suriname binnen kan komen. Het ministerie doet een beroep op de samenleving om geen onrust te zaaien. Tegen de onrustzaaiers zal het ministerie stappen ondernemen.

Ook vraagt zij de samenleving om oplettend te zijn en niet zich niet laten misleiden door nepberichten. Indien dit virus Suriname zal aandoen, zal het Ministerie zelf de gemeenschap hierover informeren.

Eerder werd ook bekend dat Suriname alert is als het gaat om de ontwikkelingen op het gebied van het Coronavirus:

12 REACTIES

 1. Wat geen nep nieuws is, is dat Suriname in navolging van het excuus aan de slachtoffers van de holocaust ,binnenkort ook excuses krijgt van de Nederlandse overheid inzake het slavernij verleden. Wordt echt tijd. Vooral van een geschiedenis leraar die alles in de doofpot probeert te stoppen.


  Maak melding

 2. @analist,
  Is dat revo verhaal dan geen nep nieuws.
  Nu gewoon over dat corona virus, we hebben zoveel Chinezen die via Schiphol op en neer reizen. Lijkt me een goed idee om wel echte controles te doen op Zanderij.


  Maak melding

 3. Hoe wil je niet ziek worden als je dat alles eet.

  De eerste patiënten waren allemaal medewerkers van een markt in Wuhan. Standhouders daar verkochten vis, gevogelte, kamelen, ezels, vossen, dassen, ratten, egels en reptielen. Door al deze dieren te onderzoeken, is nu de slang aangewezen als meest waarschijnlijke bron van de besmetting.


  Maak melding

 4. De chinezen mogen nu ver weg blijven. In China liegen ze ook nog. Mensen vallen gewoon dood neer op straat. Ze hebben de staf afgesloten maar niet de internet. Dus de beelden komen naar buiten. Meer doden en zieken dan ze doorgeven.
  Gaat de chinezen leren om niet alles te vreten.


  Maak melding

 5. Experts hebben al vastgesteld dat het corana-virus ook besmettelijk is tijdens de incubatieperiode waar iemand het virus wel heeft maar nog geen ziekteverschijnselen vertoond. De incubatieperiode varieert van 1 dag tot 2 weken.
  De maatregelen op de luchthavens om de lichaamstemperatuur van passagiers te meten op koortsverschijnselen zijn dus ineffectief.
  2 weken (incubatieperiode) is ruim genoeg tijd voor een besmet persoon om van China naar SU te komen en ongedecteerd door de diverse luchthavens te komen. Mensen wees dus voorzichtig.


  Maak melding

 6. Surinamerse regering is niet geloofwaardig volgens hun is alles nep nieuws, zoals schuld aan afobakadam, centralebank fraude, ebs fraude enz. al deze gevallen was volgens de regering in de eerste instantie nep nieuws en later bleek dat alles waar te zijn. Ik geloof de Nationale criminele regering voor geen cent.


  Maak melding

 7. @ analist 27 januari 2020 At 10:14
  “Wat geen nep nieuws is, is dat Suriname in navolging van het excuus aan de slachtoffers van de holocaust ,binnenkort ook excuses krijgt van de Nederlandse overheid inzake het slavernij verleden.”

  Mensen moeten leren om goed te luisteren. Er zijn laatst excuses aangeboden aan de weinige overlevenden/slachtoffers van de holocaust die er heden ten dage nog over zijn.

  Lopen er nog mensen rond die de slavernij periode hebben meegemaakt als slachtoffer ???
  Nee, want die zijn allemaal allang dood en begraven net als hun kinderen en kleinkinderen.

  Er is al spijt betuigd voor het slavernijverleden en dat moet genoeg zijn.


  Maak melding

 8. Ik zal blij zijn als de regering, haar moeite doet, zodat ik zonder angst kan leven,
  van honger zal ik zeker niet sterven.

  De regering, hoeft haar excuses, voor al het leed en vernedering, die mij is aangedaan, niet te maken.

  De boeken, over de slavernij, heb ik gelezen en heb lering, uit getrokken.
  En de slavernij, heeft mij iets goeds gegeven. Daar ben ik trots op en probeer het te koesteren, ondanks enkele toegeslagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.